Thursday, June 30, 2011

Quote Of The Day..

.:: Prayer is the backbone to every situation in this life ::.

Tuesday, June 28, 2011

My Boo yang tak brape sihat.. :(

My Boo
Boo tak brape sihat.. Hmmmm... Sudah hampir 4 minggu tak membawanya bersiar.. Sedang menunggu spare partnya sampai.. bila la Ah Chai nak call ni... sudah lama tidak beramas mesra dgn Boo.. Sabar ye sayang.. kita akan bersama semula... Miss My Boo :(

Quote 1

WALAU MASA, KEADAAN, PARAS RUPA BERUBAH...
NAMUN HATI TETAP SAMA.. 
MENYAYANGIMU HINGGA KE AKHIR USIA..

Perbualan 1

Sedang asyik membuat kerja.. Telefon berbunyi mendendangkan lagu....

Cik Esah : Assalamualaikum.. (Terdengar suara mak memberi salam di ujung talian.. Lalu menjawab salam..)

Mak : Anak mak buat ape.. Dah makan? (owhh!!!.. Itu rutin pertanyaan mak aku.. hik hik hik.. :))
Cik Esah : Tengah wat keje mak.. Lom rehat lagi..  Ade ape tu mak..

Mak : Takde.. Tadi ade bunyi telefon..Mak tak sempat nk angkat.. Anak mak ade call ker?

Cik Esah : Takde pulak.. Abang call kot? Cuba mak call abg teh.. abg ngah.. abg cik ke.. abg long ke.. tak pun abg lang.. (tu dia.. penuh aku ckp abg2 aku.. hik hik hik ) 

Mak : Mak takde kredit ni.. Nanti anak mak tolong topup kan boleh?..

Cik Esah : Heheheh.. Mak ni saje call nak suh topup la nih ek? Alasan tanya induk ade call ke tak kan?

Mak : Heheheh.. ala.. dah alang2 mak call tu.. mintak la anak mak topup kan.. nanti senang nak telefon abg2 ko..

Cik Esah : Ok mak.. Kem salam kat ayah..

Mak : Ayah ade ni ha.. Ayah kem salam gak.. pagi tadi siap tersasul panggil ko.. Nak panggil mak.. Tapi terpanggil nama ko.. Anak mak cuti esok?
Cik Esah : Laaaa.... ye ker.. Sok induk tak cuti.. xpe2.. nnt induk blk.. bukan baru lepas jumpa ker?

Mak :  Biasa la ayah ko tu... Asal mana sempat disebutnya.. Takpe la.. anak mak buat la keje tu.. Nanti mak telefon lagi...

Cik Esah : Ok mak.. Assalamualaikum..

Mak : Waalaikumsalam.. Jangan lupa makan.. (sempat lagi.. huhuh)

Cik Esah : Baik la mak... (telefon dimatikan.. )

Owhh!! Mak!! Rutin hariannya menelefon anak2.. Setiap hari.. Hik hik hik.. Itu lah ibu kesayangan ku.. Alahai!! Sok tak cuti.. kene keje.. Uwaaa!!!! Takpe la mak.. nanti ujung minggu induk balik ek.. Mak masak sedap2 tau.. hehehehe.... Daaaaa!!!

Tuesday, June 21, 2011

Kembali Bersiaran

Uwaaaaarggghhhh!! Kan dah cakap.. Naik keje mesti tenggelam terus la.. sedang membizikan diri dengan minggu ICT kek tompat kojo.. Makanya.. Naik dari cuti.. Tak cukup tangan wat keje.. Korang rindu Cik Esah kan? kan?kan?.. Hehehehe.. Ni pun curi2 masa jaga booth untuk hapdet blog yer hadek2.. Nanti Cik Esah kembali bersiaran lagi yer.. Daaaaa!!!

Thursday, June 2, 2011

Hoooyeeaaahhh!!!!

Hooooyeeeaaaahhh!!! Telah siap kerja2 yang diminta oleh Puan Besar... Telah present kepada beliau dan juga assistant.. Kat mana semua data disimpan dan juga simple query yang akan dibuat.. Hak Hak Hak.. Gelak evil.. Dan oleh itu maka dengan ini.. Penyimpan Mohor2 Besar ingin mengumumkan bahawasanya pada 3-14 JUN 2011 Cik Esah akan bercuti.. Hip! Hip! Hooreyy!!! Cuti ape?.. Cuti skolah la.. Kepada  Cik Kiah, Cik Menah dan Kak Nam sekampung.. Sila lah buat spekulasi anda yer.. Yang penting.. Cik Esah akan bercuti dengan aman dan tenang.. Tapi sok.. naik keje.. siap la ko blk Cik Esah.. Nanti ade masa Cik Esah hapdet yer.. Nanti korang rindu plak.. Hak Hak Hak!!! Sila muntah ijo.. Ok la.. mau berkemas pulang.. Daaaaa!!!

Wednesday, June 1, 2011

Hari ini saya bizi.. :)

Yer.. Saya BZ bukan BZBody yer.. Tapi bz akibat  kerja2  urgent.. Hari Jumaat meeting.. semalam la baru terkedek2 Puan Besar minta maklumat.. Opppss!! Bukan salah Puan Besar.. (Ayat bodek.. Bluweekk!!.. Sila muntah ijo..Hahaha!!)Tapi pihak yang meminta maklumat dari Puan Besar.. Dan seterusnya maklumat diminta dari Cik Esah oleh Puan Besar.. Korang faham ker? Tak faham? Sila Abaikan.. Hehehehehe.. Ini pun sebab dah gatal tangan x menghapdet.. So.. Mari menghapdet.. Err.. Ok la.. Aci tak menghapdet sambil wat keje.. Aci tak? Aci tak? Bukan Aci buka pintu tau? Hehehehe.. Ok la nak sambung wat keje... Ni le keje Cik Esah..


Nampak tak monitor yang sebelah kiri tu.. Hehehe.. Sebelah Kanan itu keje saya.. :)
Ok la.. Daaaaa!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...