Friday, February 27, 2009

Rehatkan minda.. Break!!



Aik!! asyik break je.. ape koje ko ni cah... aku nak merehatkan minda aku yang dah tepu.. mampat.. beku dan seangkatan dengan nyer.. hehehehe.. maka oleh itteww aku akan meninggalkan dunia blogging ni untuk sementara waktu.. bukan untuk selama-lama nyer.. aku akan bercuti mulai hari ni sampai la 9/3 nanti.. aku cuma akan mula bekerja semula pada hari selasa 10/3 nanti.. sementara ketiadaan aku ni.. korang jangan nakal2 tau.. kutujukan khas untuk blogger tegar yang kenal aku.. hehehehe.. ingatku dalam kerjamu yer... sila jangan speku dan memaku.. muehehehehe.. kalo ade masa nanti.. insyaALLAH aku akan hapdet.. kalo tak tungu je la nanti yer.. saje cuti2 makan angin sambil mengembungkan perut.. ok la seme.. daaaaaaa.. muuuuaaahhhh!!!!

Tuesday, February 24, 2009

Ape nak jadi

Tadi baca paper.. terbaca kisah ni.. semalam lagi dah kuar berita ni.. adoiii... ape la ade pada budak umur setahun.. mana pegi otak oiiii!!! letak kat kepala lutut ape.. grrrrr!!!!!

Ibu bapa bayi dicabul beri keterangan

KUALA LUMPUR 23 Feb. - Ibu bapa kepada seorang bayi perempuan yang dipercayai dicabul, dipanggil untuk memberi keterangan bagi membantu siasatan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur di sini hari ini.

Kedua-dua mereka yang berusia lingkungan 20-an hadir di IPK itu kira-kira pukul 10 pagi bersama Ahli Parlimen Segambut, Lim Lip Eng sebagai peguam mereka.

Menurut Lip Eng, polis telah merakamkan keterangan mereka dan keluarga pengasuh terbabit.

''Saya tidak tahu bila polis akan mengambil keterangan pengasuh terbabit,'' katanya ketika ditemui di IPK Kuala Lumpur di sini hari ini.

Semalam, akhbar melaporkan seorang bayi perempuan berusia setahun dipercayai telah dicabul.

Suspek telah memasukkan 'sesuatu' ke dalam kemaluan bayi itu demi memuaskan nafsunya.

Kejadian tersebut terbongkar apabila ibu bayi malang itu mengesan darah pada kemaluan anaknya semasa menukar lampin pada 18 Februari lalu.

Ibu mangsa terkejut apabila mendapati kemaluan anaknya tiba-tiba mengeluarkan darah dan terus membawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk pemeriksaan lanjut.

Hasil pemeriksaan, doktor mengesahkan kemaluan anaknya dimasukkan dengan sesuatu 'benda' seperti pensil atau jari lebih tiga kali.

Menurut Lip Eng, polis juga memberitahu akan menghubungi ibu bapa mangsa jika suspek berjaya ditangkap.

Sementara itu, ibu bapa bayi terbabit keluar dari IPK Kuala Lumpur kira-kira pukul 1 petang setelah tiga jam diambil keterangan.

Ibu bayi terbabit yang hanya dikenali sebagai Liew, tidak mahu mengulas mengenai keterangan yang diambil kerana bimbang ia mengganggu siasatan polis.

Ditanya mengenai keadaan anaknya, wanita itu berkata, bayinya kurang sihat dan kini berada dalam jagaan ibu mertuanya.

Dalam pada itu, Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Muhammad Sabtu Osman mengesahkan polis mengambil keterangan ibu bapa mangsa hari ini.

Mari bela badan!!!

Hamboi tajuk entry... kemain lagi yer.. aku bukan ape.. minggu ini aku rasa minggu aku nak bela badan..

makan biar cukup.. terlebih skit takpe tapi jangan sampai over dose..


tido biar cukup.. tp jgn sampai terlebih tido tak solat subuh.. paling kurang pun aku akan tido 5 jam..


semangat tul aku kan untuk membela badan kan.. tapi takde la sampai macam dalam gambar kat atas tu.. tu dah kira obesiti weiii... muehehehehe.. minggu ni je tau.. minggu depan cam biasa.. sarapan pagi roti canai 2 keping... tengah hari makan nasi campur atau mee sup ke.. petang makan kuew teow goreng.. malam makan roti.. erk!! ni makan ke mentedarah ni.. ha.. tu rutin biasa yang aku buat la.. takde la tetiap hari same.. tapi lebih kurang la.. tapi minggu ni aku rasa cam nak makan lebih dari biasa... *buang teb iat ape ko cah!!!!! ekekeke... ala.. minggu ni je.. minggu depan cam biasa la balik kan.. ahaks!!

aku bukan ape.. hari jumaat nanti 27/2 ni aku ade derma darah.. so aku nak pastikan la yang badan aku sehat... cukup makan.. cukup tido.. ape selama hari ni ko tak cukup makan tak cukup tido ker cah oiii!!! errr.. cukup..cukup..cukup.. tapi minggu ni nak kena rehatkan badan dan minda... supaya nanti bila wat check up.. aku bukan la antara yang di rijek... macam tahun lepas.. member aku badan ok.. sihat.. tapi sebab dia tak cukup tido je yang wat dia di rijek... takmo..takmo.. jadi camtu.. sekian la perkongsian kesihatan oleh saya pada hari ini..

p/s : ape yang ko merepek pepagi ni cah oiii!!!!

Thursday, February 19, 2009

Break!!!!

Hehehehehe.... saje bagi saspen.. bukan ape.. saje je gatai2 nak menulis ni.. sok aku cuti.. lalalalala.. jumpa hari senin ye.. korang jangan nakal2 tau.. pi ipoh u... daaaa... ekekekek...


Korang windu tak nanti kalo tak YM ngan aku.. ekekeke

Mengada!!!!!

Semalam balik dari keje aku ngemas kan sangkar anak2 berbulu aku.. adoi la nak.. makin lama makin kuat korang melantak kan.. tp xpe.. aku suka je kalo tengok anak2 berbulu aku tu sihat.. tapi semalam si babybugs jadi terlebih manja... mengapakah???.. semalam aku kuar kan tiger, babybugs ngan kencana.. yang 2 ekor tu memang memain tak hengat dunia la.. tapi yang sekor ni sebok duk kat aku.. heheheh manja sangat2 la konon nyer tu.. lantak la ko nak...


Ni ape kes ni.. bajet manja sangat la ni...ekekeke



Ha.. Babybugs yang makin lama makin montel aku tengok.. GERAM!!!!!

Tuesday, February 10, 2009

Bersantai kata nyer

Hari ahad yang lepas wat gather2 budak blogger yang sengal seadanya sempena menyambut hari ke'puteri'an cik sakura kita.. tempat??? kat taman putra perdana.. Putrajaya... alahai.. semput aku nak menyampaikan ke tempat yang durang pilih tu.. tp takpe.. asalkan puas.. ahaks!! .. tapi sebelum tu aku nak gelak puas2 dulu.. ade la minah sowang ni leh cakap.. cah ni nampak PENDIAM yer.. ape!!!! ko kata aku pendiam... jap..jap.. PENDIAM???? wakakakakakaka... aku dah nak gelak guling2 dah masa tu... aku pendiam??? errrr... maybe la.. org yang x kenal aku leh kata aku sombong + pendiam.. tp korang yang dah kenal aku.. sila pekop molot occay!! aku la wanita terakhir ittteeewwww.... sila abaikan statement terbabit yer!!.. aku nak kongsi 1-2 gambor je.. yang lenlain korang leh tgk kat blog Yanie,Hanie,cD.. ha.. mereka yang terbabit rajin menghapdet.. aku x brape rajin.. aku nak wat keje jap.. daaaa..


wanita2.. yang telah menghadirkan diri..


ape da!! tu pun nak interprem ke loyang pembakar tu.. ahaks!!

Thursday, February 5, 2009

Derma darah????

Uikkss!! da lama rase nyer aku tak mendermakan darah aku nan ciput ni.. heheheh.. kat opis aku akan wat kempen derma darah.. tapi tak pasti.. bila dan dimana akan di buat kempen ni.. macam tahun lepas wat kat bangunan kementerian wilayah.. tahun ni??? hmmm.. tunggu je la pengumuman yer...


beratur.. jgn tak beratur..


sila isi borang ye dek non!!


aku yg tengah bagi eh.. derma darah.. sambil ditemani nik yg asyik berpeluh.. dia ni tak penah derma darah.. 1st time masa tu.. darah gemuruh kata nyer..

Satu unit darah yang kita dermakan dapat menyelamatkan nyawa:

  1. Mangsa Demam Denggi
  2. Mangsa kemalangan yang banyak kehilangan darah
  3. Ibu-ibu yang mengalami tumpahan darah selepas bersalin (aku juga bakal bergelar ibu suatu masa nanti.. insyaALLAH..kalo di izinkan.. kalo aku berada dalam situasi ni???..hhmmmm)
  4. Bayi yang memerlukan pertukaran darah
  5. Pesakit Talasemia
  6. Pesakit Anemia
  7. Mangsa kebakaran
  8. Pesakit leukemia
  9. Pesakit Haemifilia
Mari la kita sama- sama menderma kan darah ye.. tak sakit pun.. cam kena gigit semut je.. ahaks!!

Wednesday, February 4, 2009

Aku di t-a-g

Hehehe.. dah lama dah si puteri yang suka berkelana ni suh aku wat tag ni... tapi aku wat dunno je.. sampai la aku hampir2 terlupa.. aku pi godek2 balik blog dia.. jumpa kat sini ... hmm...





Peraturan untuk menerima award ini ialah :
Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
Udah letak.. kalo tak caya.. tgk sendirik...


Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda
award ini telah diberikan oleh puteri yang suka berkelana... klik PK


Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

1. aku suka kucing.. yeeahhh!!! memang ittewww peneman idup aku.. (buat masa skrg la..)
2. aku suka kekanak.. sebab tu anak sedara aku rapat ngan aku..
3.
selain kucing.. aku suka gi hiking + camping.. go ecah go..
4.
aku juga suka main paintball.. kill kill kill... die die die.. hahahaha
5. aku lebih ramai kengkawan lelaki dari kengkawan pompuan.. (tak tau kenapa.. tp tu la hakikat nyer)
6. aku memang suka berjalan.. kalo time banyak duit.. besh ooo berjalan2 ni..
7. aku suka drive lelaju.. (itteeww hobi sampingan aku.. hanya di buat di kala dan waktu tertentu sahaja.. hiks!!.. jgn tiru.. pandu dengan cermat.. ingat la org tersayang..)
8. dulu.. aku suka menari.. dulu aku juga penari.. tp kini tidak lagi.. :(
9. aku nak kawen!!! erks!! ade ke orang yg tak nak kawen.. (x patut.. x patut.. kawen itu dituntut.. ahaks!! dasar miang)
10. last but not least.. aku adelah penggemar coklat yang tegar.. coklat!!!!! nyum!!nyum!!nyum!!



Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
1. aku tak tau nak pilih sape
2. sape yg rajin masuk dan baca
3. sila la amek award ni ye..
4. jgn segan jgn malu
5. amek la saje
6. award ni bukan aku sorang je yang punya
7. ramai ape yg cute blog nyer
8. ha... amek la...
9. kepada yang membaca blog ni dan teruja.. ahaks!!


Tuesday, February 3, 2009

Jemputan Paintball

Hari ahad lepas dapat jemputan dr DBKL main paintball untuk agensi dan wakil media.. konon nyer nak gi awal.. kul 7.30.. tp.. aku terbangun lewat ko.. hamek.. dekat kul 9 baru aku gerak dr umah. seb baek la kasih tak membebel.. wakakakaka.. sebab aku nyer agenda kan.. so dia ikut je la kan.. kalo tak.. harus aku kena bambu 1-2 bakul.. wakakakaka...


Aku tak sempat amek gambar.. ni je aku sempat..


aku la tu tengah cuci mask bg clear.. gambar ni aku cilok dr blog kasih..

Sampai kat sana dalam kul 10.. penat mencari parking.. dah dpt parking lak.. penat mencari padang.. *(^*%&*%& je aku rasa.. call iqbhal ngan ady.. tak sampai lagi memasing.. takpe.. mencari tempat berehat.. kul 1 lebih mula pertandingan.. walaupun team aku kalah kali ni.. tp aku puas hati.. sebab aku dapat lepas rindu + gian.. dah lama tak main paintball ni.. kasih pun jadi teruja.. kalo ade.. ko nak main ke kasih!!!

Tak byk team untuk agensi dan wakil media.. team nyer..

1. PJC.. Team aku la tu
2. DBKL
3. TV3
4. 8TV
5. KLFM
6. Karangkraf

Tu la dia team yg main.. hehehehe.. kalo nak tau crite detail leh tgk blog kasih.. hehehe... KASIH

Hari jumaat.. Jumpa abg.. Jln2 Dataran Merdeka

Hari jumaat lepas.. lepas maghrib aku telah berjanji setia ngan kasih.. nak pi kl.. nak jumpa ang long aku yg kebetulan turun kl hari tu.. dia nak bil2 umah aku.. sebab katanyer nak skolah kan anak dia yg sulong kat putrajaya.. kalo jadi la.. kalo jd.. makna nyer anak buah aku yg sulong akan duk ngan aku.. hehehe.. ade la nnt teman ye dak.. kalo tak selama ni duk sensorang ngan anak2 berbulu..

Inilah dia.. Nur Salsabillah yg bakal duk ngan aku..
Dah nak smp kat kl.. aku tipon abg long tanya nak jumpa kat mana.. abg aku lak kata nak gi dataran merdeka.. ada pameran askar kat sana.. maka berbondong2 la aku ngikut abg aku ke sana.. sampai di sana.. make up skit2 *mati la.. still mengekalkan kejelitaan occay!! *mati la.. ade yg kena tembak aku kang.. aku pun berjalan2 la dgn kasih kat padang tu.. tgk segala tok nenek booth kepunyaan TDM,TLDM ngan TUDM.. tp yg byk nyer booth TDM la.. segala tok nek peralatan di bawa kat pameran tu.. Aku lak sesampai disana diberi tugasan menjaga aqilla.. hamek ko.. ade anak la.. tak dpt maintain solo ngan kasih.. tak dpt mak nak ngurat abg2 askoke kat situ nyah..*mati la.. 
Ape yg abg tropong tu abg.. khusyuk bebenor..

Anak buah aku.. Aniq.. yg memang suke nak mencuba..

Eh.. eh.. ade org tgh perasan menjadi charlie's angle la.... wakakakaka..

Aku pun harus la interprem gak kan..
Penat aku melayan kerenah aqilla.. tak nak di dukung.. nak berjalan je keje nyer.. tak nak di pegang tangan lak tu.. maka aku ngan kasih ngikut je la mana si aqilla ni berjalan.. seme booth dia masuk.. main aci terejah je minah kecik sorang tu.. ulang alik dr satu booth ke satu booth.. aku ngan kasih a.k.a body guard si kecik tu.. ngikut je la kan.. sampai la dia rasa penat.. dia meragam lak.. mintak di dukung.. seb baek bukan mintak dukung kat aku.. heheheh.. malam tu dia nak pak dia yg dukung.. hehehe.. ok... maka lepas itu aku, kasih ngan anak buah aku yg sulung pun berjalan la ke bahagian pengangkutan..


Berlagak nyer muka anak buah aku ni.. lepas didukung.. ces!!


Anak buah aku ni pun sebok memanjat gak.. dah la tinggi kenderaan ni..

Aku bajet nak bareng je atas ni.. tp tak jd.. hahahah..

Kasih yg konon2 tak perasan.. walhal dia tau aku mmg tgh amek gambar dia..


Anak buah aku yg gigih memanjat kete kebal

Tu dia.. wira masa depan.. wakakakakak
Sampai kat sana.. memasing masuk kat khemah perubatan... amek gambar. pose2 skit lebih kurang.. pose2 penting occay!! ahaks!! pastu kita org gerak gi tengok kenderaan lain.. kereta kebal, trak 3 tan, ade satu tu aku panggil babi hutan.. sbb kenderaan ni kalo di bawa.. tak kira ape kat depan tu di sondol jer.. aku tau la skit2 pasal kenderaan2 askar ni seme.. sebab abg long aku dulu askar.. aku lak rajin ngikut abg long aku kalo dia kena latih org.. heheheh.. so.. tau la serba skit.. Abes meronda kat dataran.. maka berbondong2 la memasing cari tempat makan.. abg long aku singgah kat kari kepala ikan terkenal.. ye ke terkenal.. aku tgk biasa je.. malam tu selera tak brape nak ade.. aku makan chapati je.. kasih lak mkn roti nan.. abes mkn.. aku pun pulang kembali ke sarang.. hehehehe..



Ini lah hasil nyer bila dah keletihan..



Kasih yg cuba mengagah anak buah aku.. si Irfan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...