Friday, December 23, 2011

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah



Tuhan berikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padaMU

Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganMU

Atas restu Allah.. Ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah..Ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

OoOoooo..
Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu

Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

Atas restu Allah.. Ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Atas restu Allah..Ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Jumaat sudah... =)

Huih.. Diam tak diam dah hari jumaat..  Minggu ni cuti sampai hari Isnin... Mabeles! Tapi tak brape mabeles bagi Cik Esah sebab tetap kene gi kelas hari sabtu ni.. Adeh! Takpe la.. At least  ade gak rehat hari ahad ngan isnin tu.. So.. Dapat la meluangkan masa lebih skit ngan anak2 berbulus.. Haihh... Lama tak membelek anak2 berbulus secara khusyuk disebabkan kekangan masa... Takpe la.. Minggu ini kena la gunakan sebaik mungkin masa yang ade.. Nak keluar pun.. bukan ade sape nak di ajak berjimba.. Haihhh.. Bila la mummy korang ni boleh beli umah yang ade kawasan lapang sebelah umah ni... Senang korang lepas bebas.. Senang nak sediakan tempat cantik untuk korang.. Takde la korang memerap je dalam umah.. Haih.. Korang doakan la mummy korang ni dapat rezeki lebih tahun depan yer.. sonang hati mummy bila korang leh lepas bebas.. berjalan dalam kawasan luas.. Berangan nak sediakan umah untuk korang macam dalam gambar kat bawah ni..Gambar2 di cilok dari Encik Google.. 

Macam ni ke...

Dalam umah tu buat macam ni..

Yang ni pun ok gak..

Haaa.. Yang ni sonang korang nak berlari sakan..

Mummy siapkan katil skali yer.. Hehehe...
Tak pun mummy pasang macam ni kat dalam umah tu..
 

Senang korang nak memanjat amek port memasing..

Yang macam ni pun ok gak ni...
Doa2 kan la mummy korang ni ade rezeki lebih tahun depan yer.. Weeeee~ Hip Hip Horeyy!

Wednesday, December 21, 2011

Sorry Guys!

Huhuhuhuhuh.. Saspen.. Tetiba dapat beberapa YM dari kengkawan yang bertanyakan Cik Esah.. Ko kenapa cah? Tetiba hi there! siap bagi link bagai.. Yang xde dalam list pun leh termuncul tetiba.. Adoiiii!!!

Ade lagi beberapa YM yang di terima... Sorry guys! Tu bukan Cik Esah yer.. Tu virus! Tadi Cik Esah buka email yahoo yang dah berkurun tak di buka... YA ALLAH.. banyak nyer spam! Sampai hang PC jap.. Maybe masa tu la kot korang2 terima YM ngan link2 tu.. Sorry yer.. Ampun!! Korang jangan lak tekan link yang di bagi tu.. Ade yang keluar ntah ape2 ntah.. Cik Esah tak bertanggungjawab yer... Huhuhuh.. Again.. Sorry guys! itu bukan Cik Esah.. Harap seme clear.. Tocey... PisNoWor! =)

Wordless Wednesday - Rileks Derrr!

Monday, December 19, 2011

Budak Baru!

Yes!!! New baby in the house!! Semalam merupakan hari yang menghangatkan hati.. Pagi2 buta dalam kul 12 pagi 18hb..

Tet.tet..tet.. Bunyi sms dari tipon cikai..

MC : Salam kak, kawan akk yg nak kitten hari tu berminat tak nak amek kitten tu.. Sbb kawan sy nak pulangkan balik kucing tu..

Cik Esah : Kucing tu kat mana sekarang?Kenapa dia nak pulangkan?



MC : Dia ada masalah..Kucing tu sekarang kat Hulu Langat kak.

Cik Esah : Ok la. Petang sok lepas kelas akak ambil.. Atau paling lewat akk ambil hari isnin..

Senyap............... Tak sampai 15 minit..

MC : "Kak , budak tu cakap kalau leh amk besok gak.sori. bdk tubru jek contact sy ni"

Cik Esah :
Suruh budak tu sendiri hantar ke SACC shah alam for adoption drive esok leh tak.. Sape nama dia.. Bagi no phone..

MC :  Nama dia F***Y.. Die naik  moto kak.. tkde kete n carrier.. huhuh.. jp sy try tanye..

Cik Esah : Aik?? Abes.. Mcm mana leh sampai Hulu Langat.. Camne dia bawak?



MC : Sye yg hantar kak.. Dia bagi duit..

Cik Esah : Hmmmm... Ok.. Nnt akk contact dia. Tapi akak cuma leh ambil lepas kelas atau paling lewat hari isnin.

MC : Ok kak, nnti akak deal ngan dia yer..

Tidoooooo.... Sebab sok ade presentation ngan test.. Penat weii.. melayan sampai kul brape tak ingat.. Pagi2 bangun tgk ade sms dr Mr. F.. Tapi malas mau layan... Mau siap gi kelas..

Pagi2 on the way ke kelas.. Sambil kepala pikir pasal presentation.. Abis kelas test plak.. Ape pun tak standby ni..  Ade bunyi sms...

Mr. F : Salam.. sy F, boleh sy call sekrg? nk bncg psl kitten yg kwn sy, MC gtau mlm td.

Cik Esah : Nnt bincang boleh? sy on the way gi kelas..

Mr.F : Ok.. Free nti gtau ek.. tq..

Dalam kelas sambil mendengar kengkawan lain wat presentation.. Meja bergegar.. sbb hp vibrate.. hehehe

Mr. F : Salam, ptg ni klu free gtau ek. sy btol2 perlukan owner utk kitten ni.Nti sy cte knp sy kna bg kitten ni kt org.

Cik Esah : Ok.. nnt sy inform.

Kul 2.04 petang..

Mr. F : Salam.. sy F. mgkn cancel hntar kitten kt awk..sy nk hntr kat P** kt area K*P***. pape nt sy inform..

Dalam hati.... Ape kes budak ni x reti menyabar ni.. Dah tentu arah lah aku tengah kelas.. Masa rehat teru call.. Bincang ngan budak tu.. Bla.. bla..bla. bla..

Mr. F : Boleh bagi alamat awak skrg.. Sy dtg sana.. Takpe la.. sy tunggu smp awak abes kelas.. Sy pun x mkn lg ni.. Sy mkn kat sana je la..

Cik Esah : ok..

Tak lama lepas tu..

Mr. F: Sy kt dpn kdai kat bawah.. Kwn sy ni plak nk blk awl. Ade tak tmpt kita leh letak durang?
Mr. F : Sy letak kat pet shop bwh ni leh x? nnt awk amik kt c2.
Mr. F : Maaf, sy tpaksa tinggalkan dia kat pet shop. Kwn sy nk blek dh.

Adeh!!! Sakt jiwa hocay! Terus call.. pot pet..pot.pet.pot..pet...

Lepas test.. terus bla ke pet shop tu.. Tanya auntie tu.. Nasib baik da biasa ngan auntie tu.. Sbb selalu beli barang2 budak berbulus kat sana.. Auntie tu tunjuk budak2 tu.. Aik? Kenapa 2 ekor jer? Bukan 3? terus call.. Bla..bla.bla.. 

Mr.F : saya lupa nak bagi tau awk, lagi sekor tu mati pagi tadi..

Cik Esah : Macam mana leh mati?

Mr F : Tak tau la knp.. Tapi dari saya dapat dia lagi dah monyok.. Pagi td dia mati..
Bla.. bla.. bla.. bla.. Terus letak tipon..

Fakap ar!! Macam mana ko jaga ek.. Dari sihat budak tu.. Rasanya hari tu gemok.. sekarang kurus kering ngan penuh mata ngan taik mata dan sakit mata! Damn!! Grrrrrr!!

Sampai rumah.. Setup sangkar bebudak ni.. Terus bagi makan.. Ya ALLAH..kelahap 2 ekor ni makan.. agaknya dah brape jam x makan ni sayang oi.. Tapi yang Cik Esah heran.. budak ni dah boleh makan.. sepatutnya tak susah dah nak jaga.. Tapi kenapa boleh kurus.. Damnnn!! Kalo rasa tak boleh nak jaga.. TOLONG! Jangan offer diri kau untuk jaga.. Pandang diri dulu.. Ko mampu ke nak handle budak kecik macam tu.. Kalo tak mampu.. JANGAN!! Dah kesudahannya.. Ko tolak ke sana ke mari budak2 ni macam bola!!! Yang jadi mangsa budak kecik ni.. ko faham tak?????? Sebenarnya ade byk lagi sms dr 2 org ni.. Tapi malas nak tulis.. Ambil mana yang penting jer.. Hangin satu badan!!!




Sangat kelahap budak 2 ekor ni makan.. Adoi!!
Tengok la matanya.. Sangat comot!!! Adoiii!!!
Basuh montot budak ni.. Dan bedung.. Cuci muka.. Sampai tertido budak ni... Dah bersih.. Comel sgt muka dia.. Geram!!!!!!
Setelah bagi makan.. Suapkan susu.. Kemaskan muka dan cuci budak ni.. Letak ubat mata.. Masukkan dalam cage.. Alhamdulillah.. selesai satu keje.. Budak2 tu pun macam tau je.. terus tido!! Lena! Tapi ade sekor makhluk yang jealous hocay! Elok je letak budak2 tu dalam cage.. Terus je makhluk terbabet duduk di riba Cik Esah.. Sape Makhluk nyer...


*

*

*

*

*

*

*

Ni la budak nyer!! Duduk sambil ngadap tengok budak kecik berdua tu.. Huh!! DASAR JEALOUS!!!
Ok la.. nak hapdet tu je.. Budak kecik tu pun da selamat ngan Cik Esah.. Alhamdulillah..

Thursday, December 15, 2011

LEKIR.. OoOoOwwhhh.. LEKIR

Menyempit sebelah mummy.. Sambil mengembang2 kan kaki..
Budak ini punya satu tabiat baru.. Selain suka tido di sejadah.. Tabiat baru budak ini ialah.. minta dibelai setelah kepulangan mummy ke rumah.. Kalo tido pun mahu berkepit.. Kalo makan pun kena berteman sekarang.. kalo tak teman.. memang tak disentuh la kibbles dalam mangkuk nyer tu.. Haiiihhh la kamoo ni LEKIR.. adik bradik kamoo yang lain xde la mengada2 macam kamoo... Kenapa ngan kamoo ni LEKIR.. Tapi mummy sangat tersentuh dengan ape yang kamoo buat semalam.. Sangat tersentuh hati mummy.. Kamoo sangat prihatin sayang.. Terima kasih kerana redakan hati mummy.. Mungkin orang diluar sana menganggap kamoo HANYA KUCING.. Tapi bagi mummy kamoo adalah sebahagian hidup mummy... Seolah2 kamoo mengerti apa yang sedang terbuku dalam hati mummy... Terima kasih sayang.. kerana menjadi peneman mummy ketika study + sedih.. Kamoo setia meneman mummy.... Ape yang lekir buat semalam??? Haa.. Balik dari keje semalam Cik Esah tertido kejap akibat keletihan + mood kesedihan.. Dalam setengah jam.. Tetiba terasa kat idung ni macam basah2.. Buka mata tengok lekir tengah cium2 muka Cik Esah.. kebetulan henpon cikai memang ade kat tangan terus snap! Alahai.. Kamoo memang sweet sayang.. Terima kasih redakan hati mummy yang tengah sedih.. 
"Mummy jangan sedih2 yer.. Lekir ada" Mungkin itu yang cuba diucapkan oleh lekir.. =)
Budak ini walaupun nakal.. Tapi kalo teman Cik Esah study.. skit pun dia tak usik.. Dia cuma pandang mengadap ape yang Cik Esah buat... Skit pun tak berganjak.. Terima kasih lekir.. Mummy sayang kamoo!! =)



Tuesday, December 13, 2011

Someone Like U..


I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?

Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited

But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,"
Yeah.

You know how the time flies

Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited

But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Nothing compares

No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

BZ Bee.. =)

Minggu yang hectic!! Wuwuwuwuwuw.. Assignment.. Assignment.. Assignment... Keje.. Keje.. Keje.. Nak wat camne.. Dah belajar pada usia senja.. Senja ker? Hik hik hik... Teruk kan? Takpe la. Bak kata orang.. Menuntut ilmu sampai ke liang lahad.. Ok la.. Saje merapu ni.. Daaaaa!! =)

Monday, December 5, 2011

TEJA!!

Assalamualaikum semua..
Lama tak menghapdate pasal anak berbulus.. Takde ape yang menarik pun rutin harian Cik Esah selain.. Keje - Balik Keje - Belek Budak Berbulus - Study+Zzzzz - Ketiduran... Itu je la.. Tapi hari sabtu lepas sempat groom budak sekor ni.. Dia ni kena wat penjagaan rapi skit... Sebabnya.. Tak pandai nak uruskan diri.. Bulu putih+oren cam kapas... Selalu kotor.. Telinga berkerak.. Bebudak lain seme takde masalah bersihkan diri memasing.. Tapi sekor ni.. Adeh! Hampir setiap minggu kena grooming.. Mandi + Korek telinga + Potong kuku.. 


BAYI perlu di bedung semasa kecil.. OPPSS! Dalam kes ini TEJA perlu di BEDUNG selepas mandi untuk memastikan proses pembersihan telinga berjalan dengan lancar.. Heheheh..
Pisnowor!   (^^,)V

Friday, December 2, 2011

Kajang Banjir!

Hari ini hujan terlalu lebat.. dan area bandar Kajang kini telah ditenggelami air.. 
Gambar kredit tu Shafiq Ali..
Video banjir di Kajang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...