Thursday, December 3, 2009

Takde Tajuk


Da lama rasa nyer tak menghapdet blog ni.. Kesibukan melanda diri.. banyak mende yang nak dicerita.. time tengah bz keje.. time tu la idea datang mencurah2.. ni da kurang bz.. kemana idea pergi? haihhh... idea.. ooohhh!! idea.. ke mana kau menghilang.. ade saje di sini.. perlu di korek.. di perah.. baru menjelma... hehehehe :).. ape yang aku merepek ni... xde ape yang nak di cerita.. cuma kesah masa cuti beraya.. marilah la layan aje ye.. :)


Kesayangan ku.. Hanafiah yang makin banyak cekadak.. nakal kamoo ni.. :P



Makcu!! Hanafiah letih la.. Rehat kejap.. 


 
Hanafiah dan abahnyer.. abangku yang ke-5.. Achik..


Hanafiah dan Pakteh.. abangku yang ke-4... Ateh..


 

Sudah lama tak menepekkan gambar buah hatiku ini... Aqilla yang macam2 ragam..

  
 Senyum kamoo buat hati makcu cair!! :)

 

Irfan with atok bakar.. masa raya korban..

 
 Irfan letih la makcu!!! irfan mau zzzzzz.... Jangan kaco yer.. 

 

Merajuk time.. Kemengantukan.. tapi dikejutkan.. harus la mengamok kan!! :)

 

Jalan2 time with me.. sudah baik merajuk.. on the way ke Melaka.. Anjung Batu.. here we come..

 

Budak ni memang suka kamera.. like auntie lor... fotolergik.. miahahaha... pakteh dia pun sama.. :)

 

See!!! Pantang nampak kamera!!

 

The comel.. sweet girl.. Love u so much dear.. :)

 

Ateh and her wife.. On the way to Melaka..

 

Ateh. Kak teh and Dalilla... anak alang.. 

 

Makan2 time.. Penuh meja.. hehehehe.. :)


Selamat menjamu mata.. hehehehe :)

Tuesday, November 3, 2009

Letak gambar je


PD.. sunset view


Area Teluk Kemang


Da senja..


Siapa ni ek.. hehehehe


Masih ade matahari lg masa ni..


Tenang je..


Baru sampai..


Tango..


Tango.. jenjalan time..


Comel kan..



Tengok ape tu Tango..


Bravo..


Juliet..


Tango lagi..


Bravo titon masa jalan2..

Thursday, October 8, 2009

Anak ma baik... tapi nakal!!!

Tajuk entry.. hamboi..hamboi..hamboi.. kemain lagi kan.. tapi tu la.. anak2 berbulu cik esah ni memang baik.. teman ma dia study.. mula2 memang baik.. duk sopan je masing2... tapi lame kelamaan.. si kecik Bravo menunjuk kan belang nyer.. abeh key chain pencil case cik esah di baham nyer.. da la key chain tu pemberian si ayam.. agak nyer sbb ade bau ayam kot kat situ.. maka nyer.. si Bravo berusaha membaham key chain terbabit.. adeh!! da la pemberian org.. sori yer san.. errr.. ade lagi satu tak.. heheheh... mari kita tengok.. aksi anak berbulu cik esah meneman cik esah study.. hehehehe


Tango duk teman atas meja..


juliet ni memang suka duk dalam beg.. pantang nampak beg terbuka.. mesti nak masuk..


Bravo sedaya upaya mengerjakan key chain..


dalam pada tu.. sempat lagi tgk hp.. hehehehe


boring duk dalam beg.. duk atas beg plak...


posing lain plak... tapi still duk atas beg..


masa ni Bravo gi makan.. turn Tango lak keje kan pencil case cik esah..


teman ma kat atas meja la plak.. buhsan duk atas beg jer.. hehehehe


cik esah alih kan pencil case ke atas.. tapi Bravo mencari sampai ke atas meja... haihh...


masa ni key chain da jahanam.. main pencil plak dah!!! grrrrrrr!!!!

yang kat bawah ni video semasa usaha cuba menyelamatkan key chain terbabit.. tapi tidak berjaya.. adeh!! sori yer san.. tak jaga bebaik key chain tu.. nak lagi satu leh tak.. hehehehe



video
usaha pertama menyelamatkan key chain terbabit...


video
key chain terbabit da jd arwah daa... adeh!!

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri



Sempena Hari Raya yang mulia ini.. Cik Esah ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua yang mengenali Cik Esah.. samada di dunia realiti atau pun di alam maya ni.. hehehe.. Cik Esah ingin menyusun 10 jari memohon kemaafan di atas segala kekhilafan diri ini..

Korang seme yang balik beraya di kampung.. hati2 la gamak nyer.. semoga perjalanan korang semua selamat.. tiba di kampung dan kembali semula ke tempat tinggal korang sekarang..

Jumpe korang semula nanti yer.. cik esah bercoti 10 hari gamak nyer.. Qadaq coti tahun lepas.. hehehe..

Daaaaaa

Rejeki bergolek lagi

Heheheh.. sebenar nya ade je undangan berbuka pose yang diterima.. tinggal lagi dapat gi ngan tak je.. last pegi kat PICC hr tu.. tp tu la.. malas nak hapdet nyer.. al maklum la.. mood raya sudah mari.. ahaks!! :p Owhhh!!! cik esah juga sempat berbuka puasa dengan beberapa orang blogger dan kekasih @ chenta cik esah pun turut serta.. 1st time dia join bebudak ni.. almaklum la.. sebelum ni dia tak tau yg cik esah ade blog.. sekali rahsia terbocor sudah.. seb baek chenta cik esah ni sporting morting.. ahaks!! *ni kalo dia baca ni ade kembang semangkuk ponggong.. oopppssss!!! hehehhehe.. ok.. mari tgk gambar..


Ni masa berbuka kat PICC.. tak sempat nak snap gambo makan.. sebab nyer cik esah ngan cik kasih sampai lambat.. sampai2.. orang seme da makan.. cik esah pun ape lagi.. sampai2 terus amek ape yang patut then terus nyekik.. tak ingat da nak hamek gambar.. hehehehe :)


Seperti biasa.. cik esah ngan cik kasih mmg fotelergik.. hahahahah


dari kiri: cik yanie, cik sakura, cik kasih dan cik esah .. bergambar kat depan restoran johan tomyam senawang.. berbuka di sana yer..


Sayur campur.. sedap!!


Tomyam ni agak mabeles la..


Telur Bistik.. nyum!!!


Sotong goreng tepung.. tak brape mabeles..


Owh!!! ini sangat mabeles.. siakap masak paprik...


bersama cik kasih.. rakan beronggeng sampai pencen.. hahaha..




mereka bersama skandal sepanjang hayat cik sakura.. hehehe


mereka2 ini dengan muka keletihan.. ye lar dr tgh hari meround nilai-seremban-senawang..


owh!! mereka2 ini memang sangat fotolergik...


Kredit tu cik yanie.. kerana telah meng edit gambar cik esah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...