Tuesday, January 31, 2012

Waaaaaarrrggghhhh!!!



JULIET : Waaarrrrrrrggghhhh!!! Asyik LEKIR je yang interprem ni omie... mana aci! Yang lenlain xde pong!
MUMMY : Erks! Nanti la.. omie snap dulu gambar korang2 ek.. =)

JULIET : Nyampah la! Dah bising2 baru nak letak.. Majok 40 kurun!
MUMMY : Kalo majok.. Takyah letak la gambar..

JULIET : Taknak letak tak pe! Tak kebulur!
MUMMY : Ewah! Melawan cakap omie yer! Tak yah makan 2 hari.. Mao?

JULIET : Errrr... Jangan la omie.. Nanti juliet kurus.. slim shaddy.. kalah megan fox.. Kang ramai yang minat omie gak yang susah.. Juliet kan DIVA!
MUMMY : Erks! DIVA la sangat! *PITAMMM

See? JULIET memang DIVA hocay! Mata IJO... Omie ade? Nan adoo! :p

Monday, January 30, 2012

Badut.. Huhuhuhuh

Masuk meeting dengan mata dan hidung yang merah macam badut... Sroot.. sroott..sroott...

BOS : Kamu demam ke cah?
AKU : Tak Pn.. Selsema je..
BOS : Sampai merah2 mata?
AKU : Tadi bersin banyak kali.. Tu yang merah2 mata..
BOS : Baik lah.. Boleh mula meeting..
AKU : Tersengih memandang bos.. (Hanya HATI yang tahu)

Dah macam badut rasanyer masuk meeting tadi.. hidung merah..Mata merah..  Huhuhuhu.. Naseb la badan.. Layankan.. Huk huk huk

Hoh! Isnin???

Uwaaaaa... pagi tadi nak bangun ala2 kemalasan je rasa.. Almaklumla.. da lama tak rasa cuti sabtu ahad ni.... Mmmmm... Berbalik pada cerita siput beliung hari tu... Cah tak sempat nak snap gambar kekdahnya.. Sampai2 kat umah mak da siap masak! Adeh.. Perut la kebetulan lapo.. Terus la ambil nasi dan ngap! Ekekekeke.. Al kisahnya.. Terlupa nak snap gambar ye rerakan.. Hampun!!! Teruja punya pasal.. lupa nak snap gambar kaedah nyer.. Huhuhuh... Ok.. Nak cerita pasal sekor budak oren yang cah foster sementara mencari owner baru untuk budak ni.. Sangat2 sihat.. Tapi sayang.. cacat sebeleh mata.. tapi sgt comel dan montel.. Dah disunatkan.. sayang pulak nak lepaskan ke tempat asal nyer balik.. since budak sekor ni manje.. manje melampau hocay! kalo keluarkan dari cage.. suka duk melese kat badan orang.. tak kisah didukung.. suka nau melekap kat orang... memang attention seeker.. Ni la budak nyer... 


Grooming session selepas dikeluarkan dari sangkar..

See!!  Sangat manja kan? Mana la tak sayang nak lepaskan ke tempat asal balik.. Huhuh
Muka boolat kan?? Sangat2 sihat.. Kuat makan.. walaupun gigi saya tinggal gigi taring jer.. =)
LEKIR : Omie ni... Tak sayang lekir ke? Hari tu bawa balik adik sama colour.. Ni bawak budak gemok mana ntah balik umah lak.. Colour pun sama..  Lekir ni nak campak mana?
MUMMY : Omie sayang lekir la... Anak omie.. Mana leh omie tak sayang.. Xde nak campak mana2 pun.. Lekir kena la baik sangka.. Sian durang tau.. Xde orang nak jaga durang... Nanti durang xde.. Lekir lak rindu..
LEKIR : Takde makne nak rindu durang!! Perasan nyewwww!


Si Oren mata boolat itu masih dibuka untuk adoption... Hanya mereka yang betul2 sanggup menjaga si oren.. Cah taknak dia kembali merempat seperti dulu setelah dijaga penuh perhatian.. Dah sihat dan semakin menambah berat badan.. Dia terlalu manja untuk merempat semula!..

Friday, January 27, 2012

Jumaat lagi... =)

Hooyyeeeaaaahhhh.. Its Furrrraiiideey again.. Hahahahahah!! Gelak evil!.. Nak balik PD!!.. Nak balik PD!! Semalam mak call.. Cakap Siput Beliung da dapat.. yeahh!! yeah!! yeah!! Lama tak makan siput tu.. Last makan masa sekolah menengah.. Kat sini da susah nak dapat.. Itu pun abang sepupu gi cari.. Sebab dia tau adik sepupu dia yang comel ni dok merengek nak siput beliung.. Abg cha ckp.. adik dia ni dah mcm ngalah orang ngidam nak siput tu.. Sok kalo ngandung mcm mana? Hahahaha!! Pitam!! Dari bulan 11 minta.. baru semalam dapat.. Yeah! yeah! yeah!! Teruja hocay! Tocey abang cha! Sayang abag cha lebey! Opss!! korang mesti tertanya2kan siput beliung tu ape.. Macam mana rupa dia..  Dia bukan macam siput sedut yer.. memang lain.. Siput beliung ni besar dan isi pun besar dan kenyal.. Tak tau la korang panggil siput ape.. tapi sedap buat rendang atau masak berempah.. Errr... try google cari gambar.. tapi nan ado.. nanti la balik nnt cah snap gambar yer. tu pun kalo mak den tak siang lagi siput tu.. hik hik hik... Huhuhuh...tak sabar nyer nak balik... nak makan rendang siput beliung.. Nak! Nak! Nak! (lap air liur... hehehe) Ok la.. sekian saje meroyan saya pasal siput.. Hehehehe~! Daaaaaa.. Sambil menyanyi girang.. =)



Wednesday, January 25, 2012

Bila Anak Sedara Lebih Excited Dari Moksu Nyer.. Huk Huk Huk

Ok.. Da abes cuti.. Suka la korang kan.. cuti panjang.. Nak2 budak skolah.. Masih bercuti ngan cemerlang nyer.. Yang dah bekerja tu.. Hari ni bekerja ala2 lemau macam limau yang melambak2 sempena raya cina tu.. Ekekeke... Xde ape yang menarik masa cuti tu pun.. Sempat la melawat sedara mara.. Gi kenduri.. Makcik plak kene heart attack n warded.. Sian tgk makcik.. Adik bradik ayah yang tinggal.. Ayah, Paksu ngan Achik.. Tu la sorang je makcik aku yang tinggal.. Yang lain seme dah meninggal.. Tengok ayah menangis bila melawat kakanyer kat hospital.. Alahai.. Jarang tgk ayah menangis.. Tapi balik kali ni.. hampir setiap hari tengok ayah menangis.. Kat kubur arwah nenek.. Kat kenduri.. Kat hospital.. (T_T).. Ok stop bab sedey.... Anak sedara pun ade sama.. Meriah gak umah.. Tetiba teringat perbualan antara aku ngan anak sedara disuatu petang yang hening.. Ekekeke...

Moksu : Study akak macam mana.. Ok?
Akak : Ok moksu.. Tapi akak tak minat subjek mengira la moksu

Moksu : Nape lak.. Kan akak dah nak SPM tahun ni..
Akak : Ye la.. Tgk la moksu.. Akak tak minat sgt.. Tapi bab munakahad akak minat..

Moksu : Erks! Nape lak.. Kenapa suka tu je.. Lain2 tak minat?
Akak : Minat gak.. Tapi takde la minat lebih2..

Moksu : Akak kena la study betul2.. Kesian abah cari duit untuk akak skolah..
Akak : Tau moksu.. Tapi kalo akak dah tak minat mcm mana?

Moksu : At least.. Abeskan dulu SPM ek.. Ok.. Nanti abes SPM akak nak buat ape?
Akak : Akak nak keje.. Cukup umur 20.. Akak nak kawen..

Moksu : Erks! (Dalam Hati : Cepat la atok Bakar dapat cicit! Ekeke ) Aku senyum.. Betul ni?
Akak : Betul la moksu.. Moksu tu bila nak kawen.. Pakcik2 seme da kawen.. Moksu sorang je lom kawen..

Moksu : Erks! (terkedu...Aik.. Dia soal aku balik? ) Tu kene tanya bakal poksu akak yer.. Moksu tak reti nak jawab.. Bagi moksu.. Bila sampai jodoh InsyaALLAH..
Akak : Nanti la.. Akak nak tanya poksu..

Moksu : Dah2.. Gi mandi.. dah petang.. Jap lagi nak makan (alasan nak konar dari topik.. Hahahaha!!)
Akak : Alaaaaa.... Moksu ni.. Bila akak tanya mesti nak lari... Bila ntah nak dapat sepupu dari moksu..

Moksu : (terkedu lagi!) Dah.. Dah.. Nak ikut moksu tak? Kalo nak ikut.. Pi mandi..
Akak : Yer la.. yer la.. Suka nau lari topik.. (Berlalu.. sambil pot pet pot pet )

Aku hanya terkedu dan tersengih ngan keletah anak sedaraku yang sorang ni.. Dia yang excited.. Hehehehe.. Dia mmg agak rapat nga aku.. Bila berjumpa.. Ade aje perkara yang akan dikongsi.. Tak kira la.. rasa marah.. sedih.. seme akan dikongsi.. Aku berharap dia akan menjadi anak yang solehah.. AMIN..

Friday, January 20, 2012

Mommy.. LEKIR ENSEM kan?? ;p

Di suatu petang yang syahdu.. Tengah mengemas barang ape yang patut.. Memang biarkan Tab tu di on.. Saje tgk gambar2 dalam FB.. Nak mengambil barang.. biarkan tab dia atas katil.. Datang Lekir dengan lemah gemalai ambil port disebelah tab.. 


LEKIR : Eh! Macam kenal la mamat ensem kaler oren dalam tab tu mummy?.. Haii.. Memang ensem la mamat tu... Untung la sape yang jadi awek dia kan mummy?.. Da la Ensem.. Macho. .Baik hati.. Pandai jaga baby.. Pandai ambil hati... Pendek kata dia ni baik ngan ensem lah... Kan mummy?

MUMMY : Erks!! ENSEM??? Kamoo jangan nak perasan la LEKIR!!!!

Friday, January 13, 2012

Eh! Hari jumaat sudah... =)

Aha la.. Dah hari jumaat.. Cepatnya masa berlalu kan? Baru je lepas dapat penilaian SKT.. Kejap je dah 13 Januari.. Masa berlalu terlalu pantas! Ahad ni last paper.. Lepas tu leh hip hip hooray!.. Erks!! Buku pun tak abes menelaah lagi... Menelaah la juga.. Tapi selepas itu buku menelaah Cik Esah semula... Takpe.. Last paper! Chaiyookkkk!!! 15hb ni member2 perahu panjang ajak layan paintball... Tapi kan.. wa xleh nak gi!! Exam masa tu.. Wuwuwuwuw.. Rindu nyer ngan aktiviti lasak!! Tapi nak wat camne.. keadaan tak mengizinkan.. (T_T).. Takpe la.. hope keadaan akan semakin elok dan kesihatan mengizinkan.. Badan sudah lemau2 rasanya sebab dah lama tak buat aktiviti lasak ni... Wuwuwuwuwuw... Rindu Kinabalu... Rindu Perahu... Rindu Paintball.. Rindu camping...Dan yang paling lama yg tak buat ialah.. MAIN JETSKI!!!!!


Rindu Kinabalu...


Rindu Perahu Panjang

Rindu Paintball


Rindu Camping!!!

Rindu semua aktiviti ni.. Wuwuwuwuuw...

Thursday, January 12, 2012

Got To Go!!

Ohhhh!!!... Apekah? Takde kene mengena dengan sesiapa yer.. Lagu ini sudah berminggu2 bermain kek kepala ni haaa.. Hehehehe... Suka melody nya.. ;)


This time I’m gonna live my life
I ain’t no stepford wife
No I ain’t perfect
Gonna find somebody who’s worth it
And no you ain’t that person
Coz i caught you constantly flirtin’
With my best friend (My best friend)

So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy
Why.... (why why why)
You always makin’ me
Cry.... (cry cry cry)
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are,
Even if you were a star,

You’ve got to go  (2X)
(Go go go go go go)

Read my lips I’m leavin’,
and no no I ain’t teasin’,
This time it’s for real,
Gotta find you another girl,
Coz this one sure ain’t stayin’,
By the time you finish what you’re sayin’
I’ll be gone (2x)

So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy
Why.... (why why why)
You always makin’ me
Cry.... (cry cry cry)
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are,
Even if you were a star,

You’ve got to go    (3x)
(Go go go go go go)

You’ve got to
Scrape the most meet not baby
You’ve got to go (2x)
I don't want you here (2x)
Anymore....

Why....
You always makin’ me
Cry....
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are,
Even if you were a star,

Baby you’ve got to go
(Go go go go go go)

Wednesday, January 4, 2012

Wordless Wednesday - Perhimpunan Haram?? =)


Hoyeaaahh!! Abang Lekir Baik!

Erks! baru satu paper je pun.. ade 3 paper yang tak lepas lagi ni.. Seminggu dah tak hapdet blog ni... Almaklum la.. ke-bz-an pada tahap kritikal sekarang ni.. Final exam da mula.. Hik hik hik... Kalo agak lama tak berhapdet tu.. maapkan la hamba yer... Sudah agak kurang beban yang ditanggung.. err... tapi..paper yang akan datang ni pun mencabar gak.. Nasib baik la lekir ni jenis yang tak mengaco masa tgh study... Ni gambar yang sempat di snap masa tgh study.. bagus abg lekir ye.. jaga adik.. =)

Shhhhh!!! Tido la dik.. Jangan kaco mummy nak study tu.. ~ Mummy study la..Lekir jaga adik yer..  
Mummy sayang abg lekir ketat2... Muuuaaaahhh!!! Daaaaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...