Sunday, August 26, 2012

RASA..

Assalamualaikum..

Pagi2 leh lak datang mood nak mengarang... Adeh.. Takpela.. blog pun lama tak berhapdet.. At least dengan datangnya mood nak mengarang ni.. Maka TERhapdet la skit blog ni ye tak? Sebenarnya tadi dah TERtido akibat kepenatan berjalan raya.. Tapi DI kejutkan oleh budak tecit Moo tu.. Budak ni ade satu perangai lak.. Bangun awal2 pagi nak bergurau.. Main2.. Dah xde masa lain ke nak oii!! Asalnya hari sabtu ade kelas.. sekali tengok jadual.. batal lak... Langsung termenung tak tau nak wat ape.. Dalam dok berYM ngan mok abie.. Sekali minah ni ajak beraya umah dia.. well.. ape nak dikata.. I ON saja la.. asalnya nak beraya je.. Sekali minah ni boleh lak TERbawa cah sampai ke  Setia City Mall.. Dah kemaruk Setia City Mall budak ni.. Walhal semalam dia dah gi ngan member dia tu.. Nak jugak ke sana hari ni.. Alasan dia..Tak puas berjalan.. Sok2 nak wat Setia City Mall tu tempat melepak katanya..*Pitaaammm terus bila dengar... Adeh!! 

Lepas menjamu mata kat sana.. Seb baik ade kedai2 yang buat cah xboring.. macam Daiso.. PetsMore.. City Chain ngan ade satu  lagi kedai jam kat level P3.. xingat nama kedai plak.. Lama gak la berjalan kat situ.. Cadangnya nak tengok wayang.. Tapi mood nak tengok tu tak datang... So.. Abaikan wayang.. Kita terjah kedai je.. Cukup... Ingat nak gi minum2 jap lepas tu..Sekali mok Abie ni boleh plak bawa Cah gi Bandar Bukit Raja..*Pitaammmm tak bernafas jap! Hoii!! Ape kejadahnya ko bawa ke sini.. Dengan selamba rock kapak dia jawab.. Haaaa.. Jom la tengok rumah baru.. Ape?? Rumah baru?? Terus sendat rasa peparu takleh bernafas.. Motip apekah?? Adoii la mok.. Kenapa mesti kat Bandar Bukit Raja tu!! Terus TERdiam tak kata apa dah.. Tengok je sekeliling sepanjang jalan nak ke rumah baru tu.. Rasa cam naktido terus time tu pun ade.. Hmmmm.. Lepas tengok rumah baru gi terus ke kedai Pak Li... Memang situ la tempatnya kalo melepak ngan minah ni... Xde tempat laindia nak suggest... Lama gak borak ngan dia.. Macam2 luahan ade... Biasa la.. Sesi bergosip sesama wanita.. Tiada adegan kutuk mengutuk yer.. Seme nyer sesi menghapdet citer life masing2 masa raya.. 

Pot pet pot pet pot pet.. Owh.. Kalo dah jumpa minah ni mmg macam2 citer akan keluar.. Tak sedar masa berlalu... Kejap je dah malam.. Harusla pulangkan.. Pulang awal.. Nanti ada orang MEMbebel.. Huhuhu.. Dalam kul 9.30 sampai umah.. Mandi seme bagai.. Bagi susu kat budak Moo tu.. Terus tido... Kul 1 tadi terjaga budak tecit ni dok gigit2 jari tangan ngan lengan.. Alahai nak.. Xde masa lain ke nak ajak main2 ni... Ni..Budak tecit tu dah tido balik.. Cah plak yg takleh nak tido.. Huhuhuhuhu.. Dan tiba2.. Macam2 rasa timbul masa ni.. Hmmmmm.. Ntah la... Taktau nak meggambarkan macam mana perasaan tu sekarang.. Bercampur baur.. Masa pun da semakin sampai waktunyer.. Kata putus perlu diberikan.. Segalanya mungkin berubah.. Wallahualam.. YA ALLAH..KUATKAN HAMBAMU DALAM MENEMPUH KEHIDUPAN MENDATANG.. AAMIIN... Ok la.. sampai sini je kot mengarut waktu pepagi ni.. Daaaaa

0 Orang Mengetuk KeyBoard:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...