Thursday, October 30, 2008

Dhelima.. Khaseh.. dan Khencana (^_^)

Tiga2 ekor anak kucing ni dah makin aktif.. hehehe.. almaklum la kan.. proses pembelajaran sedang berlangsung.. maken montel memasing.. Paling montel Khencana.. Khaseh yg ke-2 dan Dhelima paling kecik.. tp masih di kira montel bg anak kucing seusia durang.. ahaks!! Membesar bagai johan memasing.. Memasing masa kecik comel je tengok telinga.. tapi bila da besar.. Telinga Panjang!! hehehehe.. Ni la gambar2 mereka..


Khencana yang makin nakal..


Khaseh yang makin aktif..


Dan.. Dhelima yg makin vocal!!.. adeh..


Gambar blur!! Gambar Dhelima..


Ape ko buat tu Khaseh!!! x sehsuai yer anak dara menonggeng!!


Ape kena ngan Dhelima ni.. Tengok ekor.. Hehehehehe..


Tunjuk garang la konon Khencana yer.. Ekekekeke...


Hahahahaha.. Cam nak berak pun ade.. Tp sebenarnya terperanjat.. Ahaks!!


Suke pose Khencana yang ini.. Shomell!!!!

Friday, October 24, 2008

Jamuan Raya Budak2 Perahu Panjang..

Semalam kul 6 petang ade jamuan raya budak2 perahu panjang tempat aku keje.. makan lagi.. minggu ini.. minggu makan.. makan.. makan.. makan.. makan.. KENYANG!!! ahaks!! suka aku..


Aku ngan anak coach perahu panjang.. Aqila..


Ingat tak gambar baby yang aku penah post dulu.. Dah 2 bulan umur dia.. tengah titun..


Ha!! Ni bapak dia.. Zulizuan..


Gambar blur la.. Comel kan!!


Masing2 sebok menapau lepas abes jamuan.. Ahaks!!

Tuesday, October 21, 2008

Kebosanan...



Xtau nape hr ni rasa bosan.. padahal keje banyak je ni cah ooiii.. mana lagi aku nak exam PTK mana lagi keje yang dah sedia menunggu ni.. tp.. nape rasa bosan ni.. Ntah la.. sekarang ni dah kul 6.00.. ade lg keje yg kena buat gamaknyer.. tapi aku wat pejam mata jap.. boleyy!!.. pi melepak kat pangkin Malim jap.. Yang ade si Kasih.. Penat berpikir pun ye gak.. Macam2 yang kepala otak ni pikir.. sampai masa.. rasa cam beku dah kepale ni.. adeh!!!! Kenapa ko Cah!!!!

Gathering Raya Kata Nyer!!

Hari ahad lepas ahli forum petfinder.my wat gathering raya.. bertempat di Hotel Midah.. ahaks!! 1st time aku dgr nama hotel tu aku dah gelak.. tp not bad la makanan kat situ.. kenyang hamba2 sekalian.. ahaks!! ni antara gambar yg sempat di snap oleh Pak Din.. dan aku tukang celok nyer la. hehehe...


Andy, Ezer n Ezer GF.. Andy ngan Ezer ni Founder petfinder.my


Aku ngan Kak Imann.. Ahaks!! Kemain yer..


Ni Ferreted a.k.a Chelly.. Dia ni dr Jakarta


Tengah2 makan june wat lawak.. Terbarai seme ketawa..


Ahaks!! aku lg ngan Kak Imann.. Biasa la kan.. pantang nmpk camera..


Yg sengih ni Fanna ngan Aisyah..


Ha!! Lucky Draw time.. Best!!


Sempat lagi borak ngan Pak Dany..


Hampir kesemua la.. x termasuk cameraman yang camera shy ghetu.. ahaks!!


Monday, October 20, 2008

Lepaking dengan kengkawan lama!! (^_^)

Hari sabtu lepas aku balik PD.. hmmmm dah lama rasa nyer tak lepak pantai sambil tengok matahari terbenam.. dulu2 masa keje kat PD memang tiap2 minggu atau 2 hari sekali aku akan lepak pantai.. ye la.. dah aku kena keje kat area tu jugak kan.. pi la jenjalan terus.. bagi aku pantai ni memang mendamaikan kepala otak aku.. kebetulan minggu lepas aku cam ke bizi an sket.. kepala pun cam dah vengong.. Balik je singgah umah.. then borak sekejap ngan mak ayah.. then terus cakap ngan mak nak kluar.. mak tanya.. nak ke mana.. bila cakap nak ke pantai.. mak aku senyum jer.. mak aku tau.. aku kalo dah tension or aku marah ngan sape2 aku akan ke pantai.. duk sorang2 sampai la aku reda..

Masa tu dlm kul 4.. slow2 drive gi pantai kat seri bulan.. lepak kejap kat situ then pi plak kat pantai 3 teluk kemang.. kat pantai 3 ni memang port aku kalo melepak.. tempat aku main jet ski.. tapi petang tu xde mood nak main jet ski.. so melepak je la sambil borak2 ngan kengkawan lama.. Aku lepak ngan pekerja unit penyelamat pantai.. durang ni dulu satu ofis ngan aku.. bekas anak buah kira nyer.. ehehehehe.. tapi jadi cam kengkawan.. sampai la sekarang.. sume nyer rapat ngan aku.. anak bini durang pun rapat ngan aku..

Masa tengah lepak2 ngan durang seme.. update sikit pasal cite durang.. Bob lak panggey aku suh teman dia bawa orang naik bot tengok tempat2 batu karang ngan rumah api.. aku plak yang dah lama x wat kije tu macam orang disorong bantal.. terus ikut.. dulu rajin la ikut Bob tu jd cam tourist guide ghetu kat situ.. ahaks!!.. lama dah tinggal kan keje tu..


Bro Syam.. Yg mengelak nampak badan je aku panggey bro pendek.. Ahaks!! Memang pemalu memasing.. Camera shy ghetu!!


Ni la family yang Bob bawak tu.. Yang baju oren tu Bob..


Sempat lg snap gambar walaupun masa ni si Bob tgh bawak bot laju giler!!


Dah slow skit Bob bawa. Snap gambar lagik!!.. Ahaks!!


Bro yang Bob bawak ni orang Bangi.. Duk kat seksyen 4.. sempat lagi aku temuramah..


Yang ni batu kapur yang still ade kat PD...


Kat atas tu Rumah Api Tanjung Tuan.. Sori la ek.. Camera tipon cikai je.. So x brape clear..


Rumah Api kat atas bukit tu..


Kat belakang tu dah menghala ke Melaka..


Bob sempat lagi menyengih bila aku snap gambar..


Yang ni kawasan pertembungan air.. kalo tengok betul2 air area kat ni dr 2 kawasan yang berbeza.. warna pun lain.. tapi kawasan ni bahaya.. ade air pusar.. dulu kat sini selalu bot karam..

Bob bawa gak brother tu gi tengok tempat batu karang.. bagi ikan2 kat situ makan roti.. aku punya la suke.. sebab dah lama x singgah situ.. sampai tak teringat nak snap gambar2 ikan tu seme.. ramai orang kata xde apa yang menarik kat PD ni.. tapi sebenarnya masih ade tempat batu karang masih idup.. cuma orang2 tempatan je yg tau.. Konon nyer nak tengok matahari terbenam.. Tp x dapat sebab cuaca tak mengizinkan.. hehehehe.. ok la seme.. Daaaaa...

Friday, October 17, 2008

Jamuan Raya Kata Nyer!!!

Hari ni kat ofis jabatan aku wat jamuan raya.. hehehehe.. so..memasing kene pakai baju raya gamaknyer.. ala.. baju kurung yg biasa pakai time ofis kan buleh dikira baju raya gak kan.. ahaks!!.. aku tahun ni baju raya kaler purple ghetu.. jamuan raya jabatan korporat di buat kat dewan melati.. meriah ghetu.. almaklum la.. staff paling ramai kan.. terpaksa la buat kat dewan.. hr ni jabatan Kasih pun wat jamuan raya gak... Wah!! Kasih pakai baju kaler purple gak yer.. hehehehehe.. Macam berjanji setia ghetu.. Tp x yer.. kebetulan sajork!!! Ni le gmbr masa jamuan..


Yang gambar kiri ni aku ngan Kak Dalina.. Yang kanan plak aku ngan Wawa..


Dalam dewan sementara tunggu Pengarah Korporat datang


Hahahaha.. Lepas jamuan leh plak gi Cyberjaya ngan Kasih.. Hari Purple ye.. Ahaks!!


Kasih yang konon nyer ayu la wat ghetu.. Ahaks!!


On the way balik.. sempat lagi snap gambar...

Ha.. aku kekenyangan hari ni... Malim cakap orang yang makan sampai kenyang ni orang tu makan ngan setan... x ye.. aku makan siap baca doa makan lagi.. tak sempat setan nak join bertenggek makan sekali.. Tapi ade ORANG TU kan makan sampai tertanggal butang baju.. How?? Penuh sangat gamak nyer perut tu sampai tertanggal butang.. ekekekekek.. siapakah ORANG TU??? Lu pikir la sendirik!!! ooopppppssss!!!..


Thursday, October 16, 2008

Saje-saje.... Suke-suke.. :)


Aku ngan anak sepupu aku.. Ady Putra nama dia.. Masa ni kat umah aku.. :)

Ahaks!!! kemain lagi korang kan!!! kata blog aku ade sarang labah2 la.. ade momok la.. kalo ade momok dah lama aku suh momok tu pi sergah korang tau... ekekekeke.. Ekceli.. ntah kenapa mood nak meng hapdet blog ni x mari2... ade jer nak cerita sebenar nya.. tp bila buka jer nak wat post baru.. ade lak bos aku panggey wat keje tu la.. keje ni la.. langsung aku xde mood nak meng hapdet.. yey!!! tanggechi... podaaahhh!!! hehehehehe....


Gambar ni aku ambil masa gi beraya umah abang Din kat Sg Buluh.. Abg Din ni selalu lepak kat petfinder.my.. Kucing ni nama dia Alure.. Bagak la sangat kucing ni yer.. Berat hampir cecah 10kg masa ni.. *PITAM!!!!

Anak2 kucing aku dah buka mata dah.. tp tu la.. tak dapat nak snap gambar memasing.. sebab masing2 ligat!!! x reti duk dendiam.. ade je keje yg di buat.. nak2 si Dhelima tu.. Kemain sebuk nak kuar sangkar kalo nampak aku lalu.. siap di gapai2 nyer la kaki dia tu kuar.. Mulut.. toksah cakap la.. kemain vokal lagi memasing.. cuma Kenchana yang cam pendiam sket.. x banyak bunyik!! Tapi kalo Khaseh ngan Dhelima.. Cam bergaduh cakap je aku tengok.. memasing xmo kalah.. Lagi si Dhelima mengeow.. lagi la si Khaseh pun mengeow kuat.. Ahaks!! Macam2 perangai la memasing.. 2 la kan.. lain kucing lain ragam.. cam org gak la..

Tapi antara Khaseh, Dhelima ngan Kenchana.. aku peratikan.. Si Khaseh suka camera.. senang sket nak amek gmbr dia.. Ade cam perangai Kasih lg satu pun yer.. wakakakakaka.... pantang nampak camera.. So gambar Khaseh je la yg aku dapat upload yer.. Yang Dhelima ngan Kenchana.. x dapek la... :)


Masa ni Khaseh tgh bersih kan muka...


Makan je la keje ko Khaseh!!! Yang lenlain gi memain.. keje ko ape.. Melantak je la.. Sama je cam si Kasih tu.. huhuhuhuh..


Alolololo.. sweet nyer la muka Si Khaseh ni.. Senang pandang camera dia ni.. Cam Kasih gak.. ahaks!!

Wednesday, October 8, 2008

Hari Raya!!!

Agak dah basi entry kali ni.. almaklum la.. mood kemalasan meng hapdet blog sudah mari.. kena rajin2 kan diri ni.. Raya aku kali ni family aku sambut secara sederhana saje.. xde apa2 yang menarik sgt pun.. aku lak mood nak beraya x brape nak mari kan.. nak wat camno ye x.. Sambutan ala kadar saje.. Tapi rabak jugak la poket aku ngan kerenah anak2 buah aku yang seramai 11 orang tu.. *PITAMMMM.. minta macam2 occay!!! ala.. x byk gmbr yg aku snap.. xteringat ko.. hahahahaha!!

Yang ni abang aku no 3 ngan family dia.. Ha!! budak 2 orang ni la yg telah berjaya menghabiskan kuih raya aku sebelum raya hari tu.. Salah kan durang ye.. hahahahahah!!!

Aku ngan anak sepupu aku.. Kebetulan budak ni pakai baju sama warne.. Ahaks!! Cam anak sendiri lak.. Sudah nyer budak tu melekat je ngan aku sampai la aku nak balik.. xnak dah kat orang lain.. huhuhuh.. Bila nak ade anak sendiri ni..

Ha!! Yang tudung ijo ni anak buah aku yang sulung.. Nur Salsabillah nama dia.. Anak abg long aku.. Dah besau anak buah aku ni Form 1 dah.. Dah besau.. maka besau la duit raya nyer kan.. KOPAK!!!!

Yang ni plak kalo ikut urutan anak buah aku yg ke 7.. Nur Qalbillah Ansara nama dia.. Umo dia 5 tahun... Haiyoo!! Mulut macam bertih jagung ye.. Ni pun anak abang long aku no 3..




Yang ni buah hati aku kat kampung.. Chomel nama dia.. Sebelum aku bela yg sepuluh ekor kat Putrajaya 2.. Ni la kucing yg aku bela.. Tapi skrg dia dok teman mak aku kat kampung..


Ha!!! Yang ni Khaseh selepas buka mata.. Comel kan.. Dah makin debab si Khaseh ni.. sama naik nyer ngan Kasih lagi sorang 2.. ooopppppsssss * lariiiii


Hari tu anak kucing ni tak bernama kan.. so masa balik kampung bapak aku suggest letak nama Khencana.. Bapak aku ckp sbb aku dah letak nama anak kucing yg lain nama Khaseh ngan Dhelima.. So yang jantan ni letak la nama Khencana.. Nama lama2 ghetu.. Ahaks!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...