Monday, August 11, 2008

Kesedihan ku terubat jua... ahaks!!

Aku ade crite pasal kete aku eksiden minggu sudah kan... sedih mmg la sedih.. tp selepas weekend yg lepas kesedihan ku terubat jua... hari sabtu ngan ahad lepas aku ade game paintball.. terbuka kepada penduduk dan mereka yang bekerja di Putrajaya.. Permainan adalah 3 on 3.. seronok sebab dapat melepas kan kesedihan aku ni.. seronok sgt2 bila dapat main paintball ni.. dapat lepas geram pun ye jugak.. hari sabtu ade 9 team yg join.. hr ahad plak ade 22 team yg join.. hari sabtu hadiah berbentuk wang tunai.. tp hari ahad.. hadiah dalam bentuk hamper.. kebetulan dalam game 2.. cuma group aku je pompuan.. lain sume lelaki.. aku n the geng memula cuak gak.. sbb tgk ade 2-3 group yg pakai sut paintball.. tp.. group kita org nekad.. jalan je.. aci redah!!!!

Ade acara untuk budak berumor 14 tahun ke bawah.. target shoot..

Sebelum taklimat paintball pg 2.. ade la sorang brother molot caboi sgt.. ade kena cili gak brother ni.. ayat dia berbunyi begini.. (ceh!! mcm cekgu la plak) bro ni ckp "dek.. korang xyah la main paintball ni.. korang satu group je pompuan.. lain sume group lelaki.. kalo korang main.. korang kalah gak nanti.. baik korang balik memasak kat umah je"... uuissshh!!! sangat2 hangen je aku dgr brother ni cakap.. molot xde insurans sungguh.. tp akak maintain cool.. hiks!! (dlm hati sebenar nyer nak ku cilikan juga mulut mamat ni) aku cakap " ala bro.. main suke2 je.. bukan apa pun.. x salah pun main kan.. xde plak ckp pompuan xleh main" - bro tu sengeh2 je.. (tp dalam hati aku.. xpe bro.. ade ubi ade batas.. ade chance.. aku balas.. hahahahaha.. ayat keji sungguh)

Ni la padang nyer.. agak besar untuk game 3 on 3

Di sebabkan hari pertama ade 9 group aje.. maka nyer.. sume group kita org kena lawan.. termasuk la group brother ni.. hahahahah... aku x ingat apa nama group dia.. tp aku sgt2 hengat muka bro ni.. aku main 8 game.. 7 game aku menang 1 game aku kalah.. dan part yg aku paling suka.. masa lawan ngan group brother ni.. aku suke.. aku suke.. masa untuk membalas dendam... hahahahaha.. brother ni aku da target awal2.. maka nya.. aku dapat menembak perut brother yg boroi tu dgn 3 das tembakan.. selagi marshall x kata out.. selagi tu aku tembak.. hahahahaha... padan muka ko bro.. cakap x berlapek lagi.. dapek ko..

Aku yg kat dolito ( segitiga bentuk mcm nasi lemak 2)

Kuar2 dr padang bro 2 siap tunjuk perut dia yg berbekas itu.. siap melecet kulit perut... aku buat2 muka terperanjat (hahahahaha.. dasar drama sungguh) dia cakap "dek.. ko ni tembak xder belas kesian sungguh la dek.. ko tengok ni.. bebekas".. aku cakap.. "mana la saya tau bro.. da sume pakai face mask.. mana la saya kenal.. lagi pun saya nak pastikan openant saya mati.. selagi marshall x kata out.. selagi 2 la saya tembak" (tapi dalam hati aku ckp.. padan muke ko.. cakap x berlapek lagi kan.. merasa la kan.. hahahahahah.. keji sungguh aku ni kan).. 1st day game.. group aku juara.. Alhamdulillah.. dapat mengalahkan sumua team lelaki.. walaupun team aku satu2 nyer team pompuan yg join.. chaiyok!!chaiyok!! kepada team mate aku.. thanks atas kerjasama korang.. dapat gak bukti kan.. yg pompuan bukan dok kat dapur je.. lain2 perkara pun pompuan leh wat... thanks a lot...

Ni la team aku.. Faizan, Ros, Aku.. bersama hadiah kemenangan..

2nd day.. team aku main gak.. tp kali ni penyertaan byk.. ade 22 team yg join.. (sbb xyah byr duit penyertaan kan.. 2 yg ramai join 2).. 22 team ni di bahagi kepada 4 kumpulan.. aku kumpulan A.. so akan lawan ngan 4 team lagi.. Bro mulut cabul 2 kumpulan lain.. hahahah.. bro 2 siap bg tau kat team2 yg baru join " korang jaga2 skit ngan charlie's angle tu.. tgk je pompuan 2.. tp semalam durang johan" aku ngan member aku gelak je.. ade ke panggey kita org charlie's angle.. ade nama elok2 lg.. ekekekeke... aku cakap " xde la bro.. semalam tu luck kita org je 2.. rezeki.. hari ni lom tentu lagi"... dan sekali lg rezeki untuk aku.. team aku johan lagi... ekekekek.. alhamdulillah.. dapat hamper plak.. buat team mate aku.. terima kasih sekali lagi atas kerjasama korang.. tanpa korang.. kita xkan sampai ke tahap ni.. thank you so much!!!

Kesedihan ku terubat juga.. malam td pi makan kat Putrajaya Seafood Restaurant.. family dr sarawak datang.. depa belanja makan sebab aku menang.. lg pun durang dah nak blk mlm ni.. dpt jumpa ibu n daddy.. terubat rindu.. last jumpa pun tahun lepas bulan 8 gak.. suke2.. to bro mulut cabul.. sori la ek.. terlepas tembak sudah... nak bg openant mati kan.. harus la kena tembak.. bekas tu buat bekalan untuk ingatan di lain hari ye bro.. daaaa...

7 Orang Mengetuk KeyBoard:

Anysz Sengalnerdz said... Best Blogger Tips

pergh best sgt paintball
kat jb ni susah nk jmpe *nangessss

KaSiH said... Best Blogger Tips

la korok nya jb..paintball pun xde...*larikkk

Zimah's Depart said... Best Blogger Tips

tahniah ecah! ko mmg charlie's angle pun..hehe..ptg ni aku sokong ko abih habisan main netball..go green peace princess!!

[yAN!e][pUTraJAya] said... Best Blogger Tips

huhuu...ecah....mana pic bro peyut boroi tu....?


ha ha ha ha

Ecah said... Best Blogger Tips

anyzs :hahahahah.. susah sgt ke nak jumpa paintball kat sana.. nnt aku carik info yer..

kasih : nak wat camne.. korok pun tempat nyer.. wakakakakak...

zimah : thank you!! thank you!! petang ni jgn lupa turun padang ye.. bagi sokongan..

yanie : aku x jumpa la pic peyut abg boyoi.. tarak!!!

lily.lulu said... Best Blogger Tips

x penah pun main paintball ..
teringin ...
tah bila bolehhhh

Ecah said... Best Blogger Tips

lily : jom la main.. kalo ade masa dan kelapangan.. gi PJ yok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...