Thursday, December 27, 2012

Siapa? Mengapa?

Assalamualaikum..

Telah dipakai.. Masih tidak tahu siapa PEMBERINYA.. Hati masih tertanya2.. Siapa?? Mengapa??

Wednesday, December 26, 2012

Moo Moo Oooo Moo Moo

Assalamualaikum...

Alahai anak yang sekor ni.. Tak macam anak kucing dah.. Bak kata mak.. Dia sekor ni dah macam anak orang.. Ke hulu ke hilir dibawa.. gi outsation bawa.. (masa kecik2 la.. siap bawak tido dlm hotel.. Mati laaa) balik umah senawang.. bawak.. gi berambu ramba dengan GENG GARU-GARU pun bawa.. Gi melepak Ayam Penyet.. Mahbub pun bawa gak.. Huhuhuh.. Selera pun selera ala2 selera manusia.. Durian.. Jagung.. Roti Nan Chesee.. Roti canai.. Ayammmmm.. Ayammm... Huwaaa!!! Kemain lagi ko nak yer! Tapi.. Ade lagi satu hal  yang membuatkan lagi la nak cakap dia ni anak orang.. ngeeeee...  Sebelum tu.. Mari menelek muka budak ni dulu.. Budak ni jumpa masa hujung bulan puasa lepas.. Pejam celik dah 4 bulan umur budak ni.. Tapi... Tapiiiii kannn.. Badan dah tak serupa 4 bulan.. Badan da gabak! Gigi susu pun blom luruh lagi.. Sadissss!! Tajam hocay gigi budak ni.. Da la suka mengongkang.. Ok.. Mari menjamu mata..

Comel kan budak ni? Tapi jangan terpedaya ngan KECOMELAN budak ni yer.. Bak kata Achix Kurungnyer.. PENTIPU budak ni.. Hahahahah!!

Hobinyer memang suka duk di dalam beg.. Zzzzzzz...

See?? Walau dah bertukar kedai..Tetap gak la menepek dalm beg tu..

Ni namanya.. Dah keboringan menunggu mummy abes pot pet dengan kengkawan..

Macam2 aksi lagi..

Kroohhh!!! Kroohh!! Kroohh!!! Bila Mummy nak balik ni!!!

Tu dia.. Aksi.. Kemain lagi ko yer nak!!!
Comel kan?? Somellll Sangat!!! Tapi.. Perangai pun sangat comell!!!.. Aaaaaaa... Memang salah cah la lupa nak lock phone cah malam tadi.. Dan moo moo memang tido dengan cah.. Cah memang tau dia memang suka main tipon.. Tapi selalunya.. dia akan main tipon torchlight samsung cah tu.. Tapiiiii... Tapiiii.. Huwaaaa!! Malam tadi budak ni pe hentam main iphone cah.. aaaaa... sudah!!! Dia main dalam kul 3-4  pagi.. Cah sedar pun dalam kul 5... Itu pun sebab Abg long call tanya kenapa call kul 4 td.. Cah cakap la.. cah xde wat call.. Bila tengok balik kat recent calls.. PITAMMMM!!!!! Banyak no yang dia wat panggilan!!! Memang melambung la bil bulan ni gamaknya!!! Hoiii!!! Budak!! Ko dah kenapa main tepon pagi2 buta!! Tapi dia wat muka selamber tido tanpa rasa bersalah.. 

See? Dengan selamber kodok dan selambak nyer tido bila orang membebel kat dia..
Kepada yang terkena panggilan hangit pepagi buta tadi... Maaf la yer.. Huhuhuhuh.. Lepas ni kena beringat.. sebelum tido.. Pastikan telefon di lock!! Melambung la bil mummy bulan ni anak oii!! Errr... Catu makan Moo Moo boleh? Hehehehehe..

Monday, December 24, 2012

Terima Kasih Sahabat =)

Assalamualaikum..



Malam sabtu yang lepas sempat berjumpa seorang sahabat.. Dah lama tak bersua muka.. Aaaaa... lama jugak la x jumpa nyer.. Lebih setahun kot? Dia baru balik dari keje.. On the way balik dari keje.. Dia teringat kat cah dan whatsapp.. Kalo ade rezeki.. jumpa la katanyer.. Malam tu xtau nak buat apa.. Menung.. Sakit Hati.. semua ada.. Semua dipendam.. Terus set untuk berjumpa.. Jangan keluar lagi dari rumah sebelum dia sampai katanya.. ok.. Tunggu.. Tunggu.. Tunggu.. Whatsapp masuk.. Lagi 10 minit aku sampai.. Ok.. Cah keluar menuju ke destinasi.. 

Ho Ho Ho.. Memang dah lama tak jumpa sahabat ni.. Makin mengembang cah tengok.. Kembang pipi.. Kembang badan.. Kesimpulannya.. Semua kembang lah.. Ngeeeeee =) Parking kereta sebelah2.. Turun dari kereta.. Ayat pertama keluar dari mulut sahabat ni.. " Mata lebam.. Makin kurus aku tengok ko Mek.. Dah melengkung badan.. " Mek?? hehehehe.. itu memang panggilan sahabat ni dari dulu.. Ngeeeee =) Bila sahabat berkata begitu.. Hanya senyuman yang mampu Cah balas.. Tiada lain.. Melepak di mamak.. Minuman dipesan.. Bermula dengan sesi bertanya khabar.. Masing2 bertukar cerita hal kehidupan masing2.. Sehinggalah terpacul soalan cepu emas dari sahabat.. " Ko kenapa mek.. makin kurus.. Pendam Rasa?" 

Seolah tahu apa yang tersirat dihati.. Sahabat bertanya.. Senyum =).. Itu yang mampu dibalas.. Menarik nafas panjang dan mula bercerita.. Hampir segalanya diluahkan.. Nasihat diberi sahabat.. Errmmmm.. Dapat juga diluahkan.. Terasa sedikit LEGA.. " Jangan riso.. Kalo ade apa2 jangan simpan lama2 mek.. Makan dalam sok" Kata sahabat.. Baiklah sahabat.. Terima kasih kerana sudi mendengar luahan.. Kau seolah2 memahami.. Terima Kasih SAHABAT.. TERIMA KASIH.. 

Macam2 sebenarnya yang diborakkan .. Tapi itu biarlah menjadi RAHSIA antara aku dan sahabat..

Friday, December 21, 2012

Quote


Assalamualaikum..

Eh! update lagi.. Ngeeeee... =) Just nak kongsi quote.. Pis No Wor!!



A butterfly lives only 14 days but still flies joyfully capturing many hearts. The fact its life is short does not hinder it from capturing many people's hearts in its beauty. Each momemnt in life is precious and another chance to shine. Don't let pains, problems, Sadness, temptations or anything make the beauty of your life fade =)

Free Kata Nyer...

Assalamualaikum..

Heheheheh.. dah kata hari ni free kan.. So.. marilah menghapdet sekali lagi.. Memeriahkan blog yang agak bersawang sebelum ini.. =) Walaupun xde cerita tapi nak juga menghapdet blog kan.. Saje menggatal gamaknya.. Nak menghiburkan hati yang lara.. aaaaaaa..... lara ker? Ngeeeeeee =) Sila abaikan.. :p  takde perkara yang nak dikongsikan pun.. Cuma terpanggil nak kongsikan pasal Big Bad Wolf ni.. 23/12 ni merupakan hari terakhir pesta buku ini yang dah bermula seawal 7/12 hari tu lagi.. 

Aaaaaaa... Sempat la membuat marathon ke sana sebanyak 3 kali.. Ya Ampunnnn banyak nyer la buku yang menarik yang boleh dibeli.. Ok.. Sangat2 banyak yer! Dan untuk kali ke-3 nyer durang akan membuat jualan tanpa henti.. Apaaaa??? Tanpa henti.. Yerrrrr!!! tanpa henti selama 60 jam bermula hari ini!!! Aaaaaaaa... Macam nak gi lagi jer! Hari tu pergi kul 1pagi pun ramai orang.. Sangat2 hocay.. Jam!! Ni hari2 terakhir ni.. Mesti Jam lagi.. Ok la.. nak kongsi poster untuk diskaun besar besaran selama 60 jam bermula hari ini.. Korang yang pergi mesti tak rugi!!!

JOM PERGI!!!!




Wanita

Assalamualaikum..

Salam jumaat.. Moga jumaat hari ini dijalani dengan hati yang penuh ketenangan.. Alhamdulillah masih diberi pinjaman untuk terus menghirup udara di alam ini.. BERNAFAS.. ALHAMDULILLAH.. Hari ni nak mulakan mencoret blog dengan lagu wanita dari KRU.. Macam best di dengar dan lirik pun penuh makna.. ;) Ok la.. nak kongsi ini dulu untuk hari ini.. Kerana Hari ini bakal membuat blog secara berangkai kerana bos xde.. Gi meeting SKT katanya.. Muahahahah!! Gelak evil! Errr... HRMIS pun xleh nak masok.. maka.. ehem... ehem.. ehem... silalah berblog dengan kusyuk dan tawaduk yer hadek2.. ngeeeeeee =).. Eh.. melalot ape ni.. jom dengar ngan baca skali lirik nyer yer.. WANITA  =)



Lirik Lagu Wanita - KRU

Di sebalik semua lelaki di dunia

Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu
Demi insan yang disanjung dalam hidup

Tatang hatinya bagai permata

Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah

Setia didalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita

Senyumannya mampu mengubati pilu

Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu
Menenangkan kalbu
Jgn kau hampakan cintanya yang tulus


Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah

Setia didalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita


Itulah dia seperti dia menyelimutmu


Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah

Setia didalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita


Itulah saja balasan diminta
Seorang Wanita

Dengar lagu ni.. dan terus teringat MAK ngan AYAH.. (T_T)

MAAKKKKK!!!AYAAAHHHH!!! MISS BOTH OF U SO MUCH!!!



Wednesday, December 19, 2012

Hadiah Penuh Misteri..

Assalamualaikum..


Sebenarnya dari  minggu lepas nak hapdet pasal ni.. Tapi macam malas nak menulis. Tak rajin nak menaip.. Tak tahu ke mana perginya nafsu untuk mengarang ayat dan melakarkannya di blog kesayangan ni.. Err.. Sayang ker? Owh.. memang sayang.. sebab kadang2 blog ni la tempat achix merempan.. Hehehe.. Ok.. Errr.. tajuk post pun dah penuh misteri.. Ala2 misteri nusantara.. Jangan dibiarkan hidup anda diselubungi misteri.... Kekdahnya.. Hehehe

Baiklah.. Gini citernyer.. Minggu lepas dalam hari selasa.. Cah terima parcel daripada seorang hamba ALLAH yang Cah tak tahu sape la orangnya.. Sebabnya dihantar menggunakan pos laju.. Dan no telefon pengirim yang ditulis oleh si PENGIRIM adalah no telefon Cah sendiri.. Alamat pula.. dari Selangor.. Errrr.. Motip? Hmmmm... OK.. Hati sudah berdebar2.. Parcel yang cah dapat cah goncang2.. Ok.. Serius nak tau.. Parcel dibuka dan didalamnya ada plastik Fossil.. Aaaaaa... Ada kotak merah didalamnya yang tertulis Happy Valentine's (Fossil Printed)... HahahahahahHADOI.. Gelak.. Ape valentine jauh lagi dek non hoiii!! Ok.. mula curious.. dah macam kucing.. "Curiousity Killed The Cat" Haaaaaa!! Ghetu gamaknya.. Rasa nak tercabut jantung bila buka kotak ada jam didalamnya.. Owhhh.. Motip apekah??

Dan.. Jam tu adalah jam yang lebih kurang sama yang Cah post kat wall FB 3-4 bulan yang lepas.. Pitaammmmm!! Rasa nak pengsan 44 kali.. Masalahnya cuma nama pendek yang ditulis.. RAMLI.. setahu Cah la.. Ramli yang cah tau Ramly Burger je.. ngan Ramli pemain bola sepak dalam iklan TMnet tu.. Ermmmm... Ermmmm... Sape la Hamba ALLAH ni.. Awat la pemurah sangat deknon.. Haiyyaaakkk!! Dah pening mak enon kepala cah ni memikirkan siapa yang bagi.. Puas telefon orang2 terdekat yang tau personal number cah.. Semuanya kata tak bagi.. Adoii!! Kepada Hamba ALLAH yang sangat2 budiman tu.. Terima Kasih atas pemberian anda.. Dan untuk tujuan apakah anda memberi jam itu.. Saya masih tertanya2?? 

Happy Valentine's katanya.. Huk huk huk..
Jam tangan Fossil.


Telah dicuba.. Errrmmm...

Terima kasih..
Masih mencari siapa PEMBERI MISTERI ITU... Errrmmmm

Friday, December 14, 2012

........

Assalamualaikum..

Malas nak hapdate.. Pis No Wor =)

Wednesday, December 5, 2012

Errrmmmm..

Assalamualaikumm..

Sedar tak sedar dah hari rabu.. Kejap je masa berlalu.. Errrmmm.. Badan masih tak brapa sihat.. selsema dah hilang.. Tinggal batuk je lagi.. Sesekali badan kembali panas.. Owh... Berat rasa badan.. Huk huk huk.. Mungkin sebab terkena hujan hari sabtu lepas.. Mungkin.. Dah hujung tahun pun.. Tak lama lagi akan melangkah ke tahun baru 2013.. Sekejap je kan.. Aiseyyy.... Sekarang punya masa memang pantas je berlalu.. Memang tak sedar la.. Tau2 je dah hujung tahun.. Macam yang rasa sekarang ni la.. Dah bulan DISEMBER haaaaa.. Cam tak caya.. Tapi percayalah.. hehehe... Ni pun saje je merepek.. Asalkan berhapdet blog ni.. xde la tinggal bersawang kan.. Ngeeeeee =)

Dah hujung tahun ni.. maka.. banyak la kerja2 yang nak disetelkan .. Ye laaaa... Mana nak isi SKT.. Nak wat report.. Mana nak siapkan Log Book.. Mana nak siapkan report projek.. Mana nak study lagi untuk exam nanti.. Mana nak siapkan slide untuk presentation lagi kan.. Uwaaaaa!!! Errr.... Bos.. Tak isi SKT boleh tak.. Macam malas je nak login ke HRMIS tu.. Asyik2 hang je..  lalalalala.. Boleh la bos yer.. Ekekekeke.. (Ada yang kena pelangkung ngan bos gak gamaknya nnt) Pis No Wor.. =)

Hujung tahun macam ni jugak la Heng Pong wat hal.. Adeh! Leh jawab call je.. sms atau buat call da xleh.. Saje je kan..Uwaaaaa!! Takpe.. Dah wajib tukar kot.. Dah hampir 4 tahun berkhidmat.. Dah tiba masa dia padam sendiri.. Ekekekek..Ok.. Tu nanti la pikir.. Wat masa ni pakai dulu mana ada yer.. Leh jawab call kira ok lg la.. =) Ok la.. Stop sini dulu.. Daaaaa..

Friday, November 30, 2012

Ape?? Dah Jumaat??


Assalamualaikum..


Wohaaaa!! Jumaat sudah.. Alhamdulillah masih bernafas pada penghulu segala hari ini.. Bukan apa pun sebenarnya.. Excited nak bercuti je yang sebenarnya.. walaupun cuma sabtu dan ahad.. tapi ia dah kira berbaloi la bila bercuti ni.. Nak2 bila leh bercuti bersama family.. kan? Rasa happy je.. Walaupun sebenarnya dalam hati  tuhan jer yang tau.. Huk huk huk.. Ok.. Sila abaikan..

Balik ni nak bawa si Moo Moo balik senawang terus.. sian kat budak kecik tu dah lama tak berjalan.. Jumpa family.. Bagi dia can manja2 ngan atok ngan nenek ngan makcik2 dia yg lain.. Heheheh... Owh lupa.. dah dua hari my little Daniel datang ofis.. Sian dia tak sihat.. Tapi walaupun tak sihat sentiasa senyum budak ni.. Nampak mummy.. Siap lari terkedek2 depang tangan.. Minta dukung.. Siap ajak main belon.. 

Ni gambar semalam

Pagi tadi.. Senyum lebar.. Muka senyum ada manis.. =)
Terubat rindu.. jumpa budak ni.. Dah besar anak mummy ni.. Dah setahun sebulan.. Kejap je masa berlalu.. Tak lama lagi Daniel nak dapat adik.. Daniel jangan nakal2 tau.. Dengar ckp Papa & Mama.. Mummy sayangggg Daniel!! =)

Wednesday, November 28, 2012

Dup Dap Dup Dap...

Assalamualaikum..

Hahahah! Tu dia tajuk post bikin hanget.. Hik hik hik.. Macam ala2 nak menikah gamaknya.. Berdebar2 dek non haaa... Tak kena serba serbi.. Haissshhh.. bila la nak sampai ni.. Bukan apa.. menunggu lecturer datang menjenguk haaa... Katanya kul 10.. Ni dah kul 11 tak kesampaian lagi.. Almaklum la.. Cah sekarang kan tengah buat latihan industri.. So.. kena la jadi pelajar prektikal gamaknya.. Walhal bukan buat apa pun.. Buat keje hakiki gak.. Wohaaa!!

Dengan hidung ngan tekak yang masih SUCCESS.. Suara ala2 Ella gamaknya bercakap nanti haaaa... Errrr.. Guna bahasa isyarat je la.. Boley?? Hik hik hik hik... Owhhh.. Selsema dan batuk.. Sila la gi jejauh haa... Shuh!! Shuh!! Shuh!! Go away!!.. Tak sabar nak makan durian gamaknya.. Durian makin murah kan.. La la la la la.. Bila la leh makan durian ni.. Nak cari Musang King la.. Errrr.... Macam terdengar2 ade orang nak banjer la.. Haissshhhh!! Cepat la elok batuk haaaa... Tak sabar nak mencekik durian.. Oppssss!! Kurang sopan disitu gayanya.. Gaya sopan skit.. Tak sabar nak merasa makan durian.. Haaaaa.. Sopan ghetu ye dak? Ok la.. Nak hapdet tu je sementara menunggu lecturer datang.. Dup Dap Dup Dap Dup Dap... Daaaaaaaaa

Monday, November 26, 2012

Demam.. Huk huk huk..

Assalamualaikum...

Huhuhuhu.. demam melanda.. dari khamis minggu lepas sebenarnya.. tp masih boleh bertahan.. Gi gak keje cam biasa.. Selsema.. Batuk.. Owwhhh... memang sangat SUCCESS la idong ngan tekak minggu lepas.. Ingatkan hari sabtu tu reda demamnya.. Tapi kan.. kan.. Aaaaaa!! Getting worst! Makin teruk jadinya.. Suara terus ilang.. Aaaaa.. Camne nak makan durian ni?? Nampaknya.. terpaksa la dilupakan hajat tersebut dahulu yer.. Pagi2 ahad badan panas melampau.. Suara memang da xde la.. idung panas... mata panas.. badan memang la panas kan.. Minum air kosong banyak rasa cam nak kembung perut.. Isi perut pagi tu ngan nasi goreng... tapi tak rasa apa pun.. makan jeee.. Janji perut tak masuk angin.. Takut nanti lagi sakit kepala... Tapiii.. apa yang jadi.. Muntah balik.. Huhuhu

Petang semalam macam dah kurang panasnya.. Cuba isi perut ngan nasi lembik dan ayam masak steam.. Alhamdulillah.. seb baik tak muntah balik.. Dah maghrib panas pun da kurang.. Tapi disebabkan badan ni tak berehat.. Tengah malam tadi badan panas balik.. Aiyooo!!! Berat kepala! Terus telan paracetamol dan tido balik ngan kepala bertuam.. Kul 5 pagi tadi dah terjaga.. Siap2 nak balik ke putrajaya. Nak ikutkan mak tak bagi balik.. Tapi sebab hari ni ade appointment ngan kekasih gelap kat Hospital Putrajaya. Makanya terpaksa la gerak juga.. Kalo postpone jumpa nanti kekasih gelap membebel.. Asal tak datang appointment yang dah ditetapkan.. Tak koser nak dengar kekesih gelap membebel kan.. Datang jugak.. 

Pagi.. Lepas punch terus ke hospital.. Masuk ke Bilik Rehabilitasi dan paskan buku appointment. Kekasih gelap tegur awat muka pucat.. Senyum je.. Cuma bagi isyarat tangan tunjuk tekak.. Suara cam nak keluar ngan tak je.. Ngeeeee... Sempat la lelap masa on feseoterapi tu.. Rehat katanya.. Lepas tu jumpa doktor untuk tgk perkembangan.. Hehehehe... Doktor nak bagi MC, aku lak gatal kata tak payah.. just bagi time sleep je.. Doktor bagi time sleep sampai kul 1.. Walhal kul 10 da siap.. Dia suh balik rehat makan ubat dan tido.. Doktor suh ambil ubat difarmasi.. Balik umah dan ZZZZzzzz.. 

Ni pun kepala rasa cam berat.. Tu la.. Gatal! Doktor nak bagi MC sendiri gatal suh bagi time sleep je.. Huhuhu.. Merasaaaaa.. Ok la.. Nak sambung memikirkan to do list yang dah ditenung hampir sejam yang lepas.. Blur sebenarnya.. Ekekeke.. Ok la.. Daaaaa... Srot! Srot! Srot!! Aaaaacchuuumm!!

Friday, November 23, 2012

Dasar sangat kan..

Assalamualaikum..

Owwhh.. sangat dasar hocay! Balik dari keje semalam..  sekali lagi MamaBetty pi pelahap lulian katanyer.. Sangat2 meruntun Qalbu hocay! Uwaaa.. Saje je kan.. Dan nak ditambahkan hangat aku.. Ade lak HAMBA ALLAH sorang ni pi post gambar durian kat Kuala Kubu Baru nunnn.. Sadiss hocay! Saje bikin hati gua tersiat2 gamaknya.. Dan dan kan.. Sangat dasar!! Dasar lautan sungguh! Uwaaaaaa!!! Ni nak nanges ni.. Nanges sambil hentak2 kaki.. Golek2 ala budak tak dapat barang yang di minta.. Boley? Hahahaha!! Kronik dah ni.. Takpe2.. Pendam je la.. Memang dah biasa memendam rasa bagai ni.. Sob Sob Sob.. Jangan malam nanti tido pun mimpi durian sudah..  Macam orang tu TERmimpi kan saya.. Eh? Ade ker.. Teeeeettttt!!! Pis No Wor.. Ngeeeeee =)

Thursday, November 22, 2012

Musim Durian Kata nyer...

Assalamualaikum..

Aaaaaaa!!!! Seteressssss wa tengok bebudak SCRATCH ni sorang2 menghaplod gambau durian.. Bikin Seteressss korang tau tak?? Bukan sekali je hapload gambau... Ade buat repeat makan durian katanyer.. Pagi petang siang malam 7 hari berturut kekdahnya.. Haiiiippp!! Ini boleh mendatangkan kemurungan gua ni.. Mana nak cari durian ni.. (walhal bersepah je tepi jalan ada jual) tapi macam xde hati nak berenti bila tengok.. Sempat gak meronda ke tempat biasa melantak durian.. hasilnya -ve. Pakcik tu tak buka gerai la pulakkk... Aaarrrrrgggghhhhh!!! Takpe2.. sabtu ahad ni boleh menjalankan misi mencari durian.. Last makan durian bulan lepas kot.. tapi masa tu durian mahal lagi.. Tapiii... macam teringat durian masa gi Kuala Kubu dalam awal tahun kot ke tengah tahun hari tu.. Makan durian yang orang asli sana jual.. Sedapp!! Durian bukit.. La la la la la la.. Macam nak menghala ke sana je.... Tapiiiiii... Mmmmmmm... Tengok keadaan la. sebab macam bz sabtu tu.. OoOoOoOooooo.. Achik ngidam da deknon!! Ni sume korang nyer pasal la.. Nak2 datin MamaBetty @ Hantu Durian tu dok menghaplod gambau siap repeat.. Aaaaaaaa.... Nak Durian!!!! Gambar adalah hasil cedokan dari wall bebudak SCRATCH haaaa... Sob Sob Sob.. (>.<)




Nak DURIAN!!!!!! Uwaaaaa!!!

Wednesday, November 21, 2012

Muara Hati..

Assalamualaikum..

Tetiba nak menghapdet lagi.. Rasa cam nak hapdet lagu la plak.. Aaaaaa.. Tetiba teringat lagu Muara Hati.. OST Adam & Hawa =) Huhuhuh.. Marilah mendengar ye :)


Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya ke mana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati


[Chorus]
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu


Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Ke mana pun kan pasti kembali


[Ulang chorus]
Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta

Holaaaa!!!

Assalamualaikum..

Rasa cam lama lak tak hapdet blog ni kan... Aaaa... kira lama la jugak.. Genap2 2 minggu tak berhapdet.. Mana tidaknya... I bz noksss.. Hahahaha.. bz la sesangatkan.. saje membz kan diri!! Bercuti dari 8hb sampai 19hb.. Hamek ko!! Pergi BERTAPA kekdahnyaaaa... Lama kan.. Pastu masuk2 opis kene gi kursus 2 hari.. Ni baru betul2 duk kat opis..

Tak banyak mende pun nak diceritakan sepanjang bercuti tu... Tak ke mana pun.. hanya bersendiri menyembunyikan diri.. Ala ala BERTAPA la ni.. Huk huk huk... Dan tak banyak perkara pun yang berlaku sepanjang bercuti.. Nan Ado.. BERSEMBUNYI mencari kembali kekuatan diri.. Ho ho ho!! Apekah?? Owwhh.. Sila abaikan.. Mari mencuci mata jap tengok budak sekor ni haaaa!! 

Mummy... Namo la cedey2.. Moo ada dekat ngan mummy.. Mummy namo la cedey... Nanti moo cedey.. sob sob sob.. (>.<)

Tengok la budak ni.. pandai amek hati mummy.. Tapi banyak gak wat darah mummy tersirap jap.. Orang nak manja2 ngan dia.. Dia plak suka nau ngongkang tangan mummy.. Abes calau balau!! Aaaaaa.. apa pun kamoo tetap shooomeeelll mummy... Ok la.. saje nak hapdet je.. ngeeeee... daaaaa!!

Wednesday, November 7, 2012

Review Equilibrio (Adult And Kitten)

Assalamualaikum..

Haaaa... lama nau tak cerita pasal kucing kan.. So.. Hari ni rasa cam nak buat review pasal makanan kucing2 kat umah cah. Lama rasanya tak menghapdet pasal kucing.. Sebelum ni cah pernah beberapa kali tukar makanan kucing.. Ye la.. kesian kat durang.. asyik makan yang sama je.. Mula2 bela kucin memang bagi makan Blackwood.. Bila semakin bertambah kucing ni.. saje la nak tukar makanan kucing cah kepada StarPro. Dan hasilnya.. Selepas 3 bulan makan, kucing cah mengalami komplikasi seperti poo berdarah.. Tak semua.. Ade la 2-3 ekor. Bulu pun mula gugur.. Lebih2 lagi si Bravo.. Abes bulu dia gugur.. Bila mandikan dia.. banyak gilerr bulu gugur.. So tukar balik ke Balckwood sambil tu untuk bravo bagi Royal Canin.  sebab kesian tengok dia bulu gugur banyak sangat.. Tapiii.. Royal Canin agak mahal... Rabak poket mummy nyer.. Selepas sebulan bagi Royal Canin untuk Bravo.. Cah tukarkan kembali makanan dia pada Blackwood.. Alhamdulillah.. Seme ok.. Poo pun tak berdarah lagi dah..

Tapi... Semenjak susah nak dapat stok BW yang breeder pack ni.. Susah sebab.. Baru nak order.. Dah abes.. Uwaaaaaa!! Barang hot di pasaran.Terpaksa beli yang kecik2 tu.. Mahal laa jadinya.. Dan tambahan pula Blackwood dah naik harga.. So.. Ade kawan cadang tukarkan kepada Equilibrio (EQ). Mula2 beli EQ pack 10.1 kg (terpaksa beli 2 pack untuk menampung isi rumah) Huhuhuh.. Bulan keduanya pun macam tu.. Selepas bulan ke-3 ade kawan offer beli breeder pack!! Waaalaaaa!! Senang hidup!! Dah tak susah nak cari EQ..

Ok.. Sepanjang dah 3 bulan lebih.. nak masuk bulan ke 4 guna EQ ni.. Ape yang cah peratikan ialah.. Poo kucing2 cah tak berbau sangat!!! Ok.. Sukeh!! Dan yang kedua.. Bulu2 kucing cah dah kurang gugur!! Lebih2 lagi Bravo.. Bulu dia dah kembali tumbuh!! Oren the pirate yang bulu dia pendek2 pun bulu dan jadi cam kembang2 gebus2 skit.. Hoyeahhh!!! Selera kucing cah pun semua ok.. Poo memang takde darah la so far.. Dan sesungguhnya cah memang BERPUAS HATI lahhh bagi kucing cah makan EQ ni.. Yang Moo Moo makan EQ kitten.. Bulu pun cam gebusss je.. Seronok!! Ok.. Untuk tatapan semua.. ni gambar baru Moo.. 

I see u debab!!

Tengok ekor dia.. Kembang kan.. Ngeeee
Ni la pack EQ.. Tapi yang ni 10.1 kg nyer

Ok la!! Tu review pasal makanan kucing jenama Equilibrio.. Sangat BERPUAS HATI.. =) Daaaaaaaaaa!!!!

Tuesday, November 6, 2012

Apa ntah nak jadi..

Assalamualaikum..

Oho!! Apa nak jadi.. Apa nak jadi.. Teeettttttt!!!! Sila sambung sendiri ek.. =) Malas nak sambung lagi... Pandai2 korang la tolong sambungkan apa yang patut.. Achik malas... Ngeeeee :D Saje je hari ni.. Saje nak update gak walaupun xde apa2 yang nak di hapdetkan.. weeeeee... Pis No Wor ye semua.. =)

Friday, November 2, 2012

Jumaat..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah sudah hari Jumaat, penghulu segala hari.. Kejap je masa berlalu... Sedar tak sedar dah masuk bulan November.. Huwaaaaa.. Kojap je dah nak akhir tahun kan? Padahal rasa cam baru je lagi masuk 2012.. Huk huk huk.. (>.<)

Esok ngan lusa cuti.. Tak tau nak buat apa.. Merempit? Tak kot.. Pacak Khemah? Errmmm.. Mungkin boleh dipikirkan.. Balik PD laaa... Jenguk mak lagi bagus. Tapi... OoOoOooo.. takde tapi2.. Kena balik.. Masa ni je la pun nak balik. Sok da mula kelas semula.. Hazab nak balik PD time sabtu ahad.. Semuanya ke kelas.. Ok2.. Balik PD.. Tapi singgah senawang amek ANAK DARA dulu la.. Baru balik PD.. Ngeeeee... :p

Saja gatal nak hapdet.. ;p  Daaaaa

Tuesday, October 30, 2012

Sebak..

Assalamualaikum..

Errrmmmm.. Tak tau la kenapa hati tiba2 menjadi sebak.. Tiba2 terkenang akan peristiwa yang telah terjadi.. Hati hancur.. Patah semangat.. Jangan lah ia kembali menghantui.. Rasa ingin menangis sepuas2nya waktu ini.. Ya ALLAH kau berilah ketabahan pada hati ini dalam menempuh dugaan dariMU ya ALLAH..Berilah walau sedikit cahaya ketenangan dalam diri ini..


Budak debab..

Assalamualaikum...


Owh... agak lama tak menghapdet gambar bebudak ni.. tadi sempat membelek hp.. terjumpa gambar dak moo moo dalam kereta.. Masa ni dia kecik lagi.. tapi sekarang dah membayak perut.. Since da pandai makan kibbles ni.. lega skit hati.. dah leh tinggalkan kat umah.. Dah pandai berdikari dan yang penting dah tak menyusu lagi.. Tapi kan.. tapi kan.. budak ni still mengopek!! Huhuhuh.. Pantang la mummy nyer duk baring ke.. Duk bersila ke.. mesti dok panjat bahu nak mengopek.. Tak dapat panjat.. tangan pun jadi la untuk mengopek.. Janji kulit mummy.. Huhuhuh..

Budak debab ni dan bebudak kat umah cah dah tukarkan makanan durang ke jenama EQ (Equilibrio).. budak debab makan EQ kitten.. Yang lenlain makan EQ adult.. Alhamdulillah.. seme leh terima dan membesar dengan jayanya.. huhuh.. Termasuklah budak moo moo @ cik debab.. Nanti la cah ambil gambar terbaru yer.. Apa2 pun.. moh layan gambar lama ngekor cah balik kampung.. 

Ni la makanan baru bebudak ni..

Ini la keje nyer kalo mengekor balik ke kampung atau ke mana2.. Duk bersantai belakang mummy..

Lepak..

Monday, October 29, 2012

TERrajin la pulak..

Assalamualaikum...

Hari ni rasa cam TERrajin memasak dan ambil gambar... Selalunyer lepas masak terus ngap! Xde nak ambil2 gambar ni...  Hehehehe.. Ok lah.. saje menghapload masakan hari ini..  Steamed Chicken Breasts dan Umai udang... Jemput makan semua.. ;p


Masih disini..

Assalamualaikum..

Pagi2 senin... oppppsssss!!! Dah tengahari ok.. Saya masih dirumah senawang.. bersenang lenang... owh.. senang lenang la sangat.. ok.. Saya MC hari ini... Sakit kepala dari malam yang tak reda-reda.. Huhuhuh.. Bangun pagi kul 5..Masih lagi sakit kepala.. Dah lama tak kena macam ni.. Mungkin sebab tak cukup rehat sepanjang beberapa minggu lepas.. Hrmmmmm.. Tanda badan disuruh berehat dari pikir hal kerja dan study.. Mungkin..

Pagi2 seawal pukul 9 dah ke klinik.. Kepala panas sangat2.. Badan lemah.. Gagahkan juga ke klinik.. Seb baik dekat je... Huhuhuh.. Macam biasa.. dapat ubat sebeban.. Huwarrgghhh!! malasnya makan ubat.. Letak ketepi.. Sampai dirumah.. basahkan kepala dan terus terbungkam.. Sedar2 dah kul 11.. Minum nestum untuk alas perut..Tak selera nak makan.. Rumah kat depan dan belakang rumput dah naik .. Semak.. Ok.. Hari ni hari mengemas umah yer cah.. Call orang mesin rumput.. Tak sampai 5 minit dah sampai.. Ok.. siap2 kemas di dalam rumah sambil orang mesin rumput diluar.. Siap!! 

Jiran sebelah umah pun cuti.. Sempat la berborak apa yang patut.. Ok.. Soalan cepu emas pun keluar.. "Bilanya nak kawin ni cah.. Umah dah ade.. Semua dah ade.. Pasangan dalam umah je takde.."Aaaaaaa... motip apekah soalan terbabet?? Terus sengih sambil cakap.."Lom ade jodoh lagi kak.. Kalo ade mesti saya tak sorok2 dari akak.."Perbualan seterusnya terus dilencong kepada hal anak2 akak ni.. keh keh keh.. Supaya tak terkeluar lagi soalan2 berkaitan saya.. ;p

Ok la.. dah tengahari.. Errmmmm.. tgh pikir nak masak apa  lak.. ke nak gi merempit?? Ok la.. Daaaaaa

Lama gak tak berjalan budak ni.. Duk dalam umah je.. Maklom la.. anak dara.. Ngeh ngeh ngeh.. ;p

Thursday, October 25, 2012

Sukeh!!

Assalamualaikum..

Haaaaaaa... baru di sebut2 nama KASIH.. sekali makcik tu whatsapp.. ngeh.. ngeh ngeh.. ayat yang nak membuatkan aku gelak.. "Ko x sudi, xpe la." Terus teringat.. makcik ni birthday dia semalam.. Tu yang jumpa dia semalam.. Dia dah pesan suh datang kat ofis dia suh amek kek.. Aaaaaaa... lupa lak.. Maka nyer tadi terus melenggang Mak Jemah.. Opppsss!! Melenggang ke opis makcik ni.. Chit chat kejap.. terus terpacul ayat dari makcik ni.. " Cah.. Gi tengok wayang jom! Balik keje terus gi la".. 

Muahahahah!! Pucuk dicita kan.. Terus set tanda setuju.. Yeahhhh!!! Setelah sekian lama tak tengok wayang ngan KASIH.. Harus la nak meronda jugak kan.. Kalo dah namanya keluar ngan Kasih.. Perkara itu haruslah WAJIB!!! Aaaaa... Masa dah time.. Nak jumpa KASIH saya.. *matikkk laaaa... Daaaaaa...

Rindu Kasih

Assalamualaikum..

Yer.. yer.. memang saya tengah rindu.. rindu ngan kenkawan saya.. kengkawan joging memalam.. kengkawan perahu panjang.. kengkawan hiking.. kengkawan huha tgk wayang.. kengkawan blog2 lama saya yang dulu.. kengkawan berjoli sakan dan merewang.. Tiba2 saya rindu semua tu.. dan saya sangat rindu ngan kawan saya yang sorang ni.. KASIH!!! Malam tadi sempat keluar ngan Kasih.. Sape yang tak kenal Kasih.. Dulu dia merupakan seorang blogger tegar juga la.. Hahahahah!! Adoii.. Rindu nyer kat ko natt!! Malam tadi pun sempat keluar kejap je.. Ade hati nak tengok wayang.. tapi apakan daya.. masing2 da tak larat.. Yang aku ni plak pi minum ais.. haaaaaa.. hadapkan la mengantok tahap gaban ke 12..  Aku rindu ko!! Ampun!! Curi gambar ko kat FB... ekekekeek *lariikkkkk!!!

Rindu ko la KASIH!!!!





Aku Terima Nikahnya...

Assalamualaikum...

Oppppss!!! Motip tajuk apakah? Hoi! Hoi! Sila jangan speku bagai yer... Tiada kena mengena ngan  cah haaaa... Cuma tengah mencari mood nak meneruskan keje untuk hari ni.. Tapi mood nyer dah ke laut rasanya.. So.. agak2 macam tak tau nak buat apa kan.. Macam la.. Macam la sangat ko kan cah! Tetiba teringat hari tu ada beli 2 buku masa pameran buku kat putrajaya.. Tajuk nyer AKU TERIMA NIKAHNYA ngan RICH DAD POOR DAD.. Haaaa... Ala2 motivasi ghetu.. 

Tapi kan.. Tapi kan.. Tapi kan.. Masih belum berkesempatan pun nak baca 2 buku tu lagi.. Hahahahah! Aci tak? Aci tak? Bukan aci aci buka pintu hocay! Aci la kan.. sebab ada lagi buku lama2 yang dah lama beli tapi tak baca.. Haiyooohh!!! Beli je la buku keje ko cah.. kurun berapa nak baca buku tu xtau.. xpe.. At least minggu sudah dah mula semula membaca buku2 yang dalam koleksi yang masih blom terbaca.. Tapi yang pasti.. 2 buku ni lom sentuh pun lagi.. Beli je la.. Baca nyer blom! Takpe2.. akan diusahakan untuk membacanya... 

Tapi yang pasti tajuk buku takde kena mengena ngan cah hocay.. Saje je.. Ngeeeeee... ;p   Beli buku aku terima nikahnya sebab tu edisi khas gabungan 3 buah buku.. Harga pun dapat murah masa kat pameran tu.. So.. cah beli.. yippeeeee... Ok la.. saje je ngisi masa ni. Walupun ade keje tapi tahap KEMALASAN yang sangat2 melampau.. membuatkan cah menghapdet blog.. jadi.. tak la bersawang sangat! ok la.. Daaaaa.. 

Tadaaaa!!!

Cakkkkkk!!

Assalamualaikum..

Aaaaaa... Motip apekah bermain cakcak pada waktu begini? Dah lelap pun sebenarnya tadi.. Tapi leh lak terjaga time2 camni.. Selalu sangat kan cah kan.. kan.. kan.. Kenapa ni?... Ade 2 minggu rasanya tak berhapdet blog ni.. Owhh.. sgt2 bz walaupun saya hanyalah budak Latihan Industri.. Bluweeekkkk!!! Dasar sangat kan? Lepas terjaga tadi ada la hampir satu jam dok terkebil2 dalam gelap.. Mengereng ke kanan tak leh lelap... Mengereng ke kiri takleh lelap.. Terlentang pun takleh gak lelap.. Last2.. Bangun.. on lappy ni haaaaa... Dan tetiba teringat dah lama tak hapdet blog... Ekekekeke.. Maka berada lah saya di sini pada waktu dan ketika ini menghapdet blog yang dah 2 minggu bersawang.. kui..kui..kui

Takde cerita yang menarik pun jadi dalam masa2 minggu ni.. Sakit.. Ok.. Sakit.. ok.. Sakit.. ok.. Tu la keje ko cah... Takde keje lain.. Huhuhuhuh.. Nak wat macam mana kan.. Dah bahagian masing2.. Terima je la.. Hidup perlu diteruskan.. Walaupun pahit untuk menerima kenyataan... Aik?? Tetiba? Aaaaaaa.. ok.. sila abaikan.. Ermmmm..  Nak membebel apa lagi yer cah.. Owh yer.. dah lama tak hapdet pasal anak berbuluskan?? Nanti la.. ada masa senggang panjang nnt cah hapdet yer.. Tau.. ade aunty2 yang rindu nak baca hapdet pasal anak berbulus cah.. ni asyik2 pasal lagu.. asyik2 pasal hape ntah..ekekeke.. Nanti la..nak menghapdet cerita pasal anak2 berbulus kena ada waktu yang panjang skit.. baru ada feel... Aaaaaa... Rasa macam nak sambung terkebil2 sampai terlelap dalam gelap semula.. takleh jadi.. dah kul 2.20pagi.. Lelap la wahai mata.. semalam dah la ko lelap kul 4.. Jangan wat pasal... Okla.. out dulu... Daaaaa....

Wednesday, October 10, 2012

Errrmmmm... Lama Betul

Assalamualaikum..

Rasanya lama betul tak snap gambar2 pemandangan.. Rasa cam nak gi snap gambar je hujung minggu ni.. Tapi... Aaaaaaaa... Ada hal plak... Nanti lah.. akan difikirkan kemudian.. Dah gatal tangan dah rasanya.. Gatl tangan.. Garu! Ekekekeke... Eh! Macam nak dapat duit lak gatal2 tangan ni.. Aaaaaa... best nyer kalo dapat! Seronok achik kalo camtu.. Tapiiiii... Sape la nak bagi kan.. Sadis... (>.<) Tak dapat snap siang.. Snap malam pun ok gak ni.. Sunset.. Lalalalalala... Cam lama dah tak snap sunset.. Tapi nak snap area mana ek? Huhuhuhuh... Rasa cam nampak port baik hari tu.. Takpe la.. Balik nanti gi recce la. Sedang berkira2 untuk singgah senawang mengambil peralatan.. Itu pun kalo ade hati la nak snap2 ni.. Kalo xde hati nak snap2.. Nampak gayanya.. Sesi tido la jawabnya.. Ekekekeke... Ok la.. Saje je ni nak menghapdet.. Daaaaaa..

Monday, October 8, 2012

Ada yang bertanya??

Assalamualaikum...

Ehem.. ehem... Ada beberapa kawan yang PM tanya kenapa tetiba post lagu Cinta Bersemi Kembali.. Ada sehsuatu kah? Apa yang terjadi? Waaaaaaa.. Rajin juga korang men"skodeng" blog cah yer.. Haiyaaahhhh.. No gossip2 please!! Hik hik hik... Errm.. Ok.. Lagu Cinta Bersemi Kembali tu takde kena mengena ngan cah la atau sesiapa disekeliling cah... Saje menjadi halwa telinga ni haaaa... Masa mencari2 lagu2 yang best untuk didengar.. tu yang TERjumpa lagu tu..  Aiyoookk!! korang ni kan.. pantang la mak haplod or post lagu ala2 pesen hazab ni kan.. Seme nak gossip... Dah! Dah! Gi wat keje sana.. Nak gossip2 tunggu weekend yer.. PisNoWor.. Love u all!!

Friday, October 5, 2012

Cinta Bersemi Kembali

Assalamualaikum...

Matiklaaa!! Tu dia tajuk post pesen hazab! Ekekeke... Saje je tu.. Minggu sudah2.. minggu berkabung kan. Makanya.. minggu ni harus happy! Tak kira la walaupun dalam hati ade duri.. Huk huk huk (>.<).. Eeehhh!!! Apekah?? Kata nak happy.. Happy la ni.. Happy!! Minggu sudah memang mood mendom ke laut.. Haaaisshh.. Macam2 dugaan kan Cah.. Arrrrr... Motip tajuk post blom lagi diberitahukan?? Owwhhhhh!!! Itu bukan tajuk berkaitan I yer hadek2.. hakak2.. Ni lagu yang cah TER Youtube 2 minggu sudah.. Apehal minggu ni motip banyak TER..TER.. ni? So.. Saje nak berkongsi.. Layannnnnn.... Ngeh..ngeh..ngeh..


Kenangan indah saat bersamamu
Saat kau ada di sampingku
Kini semua terulang kembali
Masa-masa terindah bersamamu

Aku jatuh cinta lagi
Cinta yang dulu bersemi kembali
Aku jatuh cinta lagi
Cinta pada mantan kekasihku


Cinta yang pernah ada di hatiku
Kini telah hadir kembali di jiwaku
Mungkinkah semua terulang kembali
Ku ingin engkau seperti dulu


Ku rasa ku tlah jatuh cinta
Kepada dirimu


Aku jatuh cinta lagi
Cinta yang dulu bersemi kembali
Aku jatuh cinta lagi
Cinta pada mantan kekasih...


Ku rasa ku tlah jatuh cinta
Kepada dirimu


Aku jatuh cinta lagi
Cinta yang dulu bersemi kembali
Aku jatuh cinta lagi
Cinta pada mantan kekasih...

Rasa cam rajin lak =)

Assalamualaikum..


Ekekeke.. motip sangatkan tajuk post! Hahahaha! Rajin la sangat.. Tapi semalam kira rajin la.. Pergi menjenguk ke Alamanda setelah sekian lama tak jejak.. Dah berubah sungguh Alamanda.. Banyak kedai2 yang dah bertukar. (Nampak benor dah lama giler tak jejak sana.. Sadis!) Ala... Gi sana pun sebab nak bayar bil digi yang hampir kena bar dah.. Selalu bayar online jerk. Tapi sebab digi dah call.. Limit dah nak cecah 95% maka haruslah dibayar di kaunter.. Huhuhuhuk... Keluar duit lagi.. (>.<)  Dan semalam sempat la berjalan2 ke Alamanda tu dan update kedai2 yang ade dan dah xde kat sana.. Done!! 

Balik dalam kul 7.15 malam sampai umah.. Ermmm.. Badan lak rasa sengal2.. Aaaaaa... Melepet! Tapi gagahkan juga supaya tak baring dulu.. Kemaskan budak2.. Bagi makan dan baru la berehat.. Tahap keMALASAN berada pada tahap 80%.. Tapi gagahkan juga wat ape yang patut lepas tu.. Berehat... Tau2 je da tertido.. dan tau2 je terjaga balik.. Arrggghhh!! Ni yang malas kalo jadi balik camni.. Asal tengah malam je terkebil2.. Tapi badan rasa sakit2.. So memang tak buat apa la.. cuma baring.. Sapu minyak panas dan berehat.. Cuma yang boleh buat ialah.. baring..baring..baring.. baring.. Tapi tak lelap2 juga.. Last2 bawak ke subuh tak tido.. Hamek ko!

Bila pagi badan ok je.. Ermmmm.. Malas nak fikir bukan2.. Abaikan.. Si kecik Moo pun da bising2 kat luar pintu bilik.. Malam tadi memang saje letak dia kat luar.. Tak larat nak layan dia bergurau.. Siap2 bagi bebudak makan.. Mandi dan bersiap..Keje!! Agak semangat la nak gi keje.. Walhal hari Jumaat dah.. Semangat sebab sok dah sabtu.. Ekekekeke.. Alaaaaa... bukan watpe pun weekend selalunya.. Dok teman adik sepupu.. tak pun melepak tepi pantai.. Tu je keje ko Cah! Takde la lain!

Ade je gambar nak diupload hasil dari melepak kat pantai minggu sudah.. Tapi cam malas nak haplod.. Ermmm.. Nanti2 la kalo rajin yer.. Errmmm.. Minggu ni nak gi mana yer? Arrrrrr... (>.<) Balik senawang la.. Rindu ngan Gadis Manis NCQ Lalalalalala.... Daaaaaa!!

Thursday, October 4, 2012

Armada ~ Hargai Aku

Assalamualaikum..

Haaaaa!! Motip sangat kan.. Minggu ni adalah minggu menghapdet lagu.. Ni adalah salah satu lagu yang ada dalam playlist cah.. Hik hik hik.. Lagu ni cah jumpa masa tengah2 cari lagu yang best.. Bila dengar dan hayati lirik.. Cam best.. so.. sesi mendonlod pun bermula.. Ok.. Selamat mendengar.. =)



Seringkali kau merendahkan ku
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa


Selalu saja kau anggap ku lemah
Merasa hebat dengan yang kau punya
Kau sombongkan itu semua


Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku


Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku)
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa


Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku


Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku....


Wednesday, October 3, 2012

Kadangkala sepi itu indah


Mojo ~ Andai Ku Bercinta Lagi

Assalamualikum..

Ahaaa! Tetiba mood jiwang sampai kan? Aaaaa.. Lagu ni TERbekumandang menjadi halwa telinga cah pagi tadi.. on je media player.. terus lagu ini diputarkan.. Huhuhuh.. So.. Rasa cam nak kongsi lirik lagu ni.. Lagipun dah lama tak kongsi lirik lagu kan? =) so.. Selamat mendengar!



Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti

Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti

Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka

Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh

Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih

Berapa lama lagi harus ku merintih

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka

Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka

Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

ANDAI KU BERCINTA LAGI.... 

Tuesday, October 2, 2012

Setiap yang terjadi ada hikmahnya..

Assalamualaikum..

Rasanya macam malas nak menghapdet..  Tapi disebabkan masih mamai hasil makan ubat tido malam tadi.. otak masih blur.. So.. marilah me 'refresh' kan mata dan otak ni kejap dengan menghapdet blog... Minggu yang sangat2 malang kot minggu lepas.. Ermmm... Tapi harus redha ngan kejadian yang menimpa diri.. ada hikmah mengapa ianya terjadi.. Mengapa?.. Kenapa?.. Mungkin itu kifarah bagi dosa2 atau kelalaian yang telah ku lakukan..

Balik ke PD minggu lepas memang tak brape nak ade mood.. Semendang mood ke laut.. Rasa cam tak nak balik pun ada.. Nak jejak kaki ke PD tu cam berat je.. Tapi sebabkan mak.. gagahkan la juga.. Balikkkkkk!!! Ok.. Fine.. Da balik.. Ermmmm... memang tak reti nak duk umah.. PANAS.. Lepak pantai.. Menghapdet cerita ngan bekas anak2 buah masa keje kat MPPD dulu.. durang suh main jet ski.. Tapi malas... dengan baju tak bawa.. dan memang xde mood langsung untuk beriadah.. Titik.. Hanya merenung jauh ke laut menenangkan fikiran.. Mana2 call atau SMS pun tidak dilayan.. Sampai masa untuk pulang.. Macam biasa.. da balik tu hanya bersapa ngan mak je.. bersihkan diri lalu membungkamkan diri dalam bilik.. 

Ahad.. Ermmm... Pagi2 lagi dah ke pantai.. jalan2 tepi pantai.. Dapat panggilan dari mak suruh belikan barang.. Ok.. Menuju ke pasaraya di pekan untuk membeli barang.. Mengambil bakul dan mengisi barang2 yang dipesan..Orang memang ramai.. Sangat bersesak..  Menuju ke kaunter.. Menyeluk beg dan terpana... Mana wallet?? Beg di seluk lagi... Tiada? Lalu membatalkan pembelian dan terus menuju ke kereta.. puas ku punggah.. TIADA... Wallet memang tak keluar dari beg tangan tadi.. Tapi masa nak buat pembayaran memang perasan beg sedikit terdedah.. Marahkan diri sendiri kerana terlalu cuai.. Puas pusing satu pasaraya untuk mencari.. Hampa..

Kecewa.. Nilai duit yang didalam wallet memang banyak.. Dengan sebentuk cincin emas di dalamnya.. Segala kad.. Dokumen.. Arrrgggghhhhh!!! Pasti si penyeluk saku sangat gembira dengan hasil tangkapannya.. REDHA.. mungkin ini khifarah darinya.. Pergi membuat laporan polis dan balik ke rumah..

Semalam dan hari ini akan bz menguruskan segalanya.. Ic.. Kad Bank.. Lesen.. dan dokumen2 lain.. Ermmm... Ok la.. nak membizikan diri semula.. Daaaaa

Wednesday, September 26, 2012

Aaaaaaccchoommm!!

Assalamualaikum..

Aaaaaaaccchhooom!! Haishhh.. agak bersawang nampaknya laman sesawang ni.. ekekekek.. Membebel sambil membersihkan sesawang yang penuh... Haishhhh.. Sakit hidung gatal nak membersihkannya.. Aaaaaaccchhooom!!... Eemmm... agak lama tak bersiaran kat sini.. eh! lama ker? Errr.... lama la juga kot.. Last post 2 minggu sudah rasanya.. Banyak perkara yang berlaku dalam 2 minggu ini.. rasa seperti hilang arah sekejap.. Dah mula sleep disorder.. Kena ambil ubat baru leh tido.. Haiisshhh.. Malas tol nak makan ubat.. Nak minum ais je takut nnt bangun pagi sakit2 badan.. Nak tak nak makan la ubat.. Tsk..Tsk..Tsk.. (>.<)

Minggu2 yang penuh tak dijangka.. Mula buat perangai balik.. Jalan2 tak tentu arah.. Suka suki ikut sedap hati ngan kaki nak gi mana.. Tido pun merata2... Huk huk huk huk... Mula la tu.. Cuba kembali ke dunia realiti... Hakikatnya perit.. Haiishhh.. Ko dah kenapa cah? Errr.. Takde apa.. cuma sedikit berbasi rasa kesal dihati.. Tapi dalam pada tu sempat la juga buat keje berpaedah.. Err... Berpaedah gamaknya.. Ye la.. Sesi makan2.. Memang la berpaedah kan? Sesi berkumpul ngan geng GARU GARU.. sempat la update pasal hal masing2 sekarang walaupun kadang2 ade je bebudak tu kat dalam wall rahsia tu.. Ekekekeke.. Nak juga menghapdate apa yang patut kan?

Sesi menung sana menung sini dah buat.. Lepak sana lepak sini pun dah buat.. Sesi membawa diri ala2 azroy (tp versi pompuan) pun da buat.. Ape lagi lom buat ek? Arrrrr... 2 lagi tak sempat nak buat! Dah lama tak main jet ski!! Huwaaaaa!!! Ni yang rasa nak gi main ni.. Dan dah lama tak memanah (>.<) wuwuwuwu rindu nyer! Nanti ade kelapangan nak buat la.. Tumpahkan segala kusut masai disana.. yeaahhh!

Ok la.. nak hapdate tu je.. Daaaaa!


Monday, September 10, 2012

PERIT...



YA ALLAH pinjamkan biar sedikit ketabahan padaku, sesungguhnya aku tidak mampu ketika ini..betapa sukar untuk di luah dan dibicarakan. Aku ibarat  burung yang terbang tanpa arah, tidak mampu bertahan dengan ribut yang melanda.. terbang ke sana-sini mencari punca. YA ALLAH pinjamkan biar sedikit KETABAHAN padaku.. YA ALLAH.. Sejukkanlah gelojak hati ini dengan salji keyakinan dan padamkanlah bara di jiwa ku YA ALLAH.. Lenyapkanlah dukacita ku, hilangkan kesedihan ku dan halaukanlah keresahan dari jiwa ku.. Hanya padaMU aku bermohon.. Hanya padaMU aku meminta..
Assalamualaikum..

OoOoOoOooooooo mata.. Nape ko masih cerah mata oii dalam waktu2 begini.. Jam 3 pagi???? Pukul 3 pagiii...*nyanyi ala2 P.Ramlee... Huk huk huk... >.<

Haiiisssshh... Gara2 apekah ini? Semalam pun time macam ni tak tido lagi.. hai la mata.. cuba la lelap.. sok nak keje.. Keje la esok.. Nak bangun awal.. Awal nak bangun.. Heheheheh.. mengong dah ko ni cah oiii!! Nak menyakat si moo moo.. Sian lak tengok dia tengah tido lena.. Nak bergayut telefon pun bukan ade orang nak call atau di call.. Huhuhuhuh.. Sabar ye cah... Pi tido naaa... *pujuk hati sendiri... sob.. sob... sob.. (T_T)

Ok la.. nak cuba lelapkan mata.. Tutup lampu.. Tarik comfoter.. Pasang lilin wangi.. Pasang bacaan ayat Al-Quran.. Lelapkan mata ye cah...

Thursday, September 6, 2012

Aaaaaaaaa!!

Assalamualaikum..

Haishhhh... Ni nape leh terbangun time2 macam ni? Nak kata exam, nak baca buku..exam da abes.. Huhuhuhu.. Saje je kan mata ni..Kalo time nak exam tu.. Ko la mata yang paling ngantok ala2 sebulan tak cukup tido.. Melekat terkatup macam kena gam!! Da abes exam, ko la mata paling cerah kat dunia..Haiisshhh.. mata owh mata.. Ke ade sesuatu nih? OoOoOoOo... No no  no..Nehi.. nehi.. Takde  sesuatu pun hocay! Errmmmm.. Otak ligat berfikir ni.. Errmmm...Errmmm... Ape nak tulis ek?.. Nak kaco moo moo nanti..Jap lagi dia yang kaco cah balik..Dah la dia tengah tido lena tu.. Dah lama tak hapdet pasal moomoo..Eh!lama ker? Errr..lama la juga.. gambar ade je kat dalam handphone tu.. Cuma malas nak upload.. Budak ni makin membesar dengan sihat yer.. Kuat makan... Kuat menyusu.. Tapi yang paling sangat2 dasar kan.. Budak ni sangat memilih yer bab makan ni hadek2! 

Sebab apa cah ckp dia memilih.. Sebab budak ni tak nak makan wetfood.. Pelik? Kucing tak suka wetfood?.. Padahal itu  la kegemaran.. Tapi yang sekor ni pelik bin ajaib skit.. Tak heran ngan wetfood hocay! letak la wetfood cat junior ke.. qiut pelbagai rasa ke.. dah 3 jenis perisa dair qiut cah da bagi.. langsung dia tak nak hocay! Ko dah kenapa moo! Nanti nak cuba wet food fussie cat la plak.. Khas untuk kucing fussy cam ko ni moo! kalo tak nak jugak.. memang sangat kekwat la kamoo!.. Kat bawah ni ade video budak ni memilih hocay!


Wednesday, September 5, 2012

Antara Penjelasan Mengapa Tiada Jodoh

Post ni Cah pernah pos tahun 2008 dulu.. so.. saje je.. mood malas nak hapdet.. ekekeke... 

Dapat email ni daripada member... Boleh di kongsi bersama sebagai renungan...

"Assalamualaikum wbt sekelian muslimin"
Setengah orang mendapat jodoh pada usia 16 tahun dan setengah yang lain hanya dapat jodoh pada usia 40an dan setengah mereka pula mati sebagai anak dara / teruna.

Adakah Allah mempunyai sifat pilih kasih dengan hanya memberikan jodoh kepada orang tertentu sahaja?? Persoalan seperti ini boleh merosak akidah seseorang.

Kalau merujuk surah Assyura ayat 30, setiap musibah dari Allah adalah kerana dosa manusia. Saya redha dan mengakui bahawa segala musibah yang menimpa saya selama ini adalah disebabkan kesilapan saya belaka.
Jodoh adalah milik Allah dan rahmat ini akan hanya diberikan kepada mereka yang Allah kehendaki. Seseorang yang jauh dari rahmat jodoh sebenarnya sedang mengalami satu musibah. Musibah ini adalah kerana pelakunya ada membuat kesilapan.

Ramai orang telah ditutup hatinya oleh syaitan dari mengenali / muhasabah kesilapan mereka. Bila mereka gagal mengenalpasti kesilapan ini, hiduplah mereka terus menerus tanpa rahmat Allah yang satu ini.

Antara dosa perempuan atau lelaki yang menyebabkan rahmat kahwin ditolak oleh Allah ialah:

1. Pernah berusaha melalui bomoh melalui mandi bunga, memakai susuk dsb agar dicepatkan jodoh mereka. Dosa ini sangat besar kerana mensyirikkan Allah.

2. Mengamalkan ilmu sesat dari "ustaz" atau orang pandai yang sebenarnya seorang bomoh sesat seperti ilmu membaca mentera bila keluar rumah, ilmu kunci tubuh bagi wanita dsb. Ilmu ini mengundang pertolongan dari syaitan seperti mudah mesra dengan semua orang dsb tetapi orang ini tidak sedar akan janji iblis yang membantunya dan antara janji tersebut ialah orang ini akan dipastikan tidak kahwin sampai mati.

3. Berkata sombong seperti seorang rakan saya "aku kalau nak kahwin, aku petik aja jari, 10 orang datang nak kahwin dengan aku". Sombong adalah milik Allah sahaja (Al Mutakabbir) dan dilarang manusia mengamalkan sifat ini. Kita pastinya melayakkan pelbagai azab Allah sekiranya mengamalkan sifat sombong ini.

4. Terlalu memilih Mr Right / Ms Right dengan sewenang-wenang menolak pilihan yang ditentukan Allah. Kebanyakan orang yang tidak berkahwin ini sebenarnya pernah dilamar oleh seseorang tetapi terus menolak mentah-mentah tanpa merujuk kepada Allah seperti melalui sembahyang istikhorah atas alasan seperti tidak sama taraf dsb. Allah sudah menetapkan dalam Al Quran bahawa perempuan baik dijodohkan dengan lelaki baik dan sebaliknya. 

5. Rosak akidah mereka dengan menolak hukum Allah seperti poligami, hudud dsbnya. Setengahnya sanggup bercakap seperti "aku sanggup jadi anak dara tua sampai mati dari menjadi isteri kedua". Membenci mana-mana hukum Allah sudah cukup melayakkan diri untuk menjadi Kafir. Dosa ini adalah dosa paling besar dalam Islam dan inilah antara punca azab musibah yang Allah turunkan seperti musibah tidak dapat jodoh.

6. Putus asa dan mengeluh. Mengeluh bukan ciri orang Islam. Terus menerus mengeluh akan terus menerus mengundang azab Allah. Putus asa seperti berkata "biarlah aku menjadi anak dara tua sampai mati" akan mengundang musibah yang berat dari Allah iaitu kekal tidak berkahwin. Allah membahasakan orang yang putus asa ini agar mencari tali untuk menggantung diri sampai mati (bunuh diri)

7. Banyak berbuat dosa mengundang pelbagai musibah dari Allah. Ada manusia yang malas sembahyang dan ada juga yang gemar berbuat maksiat pastinya mengundang azab musibah dari Allah. Apatah lagi kalau dosa berzina.

8.Tidak mahu mendalami ilmu agama juga adalah satu dosa kerana belajar agama adalah wajib untuk semua orang. Tidak melakukannya mengundang dosa yang kelak mengundang pelbagai musibah azab dari Allah.

Allah tidak pernah pilih kasih dengan memberikan jodoh hanya kepada sebahagian orang sahaja. Manusialah yang selalu menzalimi diri sendiri. Kezaliman inilah yang mengundang musibah azab dari Allah dan tidak dapat jodoh adalah antara pelbagai musibah azab dari Allah SWT.

Masalah utama dalam menyelesaikan masalah orang seperti ini ialah ORANG YANG BERMASALAH INI TIDAK MENGETAHUI BAHAWA SEBENARNYA MEREKA INI SEDANG BERMASALAH.

Holaaa!!!

Assalamualaikum...

Owh.. minggu yang sangat2 bz minggu lepas sampai la semalam.. Sangat bz like bee.. bee la sangat kan? Apa2 pun.. da abes exam.. maka boleh la tarik nafas panjang untuk beberapa bulan ni.. Lega! Da mula semester baru.. tapi semester baru ni buat LI.. Buat LI pun kat ofis sendiri... So.. senang skit keje achik ni haa... Buek la kojoo hakiki apo yang patut.. Janji buku laporan penuh.. Terus teringat LI masa zaman diploma dulu.. Dulu buat LI kat Jabatan Ukur dan Pemetaan Negeri Sembilan.. Sangat2 rapat ngan brother2 kat sana.. See?? Dengan brother je rapat? ngan Hakak2 x rapat? Bukan sebab tu.. Tapi sebab masa kat sana jarang duk ofis.. banyak masa wat keje luar.. pi la wat keje ukur kat luar.. Hamek!! sampai kene kepong ngan anjing.. nasib baik masa tu mmg pegang tripod.. acah2 kat anjing tu terus blah.. Itu antara pengalaman masa LI dulu la.. Siap masuk area paya.. Ekekeke.. Mesti la yang gi wat keje tu lelaki kan? Abes cah watpe? Sebab dah itu salah satu LI.. Kena la wat kan? Masa LI dulu memang tak rajin duk ofis pun.. Pantang ada keje luar, rajin betul abang2, pakcik2 technician mengajak.. Sebab durang kata, bawa cah tak macam  bawa perempuan.. *matik laaa... Boleh bayangkan lasak macam mana tak? Ekekeke... Hazab! Tapi memang best bila wat keje luar ni.. Tak serabut wat drawing bagai.. Ekekek.. Sampai sekarang cah rapat lagi ngan brother2 kat JUPEM NS tu.. Kira masih berhubung lagi la.. walaupun dah lama.. 

Tapi kali ni, wat LI kat ofis sendiri je.. So, memang banyak masa kat ofis je la.. Dok ngadap PC dan wat kerja2 editing dan keje2 hakiki yang ada.. Gi site pun jarang.. Kalo ada data missing je baru gi.. Huhuhuh.. Haiisshhh.. lupa la plak.. Lom buat spec baru lagi.. spec lama dah patah.. buat masa ni.. menaip ala2 rabun ayam.. Ekekeke.. Ada masa guna contact lens skrg ni.. Tapi hazab la.. sbb pakai lama sgt nanti, mata lak merah.. Bila la nak gi wat spec ni.. Rasa macam power dah bertambah.. Huhuhuh.. Tulisan kat white board pun bukan nampak sangat kalo duk dalam kelas.. Mujur la takde kelas untuk sem depan ni.. Ok la.. Nanti sambung lagi.. Ni je hapdet wat masa ni yer.. Nanti hapdet lagi.. Daaaaa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...