Thursday, August 18, 2011

Uiks.. 18 Ramadhan da?

Assalamualaikum..

Pejam celik.. pejam celik.. da 18 hari kita berpuasa.. lama gak Cik Esah tak membebel opppssss!!! bukan membebel.. tapi menulis dalam blog ni.. Almaklum la.. bila da sampai kemalasan tahap cipan, tenuk, tapir dan seangkatan dengan nyer.. maka bersawang la blog Cik Esah ni.. ekekeke... Wahhh!! meriah tahun ni yer orang kerajaan.. dapat bonus setengah bulan.. Alhamdulillah la dari takde kan.. Boleh la tambah keperluan yang yang ade skit2.. Tapi kalo yang dah ade anak tu.. rasanya duit bonus abes kat situ je.. Macam Cik Esah.. Eh!! Cik Esah ade anak? Ye! Cik Esah ade anak2 berbulu hokay!.. Anak la jugak kan.. Abes gak duit bonus ke situ.. bila keperluan budak2 ni... Adeh! Anak2 nyer keperluan da beli.. Tapi untuk diri sendiri lom lagi.. Camno? OoOoOhh!!! Feel untuk beraya tak mari lagi la.. So.. Lom pikir nak beli ape2 lagi.. Walaupun telah berulang kali ke uptown.. downtown.. area bangi, shah alam ngan seri kembangan.. Tapi disebabkan nafsu nak membeli nan ado.. Maka hanya jadi window shopping sajork! Titik! 

Walaupun lom ade nafsu untuk beli keperluan raya, tapi Cik Esah dah terpikr2 nak cari baju warna ape.. OK! Tema tahun ini Royal Purple.. Korang guna la Encik Google kalo nak tau warna dia camne ek.. Auuwww!! tu pun kalo berjaya cari lah kan.. kalo tak berjaya.. Kita beli aje walau ape warna pun.. Sonang! Hehehe... Sebab lom ade family sendiri kan.. senang la.. malas nak pikir.. Mak awal2 lagi da siap baju raya.. Owh.. keluarga Cik Esah jarang nak sedondon2 ni.. Sobab eh.. Masing2 big size.. Cik Esah je small size.. Alaaa.. lagipun Cik Esah sorang je pompuan dalam adik beradik.. Selalu mesti lain dari abang2.. Hik hik hik... Ok.. Berbalik pasal raya tadi.. Cik Esah lom sempat lagi nak pi tukar duit.. Kawan2 ade yang dah tukar2 duit ni..  Siap tayang2 dalam Fb hocay!! Aiyoo!! Matilah.. anak sedara dah bertambah tahun ni.. jadi 15 orang.. *Pitammmm!!! Yang terbaru ade 2 orang baru lahir.. Sorang kek PD.. sorang lagi kek Johor.. Takpe la.. lagi ramai.. lagi meriah kan.. Meriah sgt.. Duit pun meriah abes.. ekekeke... 

Lagi satu.. stakat ni Cik Esah telah berjaya membuat rekod.. iaitu tidak pergi ke Pasar Ramadhan sepanjang dah berpuasa ni.. Amin.. Takde la membazir beli yang bukan2 kan.. Masak sendiri sudah.. Sbb yang nak makan pun diri sendiri.. Makanya.. Masak sajork di rumah.. abes citer.. Ade juga jemputan berbuka puasa.. Poket pun selamat.. Leh beli barang lain.. ekekeke... Hmmmm.. Ok la.. Nanti Cik Esah sambung lagi yer.. Daaaaaa!!..


1 Orang Mengetuk KeyBoard:

GtHans said... Best Blogger Tips

Wahhh..tahniah Cah..tak gi pasar ramadhan lagi..makan sensorg tak kesah pun kan..hik2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...