Thursday, April 28, 2011

Kenangan silam menggamit memori...

Owwhhh!!! motip apekah?? Jiwang karat diwaktu malam?? Cik Esah.. Cik Esah.. Ape yang telah mengganggu tidurmu.. Apa yang ada dalam benak otakmu.. OoOoOoOooo Apekah?? Sila muntah ijo.. Hik.. Hik.. Hik.. Sebenarnya kepala otak ni hampir tepu bila asyik disumbat dangan macam2 formula.. disumbat dengan macam2 simbol.. ingat pangkal ujung lesap.. Ingat ujung pangkal lesap..hahahah!! amek ko!! otak da berkarat baru nak sambung blajar.. camtu la gamaknyer! Cett!! Amek mood dengan mengemas umah.. Bajet rajin la kononya kan.. bajet.. bajet la sangat!! Cik Esah kemas dapur.. Bebudak berbulu kemas ruang tamu.. Kemas ruang tamu.. Bilik plak disepahkannya.. Adoiii la.. Tengah kemas2 sambil mulut ni memekik membebel kat bebudak berbulu semua..  Tiba2 Cik Esah terpandang budak nakal nama ROMEO menggonggong sesuatu dari stor.. Aiyooo!! budak ni menyelinap masuk stor rupanya.. Patut la diam je dari tadi.. Tapi yang buat Cik Esah terkejut dia menggonggong keluar sesuatu yang telah lama Cik Esah simpan.. hampir lupa kewujudan benda terbabet.. Sesuatu yang mengingatkan Cik Esah pada seseorang.. Bebear comot comel  berwarna putih!! Aiyooo!! Kenangan lama menggamit memori gamaknya.. Tak sempat nak snap gambar romeo menggonggong bebear terbabet..  Tapi Cik Esah masih ade gambar bebear tu..

Kenangan lama menggamit memori
Ni la bebear nyer.. Hadiah sempena hari lahir... Dihadiahkan oleh seseorang.. Hampir kepam diseret romeo.. Alahai... romeo..romeo.. Terus rindu saat itu.. :(( Tinggal kenangan dah pun.. Orang kata kenangan yang indah itu kita simpan elok2.. Yang tak elok itu kita buang jauh2.. Dan hari ini kenangan itu kembali setelah sekian lama.. Dia juga telah bahagia.. Alhamdulillah.. Syukur atas segalanya.. Mungkin aku bukan yang terbaek buatnya.. Hanya dipinjamkan untuk sementara waktu dalam kehidupannya.. Itulah hakikatnya.. Sob.. sob.. sob..

Aiyooo!! sudah2 la tu Cik Esah oii!! Jangan nak menjiwang 24 karat leh x?? Muntah ijo lak orang kang.. Sila muntah Ok..Ok.. Sila fokus.. fokus Cik Esah oii.. Awak tu dah nak exam.. tak reti2 nak baca buku?? Baik la.. Cik Esah nak sambung menelaah yer.. Kompom! Jap lagi buku baca Cik Esah balik.. Hahahaha.. Baik lah.. Usaha tangga kejayaan.. Chaiyokk!! Chaiyokk!! ZzzZzzZZzzzzzzzz  (-_-)

Monday, April 25, 2011

Telah kuberi nama

Salam semua.. lama tul tak menghapdet blog.. maaf la yer.. sebab kebizian yang melampau.. KURUSus sana sini.. hahahah!!! opppsss!! Mesti korang semua rindu kan.. bluweeekkk!!! sila muntah ijo..hahaha!! abaikan.. ok.. sebenarnya nak update pasal PTS ngan NoName.. Cik Esah dah bagi nama pada durang.. NoName Cik Esah bagi nama TUAH.. PTS plak Cik Esah bagi nama LEKIU.. ok la tu kan.. adik bradik pahlawan melayu lama.. leh geng ngan JEBAT milik Cik Nerq.. hehehehe.. Ni update terbaru pasal TUAH dan LEKIU.. 2-2 ekor ni Alhamdulillah da sihat sepenuhnya.. Sangat aktif dan sangat manja.... Lebih2 lagi TUAH.. kalo nak tido je mesti cari Cik Esah.. sila la menjamu mata yer dengan gambar2 dan video dibawah.. 

Muka LEKIU yang sangat sweet.. Geram!!

Luka LEKIU yang dah sembuh sepenuhnya.. mcm kesan jahitan lak..

Comel dan sweet kan saya!! :)

Mata saya boolat!! Cik Esah suka picit2 muka saya.. Sakit tau!

Nama saya TUAH.. saya sangat manja.. tapi ngan Cik Esah sorang saje.. :)

Mata saya pakai celak :)

Sesi bersenam.. Mari sihatkan badan..

Boolat mata masing2
Video ni Cik Esah amek selepas seminggu TUAH dan LEKIU kat umah.. kalo perasan.. masa ni luka LEKIU masih lom sembuh sepenuhnya..

Muka TUAH yang sangat manja.. alahai... Tapi ngan Cik Esah sorang je la..  Kalo ngan orang lain.. jangan harap.. Pegang pun x dapat.. hehehe

Video ni selepas budak 2 ekor ni berada kat umah.. Luka LEKIU sudah sembuh sepenuhnya.. Teima kasih pada TEDI sebab cadangkan sup ikan haruan.. cepat luka budak ni kering..

Ok.. Seme dah menjamu mata kan.. Nanti CIk Esah update lagi yer.. Daaaa

Friday, April 1, 2011

No Name dan PTS

Sedikit update.. Pagi ni No Name dan PTS semakin sihat.. makan pun da banyak. skit dr semlm. Hari ni senang skit bagi makan ubat berbanding semalam.. No Name da leh jalan2 cuma xleh jln jauh.. dah mula nak main2.. PTS xmo pakai kolar.. Sian lak tengok dia.. So biarkan dia tanpa kolar.. Cuma kat luka tgn  tu Cik Esah sapu gamat je.. Luka bawah perut still berbalut.. dan kena cuci hari2..

Ini luka di bawah badan PTS selapas dicuci
Ape ni???? Cer kabo.. Cer kabo..

Saya la Cik Esah.. PTS.. Sejuk la Cik Esah basuh luka tadi.. 
Ok.. Da selesai cuci dan balut..
PTS : Ape la Cik Esah ni.. Saya letih tau! Cik Esah buli saya!
Cik Esah: Ape lak buli.. kemaskan luka awak la..



No Name sedang memeriksa keadaan PTS.. Leh jadi pembantu ni. Bagus.. Hehehehe
Aik.. Sempat membuli????
Cik Esah... Tolong tengok kan No Name tu.. Ape yang dia buat tu.. Sian saya..
Laaaa.. Ini keje ko yer No Name.. Bertuah nyer budak!
 Sekian.. Itu Saje update untuk hari ni.. Nanti update lagi.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...