Thursday, April 28, 2011

Kenangan silam menggamit memori...

Owwhhh!!! motip apekah?? Jiwang karat diwaktu malam?? Cik Esah.. Cik Esah.. Ape yang telah mengganggu tidurmu.. Apa yang ada dalam benak otakmu.. OoOoOoOooo Apekah?? Sila muntah ijo.. Hik.. Hik.. Hik.. Sebenarnya kepala otak ni hampir tepu bila asyik disumbat dangan macam2 formula.. disumbat dengan macam2 simbol.. ingat pangkal ujung lesap.. Ingat ujung pangkal lesap..hahahah!! amek ko!! otak da berkarat baru nak sambung blajar.. camtu la gamaknyer! Cett!! Amek mood dengan mengemas umah.. Bajet rajin la kononya kan.. bajet.. bajet la sangat!! Cik Esah kemas dapur.. Bebudak berbulu kemas ruang tamu.. Kemas ruang tamu.. Bilik plak disepahkannya.. Adoiii la.. Tengah kemas2 sambil mulut ni memekik membebel kat bebudak berbulu semua..  Tiba2 Cik Esah terpandang budak nakal nama ROMEO menggonggong sesuatu dari stor.. Aiyooo!! budak ni menyelinap masuk stor rupanya.. Patut la diam je dari tadi.. Tapi yang buat Cik Esah terkejut dia menggonggong keluar sesuatu yang telah lama Cik Esah simpan.. hampir lupa kewujudan benda terbabet.. Sesuatu yang mengingatkan Cik Esah pada seseorang.. Bebear comot comel  berwarna putih!! Aiyooo!! Kenangan lama menggamit memori gamaknya.. Tak sempat nak snap gambar romeo menggonggong bebear terbabet..  Tapi Cik Esah masih ade gambar bebear tu..

Kenangan lama menggamit memori
Ni la bebear nyer.. Hadiah sempena hari lahir... Dihadiahkan oleh seseorang.. Hampir kepam diseret romeo.. Alahai... romeo..romeo.. Terus rindu saat itu.. :(( Tinggal kenangan dah pun.. Orang kata kenangan yang indah itu kita simpan elok2.. Yang tak elok itu kita buang jauh2.. Dan hari ini kenangan itu kembali setelah sekian lama.. Dia juga telah bahagia.. Alhamdulillah.. Syukur atas segalanya.. Mungkin aku bukan yang terbaek buatnya.. Hanya dipinjamkan untuk sementara waktu dalam kehidupannya.. Itulah hakikatnya.. Sob.. sob.. sob..

Aiyooo!! sudah2 la tu Cik Esah oii!! Jangan nak menjiwang 24 karat leh x?? Muntah ijo lak orang kang.. Sila muntah Ok..Ok.. Sila fokus.. fokus Cik Esah oii.. Awak tu dah nak exam.. tak reti2 nak baca buku?? Baik la.. Cik Esah nak sambung menelaah yer.. Kompom! Jap lagi buku baca Cik Esah balik.. Hahahaha.. Baik lah.. Usaha tangga kejayaan.. Chaiyokk!! Chaiyokk!! ZzzZzzZZzzzzzzzz  (-_-)

3 Orang Mengetuk KeyBoard:

h a n i e said... Best Blogger Tips

ai dah abes exammmmmmmm!! seronoknyeee..sila jeles! hahahaha :P

PhatLady said... Best Blogger Tips

waaaaaaaaaa...nyah...!! nih sure ex-BFF yg kasik kan..???

bape thn simpan lam muzium tuh nyah????


Romeo mmg btul2 saje nak buat nyah tingat jaman dolu2 kot tuu..hahaha..

xpe la..dia dah bahagia, nyah pun dah bahagia kan..??? maybe dia bkn yg terbaek utk kita..Nyah kan dah dapat ABANG SERIAN...!!!!

ngeee hehehe..

gud luck nyah!! study!! study!!! :p

Ecah said... Best Blogger Tips

hanie : Aiyoo!! sgt jeles hocay!!!

PhatLady : er.. no komen(jawapan ala2 artis.. *matila) hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...