Friday, July 4, 2008

Doa Bila Jatuh Cinta... Ahaks!!

Aku suka je dengan baris2 doa ni.. Doa ni aku copy dr satu blog ni yg aku suka baca.. Memang aku suka melawat ke sana pun kalo aku ade kelapangan... Doa ni da lama da aku cilok.. tp tiba2 rasa cam nak letak je kat sini.. Kalo korang yg sedang atau dilamun cinta 2.. sentiasa la berdoa ye.. mudah mudahan jodoh korang berkekalan @ yg sedang mencari jodoh tu.. diketemukan dengan pasangan yg serasi... AMIN!!!


Ya Allah Ya Muhaimin,
Jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padaMu.
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripadaMu.
Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu.
Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindui syurgaMU.

Ya Allah...
Bila hamba bertemu dengan seseorang
dan hamba jatuh cinta
Izinkanlah hamba menjadi yang terbaik baginya
dan dia yang terbaik bagi hamba

Ya Allah...
Bila Hamba menjadi pasangan seseorang
Izinkanlah diri hamba menjadi pelindung baginya
Izinkanlah diri hamba menjadi penyejuk hati baginya
Izinkanlah wajah hamba menjadi kesenangan baginya

Izinkanlah mata hamba menjadi keteduhan baginya
Izinkanlah pundak hamba menjadi tempat melepas keresahan baginya
Izinkanlah setiap perkataan hamba menjadi kesejukan baginya

Ya Allah...
Izinkanlah setiap pelukan menjadi jalan untuk lebih mendekat kepadaMu
Izinkanlah setiap sentuhan menjadi perekat cinta kepadaMu
Izinkanlah setiap pertemuan menjadikan kami bersyukur kepadaMu


Ya Allah...
Izinkanlah hati yang sangat halus ini tidak pernah merasa tersakiti
Izinkanlah hati yang rentan ini tidak pernah merasa terkhianati

Ya Allah...
Jiwa kami ada dalam genggamanMu
maka izinkanlah jiwa kami selalu bertaut dalam cintaMu

Ya Allah...
Permintaan terakhirku, semoga kami berdua selalu berada dalam perlindunganMu.

7 Orang Mengetuk KeyBoard:

KaSiH said... Best Blogger Tips

aku nk print la doa ni...eheheh...

Ecah said... Best Blogger Tips

print la kasih ooiii.. doa dan usaha 2 elok... ekekekek.. usaha la lg.. supaya mr XXXXXX 2 leh tau perasaan hati ko... wakakakakaka... opsss!!! *larikkk!!

Malim said... Best Blogger Tips

hayooo. matila fomfuan2 sema baca doa nih...

Ecah said... Best Blogger Tips

ok apa.. berdoa 2 kan bagus.. :)

Anonymous said... Best Blogger Tips

akak..doakan si dia membuka hatinya untuk saye yer..hehehehe

ctnuraine said... Best Blogger Tips

akak.....saye suke sangat ngan doa nie

Ecah said... Best Blogger Tips

anon: sape yg u suh doakan 2..

aine: ko suka ye doa ni.. ahkak pun suka je.. ekekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...