Tuesday, June 10, 2008

Cerita di hari minggu...


Hari ni xde network kat tempat keje aku.. so.. bila xde network.. xleh la nak wat keje kan.. maka oleh ittew.. aku dok melangok je kat depan pc sambil main game…wakakakaka… 2 la bahana nya bila xde network.. langsung xleh nak wat keje.. sudah nya.. satu office aku dok melanguk borak2 je sepanjang hari.. masa dorang tengah borak2 2 la.. aku amik masa buat hapdet blog kan.. nnt senang… bila da ok network.. leh la terus paste je hapdet aku ni… apa aku nak crite ek.. hmmmmm…. Sambil2 menaip ni.. sambil2 ingat step utk tarian mlm ni… adeiiii!!!!

Hmmm.. apa saje yg aku wat weekend yg lepas ye... pagi sabtu gi senam seni.. blk dr senam seni aku gi ambik makanan kucing kat cheras.. sampai di cheras.. june.. kak nurul.. harris.. kak iman (ahli forum kitten.com) da sedia menunggu dengan makanan yg banyak sedia terhidang dimeja.. pelik gak aku... nak gi amik makanan kucing.. tapi siap ade makan2 lak 2.... owh... nak menyambut birthday anak kak iman katanya.. patutla siap makanan bagai... ekekeke... lepak dulu.. borak2 ngan june.. june baru balik dr bandung.. dia belikan aku gelang silver.. aku suka.. ekekek.. thanks june!!
Gelang pemberian june..
Ni.. kucing kak nurul..
Yg belang2 2 nama dia emot.. yg itam 2 x pasti nama apa..
Yg itam putih 2.. Slyvester.. n daddy..


Ni kucing melinda.. tp xtau nama..
Tommy yg gebu....

Melinda ngan daddy...

Ni.. harris ngan tommy
Selepas acara bagi2 hadiah.. sesi potong kek bermula... anak kak iman sambut birthday yg ke 10.. comel anak kak iman ni.. muka ala2 mat salleh gitu.. rambut pun perang.. lepas sesi makan2.. acara timbang menimbang makanan kucing lak ye.. aku order 15kg untuk sweet heart aku... letih la melayan celoteh si june 2.. pot pet aje keje nyer.. aku xleh lama2 duk kat sana... siap je timbang makanan kucing aku.. aku minta diri dulu... ade urusan...*latihan tarian... sampai kat umah..... tukar baju terus gi latihan tarian.. adeiii.. sampai lambat aku hari sabtu 2.. latihan plak sampai kul 7...

Abis je latihan terus balik umah.. dan bersiap balik senawang.... hmmmm... lama sungguh aku x balik senawang... ade la dekat 2 bulan aku x jenguk rumah aku 2.. sebelum balik umah 2.. sempat lagi lepak ngan kasih kat juara char kuey teow.. pekena char kuey teow kat sana.. lama da x makan kat situ... sampai je kat umah.. tgk jiran sebelah kiri aku (fauzi) xde kat umah.. biasa nya dia letak kete dia kat garaj umah aku.. masa aku blk 2.. tgk umah dia gelap.. kete pun xde.. balik kg agaknya..

Jiran sebelah kanan lak .. da tido rasanya.. (aku sampai umah kul brape lak masa 2) ekekeke... masuk je umah.. owhhhh... berabuk ye umah aku... sungguh x best... ekekeke... kata da 2 bulan x balik kan... malam 2.. aku terus tido... x hengat dunia ye sudin!!!!.. keletihan... ZzzzZzzz...

Sedar2 da azan subuh je.. hmmm... sekejap je rasa aku tido.. lepas semayang.. tido blk... ZzzzZzz... Kul 8.30 aku bangun mandi n siap2.. then terus makan roti untuk sarapan.. Hari ahad.. sesi mengemas rumah ye.. ye!!! udah lama rumah ku ini x berkemas.. berhabuk... mula2 sapu umah.. dalam dan luar.. then sesi mop satu umah.. haaa!!! baru la best skit bila nak pijak lantai.. lepas mop umah.. sesi mencabut rumput lak kat luar umah..

Jiran aku Idris menyapa... lama x balik... aku jawab banyak agenda.. 2 yg x balik... maka.. sambil2 aku mngemas di luar 2.. berborak la aku ngan jiran tetangga.. da la balik pun jarang2 kan.. kalo x mnyapa jiran tetangga.. nnt dikata sombong plak... layan kan aje berborak.. anak2 Idris datang tolong sama cabut rumput kat umah aku.. cepat abis keje aku... ekekeke...

Lepas abis mngemas kat luar.. melepak la aku.. kuar jap.. gi giant.. beli barang utk aku masak.. hmmm... xtau nak masak apa.. last2 aku masak bubur nasi daging je... lepas masak n makan.. sesi merehatkan badan sambil tengok tv... haaa.... leganya dapat rehatkan badan.. tapi 2 la.. kejap je masa berlalu... kejap aje da kul 6.30... uwaaa!!!! malas nye nak balik..

Hmmm... mandi siap2.. then lepas maghrib aku keluar.. balik ke putrajaya... *sigh..

2 Orang Mengetuk KeyBoard:

Malim said... Best Blogger Tips

wah apa rasanya yer umah yang kita sayang di tinggal2 macam tuh.. nanti i pun akan merasa macam tu agaknya bila umah di kampung dah siap and keja di melaka. sure jadi macam tuh kan? sure sunyi malam2

Ecah said... Best Blogger Tips

yup.. sunyi sgt2 ye sudin!! hmmm.. tp nnt akan pindah blk ke sana..
xtau bila... tp kena berulang la.. putrajaya-seremban.. adeii.. sanggup ke berulang ni.. hmmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...