Monday, October 20, 2008

Lepaking dengan kengkawan lama!! (^_^)

Hari sabtu lepas aku balik PD.. hmmmm dah lama rasa nyer tak lepak pantai sambil tengok matahari terbenam.. dulu2 masa keje kat PD memang tiap2 minggu atau 2 hari sekali aku akan lepak pantai.. ye la.. dah aku kena keje kat area tu jugak kan.. pi la jenjalan terus.. bagi aku pantai ni memang mendamaikan kepala otak aku.. kebetulan minggu lepas aku cam ke bizi an sket.. kepala pun cam dah vengong.. Balik je singgah umah.. then borak sekejap ngan mak ayah.. then terus cakap ngan mak nak kluar.. mak tanya.. nak ke mana.. bila cakap nak ke pantai.. mak aku senyum jer.. mak aku tau.. aku kalo dah tension or aku marah ngan sape2 aku akan ke pantai.. duk sorang2 sampai la aku reda..

Masa tu dlm kul 4.. slow2 drive gi pantai kat seri bulan.. lepak kejap kat situ then pi plak kat pantai 3 teluk kemang.. kat pantai 3 ni memang port aku kalo melepak.. tempat aku main jet ski.. tapi petang tu xde mood nak main jet ski.. so melepak je la sambil borak2 ngan kengkawan lama.. Aku lepak ngan pekerja unit penyelamat pantai.. durang ni dulu satu ofis ngan aku.. bekas anak buah kira nyer.. ehehehehe.. tapi jadi cam kengkawan.. sampai la sekarang.. sume nyer rapat ngan aku.. anak bini durang pun rapat ngan aku..

Masa tengah lepak2 ngan durang seme.. update sikit pasal cite durang.. Bob lak panggey aku suh teman dia bawa orang naik bot tengok tempat2 batu karang ngan rumah api.. aku plak yang dah lama x wat kije tu macam orang disorong bantal.. terus ikut.. dulu rajin la ikut Bob tu jd cam tourist guide ghetu kat situ.. ahaks!!.. lama dah tinggal kan keje tu..


Bro Syam.. Yg mengelak nampak badan je aku panggey bro pendek.. Ahaks!! Memang pemalu memasing.. Camera shy ghetu!!


Ni la family yang Bob bawak tu.. Yang baju oren tu Bob..


Sempat lg snap gambar walaupun masa ni si Bob tgh bawak bot laju giler!!


Dah slow skit Bob bawa. Snap gambar lagik!!.. Ahaks!!


Bro yang Bob bawak ni orang Bangi.. Duk kat seksyen 4.. sempat lagi aku temuramah..


Yang ni batu kapur yang still ade kat PD...


Kat atas tu Rumah Api Tanjung Tuan.. Sori la ek.. Camera tipon cikai je.. So x brape clear..


Rumah Api kat atas bukit tu..


Kat belakang tu dah menghala ke Melaka..


Bob sempat lagi menyengih bila aku snap gambar..


Yang ni kawasan pertembungan air.. kalo tengok betul2 air area kat ni dr 2 kawasan yang berbeza.. warna pun lain.. tapi kawasan ni bahaya.. ade air pusar.. dulu kat sini selalu bot karam..

Bob bawa gak brother tu gi tengok tempat batu karang.. bagi ikan2 kat situ makan roti.. aku punya la suke.. sebab dah lama x singgah situ.. sampai tak teringat nak snap gambar2 ikan tu seme.. ramai orang kata xde apa yang menarik kat PD ni.. tapi sebenarnya masih ade tempat batu karang masih idup.. cuma orang2 tempatan je yg tau.. Konon nyer nak tengok matahari terbenam.. Tp x dapat sebab cuaca tak mengizinkan.. hehehehe.. ok la seme.. Daaaaa...

3 Orang Mengetuk KeyBoard:

[yAN!e][pUTraJAya] said... Best Blogger Tips

kanda ecaaaaaaaaaaaah...

pi masuk kat laut tak ajak dinda ek...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

memang karipapmarukutosei sungguh la kanda nih...

KaSiH said... Best Blogger Tips

lama tak pegi PD...jom sesekali kita lepaking nak...

Ecah said... Best Blogger Tips

yanie : camno nak ajak.. pi pun main aci terejah je.. tak plan pun.. mode nak tenangkan jiwa.. hehehehe...

kasih : aku no hal punyo.. ko je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...