Monday, February 27, 2012

OoOoOOO.. KELAS.. =)

Oooo... Kelas dah bermula... Huk huk huk.. Tapi kali ni bukan kat Danau Kota mcam biasa.. Tapi kat UIAM GOMBAK!!! Pitammmm!!! Jauh benau UTM antar kali ni yek.. Harap2 xde la lama2 kat sana.. Kejap je la.. pastu keadaan kembali kepada asal.. Letih gak nak berulang Putrajaya-Gombak ni... Tak la.. Jangan mengeluh Cah! Tak Baik! Huhuhuh.. Ok la.. disebabkan kelas sudah bermula.. maka.. cah akan kembali kebizian semula.. Blog mungkin akan jarang ber hapdet..  Yer la tu.. Hehehehe.. OK la.. Daaaaa =)
Add caption


ADIK

Ingat lagi kat ADIK? ADIK yang suka membuli abg Lekir.. ADIK cah dah serahkan pada owner baru.. baru 2 hari dia takde kat umah.. dah rasa rindu.. Takde lagi pagi2 kaki di kejar.. xde lagi pagi2 muka minta dicium.. xde lagi budak minta gosok2 idung.. Rindunya kat ADIK.. ADIK jaga diri elok2 kat umah baru tau.. Mummy nak ADIK behave macam mana ADIK kat umah mummy... Jangan nakal2... Kawan elok2 ngan NANA... Hehehehe.. macam la ADIK leh baca.. Tapi xpe la.. At least owner baru ADIK leh baca.. betul x Sham? Hehehehe... Nanti rajin2 update pasal ADIK yer.. =)

Mummy rindu ADIK
Hobby.. Tido atas riba...


Tuesday, February 21, 2012

Sambungan.. Weekend =)

Ini sambungan dari ahad lepas punya cerita.. Balik dari tengok orang main kapal terbang.. Lepak kat umah bersama anak2 berbulus.. Kemas rumah dan segala apa yang patut.. Lepaskan budak2 berbulus.. Haisshhhh!!! Dah jadi samseng lak Lekir ni.. Maka sebagai denda.. Lekir terpaksa ditambat supaya beliau tidak menghambat si Oren.. Ekekeke... Maka ini la hasilnya..




Kerana suka menghambat Oren.. Beliau terpaksa ditambat.. bagi memberi laluan kepada Oren utk lepas berjalan dlm umah... =)
Adik mengambil kesempatan ke atas ketidakupayaan abg Lekir.. Hehehehe
ADIK : Padan muka.. Rasakan tendanganku.. wachaaaaa!!!
LEKIR : Hek Eleh budak ni.. Aku cepuk kang.. Mau?
Malas ar nak layan abg.. Layan tulisan gerak2 ni lagi baik...
OREN : Padan muka kau! Tu la.. suka cari pasal.. Kan dah kena tambat
LEKIR : Banyak mulut la ko OREN.. Mentang2 ko lepas.. Banyak songeh lak.. CEPUK mau?
ADIK : Yeargghh!!! Gigit ekor dia..
LEKIR : Woi budak! Ko xleh tgk org nak senang skit! Mengacau jer!
ADIK : Eh! eh! Ape ni.. Gigit2 orang lak!
LEKIR : Aku dah ckp.. Jgn kaco aku.. ko yang degil!Nah! ini makanan dia!
MUMMY : TIDO LA! Memekak je masing2.. Nak kena kurung?
ADIK : Shh... Tido la abg.. Kroohh..Kroohhh..
LEKIR : Diam la ko dik.. Tido la ni.. Krohhh.. Kroohh...
Ok la.. Nak hapdete tu je.. Nanti sambung lagi yer.. Daaaa =)

Monday, February 20, 2012

Aktiviti ujung minggu TEKAU.. =)

Ok.. Tiada apa yang menarik ujung minggu ini.. Huhuhuhuh.. Errr... Hari sabtu balik senawang... Ai.. Balik senanwang lagi? Hehehehe.. saje je.. Bosan tetiba.. bangun pagi terus terpikir nak ke senawang.. Sempat gi mam kat kedai faveret.. Dan melayan keletah penunggu tetap kedai tu.. Sangat sweet dan manja.. Setiap kali ke kedai tu.. mesti wajah2 comel tu ada.. Nak tau sape? Haaaaa... Ni la dia,..


Rare kan warna dia.. Dia ade anak sekor warna itam putih.. Sangat manja.. Dan sgt2 behave ok.. Rasa nak kidnap.. Tapi keadaan tak mengizinkan sbb umah dah penuh.. ekekeke


NI ada dia.. Sangat2 comel.. Suka main kat kaki orang.. hehehehe
Meet the handsome.. Kucing jantan yang sangat manja..
Budak2 ni akan menunggu bawah meja.. Alhamdulillah.. sihat2 semua.. Ape aje yang Cik Esah wat kat senawang? Takde mende pun.. Cuma melantak coklat Daim yang berbaki dalam peti ais.. tengok TV, layan FB dan Tidoooooo... Nikmat! Seperti biasa.. si YB akan datang menjenguk kawasan.. Lupa lak nak snap gambar beliau.. ekekekeke... Malam nyer balik ke rumah Putrajaya semula.. Bukan ape.. Budak2 kat umah ni pun nak kan perhatian.. Sian lak nanti.. =).. Esoknyer pagi2 xtau nak gi mana.. Ajak member ke padang berhampiran kubur kawasan presint 20.. Melepak disitu sambil tengok orang main Remote Aeroplane.... Mabeles yer dek non.. Sebab yang main seme majoriti adalah uncle2 semuanya... Yang muda mudi nan ado.. Kalo yang ado pun ala2 yang 40+ ghetu.. Sempat snap gambar dan berborak.. ramah2 uncle  ni...
Ramai kan?
Sebahagian dari kapal terbang
Kelihatan uncle berspec itam senang berehat dengan jayanya..
Kapal terbang ini dipandu oleh seorang pemuda bermisai.. Hik hik hik
Sedia untuk berkhidmat... Ekekekeke
Pandangan dari bawah..
Pandangan dalam.. Pemandu bernama Michael
Dari belakang... Sempat berborak ngan owner.. Harga kapal ni.. 10k.. Glupppp!
Menarik!
N72AF
Uncle Spek itam ni mmg akan sentiasa senyum.. Tengok uncle yang sorang tu.. tengah setup untuk terbang..
Khusyuk yer uncle..
Pemeriksaan rapi
Sebahagian yang sedang memeriksa kapal masing2
Auntie2 pun ade...
Uncle ni paling banyak koleksi.. Hehehehe
Sempat merakan video..








Ok la... Tu je nak update.. Nanti update lagi yer... Daaaaaa

Wednesday, February 15, 2012

10 Perkara Yang Merosakkan Otak

Sebagai pelajar perkara berkaitan otak perlu diambil perhatian.. Errr... Sebenarnya anda seorang pelajar atau tidak perkara ini perlu diambil perhatian.. Sekadar berkongsi perkara yang baik2.. Selamat membaca dan beramal.. =)

Klik gambar untuk tumbesaran =)

Tuesday, February 14, 2012

Tiada Duka Yang Abadi...

Sepanjang bercuti selama 9 hari yang lepas.. Aku banyak berfikir.. Sungguh banyak perkara yang menyesakkan fikiranku.. Hmmm.. Dan dalam masa bercuti tu  aku terdengar lagu ini dalam drama Runtuhnya Sebuah Dosa.. Tenang mendengarnya.. Terus aku Google dan download.. Dan dari hari itu.. Lagu ini terngiang2 di telinga... Rasa tenang dengan lirik dan melodi nya.. YA  ALLAH.. Aku berterima kasih atas ujian dariMU.. Sungguh lama aku terleka.. Aku suka pada lirik ini..

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini


Tiada duka yang abadi di dunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan di jalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiringi
Hati yang rindukan tanda cinta di jalan-NYA
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rembulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan di jalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki s’gala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki s’gala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Oren yang manja!

Di bawah ni ada 2 video oren yang sempat di snap semalam.. Balik dari kerja.. budak ni minta dibelai.. super manja.. menggelese je kejenyer.. Enjoy the video! 


Balik dari keje.. Minta dibelai.. Haiii la oren..

Macho cat in action with silvervine P-Low.. =)

Monday, February 13, 2012

LEMAU!!!!

Hahahahah!! Setelah 9 hari bercuti.. Masuk keje hari ni.. Rasa lemau... Nak bersiap pagi tadi pun malas.. Apa nak jadi ni cah! ekekeke.. Pagi2.. masuk keje.. hampir terlupa password PC.. Damn! Baru 9 hari.. Lom sebulan lagi... Hahahahahah!!! Pitam!!! Ape la anak Pak Bakar ni! Ape nak jadi ntah.. Pagi tadi gi site.. pastu masuk meeting.. Ni jap lagi nak gi site balik... pastu meeting balik.... Huhuhuhuhuh.. Ok la.. Hapdet setakat ni dulu.. Nanti sambung lagi.. Daaaaaa =)

Saturday, February 11, 2012

Tak tau nak update ape..

Banyak benda yang berlaku sepanjang masa bercuti.. Merata pergi... Pergi ke JB.. Cameron Highland.. Melaka.. Ulang alik balik kampung... Balik semula ke melaka.. Sekarang di Melaka.. Sedang menyendiri.. mencari baki2 kekuatan diri.. Hari isnin dah keje.. Melihat Bandar Hilir dari balkoni hotel..riuh rendah.. banyak kereta menghala ke Mahkota Parade ketika ini..  Bandar yang semakin sesak! Tidak seperti pertama kali menjejak kaki di sini 15 tahun lalu.. Sebelum ni ke JB.. melawat anak sedara disana.. ada kenduri aqiqah.. Kemudian ke Melaka.. Sempat ke Cameron selepas itu.. Teringat kembali zaman diploma dulu.. konvoi bersama teman serumah.. sangat riuh.. tapi kali ini hanya sendiri.. pergi untuk mencari ketenangan.. ooohhh!! rindu zaman diploma dulu!.. rasa mau kembali ke zaman itu.. alangkah baik kalo masa boleh diputar semula.. rinduuuu... Balik ke Putrajaya.. Menjenguk anak2 yang ditinggalkan... Selepas tu ulang alik ke kampung mak dan ayah.. Kuala Lukut - Rembau - Sepri - Lukut... Dan sekarang.. kembali ke Melaka semula..Tak tau apa yang menariknya Melaka ni tapi nak juga ke sini..Huhuhuh.. Hati sayu.. Kenapa? Hmmmmm.. Moga ALLAH memberiku ketenangan dan kekuatan.. AMIN...

Friday, February 3, 2012

Pengumuman!! Pengumuman!!










 


Lebiu u too Oren! Hehehehe! Alkisahnya.. setelah berfikir panjang dan telah jatuh cinta ngan perangai si oren ni.. Maka nyer dengan ini di ishtiharkan.. Oren akan menjadi penduduk tetap umah cah.. Tak sanggup nak hantar dia semula ke tempat di mana dia dijumpa.. Dia makin menambah berat badan dan sangat... sangat.. sangat.. MANJE.. susah hati nak lepaskan dia pada orang lain.. Tak mahu dia menjadi gelandangan semula.. Sudah terlalu sayang... Welcome to the family OREN =)

Owh yer... Minggu depan cah akan bercuti seminggu berkuat kuasa petang ini setelah abes waktu bekerja.. Lantaran emosi yang tak brape stabil kebelakangan ini.. Cah rasa perlu mengambil cuti.. So.. Cah akan bercuti dari 4-12 Februari ni... Duduk kek gua diam2... Tenangkan fikiran.. Mencari baki2 kekuatan.. Huk..huk..huk... Tapi xde la sampai macam drama AIR MATA ABANG yer korang!.. Hahahaha!! Ok la.. Kalo ade masa nnt cah hapdet la ape yang patut yer =) Daaaaaaa....

Lekir and Oren Addicted to Silvervine!!!=)

Seperti yang dijanjikan.. gambar2 lekir dan oren yang 'High' setelah dapat Silvervine Pillow...Thanks again SILLY LUPIE... =)



Video LEKIR dengan bantal nyer.. Ekekekeke

LEKIR : Nom..Nom..Nom..Ouh.. Bantalku.. Kau la poojaan hatiku!!
ADIK : Macam best je bantal abang lekir tu... Mesti rampas ni! Rampass!!

LEKIR : Ouuhhhh... Bantal ku...Buah hatiku.. tangkai jantungku..busuk ku... sayangku.. Nom  nom nomm... Jangan pergi jauh dari  ku wahai sayangku... Nom nom nom....

ADIK : Rampasss!!!!! Yeah! Yeah! 
LEKIR : Woiiii!! Berani ko kaco abang besar punya kekasih hati!.. Wachaaaa!!!!

LEKIR : Omie.... Mana bantal kesayangan lekir...  Dah xde... Uwaaaaa!!!
MUMMY : Sape suh nakal2..Omie suh kongsi2 main kan.... 

LEKIR : Nak bantal! Nak Bantal!!!! Uwaaaaaaa!!!!! Adik punya pasal la ni!!! 

OREN : Hahahahahahah!!!! Edap nyer bantal ni... Nom nom nom... Woiiii Lekir.. Padan muka kau!!!

OREN : Ahhhhh!!! Ouh... Bantal.. Love  u so much! Lekir tak berhak ke atas ko!

OREN : Mabeles nyer.. Ahhhhh!!! Nom.. nomm..nom....

OREN : Hoiii Lekir!!! Bantal ini aku yang punya... Aku yang punya!!! Hahahahahah!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...