Friday, November 21, 2008

Jumaat Datang Lagi..

Ceh!! Kemain lagi tajuk entry.. tetiba teringat iklan TORA.. keh!! keh!! keh!! TORA DATANG LAGI!!!.. best nyer la kan masa zaman kekecik dulu.. takyah pikir ape pun.. lantak ko la nak wat ape.. yang penting... dunia ini ana yg punya.. ekekeke.. ape la yg aku melalutkan pagi2 ni.. kenapa ko cah!!!.. Hari ni dah jumaat.. sok dah coti.. budak2 skolah pun da mula coti.. maka dengan ittteeewwww.. akan berkumpul la segala power rangers, otromen, superman, supergirl, spicegirl, batman dan kaum yang seangkatan dengan nyer.. atau pun dengan erti kata lain.. kesemua 12 orang anak sedara aku akan balik umah mak pak aku.. dan seperti biasa dan juga seperti tahun2 sudah.. akan ade hari dimana hampir semua dari mereka akan bertandang ke rumah aku .. korang tau ape maksud nyer ittteewww.. ya tuan2 dan puan2.. rumah ku bakal menjadi kapal titanic.. bakal karam kerana kehadiran superhero itttteeewwww.... adeh!!!..

Xpe2.. udah begitu rutin nyer.. sesi berpoya2 dengan anak sedara... ye!! dan juga *sesi merabak /mengoyak kan poket ku yang da sedia kebocoran.. hehehehe.. Ape2 pun aku happy.. memang semua nya rapat ngan aku.. ye la kan.. aku je sorang dalam family yang lom kawen dan ade keluarga sendiri.. dan aku juga la tempat anak2 sedara aku yang da besar bkongsi cerita.. tempat ngadu nasib pun ye gak..

Tahun ni aku tak plan lagi nak kemana ngan anak sedara aku.. macam tahun2 lepas aku bawak durang makan2 then tgk wayang.... Pastu jenjalan la kat tasik then bawak durang mandi manda.. Teringat kisah tahun lepas.. aku bawak 7 orang anak buah aku skali gi tgk wayang.. Aku sorang.. bawak 7 orang...*PITAMMMM.. yang ikut nyer dr umo 12 tahun sampai la yang kecik umo 3 tahun.. amek ko.. berderet sekali bawak.. seme mata memandang.. aku dulik ape!! ko nak cakap aku kawen mude ke ape ke.. lantak kowang.. keh!!keh!!keh!!.. nak menjaga memasing.. *HAZAB!!! tapi aku suke.. sebab durang wat aku happy.. Ni la antara anak sedara aku yang giler2.. MAKCU SAYANG KAMOOOO!!!! ahaks!!.. *Sok kalo makcu da ade anak sendiri.. Errrr.. kena pikir lain plak yer.. Opppppssss!!!


Sebahagian.. Bergambar ngan pak... Tok durang..


Otromen, superman, batman, power girl, spice girl, power rangers kesayangan ku.. Ahaks!!


Nur Qalbillah Ansara... Senyum ke sengih ni cayang....


Alolololo.. sweet nyer Nur Aqillah makcu ni.. Gelak ape tu cayang..


Tu dia.. kepenatan... maka itttewww.. ketiduran..


Nur Salsabillah... Kalo balik sentiasa berkepit ngan aku.. Walaupun da besau panjang.. Hiks!!


Yang durang ni memang pantang nampak camera.. Dalillah Nur Amanina ngan Muhammad Dhia Dzulhair.. (Adeh!! nama ko.. name pendek.. Qayyum)


Muhammad Aniq Al- Araf ngan Qayyum.. antara superhero ku yg bakal merabakkan poketku!!..


Yang ni suke berkepit gak ni. ...mak aku kata dia ni ikut perangai aku.. Pantang jumpa kucing.. abes seme dia angkut bawak balik.. hehehehehehe..

Hmmmm.. Yang pasti 7 orang yang da besar tu akan datang.. siap da tipon pun 2hari lepas.. keh..keh..keh.. Siap la ko Cah!!!

14 Orang Mengetuk KeyBoard:

[ Hanie ] said... Best Blogger Tips

huik...byknye anak buah. Huhu mmg akan kopak la poket mu itu cikecah oit :D

Чикгу Жаве @ CJ said... Best Blogger Tips

mana rumah awk ecah. aku nk jual aiskrim nih.. hehe

saya said... Best Blogger Tips

semua cute2 belaka..tapi nama panjang yang amatzzzzz.... krm salam kat they all ye...sure havoc nanti tu

[yAN!e][pUTraJAya] said... Best Blogger Tips

makcu...

acu yanie suka ayat ni...

"*Sok kalo makcu da ade anak sendiri.. Errrr.. kena pikir lain plak yer.. Opppppssss!!!"


hahhahhaa

bila la makcu nak wat anak tu ek...

kekkekeke

larikkkkkkkkkk

Ecah said... Best Blogger Tips

Hanie : tau pun hanie.. mmg akan koyak rabak la poket ku ittteewwww...

Ecah said... Best Blogger Tips

CJ : rumah aku di...di.. di.. errrr.. di langit biru CJ.. wakakakakaka...

Ecah said... Best Blogger Tips

saya : errr.. durang seme mmg cute.. makcu dia pun cute kan *matila.. nak jugak.. nnt cah sampaikan salam kat depa seme ye..

Ecah said... Best Blogger Tips

yanie : hahahahaha.. kemain ko yer.. makcu leh wat anak kalo dah nikah ye.. nikah pun lom tau bile lagik.. muehehehehe :p

Riezal said... Best Blogger Tips

cool.. ramai anak buah.. selamat mengoyakkan poket tu .. xpe laa skali skala.. buat amal jariah :).

[yAN!e][pUTraJAya] said... Best Blogger Tips

makcu....ramai nyer askar2 tanah melayu...kekekke...ni semua geng otomen taro ker?

hahhaha kopak gaji makcu bulan ni ek....

Ecah said... Best Blogger Tips

riezal : Yezzzz.. mmg cool.. memang slamat koyak rabak poket ku ittteewww...

Ecah said... Best Blogger Tips

yanie : keh keh keh... otromen taro ka.. sume anak cucu cicit otromen gamak nyer.. kopak weiii.... kopak!!!

wahdi said... Best Blogger Tips

tudia 12 org ye cah , den anak buah br 6 org dah PITAM

Ecah said... Best Blogger Tips

wahdi : tau xpe..*PITAMMMM.. segala superhero ade... adeiiii!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...