Wednesday, July 30, 2008

Seperti yg dijanjikan...

Aku ade game paintball kan 2 minggu yg sudah.. sori la kengkawan sebab lambat hap
det pasal paintball..gmbr baru dapat dikumpul.. ehehehehe.. sori yg teramatz yer... errrmmmm.. apa2 pun.. ini lah antara gambar yang sempat dirakam.. sempena paintball MAKSAK hr 2..

Masa ni on the way ke melaka.. syud, shida, citim n sha..

Smp kat melaka.. kita org stay kat sini.. masa ni tgh gerimis.. 2 yg gmbr ala2 blur..

Bro Azli ngan banner kejohanan..hiks!!.. thanks bro.. byk mngajar aku pasal paintball..

Aku le yg berbaju biru 2.. yg tgh borak ngan aku tu. ros.. masa ni tgh tunggu kunci bilik

Lepas gi tgk padang yg lecak.. kena bersiap untuk dinner kat restoran terapung ikan bakar umbai..(betul ke restoran 2.. hmm..).. Aku yg berbaju biru ittteeeww ye.. control ayu gitu.. hahahaha...

Pojie, din, me and ros.. breakfast pg sabtu 2.. mata sume ala2 layu gitu..

Aku,ros ngan team lelaki.. masa ni tgh tunggu nama team aku di panggey..lawan PDRM..

Ni bro azli nyer idea.. tetiba mnyempit lak si kory ngan din..

Ros, me, citim, sha, shida, mas ngan shud.. ni la kroni aku..

Semak nama sebelum gi ambil maker..
Korang tgk la keadaan nyer.. dalam ujan lebat pun kena main gak..
Teka.. di mana kah hamba berada.. hahahahaha...Masa ni da petang.. so cerah la kejap.. masa ni tgh tunggu nak lawan johor.. aku yg pakai mask merah.. tgh belek maker..Korang tgk la lecak yg tpaksa aku harung..Tengah undi padang.. sambil dgr marshall membebel...Team yg sebelah kanan 2.. team johor..Get ready 2 attack.. yeeeehaaaaa!!!hahahaha... mari main sorok2..

Aku la 2..

Team Wilayah.. Adeii.. masing2 duk dlm selut..

Ni la keseluruhan team wilayah

Bergambar bersama team perak ngan pulau pinang..

2 je la yang sempat dirakamkan.. antara kenangan manis, masam, masin aku masa kat melaka hari 2.. daaaaaa...

Tuesday, July 29, 2008

Flora Fest...

Hmmmm... xtau nak update apa... pasal flora fest.. mood tarak mari la nak menghapdate pasal 2.. tunggu cik kasih hapdet je la ye.. gambor pun lom dapat lg... yang ade pun yg dlm hp aku je la.. x ambik byk gambar pun.. cuma minat ambik gambar kekanak yg ceria dalam pakaian dorang.. i like!!! comel gitu... ni la antara aksi2 durang..

Suke tgk kekanak ni ....
Ha... bila di minta berposing.. 2 dia.. x lokek posing u!!!.. Alahai adik oooiiii.. smp x nampak mata ko ulat beluncas..

Aku suke tgk budak yg pakai baju bee ni.. comei!!!Ala kak!! xkan gambar dia je.. saye pun nak jugak.. ni dia budak beluncas yg ala2 nakal tp cute... suke la aku ngan telatah durangNi kete berhias putrajaya.. masa ni masih lg dalam proses touch up.. x siap lg.. gmbr yg da siap xde la plak..Ni muka aku setelah di conteng untuk persembahan hari sabtu pagi.. sebelah muka di conteng ye.. ala2 akar menjalar gitu.. ekekekekeke..Last but not least.. Nak patung ni!!!! comel sgt2 kan.. ade sape2 nak belikan x.. *sambil kedip2 mata..

2 la dia yg sempat aku cerita kan.. segala hapdet pasal flora fest.. leh la ke blog cik kasih ye..mek link kan ajo.... daaa....

Wednesday, July 23, 2008

I'm not here...

AKU XDER SEPANGJANG HARI KHAMIS HINGGA AHAD..
GI JB BERSAMA CIK KASIH N DANCE GROUP..
GI MERONGGENG MINGGU NI DI JB..
MENEMANI KERETA BERHIAS MILIK PERBADANAN..
AYO..AYO..JOGET SAMPAI PAGI...yeeeehhhhaaaaa!!!

*mati la arni dok jerit aku x masuk ofis da brape lama.. asyik kuar je..
semalam je dok berulang alik brape kali kat tmpt aku..hiks!!!

Tuesday, July 22, 2008

I'm Back!!!!

Hmmmm... rindu nyer kat kengkawan sume.. ececececece.. cam hampeh je.. baru brape hari je ko xde ecah!!! perasaan tol...wakakakakaka... aku telah selamat pergi dan kembali ye sume.. penat dan letih berkubang kat padang paintball.. kali ni sepanjang hari pertama paintball dimulakan.. hujan x berhenti2 sampai ke petang.. maka nyer.. aku bermain di dalam hujan dan lumpur.. berkubang aku.. ye la.. siap sliding bagai kan.. harus la berkubang ye dek non.. MAKSAK kali ni.. saingan amat sengit.. sume skali ade 10 pasukan wanita.. berbanding tahun lepas 8 je.. dan kali ni hampir semua pasukan telah bersiap sedia ngan team yg bagus la.. sengit tol game tahun ni... lepas hari pertama aku x brape sihat.. sbb sepanjang hari kena ujan.. maka badan rasa seram sejuk.. lepas makan kat umbai malam tu.. makan ubat..aku terus.. ZzZzZzzzzzzzzzz... sok bangun aku sudah cargasss!!! tp 2 la.. ade team mate aku yg x brape sihat.. maka nya.. pada hari last.. kami sume.. tawakal je la dek non.. setelah berhempas pulas... team aku berjaya dapat no 3.. xpe la.. bukan rezeki tahun ni.. lagi pun.. saingan tahun ni memang sengit... xpe.. insyaALLAH.. tahun depan cuba lagi ye... gambar lom upload lg.. nanti2 senang aku upload ye.. sebab nyer hari ni aku akan ke PWTC.. ade persidangan GIS kat sana.. jumpa nanti ye... daaaaaa

Thursday, July 17, 2008

MC.. a.ka. pindah barang sudah...

Semalam dapat mc satu hari.. hiks.. badan tak sihat.. hadoiii!! camne nak main paintball ni.. tp sbb semalam sudah kena injek .. adoi la... so ptg semalam da ok.. dok berkemasan la semalam.. pi pindah kan barang2 yg kecil ke umah baru.. hihihi.. umah da siap basuh.. da pasang langsir.. so.. pindah kan barang semalam.. soarang2 je la ye dek non!!.. apa nak di kata.. da sume org keje.. aku je yg coti..mls nak tunggu hari senin.. so.. masa yg ade digunakan utk mengemas.. sume barang2 telah di pack.. tinggal nak hanto je.. semalam.. ber angkut-angkutan barang yg patut je.. senin baru angkut sume.. sok nak gerak ke melaka.. wish me luck!! wat member aku yg nak naik gunung batu puteh 2.. hati2 ye.. moga perjalanan pergi dan balik selamat.. jumpe hari selasa ye.. daaaa...

Tuesday, July 15, 2008

Yeeehaaaaa.... ahaks!!

Yeah!!!! aku suka.. aku suka... *sambil joget ala2 inul.. cewah!!! beronggeng je la keje ko ecah... walaupun aku tak dapat join member aku gi naik gunung.. tp hati aku tetap suka.. aku leh join gi melaka untuk paintball... yeeeehhhaaaa!!! yareba angre!! angre!!! itu yang wat terubat skit hati aku di kala member2 lain gi hiking kat perak.. semalam gi kat akademi paintball malaysia (MAPAAC) kat PJ.. bersebelah ngan kelab cobra.. semalam dapat la melepas kan gian habis habisan menembak kat padang.. ade la dekat 6 game kita org main.. Balik semalam pun da lambat.. bergerak dari PJ dalam kul 8.15... alamak.. ade kelas tarian daaa... aku call kasih.. bg tau aku dtg lmbt... then msg awie a.k.a sifu... aku malas nak blk umah terus.. aku singgah kat kelas menari just untuk tunjuk muka je.. x lama aku kat situ.. dalam kul 10 aku blk umah dah..

Dar kiri me, ayu, ros, feza, fida, noli n jane

Gambar kat atas ni member yg lama, will miss u all.... untuk kali ni ade muka2 baru yang masuk.. yang akan ade tahun ni just me and ros.. yang lain sume budak2 baru... still x brape kenal durang lg.. akan ambil masa jugak nak kenal durang nnt.. so.. hari jumaat aku akan bergerak ke melaka untuk tournament MAKSAK itu nnt.. tp kali ni aku main kat dalam penjara daaa... Penjara Air Keroh Melaka.. heheheheheh.. seriau gak aku.. dibuat nye banduan wat kecoh x naye aku... molot ko ecah!!! takde benda lain ke yg ko nak cakap... hiks!!! aku akan berangkat hari jumaat ni.. so geng.. wish me luck ye... daaa....

Monday, July 14, 2008

Gunung Batu Puteh.. Meks geram dek non!!!!

Uwaaaaa.... hari ni mek mau meroyan... sedey tau.. mek x dapat join member mek gi hiking... uwaaaa!!!! nak nangis sambil golek2.. *matila meroyan sambil golek2.. ekceli mek dah sign pun the group untuk gi gunung ni.. tp last minit kena kensel join.. uwaaaaa!!!! mek nak nangis lg... huh!! jeles nye la mek dengor member mek ni nak gi sana da.. hari khamis ni da gerak... kali ni gi dr 17hb smp 20hb... sangat seronok ye bila dapat gi hiking ni.. mek suka sangat.. tp 2 la.. trip kali ni mek x dpt join.. buat member mek.. selamat gi dan selamat blk ye.. nnt lain kali mek join ye.. mek x kira.. lain kali korang buat tempat lain plak.. x kira.. xkira.. mek nak gi jugak.. *matila.. asyik meroyan je keje ko ecah weii..

Ni la tempat yg durang sume akan gi.. huhuhuhu!!! uwaaa... mek nak nangis lagi.. sob..sob..sob.. sambil kesat air mata yg x jatuh.. :p

Ni la gunung nyer.. Gunung Batu Puteh

Ketinggian gunung ni 2,131 m / 6,990 kaki dr aras laut kedudukan ke-8 tertinggi di Semenanjung Malaysia dan yg ke-13 tertinggi di Malaysia.. Gunung ni terletak dalam negeri Perak area Tapah.. Yg akan join the group kali ni seramai 11 orang.. Selamat pergi dan selamat balik ye korang sume.. sob..sob..sob.. *sambil lambai2 tgn..

Kg. Kuala Woh.. Tempat pertama yg akan disinggah sebelum meneruskan perjalanan..

Ni adalah antara laluan ke gunung

Ni.. adalah puncak Gunung Batu Puteh..

Pemandangan dari puncak gunung...

Buat kengakawan yg akan berangkat.. Sekali lagi mek nak ucap selamat pegi dan selamat balik.. Ambik gambar bebanyak ye.. Kalo sempat.. beli la ole2 ke.. muehehehehe.. Ok la.. petang ni mek nak gi latihan paintball.. dan petang ni baru dpt tau samada terpilih atau x.. ekekeke.. kalo terpilih.. alhamdulillah.. kalo tidak.. bukan rezeki mek tahun ni.. muehehehe... k la.. daaaa.....

Friday, July 11, 2008

Hargailah ‘PERMATA’ yang tersimpan di rumah

Sebab hari ni hari jumaat kan.. so.. entry nyer berbunga bunga ala insap skit.. skit je la.. *ces.. insap pun ade skit ngan banyak ke.. adoiii ko ni echah.. isk!! merapu la ko dek non!! mueheheheh... Paparan ni da lama aku cilok dr utusan.. bulan brape ek.. aku pun tak pasti.. tp dlm tahun ni jugak kot.. Disebabkan Cik Kasih meroyan pasal mas kawin.. Aku letak la entry ni... Wat bakal-bakal suami atau yg dah jadi suami hargai la PERMATA yg ade kat rumah ye dek non.. Mas kawen yg korang beri pun untuk PERMATA kat umah korang jugak kan.. Kalo da PERMATA 2.. x payah la korang nak meroyan kalo rege mas kawen naik... benda yg wajib ye.. naik bukan banyak pun.. heheheheheh..

NALURI seorang isteri cukup kuat. Terdetik apa sahaja tentang suami, dada mereka berdegup kencang. Kalau ada yang buruk bakal menimpa suami, mereka yang akan mendapat petanda terlebih dahulu, itulah kelebihan wanita bernama isteri.


Saya terpanggil mengajak pembaca berkongsi pengalaman seorang teman yang pada mulanya merasakan dirinya dikongkong isteri yang terlalu mengambil berat terutama apabila dia keluar bekerja.

Isu ini timbul semasa kami dan beberapa teman minum petang di sebuah gerai setelah selesai tugasan. Bukan melepak tapi sekadar ‘menenangkan’ minda sebelum pulang ke rumah.

Biasalah apabila lelaki dan wanita berkumpul, masing-masing mempertahankan hak dan tindakan mereka apabila menyentuh tentang rumahtangga dan kasih sayang suami isteri.
Perbincangan yang berlarutan sehingga pukul 2 pagi itu tidak terasa malah makin panas sehingga ada yang mengetuk meja.

Manakan tidak, kerana rancak bercerita teman seorang ini yang saya panggil F mengaku isterinya tidak akan tidur selagi tidak mendengar enjin keretanya berhenti di depan rumah.

Yang menariknya kata F, tidak kira pukul berapa dia sampai, tolak saja pintu bilik, pasti isterinya bertanya, “Dah pukul berapa ini, lambat balik!’’

Tapi itulah realiti hidup F sejak bernikah dengan isterinya, Ita lebih kurang 15 tahun lalu.

“Mula-mula dulu saya merasa terkongkong. Ke mana pergi semua dia nak tahu. Balik pukul berapa, dengan siapa, pergi ke mana. Lama-lama saya sudah lali dengan soalan-soalan tersebut.

“Sebabnya dia tahu saya masuk kerja petang dan habis kerja tengah malam. Biasanya pukul 12 malam, lepas itu minum-minum sekejap dengan kawan-kawan. Bukan pergi mana pun. Habis gelak-gelak ini balik terus ke rumah. Biasanya sampai seawal pukul 1 atau 2 pagi.

“Bukan dia tidak faham tapi dia sengaja buat-buat tidak faham. Saya tahu ada kala dia merasa sunyi, sebab tiap-tiap malam saya tidak ada di rumah. Bila dia bangun pagi hendak ke tempat kerja saya masih tidur. Kalau ada pun bangun sekejap hantar anak ke sekolah, kemudian terlelap lagi.

“Tapi nak buat macam mana, dah kerja macam itu. Hujung minggu pula ada masa kerja, ada kala cuti, bergantung kepada jadual. Itu yang tambah cemburunya lagi,’’ kata F tersenyum.

Saya mengusik, betul ke tiap-tiap malam di gerai ini minum-minum sahaja, tak ada merewang tempat lain?

F tersenyum sinis. Ada banyak makna di sebalik senyumannya itu. Tapi saya tahu F bukan lelaki jenis itu. Saya mengenalinya sejak zaman dia anak teruna, seorang lelaki yang baik, suami yang penyayang dan bapa pengasih.

Pernah kata F, satu hari dia balik pukul tiga pagi. Bukan pergi merayap tapi ikut kawan ke satu majlis. Tidak sempat hendak beritahu isterinya, nak dijadikan cerita terlewat balik. Sampai di rumah, kata F dia berusaha berjalan perlahan-lahan dalam rumah agar isterinya tidak sedar.

“Macam pencuri saya berjalan. Tolak pintu langsung tidak bunyi. Sebaik pintu terbuka belum pun sempat saya letak kaki ke lantai isteri sudah bersuara. Lambat balik, dah pukul berapa ini?

“Matanya bukan pandang ke arah saya tapi ke arah jam. Rupa-rupanya dia duduk bersila atas katil tunggu saya balik. Dalam sejarah perkahwinan kami itulah masa paling lewat saya balik ke rumah. Lepas itu saya tidak berani lagi. Bukan takut bini, tapi tak sanggup disoal siasat tengah malam sebab kita dah mengantuk, balik nak tidur,’’ kata F.

Pernah beberapa kali kata F dia cuba merisik kenapa isterinya bersikap demikian. Jawapan yang diterima menempelak F semula.
“Saya ambil berat tentang abang bukan kerana cemburu atau marah tapi sebab keselamatan. Mana tahu terjadi apa-apa dalam perjalanan balik... orang lelaki senang. Kalau isteri keluar rumah mereka tak ambil kisah, tak peduli. Tapi isteri, bila suami keluar rumah lewat malam tak balik-balik, selama itulah mereka tidak boleh tidur... pejam mata pun tak rapat,’’ katanya membebel.

Lalu saya beritahu F, sepatutnya dia bersyukur kerana mempunyai seorang isteri yang begitu mengambil berat.
“Syukur juga Kak Nor, tapi kalau keterlaluan rimas juga, langsung tak boleh nak belok kiri, belok kanan, jalan lurus sahaja,’’ tambah F sambil ketawa.

Kata saya, perempuan macam itulah. Terlalu ambil berat. Kalau suami yang tidak pandai menilai mereka kata isteri cemburu atau queen control. Sebenarnya tidak. Mereka bimbang apa-apa yang buruk menimpa. Tambahan pula sekarang macam-macam hal berlaku, kena bakar dalam kereta, dipukul dan macam-macam lagi yang mengerikan.

Sebab itu kata saya, para suami di seluruh Malaysia ini kena faham kenapa kebanyakan isteri cerewet dan bersikap macam wartawan, tanya itu tanya ini, sebab nak pastikan mereka tahu ke mana suami pergi dan dengan siapa.

F dan kawan-kawan sejenisnya tersenyum. Kaum Hawa pula bertambah seronok kerana dipuji melangit. Tapi kata saya, yang isteri pula jangan ambil kesempatan, hargai kepercayaan yang diberi.

“Ala Kak Nor, kita ini kerja macam ini mana lagi nak pergi. Habis kerja lepak-lepak sini saja. Kalau hendak cari perempuan lain yang faham kerja kita bukan mudah. Syukurlah yang ada di rumah itu boleh terima kita, marah-marah pun makan minum, pakai kita sempurna,’’ tambah A menyokong sambil tersengih-sengih.

Dalam hati saya berbunga rasa bangga. Tahu pun... tapi masalah dengan lelaki ini tidak mahu mengalah. Tidak pernah mahu menghargai pengorbanan isteri. Apa salah sesekali ucap terima kasih, puji sikit dan bawa makan-makan, beli hadiah.

Sebab itu saya katakan naluri wanita ini cukup kuat. Jangan cuba menipu, lambat laun mereka tahu juga. Tidak esok lusa, minggu depan, malah bertahun-tahun pun, satu hari kebenaran akan terbukti.
Biarpun geng yang berbual dengan saya ini bukan nakal sangat, tapi bimbang juga saya kerana sekarang ini mereka sibuk dengan golf, memancing dan karaoke. Ini lagi satu penyakit yang sedang menyerang.

Lalu kata saya, sekadar hendak ingatkan saja. Kerja macam kita ini sudahlah tidak menentu masa dan hari, hari off dan hujung minggu juga bergelut dengan hobi, apa hal isteri dan anak-anak di rumah? Bila masa untuk mereka?

Kali ini mereka semua tersenyum. Masing-masing mula melihat jam. Kerana takut isteri tunggu atau tak mahu lagi mendengar leteran kami kaum Hawa yang ada di situ, masing-masing meminta diri.
Tanpa menunggu jawapan mereka berlalu, sambil mengucapkan selamat malam dalam nada menyindir dan meninggalkan kami yang mereka panggil kumpulan Che Kiah yang masih leka menjamu selera.

“Tulah orang lelaki, bila kita leter sikit, angkat kaki. Bosan bercakap dengan mereka, tidak pernah mahu memahami kehendak wanita,’’ M mengomel.
Lalu teringat saya akan cerita B bagaimana ibunya menjadi tidak keruan beberapa lama kerana rindukan ayahnya yang telah kembali ke rahmatullah.
Satu hari kata B, ketika cuaca mendung, ibunya menjerit memanggil ayahnya mengatakan hari hendak hujan. Maksudnya mengajak suaminya itu mengangkat pakaian di ampaian. Berulang kali dia memanggil. Sebaik turun tangga baru ibunya tersedar bahawa suami yang dipanggil telah genap 100 hari pergi menghadap Ilahi.
Apa lagi yang mampu dibuat oleh ibunya melainkan menangis sambil beristighfar beberapa kali mencari ketenangan dan menerima kenyataan bahawa suami yang dicintai sudah tiada lagi di dunia ini.

Juga terkenang saya akan kerinduan seorang isteri yang sehingga ke hari ini tidak sanggup masuk ke bilik tidur kerana teringatkan suaminya yang juga telah enam tahun kembali ke alam baqa’.

Mengenangkan kisah mereka, terasa sebak di dada. Syukur kita yang masih punya teman hidup untuk berkongsi segala kepayahan dan keseronokan di dunia ini.

Dalam melamun, tidak sedar malam semakin larut. Kala kami bangun untuk menyelesaikan bil, jurujual memaklumkan semuanya sudah ‘dibereskan’ oleh kaum Adam yang telah berlalu tadi.
Saya dan teman-teman berpandangan sesama sendiri. Kemudian tersenyum. Terima kasih kepada F dan rakan-rakannya, para suami yang budiman.

Menutup catatan, pesanan saya, gunakan masa yang terluang untuk mencurahkan segala perhatian dan kasih sayang kepada keluarga khususnya pasangan hidup masing-masing. Pertahankan kesetiaan, gandakan kasih sayang dan berkongsi apa sahaja dalam kehidupan yang ada sehingga nafas terakhir.

Mengundur diri, sepatah kata buat renungan bersama. Jika seorang isteri mampu menyelesaikan masalah yang dihadapi suami, segeralah menghampiri dan membantunya supaya hatinya menjadi senang dan bebannya menjadi ringan. Kiranya itulah yang dilakukan setiap isteri, pasti suami merasakan bahawa di rumahnya ada sebutir batu permata yang amat berharga, bahkan lebih berharga daripada seluruh permata yang ada di dunia ini.

Salam
- NORMALA HAMZAH
(kaknor@utusan.com.my)

Thursday, July 10, 2008

Kejohanan Paintball MAKSAK

Adeii.. hari sabtu ngan isnin depan ni kena gi pemilihan paintball untuk wakil wilayah sempena MAKSAK... Lama dah tak pegang marker ni.. camne la gamak nye nak asah skill blk.. geram nak menembak pun ye gak ni.. Kalo terpilih gak tahun ni.. kena la berusaha lebih skit utk kekalkan kejuaraan yang lepas.. kali ni nye kejohanan akan di buat kat Melaka.. lama gak x gi Melaka ni.. Wish me luck!!!..

Ni member group aku yg lepas..

Ngan En. Zaini.. Pengurus bg Wilayah Persekutuan

Semua sekali yg mewakili wilayah..

Ready to attack.. Yeeehaaaa!!!

Me.. after game over.. marshall check

Sweet memory..dapat ke kejuaraan ini dipertahankan.. Ntah la..

Monday, July 7, 2008

Selamat Pengantin Baru.. Nad & Kay..060708

Nadya & Kay Fairuz

Semalam gi jerantut.. Member ofis aku nadya kawen.. dia kawen ngan ofismate aku gak.. tp bahagian lain la.. Aku sampai kat umah nad masa kay sedang akad nikah.. berpeluh je aku tgk mamat 2.. mana x nyer... macam2 yg tok imam tanya.. mau x berpeluh member.. ade ke no I/C bakal isteri yg ditanya nyer... muehehehehe... nasib ko la kay... Semoga pasangan ini kekal bahagia aman damai hingga ke akhir hayat.. Hmmmm... sorang2 member aku kawen.. sob..sob..
FOR NAD & KAY...
SELAMAT PENGANTIN BARU... MOGA BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT..

Me n Daddy the cat..

Hari sabtu lepas... gi amik kunci umah.. then gi umah kak nurul kat sg besi untuk amik makanan for my furkids.. Kak nurul ni salah sorang ahli forum kitten.com... Peramah sgt2 org nyer.. Aku suka je bila gi umah dia.. ko tau sbb apa.. sebab ade kuceng la.. apa lg.. Aku sempat amik gmbr dengan daddy..kucing kak imann.. sgt la gomok ini kuceng ye..

Me n daddy.. muka masam je daddy ni..
Me n daddy lg.. tgk la daddy ni.. sungguh gemok dan gebu ye.. wat bantal polok beshhh!!!
Daddy khusyuk makan KFC.. X toleh da kiri kanan...
Muka daddy monyok lepas kena marah ngan Kak Imann... 2 le.. sape suh kaco mummy.. kan da kena marah.. Cian dia.. Meh mummy ecah plok meh.. alolololo...

Aku x dok lama pun kat umah kak nurul 2.. sbb byk hal lg yg aku kena wat..

Friday, July 4, 2008

Doa Bila Jatuh Cinta... Ahaks!!

Aku suka je dengan baris2 doa ni.. Doa ni aku copy dr satu blog ni yg aku suka baca.. Memang aku suka melawat ke sana pun kalo aku ade kelapangan... Doa ni da lama da aku cilok.. tp tiba2 rasa cam nak letak je kat sini.. Kalo korang yg sedang atau dilamun cinta 2.. sentiasa la berdoa ye.. mudah mudahan jodoh korang berkekalan @ yg sedang mencari jodoh tu.. diketemukan dengan pasangan yg serasi... AMIN!!!


Ya Allah Ya Muhaimin,
Jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padaMu.
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripadaMu.
Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu.
Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindui syurgaMU.

Ya Allah...
Bila hamba bertemu dengan seseorang
dan hamba jatuh cinta
Izinkanlah hamba menjadi yang terbaik baginya
dan dia yang terbaik bagi hamba

Ya Allah...
Bila Hamba menjadi pasangan seseorang
Izinkanlah diri hamba menjadi pelindung baginya
Izinkanlah diri hamba menjadi penyejuk hati baginya
Izinkanlah wajah hamba menjadi kesenangan baginya

Izinkanlah mata hamba menjadi keteduhan baginya
Izinkanlah pundak hamba menjadi tempat melepas keresahan baginya
Izinkanlah setiap perkataan hamba menjadi kesejukan baginya

Ya Allah...
Izinkanlah setiap pelukan menjadi jalan untuk lebih mendekat kepadaMu
Izinkanlah setiap sentuhan menjadi perekat cinta kepadaMu
Izinkanlah setiap pertemuan menjadikan kami bersyukur kepadaMu


Ya Allah...
Izinkanlah hati yang sangat halus ini tidak pernah merasa tersakiti
Izinkanlah hati yang rentan ini tidak pernah merasa terkhianati

Ya Allah...
Jiwa kami ada dalam genggamanMu
maka izinkanlah jiwa kami selalu bertaut dalam cintaMu

Ya Allah...
Permintaan terakhirku, semoga kami berdua selalu berada dalam perlindunganMu.

Ntah Apa2..

Miss OpQ : Hello! boleh saya bercakap dgn Puan Siti Aisah
Aku : (Dalam Hati : Puan???? * mati la pitam) Ye saya bercakap. Ade apa ye?
Miss OpQ : Saya OpQ dr BPH, JPM ye puan. Ini berkenaan kehadiran puan untuk majlis penyerahan kunci rumah Presint 18 pada 5hb ni.. Hari sabtu..
Aku : Owh.. pasal rumah tu ye.. ade apa2 ke yg perlu saya buat sebelum ambil kunci 2.
Miss OpQ : Kalau semua dokumen puan da setelkan so far xde masalah ye.. Cuma pada hari penyerahan kunci rumah 2 nanti.. Puan diminta memakai pakaian senam, sebab padapagi 5hb akan diadakan senamrobik terlebih dahulu sebelum upacara penyerahan kunci diikuti sesi taklimat tentang rumah oleh pegawai kami...
Aku : Owh.. Kena pakai pakaian senam ek.. Kalo x terlibat dengan senamrobik tu boleh tak..
Miss OpQ : Kalo boleh kita minta puan turut sama la ambil bahagian..
Aku : Hmmmm... Kalo cam tu ok la.. terima kasih ye...
Miss OpQ : Sama-sama... terima kasih ye puan...

Adeii... letih la... nak wat majlis penyerahan kunci bagai la.. pastu nak kena terlibat ngan senamrobik.. Xpe la.. nak wat ala2 dtg lambat leh x.. aci x.. ekekekeke... Malas benor nyer...

Tuesday, July 1, 2008

My Furkids!!

Hmmm... Semlm hr yg membosankan.. xtau nak wat apa.. ekekeke... last2 snap gmbr my furkids.. alahai... 3 ekor ni walau pun da besau.. mnyusu lg occeyy!! haiyooo!! yg mak nyer pun manjakan sgt.. tgk la gmbr kat bwh.. bersusun masing2 mnyusu.. khusyuk sgt2.. mata masing2 ala2 layu je.. geli hati aku tgk..
Khusyuk yer masing2!!!!

Ekekeke... Lepas mnyusu.. bgurau lak.. ni Asafa ngan Tiger dok sebok main2..
Si babybugs plak dok sebok main baju aku.. tgk je la gaya nyer 2.. Abis jatuh2 tudung aku 2... Eeee.. Memang nakal ye ini budak..Ha!! upclose gambar budak nakal.. tgh baring.. ni masa dia ala2 nak titun ni..

Berganjak dr tempat asal terus amik port baik punyer.. ni la ghupe nyer kalo da titun.. x sedar donia!!! da letih sgt la 2..Sementara yg lain khusyuk la titun.. Yang sekor ni plak sambung mnyusu blk.. Haiyoo!! ini budak kan... Pantang tgk mak dia titun tau.. dia mula la mnyempit..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...