Tuesday, July 31, 2012

R.A.J.I.N

Hahahahah!! Rajin la sangatkan... Tengah nak men skodeng blog rerakan untuk mencilok gambar2 berbuka puasa bersama SCRATCH-ers yang comel2 ghetu.. Erks! Comel ker? Wahai rerakan.. cepatla haplod gegambar.. wa nak mencilok ni.. Sila lakukan dengan PANTAS!!! Terpaksa mencilok gambar dari rerakan sebab pada hari kejadian.. Tak bawa camera.. so.. nan ado la gambar dari pihak cah yer.. Sekian.. MOOD : GATAL SESAJE TAK TAU NAK HAPDET APE... Ekekekeke... Pis NO Wor =)

Friday, July 27, 2012

Salam Jumaat

Assalamualaikum..


Waahhh!! Kehmain ko Cah! Sopan santun berbudi bahasa ghetu pepagi jumaat kan! Ahaks!! Pejam celik.. pejam celik dah 7 Ramadhan.. Kejap je kan masa berlalu.. Korang mesti ada yang dah soping baju raya bagai kan? Kalo tak soping untuk korang pun mesti korang soping untuk anak2 kan.. Untuk mak ke.. ayah ke.. pak sedara ke.. atok ke.. Hehehehe.. Tak tau la kenapa hari ni rasa cam teruja sangat! Maybe sebab semalam dah cuti kot? Errrr.... Motip cuti?? Errr.. Bukan cuti rehat.. Tapi dapat MC.. Huk huk hukk.. Haaaa!!! MC??? Awat yang oii?? Errrr... Alaaaa.. Sakit lama datang semalam.. Nak wat camne kan? Dah nak terkena pagi2 semalam.. Huhuhuh.. Semalam kena la bebel sedas dua ngan doktor.. tanya berbuka apa hari sebelum tu.. ade makan makanan berangin tak.. makan pulut tak.. bla..bla..bla..bla.. lepas 45 minit duk dalam bilik doktor baru keluar.. Pheeww!! OoOoOo.. Sendat telinga jap.. *mati la... Puasa ni Cah oii!..

Balik umah.. tak tau nak wat apa.. maka dengan bangganya.. Cah tido je la gamaknya yer.. Tapi tetap maintain puasa yer dek non.. Walaupun sebelum tu doktor dah pesan suh makan ubat.. la la la la la la... Pusing kiri.. pusing kanan.. last2 tertido gak.. sedar2 azan zuhur dah.. Bangun solat zuhur.. Baring balik.. Tak tau watpe.. Huhuhuh.. Last2.. keluarkan budak2 berbulus.. Haaaaa! Spend masa ngan durang... Lagi mabeles kan... Membelek bebudak ni sampai tertido kat ruang tamu.. Sedar masa perut dipijak oleh Bravo.. Errkk!! Ko tu dah la GAJAH Bravo oii!! Tengok2 jam dah kul 5.30.. Haaaa!! Terus bangkit.. masukkan bebudak seme dalam bilik.. Solat asar kemudian siapkan makanan untuk berbuka.. Errr... Menu berbuka Cah semalam sangat2 simple.. Bubur nasi daging + Kurma + Air Suam... Hehehehe.. =)

Sampai hati Mummy cakap Bravo cam Gajah!!
Memang la!! Kalo dah macam ni punya besar pijak mummy! Errkk!!
Mungkin sebab semalam dah cukup rehat.. So.. Hari ni rasa cam ala2 mabeles.. Bangun sahur pun TERawal yer dek non.. kul 4 dah celik mata.. =) Pastu ngan semangatnyer mengemas bilik bebudak ni.. kul 5.15 baru sahur.. Menu bersahur memang sama je tetiap hari.. Kurma + Susu + Madu Sesudu.. Hari ni pun datang awal ke ofis.. tu yang sesiap hapdet blog yer dek non... Ahaks! Hari ni mak pakai baju ala2 kekanak yer.. warna light fink ghetu.. Ok la.. Nak sambung wat keje... Daaaaaa!! =)

Wednesday, July 25, 2012

Sepanjang Hidup ~ Maher Zain

Bulan puasa kan? Dengar lagu pun lagu ala2 yang tenang2 je kan.. tadi dok dengar lagu dari playlist.. Tersentuh mendengar bait lirik lagu Maher Zain yang telah di translate ke Bahasa dari lagu English dia For The Rest Of My Life.. Terfikir.. bila waktu itu akan sampai dalam hidup ini.. Wallahualam.. Apa pun.. suka sangat2 lagu ni.. So.. Cah nak kongsi.. =)


Aku bersyukur kau di sini, kasih
Di kalbuku, mengiringi
Dan padamu
Ingin kusampaikan
Kau cahaya hati
Dulu kupalingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oooo..
Inilah janjiku kepadamu

*Chorus:
Sepanjang hidup
Bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu
Kaulah cintaku, cintaku

Sepanjang hidup
Seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya
Aku milikmu
Yakini hatiku

Kau anugerah sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih, penguat jiwa
Kuberdoa, kau dan aku di Jannah
Kutemukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan seluruh hidupku
Oooo...
Inilah janjiku kepadamu

*Repeat Chorus

Bersamamu, kusadari inilah cinta
Tiada ragu,
Dengarkanlah kidung cintaku yang abadi

*Repeat Chorus

RINDU.........



Tuesday, July 24, 2012

Aaaaaa... udah bertambah angka!.. Ekekeke.. =)

Alhamdulillah.. masih diberi kesempatan bernafas sehingga hari ni.. Aaaaaa.. Dah bertambah pun siri umur.. Hik Hik Hik.. Tapi still maintan comel kan.. *mati la.. mood perahsantan dah sampai.. sila muntah ijo! Hahahah!! Ye la kan.. kalo tak.. takkan la kene ngorat ngan adek 23 tahun kan.. so.. kelihatan saya muda belia cantek jelita ghetu kan *speechless!! mati laa... hahahahah!!

Pada yang dah biasa baca blog cah mesti tau usia cah yang sebenar.. pada yang baru nak jengah2 blog cah ni.. akak dah 3 series dek non.. Tapi takpe.. umur hanya angka.. Tapi akak tetap maintain muda belia 21 tahun yer hadek2.. + 10 tahun pengalaman kerja.. acaner tu.. so.. tambah sendiri la ye dek non.. PisNoWor =)
Me in 3 series!! =)
Tapi ade yang special tahun ni.. sebabnya tahun ni sambut birthday dalam bulan puasa.. tapi dalam bulan puasa juga cah sambut kelahiran dalam bulan islam! So.. dalam bulan puasa ni kira double sambut hari lahir la.. hari ni dan 22 Ramadhan nanti.. Sebabnya.. masa lahir 24/7 lalu bersamaan 22 Ramadhan pada tahun tersebut =) Alhamdulillah.. Syukur padaMU YA ALLAH kena masih meminjamkan aku udara untuk aku bernafas dan jantung yang 1 ini.. Semoga ENGKAU terus memberkati kehidupanku YA ALLAH... 

Di kesempatan ni cah nak ucapkan terima kasih atas ucapan2 yang cah terima daripada rakan2, orang tersayang dan juga orang yang tak di sangka2! Huhuhuh.. Terima kasih sekali lagi atas doa2 kalian semua.. Cah hargainya.. =) ok la.. Daaaaa!!!

Monday, July 23, 2012

Kenangan =)

Waaaaaa!! Tu dia.. kenangan katanyer... hik hik hik.. sudah masuk ramadhan ke3.. Sekejap je kan.. pejam celik da hari ke-3 dah setengah hari pun.. =) Banyak kenangan yang takleh lupa bulan2 puasa ni.. ye la.. tak kira la kenangan dari zaman kekanak ribena sampai la ke kenangan2 zaman muda belia dan jelita.. Hak hak hak hak.. motip la sangat kan! :p Sila muntah ijo.. ekekekeke.. Banyak kenangan yang indah sepanjang bulan puasa.. lebih2 lagi zaman kekanak ribena ala2 rambo.. *mati la.. rambo katanya.. osah lasak budak ni.. Ekekekeke.. Yo la.. mano tak ae.. den mano ado akak.. Den ado abg jo! Tu deh! camno tak lasak! 

Masih teringat lagi zaman duk kat transit kuarters.. Hehehe.. dulu tinggal kat umah atas bukit.. bawah bukit pun ada gak rumah.. zaman dulu senang dapat mercun katak.. macam mercun.. kumpul je la duit.. pergi beli kat rumah bawah bukit.. Dan selalunyer  cah akan jadi bahan abg2 untuk menyuruh ayah keluarkan duit beli mercun.. ye la.. anak pompuan sorang kan.. pandai abang2 cah kan.. tang mintak duit ngan ayah.. dia suh adik perempuan dia.. ayah plak zaman tu mmg garang.. tapi ngan anak pompuan dia sorang ni je dia cair.. hahahahah!!

Ok.. berbalik pada cerita.. Pi la beli mercun2 yang ade masa zaman tu.. antara yang femes.. mercun katak, mercun padi.. macam dalam gambar bawah ni.. ape tujuan dia.. tujuan dia.. untuk dibawa berperang.. yeaaahaaa!!!.. 



Dulu selalunya surau kat kuarters tu sgt2 meriah time puasa.. Sbb masa tu ramai yg duk kuarters.. Disebabkan kawan perempuan yang sebaya ngan cah tak ramai kat situ.. maka cah pun berkawan ngan bebudak lelaki.. So... korang paham2 je la kan kalo dah kengkawan ngan bebudak lelaki ni.. Takde main masak2 ni.. seme main COMBAT! 

Belakang surau tu ade lalang setinggi lebih kurang 1meter.. so.. disitulah jadinya tempat peperangan antara puak2 atas bukit dgn puak2 bawah bukit.. abes landai lalang dikerjakan.. Haaa.!! Orang suh gi solat terawikh.. Yang cah gi main combat2.. Amek kau.. tak abes ngan tu.. gi lak ngaco jemaah surau.. aisehh!! xleh dikenang nakal zaman kekanak dulu.. Ada lagi satu mainan faveret masa bulan pose.. Pistol buluh.. Haaa! itu untuk tembak punggung jemaah terawih.. Errr... Errr... Maaf kan saya yer pakcik2.. saya ni jahil zaman kekanak dulu..Ni la rupa pistol nyer.. Pelurunya pula ialah buah gatal.. Huk huk huk..


Aaaaa.... tu antara kenangan zaman kekanak ribena hingusan la kan.. bila dah besar skit.. xde la se jahil zaman kekanak.. baik orangnya cah ni.. Hahahahah!!! motip sangat kan! Ayah antar gi skolah suh blaja rajin2.. Alhamdulillah.. jadi orang berguna juga.. Dan antara kenangan yang tak leh lupa.. ialah beli juadah untuk berbuka   kat bazar ramadhan.. pastu lepak katdataran shah alam sambil menunggu berbuka.. berbuka pun kat dataran juga.. dan seterusnya terus ke Masjid Shah Alam untuk terawikh.. Alhamdulillah.. antara kenangan yang tak boleh dilupakan.. Bila la nak kembali macam tu yer cah.. Huk huk huk huk..Rindu suasana tu.. =) 
Gambar dari Encik Google.. Heheheh..
Tahun sudah cah berjaya tak menjejakkan kaki ke mana2 bazar ramadhan.. Tahun ni tak tahulah berjaya atau tak menjejakkan kaki lagi... huhuhuh.. Ok la kengkawan.. Daaaaa.. Selamat berbuka puasa petang nnt yer.. =)

Friday, July 20, 2012

Salam Jumaat =)

Salam Jumaat.. Penghulu segala hari.. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas pada pagi ini.. Jumaat terakhir sebelum bermulanya Ramadan pada esok hari.. Dan pada hari ini dapat berita gembira dari sahabat baik.. Cah akan dpt anak angkat lagi.. Yippieee!!! Sukeh!! Alhamdulillah.. Tak sangka Daniel anak mummy akan dapat adik lagi.. Cepat sungguh papa and mama kamoo yer.. itu dinamakan rezeki.. Patut la kamoo tu meragam je semenjak 2 menjak ni nak.. tak nak berenggang ngan mama.. Asyik nak berdukung je.. Rupanya kamoo nak dpt adik.. =) Wahhh!!! mummy yang lebih excited ni.. Acaner??  Ni gambar exited anak mummy.. Senyum lebey2.. =) Dapat berita gembira sempena ramadhan ini..

Muhammad Daniel =)
Ok la.. sempena ramadhan ni,cah ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua yang beragama Islam yang bakal menjalani ibadah puasa esok dan di sini cah mengambil kesempatan memohon maaf di atas segala salah silap cah kepada semua samada sengaja atau tidak. Semoga Ramadhan kali ini kita dpt melakukannya dengan terbaik.. InsyaAllah..amin.. Oh ye.. Jangan lupa niat puasa yer.. =)


Credit to : Lebai Kampung Rahsia Perkahwinan (RP)
Ok semua.. SALAM RAMADHAN =)

Thursday, July 19, 2012

Peram!

Aaaaaaa.. Banyak nyer gambar yang diperam! Malas nak haplod pun yer juga.. Ekekekeke.. Dok la terperam seme gambar2 tu.. Gambar sepanjang wat keje ukur kat Johor hari tu.. Banyak!!.. nak kena pilih.. Tapi malas plak nak pilih2 ni.. nanti2 kalo rajin cah upload yer.. Kalo rajin la.. KALO RAJIN tau.. Ekekekek.. Penat sebenarnya minggu2 yang sudah.. Melayan adik sepupu yang sibuk nak cari bilik sewa untuk dia praktikal bulan 9 nanti.. Tapi dalam sebok2 tu sempat la gi merambu tengok wayang ngan dia.. sampai 2 movie.. Ahaks! Minggu2 lepas banyak kali gak la berulang Puncak Alam -Shah Alam -Putrajaya.. 11hb gi amek dia bawa ke rumah sebelum di pos pulang kampung. hehehehe.. pos pulang ye dek non.. Bz turun naik Shah Alam mencari bilik untuk adik sepupu sorang ni.. Tapi yang herannya.. Dalam sebok2 cari bilik tu leh lak terlajak ke Kg. Bukit Kuching.. Pitam!!! Rasa tak cukup nafas plak.. Acaner tu?? Isk isk isk. Ape yang ade kat Kg. Bukit Kuching tu? Aaaaa.. saje.. melawat sedara mara kekdahnya.. errr... kira sedara seislam laaa... sedara gak tu... Huk huk huk.. 

Dalam bz2 sempat lagi luang masa tgk wayang.. WAJIB!!! Release tension katanya... Tension la sgt kan.. Dan dalam tension2.. poket juga berjaya dirabakkan.. Aiyakkk!!! Glup!! Takpe cah.. tu namanya terapi stress... Yer..yer.. terapi stress saya adelah shopping.. *Pitamm!! Mula2 tengok cite Mail Lambong.. Boleh la.. 3 dari 5 bintang... Hehehehe... Lepas tu gi tengok plak cite The Amazing Spiderman.. Owh.. cite ni best! Tak rugi tengok.. bagi 4.5 dari 5.. Takleh bagi full.. hehehehe... Maka beronok2 la kami berdua yer.. ye la.. biasa sorang2 je kan.. ni dah berdua.. so.. jenjalan je la kekdahnya.. Dan jalan2 menghabiskan duit.. **Jeling walet** Glup!!.. Hari sabtu malam hantar adik sepupu ke LCCT sbb flight dia kul 9.55 mlm..  Seb baik sempat.. Ye la.. da siap2 kemas barang kan.. cuma tinggal nak angkut je.. =)

Minggu ni kat ofis xde la bz mana.. Sbb ofis pindah server.. So.. Nan ado keroje.. Eh! ade la..  cuma keje2 biasa je la.. Server tak up lagi.. so ade sistem yang xleh nak digunakan.. So.. agak bersenang la skit.. tu yang leh nak update blog ni.. Ngeeeee =).. Tapi semalam kan.. Kan... Kan.. Secara tak sengaja Cah telah tertengok cite Ice Age 4 ~ Continental Drift (da mcm blaja subjek oceanography lak rasanya..)!! *Pitammm!!! Apekah??? Minggu marathon wayang ke Cah?? Tu la deh.. Bila dah mula tu.. macam xleh nak berenti plak.. Tapi cite Ice Age 4 ni memang best!!! Comel je tgk watak2 dalam tu.. Aaaaaaa... Tapi bab baboon sekor tu x best.. sbb semlm tgk 3D so nmpk clear depan mata kerak2 gigi dia tu.. *Tutup Mata* Hahahahah!! Korang yang lom tgk Ice Age 4 tu gi la tengok.. Tak rugi la.. Ececeec.. promote lebih nampak... Siyes! Comel je cah tengok si Peaches anak Manny tu.. Yang paling happening.. Granny.. =)




Cecomel kan seme watak.. Ngeeeeeee.. =) Ok la.. Nak hapdet tu je.. Eh! Hari ni dah keluar  The Dark Knight Rises kan? Ermmmm.. Ermmmm... Ermmm... Aaaaaaa.. Erk! Macam nak tengok je.. *Pitammmm!!!! *lariiiikkkkk!!!Pssssttt!!! Tetiba rasa cam nak makan Chicken Foldover je.. ade orang nak belanja cah tak? :p


Monday, July 9, 2012

Ade orang rindu saya tak? ;p

Tu dia.. ayat.. kehmain kan? Ade orang rindu saya tak? Mood perahsantan dah datang :p.. hehehehe... Alaaaa.. mesti korang rindu kan? kan..kan..kan.. cuma korang xmo ckp je kan.. tapi dalam xmo cakap pun still ade yg PM suh update status.. Macam biasa ayat skema akan keluar kan? Weii yung! Bila nak hapdet blog? Lama nau ko diam.. ade cek PONTI duk menumpang kat blog ko.. Korang memang dasar kan?? Saje je tak bagi mak berehat langsung kan? Nanti2 update boleh tak.. baru balik dari buat kerja luar / study.. Tak cukup rehat lagi ni.. Heeeeee.. Nanti cah hapdet yer.. cuma hari ni nak hapdet gambar berdating ngan PAK BAKAR je la.. :p


Dating with PAK BAKAR... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...