Tuesday, August 12, 2008

Babybugs merajuk sudah!!!

Petang semalam patut nyer aku ke ipoh.. tp letih kan.. maka nyer aku tunda la nak pi ipoh 2.. lagi pun hr ni keje.. so.. aku malas tahap gaban ke-12 mau pergi ipoh.. sbb nyer.. kena blk mlm tu jugak.. aku malas!!! so.. aku pun merehatkan la minda ngan bersama2 anak2 kesayangan aku.. Anak???? hmmmm... bila masa plak aku beranak.. ekekeke.. ngan kuceng2 aku la.. apa lg.. mana ade anak lain dah... owh lupa.. ahli keluarga ku telah bertambah ye.. sekarang sume nyer da jadi 7 ekoQ.. Baby, Boy, Manja, Asafa, Tiger, Babybugs dan Chelo.. Sudah bertambah ahli rupe nyer.. So mlm td bermanja-manjaan la semua nyer..

Masa nak kuar kan sekor2.. aku tgk si Babybugs ni dok mkn.. so.. mls nak kaco.. aku kuar kan yg lain dulu.. (biasanyer aku kuar kan dia dulu).. udah abis keluarkan yg lain... nak pi amek Babybugs.. skali tgk minah tu duk lepak kat sudut sangkar.. muka da monyok.. aku panggey pun wat dunno jer.. adeiii.. puas la aku panggey.. x toleh2 dia.. slalu nyer pantang aku panggey.. dia la yg akan gi depan dulu.. ini x.. wat x tau je.. lama sgt tunggu aku pun tarik la kaki dia.. hahahahaha.. Babybugs siap kuar kuku tahan kat sangkar.. alahai.. nape ko ni minah!! tetiba monyok... Yg lelain da siap main keja2 dlam umah.. aku bw Babybugs masuk.. letak kat ruang tamu.. dia boleh gi nyorok kat blakang langsir.. korang tengok la...

Aku dah nak gelak guling2 da.. si tiger lak leh tgk je minah sekoQ ni majuk..

Mama!! tgk la si Babybugs tu majok.. mengada2 je.. hahahahah

Ape kena la ko ni Babybugs.. lepas nyorok kat langsir duk kat tepi lak.. tp muka.. alahai.. shomell sgt la tu muka camtu.. Aku panggey lg pun dia wat dunno gak.. ko ni nape Babybugs.. ko PMS ke.. hahahahahah...

Last2 aku amek dia.. letak kat pangku.. pun wat muka monyok gak.. puas la aku belai2.. pun wat muka monyok gak.. korang tgk la muka2 monyok dia yg sempat aku snap.. lawak..

"Takmo pandang mama.. mama jahat takmo kuarkan cayang awal2".. hahahah

Biasa.. dia ni kalo aku pegang hp dia la yg suka tgk.. tp hr ni.. pandang kamera pun x..

Tgk la.. mana nak pandang kamera..


Muka monyok gak yg ko tunjuk kan.. udah la tu!!!!

Muka seposen lg...

Masa ni da ok sket...

Ni dia.. muka da ok.. cakk!! kan pandai pandang kamera 2...

Dan.. inlah hasil nyer bila dia da ok.. Panjat Tingkap!!!!

Eh.. lupa nak kenal kan ahli baru.. ni la dia chelo.. warna cam milo.. so aku panggey la chelo.. hehehehe.. mata biru u... aku suka...

Hi!! saya chelo.. ahli baru.. anak mama yg ke -7

Ni saya tgh tunggu mama siapkan sangkar..

Mama da masukkan saya dalam sangkar.. uwaaaaa!!!!

Apa pandang2.. geget nanti.. heheheheh..

9 Orang Mengetuk KeyBoard:

[yAN!e][pUTraJAya] said... Best Blogger Tips

kucing ko nih....wat goreng tepung sedap gak nih...

ha ha ha ha



miaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu

(^_^)

KaSiH said... Best Blogger Tips

aah mmg comeyyy...rasa nk lempang je seko2....geram aku...

lily.lulu said... Best Blogger Tips

comeynyaa dia ......

ginseng4desoul said... Best Blogger Tips

waaa...manyak nye kusheng!!!???

Ecah said... Best Blogger Tips

yanie : goreng pun sodap yo!! cesss!! ko ni owang myanmar ke hape makan koceng!! larikkkk

kasih : ye sgt shomelll ye sekoQ2.. ko mau lempang kah??.. ada berani kah?? mau pegang pun takotttt... hahahahahahaa...

lily : memang shomell ye lily.. bikin hati cair je bila balik tengok gelagat durang sume..

ginseng : ade la skit bro.. x de la byk mana pun.. daripada terbiar kena terajang owang.. duk kurus kering.. baik amek jaga dia.. bila balik tgk durang.. letih pun ilang..

wahdi said... Best Blogger Tips

Mak ai Cah, banyaknya kucing ko,baguslah byk pahala ;)

kucing den dulu 2 eko persians tu tak larat nak jaga, satu uamh penuh bulu! terus jual huhu

eedany said... Best Blogger Tips

Wawawa.... cutenya meow!

bila agaknya dapat bela meow...mak still tak kasih green light lah! Huhuhu...

:)

Ecah said... Best Blogger Tips

wahdi : alhamdulillah.. sbb kat umah 2 DSH je yg byk.. DSLH ade 2 ekor je.. so far umah x penuh bulu lg..

eedany : insyaALLAH ade rezeki bela la.. cah ni sbb tinggal sorang.. 2 yg x kisah bela kuceng.... hehehehe

zeti said... Best Blogger Tips

geramnye tgk kucing2 ecah ni..
klakor pun ada tgk keletah diaorg ni ;) ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...