Monday, December 19, 2011

Budak Baru!

Yes!!! New baby in the house!! Semalam merupakan hari yang menghangatkan hati.. Pagi2 buta dalam kul 12 pagi 18hb..

Tet.tet..tet.. Bunyi sms dari tipon cikai..

MC : Salam kak, kawan akk yg nak kitten hari tu berminat tak nak amek kitten tu.. Sbb kawan sy nak pulangkan balik kucing tu..

Cik Esah : Kucing tu kat mana sekarang?Kenapa dia nak pulangkan?



MC : Dia ada masalah..Kucing tu sekarang kat Hulu Langat kak.

Cik Esah : Ok la. Petang sok lepas kelas akak ambil.. Atau paling lewat akk ambil hari isnin..

Senyap............... Tak sampai 15 minit..

MC : "Kak , budak tu cakap kalau leh amk besok gak.sori. bdk tubru jek contact sy ni"

Cik Esah :
Suruh budak tu sendiri hantar ke SACC shah alam for adoption drive esok leh tak.. Sape nama dia.. Bagi no phone..

MC :  Nama dia F***Y.. Die naik  moto kak.. tkde kete n carrier.. huhuh.. jp sy try tanye..

Cik Esah : Aik?? Abes.. Mcm mana leh sampai Hulu Langat.. Camne dia bawak?



MC : Sye yg hantar kak.. Dia bagi duit..

Cik Esah : Hmmmm... Ok.. Nnt akk contact dia. Tapi akak cuma leh ambil lepas kelas atau paling lewat hari isnin.

MC : Ok kak, nnti akak deal ngan dia yer..

Tidoooooo.... Sebab sok ade presentation ngan test.. Penat weii.. melayan sampai kul brape tak ingat.. Pagi2 bangun tgk ade sms dr Mr. F.. Tapi malas mau layan... Mau siap gi kelas..

Pagi2 on the way ke kelas.. Sambil kepala pikir pasal presentation.. Abis kelas test plak.. Ape pun tak standby ni..  Ade bunyi sms...

Mr. F : Salam.. sy F, boleh sy call sekrg? nk bncg psl kitten yg kwn sy, MC gtau mlm td.

Cik Esah : Nnt bincang boleh? sy on the way gi kelas..

Mr.F : Ok.. Free nti gtau ek.. tq..

Dalam kelas sambil mendengar kengkawan lain wat presentation.. Meja bergegar.. sbb hp vibrate.. hehehe

Mr. F : Salam, ptg ni klu free gtau ek. sy btol2 perlukan owner utk kitten ni.Nti sy cte knp sy kna bg kitten ni kt org.

Cik Esah : Ok.. nnt sy inform.

Kul 2.04 petang..

Mr. F : Salam.. sy F. mgkn cancel hntar kitten kt awk..sy nk hntr kat P** kt area K*P***. pape nt sy inform..

Dalam hati.... Ape kes budak ni x reti menyabar ni.. Dah tentu arah lah aku tengah kelas.. Masa rehat teru call.. Bincang ngan budak tu.. Bla.. bla..bla. bla..

Mr. F : Boleh bagi alamat awak skrg.. Sy dtg sana.. Takpe la.. sy tunggu smp awak abes kelas.. Sy pun x mkn lg ni.. Sy mkn kat sana je la..

Cik Esah : ok..

Tak lama lepas tu..

Mr. F: Sy kt dpn kdai kat bawah.. Kwn sy ni plak nk blk awl. Ade tak tmpt kita leh letak durang?
Mr. F : Sy letak kat pet shop bwh ni leh x? nnt awk amik kt c2.
Mr. F : Maaf, sy tpaksa tinggalkan dia kat pet shop. Kwn sy nk blek dh.

Adeh!!! Sakt jiwa hocay! Terus call.. pot pet..pot.pet.pot..pet...

Lepas test.. terus bla ke pet shop tu.. Tanya auntie tu.. Nasib baik da biasa ngan auntie tu.. Sbb selalu beli barang2 budak berbulus kat sana.. Auntie tu tunjuk budak2 tu.. Aik? Kenapa 2 ekor jer? Bukan 3? terus call.. Bla..bla.bla.. 

Mr.F : saya lupa nak bagi tau awk, lagi sekor tu mati pagi tadi..

Cik Esah : Macam mana leh mati?

Mr F : Tak tau la knp.. Tapi dari saya dapat dia lagi dah monyok.. Pagi td dia mati..
Bla.. bla.. bla.. bla.. Terus letak tipon..

Fakap ar!! Macam mana ko jaga ek.. Dari sihat budak tu.. Rasanya hari tu gemok.. sekarang kurus kering ngan penuh mata ngan taik mata dan sakit mata! Damn!! Grrrrrr!!

Sampai rumah.. Setup sangkar bebudak ni.. Terus bagi makan.. Ya ALLAH..kelahap 2 ekor ni makan.. agaknya dah brape jam x makan ni sayang oi.. Tapi yang Cik Esah heran.. budak ni dah boleh makan.. sepatutnya tak susah dah nak jaga.. Tapi kenapa boleh kurus.. Damnnn!! Kalo rasa tak boleh nak jaga.. TOLONG! Jangan offer diri kau untuk jaga.. Pandang diri dulu.. Ko mampu ke nak handle budak kecik macam tu.. Kalo tak mampu.. JANGAN!! Dah kesudahannya.. Ko tolak ke sana ke mari budak2 ni macam bola!!! Yang jadi mangsa budak kecik ni.. ko faham tak?????? Sebenarnya ade byk lagi sms dr 2 org ni.. Tapi malas nak tulis.. Ambil mana yang penting jer.. Hangin satu badan!!!




Sangat kelahap budak 2 ekor ni makan.. Adoi!!
Tengok la matanya.. Sangat comot!!! Adoiii!!!
Basuh montot budak ni.. Dan bedung.. Cuci muka.. Sampai tertido budak ni... Dah bersih.. Comel sgt muka dia.. Geram!!!!!!
Setelah bagi makan.. Suapkan susu.. Kemaskan muka dan cuci budak ni.. Letak ubat mata.. Masukkan dalam cage.. Alhamdulillah.. selesai satu keje.. Budak2 tu pun macam tau je.. terus tido!! Lena! Tapi ade sekor makhluk yang jealous hocay! Elok je letak budak2 tu dalam cage.. Terus je makhluk terbabet duduk di riba Cik Esah.. Sape Makhluk nyer...


*

*

*

*

*

*

*

Ni la budak nyer!! Duduk sambil ngadap tengok budak kecik berdua tu.. Huh!! DASAR JEALOUS!!!
Ok la.. nak hapdet tu je.. Budak kecik tu pun da selamat ngan Cik Esah.. Alhamdulillah..

11 Orang Mengetuk KeyBoard:

Sahruddin Esa said... Best Blogger Tips

Hehehe...ada yg JELES jugak rupanya..tak sangka yer... Hehehe

ery D cat said... Best Blogger Tips

kesian ms kasi sht bila amek balik xsht...kdg2 berpikir..kalau btl2 xmampu jaga..xpyh la jaga...yg mangsa bdk kecik ni..kesian kamu...cedih~~~tima kasih jaga dia yer..

meowwmania said... Best Blogger Tips

astagfirullah...kesiannya si kecik tu :((

itulah ni jenis yg main ikut-ikut, org selamatkan kucing dia pon ikut tp tak boleh nak bg komitmen

yg jadik mangsanya si comel yg tak berdosa

Esah said... Best Blogger Tips

@Sahruddin Esa yup.. budak itu mmg jeles!

Esah said... Best Blogger Tips

@ery D cat tu dinamakan sayang separuh jalan.. yang kesian pada si kecik.. huhuhu

Esah said... Best Blogger Tips

@meowwmaniatu la.. mungkin rasa bangga bila org memuji.. hmmmm

GtHans said... Best Blogger Tips

sedihnya baca..tiba part last senyum sampai telinga..:))

Esah said... Best Blogger Tips

@GtHanspart tu mmg tak boleh blah... budak jeles.. skrg kalo buka sangkar.. dia yg jenguk kepala dulu..heheheh

juanz said... Best Blogger Tips

jgn mrh2..... be cool....

Esah said... Best Blogger Tips

@juanztak marah dah.. since bebudak tu dah ade kat umah.. dah ok.. cuma ralat.. dr 5 ekor yg sihat.. 3 mati.. hmmmmm

juanz said... Best Blogger Tips

:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...