Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri



Sempena Hari Raya yang mulia ini.. Cik Esah ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua yang mengenali Cik Esah.. samada di dunia realiti atau pun di alam maya ni.. hehehe.. Cik Esah ingin menyusun 10 jari memohon kemaafan di atas segala kekhilafan diri ini..

Korang seme yang balik beraya di kampung.. hati2 la gamak nyer.. semoga perjalanan korang semua selamat.. tiba di kampung dan kembali semula ke tempat tinggal korang sekarang..

Jumpe korang semula nanti yer.. cik esah bercoti 10 hari gamak nyer.. Qadaq coti tahun lepas.. hehehe..

Daaaaaa

Rejeki bergolek lagi

Heheheh.. sebenar nya ade je undangan berbuka pose yang diterima.. tinggal lagi dapat gi ngan tak je.. last pegi kat PICC hr tu.. tp tu la.. malas nak hapdet nyer.. al maklum la.. mood raya sudah mari.. ahaks!! :p Owhhh!!! cik esah juga sempat berbuka puasa dengan beberapa orang blogger dan kekasih @ chenta cik esah pun turut serta.. 1st time dia join bebudak ni.. almaklum la.. sebelum ni dia tak tau yg cik esah ade blog.. sekali rahsia terbocor sudah.. seb baek chenta cik esah ni sporting morting.. ahaks!! *ni kalo dia baca ni ade kembang semangkuk ponggong.. oopppssss!!! hehehhehe.. ok.. mari tgk gambar..


Ni masa berbuka kat PICC.. tak sempat nak snap gambo makan.. sebab nyer cik esah ngan cik kasih sampai lambat.. sampai2.. orang seme da makan.. cik esah pun ape lagi.. sampai2 terus amek ape yang patut then terus nyekik.. tak ingat da nak hamek gambar.. hehehehe :)


Seperti biasa.. cik esah ngan cik kasih mmg fotelergik.. hahahahah


dari kiri: cik yanie, cik sakura, cik kasih dan cik esah .. bergambar kat depan restoran johan tomyam senawang.. berbuka di sana yer..


Sayur campur.. sedap!!


Tomyam ni agak mabeles la..


Telur Bistik.. nyum!!!


Sotong goreng tepung.. tak brape mabeles..


Owh!!! ini sangat mabeles.. siakap masak paprik...


bersama cik kasih.. rakan beronggeng sampai pencen.. hahaha..




mereka bersama skandal sepanjang hayat cik sakura.. hehehe


mereka2 ini dengan muka keletihan.. ye lar dr tgh hari meround nilai-seremban-senawang..


owh!! mereka2 ini memang sangat fotolergik...


Kredit tu cik yanie.. kerana telah meng edit gambar cik esah

Friday, September 11, 2009

Rejeki lagi..

Hehehehe.. sebab kan bulan pose.. maka nyer.. banyak la jemputan berbuka pose.. kira bertuah la kan..hehehe.. semalam cik esah berbuka pose di istana kuda emas @ Palace Of Golden Horses @ POGH.. ghetu.. cik esah jadi peneman setia cik kasih.. so.. berjanji setia lah ke sana.. mari tgk gambo..


Memasing nak bergambar kat kuda.. hahahaha


hehehe.. kaki siapakah???



ini ape yg cik esah amek...


nampak lazat kan.. heheheh nyum!! nyum!!


ni makanan cik kasih


tengok ape yang cik kasih amek.. ngan kek.. ngan kueh.. napsu semata.. hahahaha


dia pun nak interprem gak..


ini adalah ubat tido cik esah.. hehehe..

hari ni berbuka di PICC plak.. daaaa!!!

Thursday, September 10, 2009

Ektibiti buke pose lagi..

Semalam 090909.. aiseh.. cantek sungguh tarikh ini yer.. telah berlangsung sesi berbuka puasa bersama teman tapi mesra.. wakakakaka *mati la statement.. da lama janji nak berbuka sama2.. tapi asyik tertangguh sajork... so.. semalam je yang pree pong.. so.. berjanji setia lah cik esah bersama teman tapi mesra itteeww untuk berbuka di IOI mall.. sesampai di sana tempat di tuju untuk berbuka adalah TGI Friday's.. waaaaa... giler kentang.. lama seh tak makan kat situ.. ada 2 tahun gak la tak jejak kan kaki kat TGI Friday's tu.. kalo dulu cik esah kalo gi suka makan Beef Bacon Cheeseburger dia.. sangat lazat!!! tapi semalam cik esah ngan teman tapi mesra order Beef Rib.. hahhahaha.. hamek ko... hokeh.. sila la menjamu mata uols yer... ahaks!!!


Ini adalah sampingan.. biasa la kan.. kalo da pose.. agak tomakninah skit.. :p


Fried Mac & Cheese.. Nyum!!!


Beef Rib.. fuuyooooo!!!!


Leleh ayaq liuq!!! lapo seh.... tak sabo nak nyekik..


Lomenade..


Chocolate Chips Milkshake..


Nyum!! nyum!! tadah tangan da mau baca doa..


Sluurrrppppp!!!!


Ini adalah hasil kerakusan selepas berbuka.. ehehehehe


Brrrruuppp!!!!! Alhamdulillah... Kenyang sudah.. :)


Owhhh.. sebelum terlupa.. terima kasih bg key chain yang comel ini..

Itu saje kisah cik esah untuk hari ini.. sekian..

Wednesday, September 9, 2009

Sesi berBuka pOse dan BeRokBen terBang miLik HaniE SenGaL..

Hahahahaha.. motippp tajuk entry!!!! kehmain lagi kan.. saje je tu.. saje bagi budak nun di atas bukit tu jeles.. sajerk je.. semalam sesi berbuka pose bersama budak opis dan jugak seorang blogger tegar... hahahah.. nanti kan kemunculan nyer.. ok.. berbalik pada citer.. semalam aku, apiz, bad, natt ngan YaniE berbuka kat aunty aini's garden cafe nilai.. seperti yang dirancang.. bertolak dari ofis aku kul 6.. tapi atas sebab2 yg x dapat di elakkan... bad sampai lambat.. xpe2.. laju giler ko bawak kete bad weiii.. da la seme lom kawen lg.. takpe2.. janji seme da selamat.. sampai di sana dalam kul 6.45 ptg.. ok la tu kan.. xde la tunggu lama sangat.. ok la.. jamu la mata korang ngan santapan ini yer.. hehehehe...


Di sini la tempat yang di tuju...


Ini adalah acara wajib...


Gedik lag.. hahahahah


Yang wanita sebok memilih menu..


Yang lelaki.. sebok ngan tipong masing2...


Antara menu yang ade.. malay n western.. nyum!!!


Gigih aku menunggu wanita 2 org itteewww memilih menu...



Haaa.. ni la menu untuk berbuka semalam.. Daging salai masak lemak cili api, sambal udang petai, kailan ikan masin, sup tulang , telur dadar dan sambal belacan bersama ulam.. nyum!! nyum!!.. ko makan ke mentedarah ni weiii.. hahahahahah


ni wajib.. penuh meja kan.. sori la.. gambar blur.. masa ni da gelap.. lampu lom bukak lagi..


2 wanita ayu..


aku ngan dessert yang mabeles...


owh!! sehsuatu ni.. ini adalah berokben milik hanie sengal yang terbang merata-rata.. hahahahaha..

itu lah citer saya untuk hari ni.. sekian.. :p

Monday, September 7, 2009

Kamoo sangat comel!!

Yeah!! 2-2 anak berbulu da ade kat umah.. sangat seronok.. umah da x sunyi lagi da.. suka tengok telatah si kecik.. owh ye.. da bagi nama pada ke-2 ekor anak berbulu.. Tango dan Bravo.. hehehe.. Jangan salah kan mak.. bukan mak yang pilih nama tu ye dek non!!. my dear yang letak nama tu.. bila bagi nama cadangan kat dia.. seme nyer tak berkenan.. lantak kan.. letak la nama 2 ekor tu tango dan bravo.. ala2 ashkar kata nyer.. cettt!!! sampai anak berbulu aku tu pun nak di ashkar kan.. hahahah.. *mati la kalo dia baca ni.. da la skrg dia rajin tengok blog mak.. lepas anak buah dia bagi tau yang gambar dia ade dalam blog ni.. terus jadi pembaca tegar.. kata nya... hahaha... *matii la.. kepada anak buah my dear tu.. trime kasih la tolong bagi tau ek.. :).. mak tau kamu pun baca blog ni.. trime kasih la sebab baca.. heheeheh... iklan la plak..

Ok.. berbalik pada cite anak2 berbulu mak tu.. ni la dia.. sekor tu pembuli tegar.. tapi yang di buli pun tak sedar diri gak.. tak padan ngan kecik.. bila si Tango diam.. dia lak yang kaco orang tu... Haa.. mari lah jamu mata korang ngan gambar2 anak berbulu mak tu...


Si Pembuli.. Tango Yang di buli.. Bravo



Tango tengah tengok Bravo..


Bravo yang comel..


Operasi pem"buli"an bermula.. :)


Waaacaaaaaa!!!!!!


Amek kau!!! Dushhh!!! Gedebak!! Gedebuk!!!

Itu hanya aksi2 yang sempat di snap.. nak tengok pem"buli"an seterusnya.. leh la tgk video ni ek.. Enjoy!!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...