Tuesday, May 29, 2012

Cerita Budak Ini =)

Aaaaaaaaa.... Kalo dah dasar mak kucing tu.. Memang dasar sgt la kan... Huhuhuh.. Sampaikan anak kucing pun tahu nak ikut sape.. keh keh keh.. Ok.. Minggu lepas dah berlangsung dgn jaya nyer HBN.. so.. wa malas nak komen ape2.. Ape yang berlaku.. jadikan iktibar.. Takziah buat keluarga yang terlibat.. Eh! Kata xnak komen ape2.. OoOoOooo.. Ok2.. =)

Sebenarnya nak cerita pasal budak sekor ni.. Sape??? Aaaaaaa.. Tak bagi nama lagi.. Takut ter-Adopt terus dapat PR.. Huhuhuhuh.. Siapa budak nyer.. Haaaa... Ni nak cerita ni.. Ni la budak nyer,....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TADA!!!!!
Comel tak? Comel kan? (T_T)

Kenapa ngan budak ni? Dari mana cah dapat? Ngeeeeee... =).. Begini ceritanya.. ehem.. ehem.. cah balik dari keje macam biasa.. hari selasa petang minggu lepas.. dari parking umah cah.. dah dengar bunyi anak kucing mengiow.. buat2 x dengar.. malas nak menjenguk.. sbb tau nanti terpungut.. kuatkan hati gak.. terus ke lift dan tunggu.. tetiba.. taraaaa!!!budak ni dah ade kat kaki cah! senyap je tak berbuyik.. tau2 da gesel2 kaki... Aaaaaaaa!!! Tutup mata!! Lift terbuka.. Masuk lift.. Dia pun sama ikut naik.. Aiyakkk!!  Keluar dr lift.. budak ni pun mengikut.. Hocay... hocay.. jangan pandang cah.. jangan pandang.. Sampai umah... Buka je pintu budak ni terus melulu masuk.. Aik? Sape nyer umah ni budak? Buat macam umah sendiri jer.. Last2 biarkan aje.. Sediakan makanan dan minuman.. owh...  kelahap bukan main budak ni.. mungkin dah kelaparan sepanjang hari.. Dalam kepala.. Haiyaaaaa!! Rumah dah penuh.. (T_T) 

Maka.. tinggal la budak ni dengan cah.. wat sementara waktu ni sehingga menungu di foster ( Aaaaaaa... akan di PFA ker? Errrrr.. Xmo pikir) Budak ini sangat aktif dan sukakan perhatian.. kalo tak dilayan.. maka kaki dan tangan mummy nyer akan menjadi sasaran kongkangan... Uwaaaa!! 








Hobby masa lapang.. zzzzzz.. Ekekekeke


Ok.. Tu je la nak cerita.. Setakat ni budak ini masih dalam jagaan cah.. Errrr.. sampai bila xtau.. Huhuhuh... Daaaaaaa.. ;p

Thursday, May 24, 2012

Kaki Cramp! Memang terbaiklah! (T_T)

Memang terbaiklah.. kalo tengah2 malam.. tengah2 merehatkan badan melepaskan lelah.. Tetiba kaki cramp??? Goshhh!!! Sangat sakit hocay!! Ini kes malam tadi.. bangun.. capai minyak panas.. sapu ke kaki.. urut2 skit.. lega.. Macam mana leh cramp ni? Padahal tido tak pasang kipas pun.. kaki berselimut comforter lagi... Bila dah kaki cramp tu.. sendiri mau ingat la.... Belakang akan automatik sakit sekali.. Ok.. Tak larat dah nak tahan2.. Kalo boleh memang nak elak makan ubat tahan sakit ni.. Tapi tak tertanggung sakitnya.. Nak2 baru 2 hari lepas ke emergency duduknya.. dapat 2 jab.. 1 untuk tahan sakit.. 1 untuk susut bengkak..  Hamek! Akhirnya tumpas juga.. Telan juga 2 biji ubat tahan sakit.. TIDOOOOO... 

Sedar2 dah azan subuh.. Mata memang berat la nak buka.. Tapi bila terkenangkan kena settlekan anak2 berbulus.. Gigihkan juga bangun.. Kalo tak.. Tak pasal2 anak2 berbulus tak makan.. Sebab mummy nyer kelam kabut nak pergi keje sebab dah lambat.. Huhuhuhuh... Baru jap tadi.. Kaki cramp lagi.. Ni tau la sebab nyer.. Sejuk dalam ofis ni haaaa.. Tak leh tahan!! Cari2 stokin dalam drawer.. Takde.. (T_T)  Tak teringat hari tu bawa balik dan terlupa nak bawa semula ke ofis.. Dengan sweater pun lupa bawa.. (T_T) Lagi betambah terbaik kan?? Sangat2 mabeles.. Nak duduk tak selesa.. Belakang sakit sekali.. Huhuhuhuh... Tapi cover baik je kan.. Muka ada senyum.. =) Dalam hati..Uwaaaa!!! (T_T) Sabar cah.. Sabar... Sabar.. Sakit itu tanda ALLAH sayang kita..


.:: Ya ALLAH, maafkanlah segala keluhan dan keraguanku, jadikanlah aku insan yang selalu bersyukur padaMU, ketika dalam kekurangan mahupun kelebihan yang ada pada diriku. Ya ALLAH, maafkanlah hatiku yang lemah ini, maafkanlah hatiku tidak sabar dalam menerima dugaanMU. Buatlah hatiku kuat dalam menghadapi berbagai kesulitan hidup ini. Ya ALLAH, Engkaulah Maha Pengasih lagi Maha Penyayang."...Amin ya rabbal 'alamin ::.

Hari Belia Negara?? Sangat menyemak hocay!

Kat depan ofis sepanjang jalan presint 2,3 dan 4 sekarang sedang diadakan Hari Belia Negara.. Owwwwhh... Ini lagi satu, sangat menyemakkan kepala hotak hocay! Banyak2 tempat kenapa la korang pilih kawasan yang 98% adalah pejabat kerajaan dan merupakan tempat tumpuan orang ramai membuat urusan??? Kenapa?? Dah takde tempat lain nak buat?? Hari bekerja lak tu.. Kalo sekadar mengganggu pada hari Sabtu dan Ahad.... Takde masalah.. Tapi korang ni buat pada hari bekerja korang tau??? Sangat menyusahkan orang2 yang nak pergi keje di area situ.. Ditambah pula korang buat stage banyak2.. Tenggelam azan dari Masjid Tunku Mizan dek kerana lagu yang korang putarkan dari stage2 korang tu lebih kuat kedengaran.. Padahal jarak Masjid dengan stage tak sampai 200m.. Dah tu.. Korang hentam pulak buat testing sound system sampai pukul 3 pagi.. Memekak dari umah aku leh dengar.. Hari bekerja hocay!! Budak nak sekolah.. Orang nak bekerja.. Bingittt!!! So hormatlah skit!!! Kenapa la tak pilih kawasan yang lebih sesuai.. Tu.. Stadium skit nyer besar kat Bukit Jalil nun.. Pergi la buat.. Tak pun kalo korang dah kemaruk sangat nak buat kat Putrajaya ni.. Pergi la buat kat kawsan luas yang ade kat Presint 5 dan 6 sana.. Hadoiii!! Bukan tak sokong diadakan Hari Belia Negara ni.. Tapi tolong la.. TOLONG!! Cari tempat yang lebih sesuai.. Habis HBN ni memang boleh tengok la sampah bersepah2 kat jalan2 utama.. Jalan rosak.. Tiang lampu rosak,.. Papan tanda rosak.. Macam yang jadi tahun lepas.. Haiisshhhh... Yang kesian.. Kawan2 yang kena hadap benda2 rosak lepas HBN ni..

Wednesday, May 23, 2012

OoOoOoo Motip apekah???(=_=")


Tetiba kawan meletakkan buku ini di atas meja... Motip apekah??? Warna kesukaan dan errrrr.... PITAM!!!

Monday, May 21, 2012

Jangan la... (T_T)

Minggu yang sangat2 pack! Alhamdulillah.. Mak da keluar hospital hari ini.. Mak akan tinggal ngan Abg Chik wat sementara waktu ni.. Me? Pulang ke sarang lor.. Sian kat anak2 yang agak terabai hampir 2 minggu sudah.. sempat melawat waktu lunch aje selama hampir 2 minggu lepas.. Balik ke rumah still xleh rehat.. Ada assignment yang masih lagi perlu dibuat.. Pembentangan ade lagi 3.. Walaupun dah siap slide.. Tapi.. still la kena review balik kan?... Huhuhuhuh.. ade 2 minggu lagi kelas sebelum final.. Uwaaaa!!! Masih lagi bertahan bab2 study ni.. 

Tapi bila bab back pain termasuk skali.. Jadi blur terus! Serba serbi yang dibuat xkena.. Tak leh nak duduk lama.. tido pun x selesa.. Uwaaaaa!!! Pergi ke kelas pun ade member2 yang tegur... muka pucat.. badan pun da susut skit... huhuhuhu.. Tulang T2,L4&L5 dah mula terasa sakit balik.. akibatnya.. kaki sebela kiri dah mula senang cramp.. Takmo la berulang lagi... Serik nak ke fisioterapi semula.. Letih berulang pun iye.. Ni pun x selesa..Ok la.. nak rehat jap..nanti nak sambung wat assignment.. (T_T)

Friday, May 18, 2012

Salam Jumaat =)


Indah bukan pada zahir.. Terletak pada tutur.. Terhampar pada pekerti.. Terserlah pada santun.. Tersentuh pada hati...

  .:: Mahalnya sebuah hidayah , maka hargailah kasih sayang ALLAH buat kita....::.  Salam Jumaat =)

Thursday, May 17, 2012

Mata Rabak! Muehehe

OK.. Masuk ni dah beberapa malam tak cukup tido.. sempat lena sejam je atau kurang sejam sehari.. Rasa cam otak xleh nak berfikir ngan warasnya.. Hehehehe.. Mata pun rabak! Uwaaaaa!! Dah macam mata panda dah gamaknya..


Melepet!!!
Cantik tak mata ai? Muehehehe.. lol
Rasa dah macam panda kat atas ni.. Melepet depan lappy.. Mata pun dah lebam!! Huhuhuh.. Masuk meeting pun sayup2 je dengar suara bos bercakap.. Ekekekeke.. Berjalan pun rasa cam melayang je badan x jejak tanah.. Apekah?? Takpe2.. Jangan mengeluh cah.. sementara mak masih hidup.. berbaktilah sepuasnya.. Masa ni la nak tunjuk kasih sayang kat mak.. Bukan masa mak sihat je.. Masa ni la baru rasa macam mana mak jaga kita masa kita masih belum pandai merangkak.. Tukarkan lampin.. Lap kan badan.. Alhamdulillah.. Di beri kesempatan berbakti buat mak.. MAK.. INDUK SAYANG MAK.. Dah berbincang dengan doktor pakar semalam.. Kaki mak tak perlu di operate.. Cuma keadaan mak akan dipantau sehingga hari isnin nanti.. Maka.. cah akan berulang ke Seremban setiap hari.. Selepas kul 7.. Cah akan Chek-in di Hotel Hospital Tunku Jaa'far.. Semoga cah diberi kesihatan sepanjang menjaga mak.. AMIN.. Doakan semoga mak cah sembuh ye kawan2.. Daaaaa!

Wednesday, May 16, 2012

Tido laaaa....

Badan dan otak dah letih.. Tapi mata tak mau tido plak..Acaner?? Menoleh ke katil.. Lena mak tido lepas diberi ubat.. Berdengkur!.. Aku?? Hmmmm.. masih terkebil2 mata... memandang katil disekeliling.. Penuh! Suasana semakin sunyi.. Almaklum la.. dah merangkak ke tengah malam.. ramai yang dah membuta wat taik mata.. yang dah mimpi sampai ke london pun ade agaknya :) Melayan YM kengkawan.. sudahnya.. mereka pun mengalah... bergerak awal ke tempat beradu... Termenunglah  aku.. Tiba2.. auntie depan katil mak menjerit.. Huhuhuhu.. Terperanjat gak le.. Nak tercabut nyawa kejap.. Ntah butir ape yg di  ckp kan.. Huhuhuu.. Kesian auntie yang disebelah katil.. terjaga.. terpisat2 mata memandang.. tersenyum kat aku.. lalu menyambung semula tido yang terganggu.. Ok la..Mau tido.. COBAAN..Tido la wahai mata.. Huk Huk Huk.. 
ZzZzZzZzzzzzzzzzzz


Tuesday, May 15, 2012

Mak.. :'(

.:: Wahai ALLAH tuhan sekalian manusia, sembuhkanlah dan Engkaulah Yang Maha Menyembuhkan, tiada kesembuhan kecuali kesembuhan dari Mu, kesembuhan yg tak menyebabkan akibat buruk dan kepedihan lainnya, wahai Yang Maha Mencukupi, wahai Yang Maha menaungi, Wahai Yang Maha Terpuji dan Maha berhak atas pujian. Berikan lah kesembuhan pada IBU KU.. RAMNAH.. AMIN.. AMIN.. YA RABBAL A'LAMIN ::.

Tuesday, May 8, 2012

ALLAH Rindu HambaNYA


Ketika Allah rindu pada hambanya, Ia akan mengirimkan sebuah hadiah istimewa melalui malaikat Jibril yg isinya adalah ujian.

Dalam hadits kudsi Allah berfirman. "Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya karna Aku ingin mendengar rintihannya." (HR Thabrani dari Abu Umamah)

Monday, May 7, 2012

YA ALLAH.. Kuatkan hati hambamu


Berulang kali.. Hmmmm.. Tak pasti apa perasaan kali ini.. YA ALLAH setiap kali aku diuji.. padamu aku bermohon agar hati ini tetap teguh dan tabah menghadapi semuanya.. Agar segalanya dipermudahkan oleh MU YA RABB.. Semoga hati ini kembali tenang dan sentiasa waras dalam membuat apa jua keputusan.. Pada MU aku bermohon ketenangan hati.. YA ALLAH.. Lenyapkanlah dukacita ku, hilangkan kesedihan ku dan halaukanlah keresahan dari jiwa ku.. Hanya ENGKAU yang MAHA mengetahui segalanya.. AMIN..

Friday, May 4, 2012

Terima kasih Farah!! Lap U!

Ha... Hari tu ade cerita pasal sesi BBQ ngan kekanak ribena kan! Oppsss!! Silap.. geng2 kekucingan.. So tadi cah sempat la mencilok gambar2 dari bang karipap basi ngan malia mecedez... Korang tgk je la sesi makan2 ek.. malas nak cerita byk.. sebab.. keje nyer.. makan2.. makan2.. makan2.. cuma keesokkan hari nyer je buat sesi mencelup kaki.. Sesi sepak2 air ala2 malia.. muahahahah!!!




Makan-makan BBQ kek umah Farah.. Lap u!
Ayam yang di panggang.. Yummy!
Nasi dan mee goreng.. Superb!! Sampai ade org tu ambil nasi ala2 org tak perasan! Senyap je.. Muahahah!!
Peralatan untuk sesi menurun oleh Mami.. =)
Rasanyer.. masa round ke brape tak hengat.. Kelihatan Mami sedang menoron..


Ini lah dia pembakar tegar sesi BBQ ini.. =)


Makan.. Makan,, Dan makan lagi..


Eh! Kekenyangan!..  =)


Kekanak spastik a.k.a husky baru terlepas keluar... *larriiiikkk!!!
Menyeringai husky dapat snap gambar.. muahahah!!


Mereka2 yang hadir..


Sesi melepakkan diri..
Marble ini sgt comel hocay!! Teringat Adik @ Lulu.. =)
Dah macam Nana ngan Lulu lak rasanyer kan Skinrara Sham??
Sesi membetulkan pagar dawai yang telah dilubangkan oleh abg bobo @ abg R&D
See!! Kalo dah namanyer makan.. Pagi petang siang malam makan kan!. Ni sesi makan sarapan keesokkan harinya ek..
Ini sicomel milik jiran farah.. Kesian tgk gigirl kelaparan.. Macam tak mkn..
Comel kan Gigirl??
Ohh.. Ini sesi makan tengah hari pula.. Huhuhuh


3-Layer Tea.. Sukeh!!


Ni namanya 3 Layer Bandung.. Pun sedap!!
makan.. makan.. dan makan lagi.. hehehe


Anak2 pergi mencelup kaki.. Bapak kene jaga makanan ek :p
=)
Tugu peringatan PD.. Hahahahah!!! *lariiiikkkk!!!
Sesi makan eskem..
Yang ni la yang dinamakan sesi celup kaki.. muahahaha
Apakah yang cuba dilakukan olehku?? :p
Kekanak Ribena mmg gini.. muahahahaha!!
Girls....
Tapi Part ni la yang paling best.. Menu.. Siakap Mabuk! Mabuk Apekah??? Muahahah


Okla.. nak kongsi itu je.. lenkali buat sesi berkumpul cah hapdet lagi yer.. Daaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...