Monday, July 14, 2008

Gunung Batu Puteh.. Meks geram dek non!!!!

Uwaaaaa.... hari ni mek mau meroyan... sedey tau.. mek x dapat join member mek gi hiking... uwaaaa!!!! nak nangis sambil golek2.. *matila meroyan sambil golek2.. ekceli mek dah sign pun the group untuk gi gunung ni.. tp last minit kena kensel join.. uwaaaaa!!!! mek nak nangis lg... huh!! jeles nye la mek dengor member mek ni nak gi sana da.. hari khamis ni da gerak... kali ni gi dr 17hb smp 20hb... sangat seronok ye bila dapat gi hiking ni.. mek suka sangat.. tp 2 la.. trip kali ni mek x dpt join.. buat member mek.. selamat gi dan selamat blk ye.. nnt lain kali mek join ye.. mek x kira.. lain kali korang buat tempat lain plak.. x kira.. xkira.. mek nak gi jugak.. *matila.. asyik meroyan je keje ko ecah weii..

Ni la tempat yg durang sume akan gi.. huhuhuhu!!! uwaaa... mek nak nangis lagi.. sob..sob..sob.. sambil kesat air mata yg x jatuh.. :p

Ni la gunung nyer.. Gunung Batu Puteh

Ketinggian gunung ni 2,131 m / 6,990 kaki dr aras laut kedudukan ke-8 tertinggi di Semenanjung Malaysia dan yg ke-13 tertinggi di Malaysia.. Gunung ni terletak dalam negeri Perak area Tapah.. Yg akan join the group kali ni seramai 11 orang.. Selamat pergi dan selamat balik ye korang sume.. sob..sob..sob.. *sambil lambai2 tgn..

Kg. Kuala Woh.. Tempat pertama yg akan disinggah sebelum meneruskan perjalanan..

Ni adalah antara laluan ke gunung

Ni.. adalah puncak Gunung Batu Puteh..

Pemandangan dari puncak gunung...

Buat kengakawan yg akan berangkat.. Sekali lagi mek nak ucap selamat pegi dan selamat balik.. Ambik gambar bebanyak ye.. Kalo sempat.. beli la ole2 ke.. muehehehehe.. Ok la.. petang ni mek nak gi latihan paintball.. dan petang ni baru dpt tau samada terpilih atau x.. ekekeke.. kalo terpilih.. alhamdulillah.. kalo tidak.. bukan rezeki mek tahun ni.. muehehehe... k la.. daaaa.....

8 Orang Mengetuk KeyBoard:

KaSiH said... Best Blogger Tips

ni cik mamat ada kebun ke yg pegi...sian ko x dpt join..mengapakah?? yg x pahamnya ko ni terpilih pun gelak..x terpilih pun gelak gak...konpius...pg td ko mandi x..*tetiba

Malim said... Best Blogger Tips

menarik gunung nih tapi klu ko naik tak semput ke ecah? :P

apz said... Best Blogger Tips

ecah tu kalau naik gunung comfirm dia paling depan.. tq.. nanti amik gambar je lah.. ole2 erk.. tgk ah ada kedai tak kat puncak nun tu..

Ecah said... Best Blogger Tips

kasih: bukan encik mat kebun 2.. ni group luar la.. patutnyer gi skali ngan apz.. mek mandi ye dek non.. air melimpah ruah je kat umah mek 2..

malim: mcm yg si apz ckp.. mek suka mendaki gunung.. nnt kalo u blk sini leh la join i mendaki.. :p

apz: gambar of coz la ko kena amek.. kalo x.. meroyan mek lg.. kat puncak harus la nan ado kedai yach.. ekekekek :p

Anysz said... Best Blogger Tips

yeahhpadan muke xleh ekot!!!*gelak jahat nyahahahaha~~

p/s-ku pasti ade yg kena sepak seseorang nt kann~~larikkk

Ecah said... Best Blogger Tips

anysz... mek x sepak budak2 ye.. mek tembak terus je.. hahahahahah

eedany said... Best Blogger Tips

janganlah nangis ecah...

meh, meh naik gunung kinabalu ngan eedany...

:)

Ecah said... Best Blogger Tips

eedany.. gunung kinabalu echah da gi... tp nnt nak gi lg skali la. best sgt2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...