Tuesday, October 30, 2012

Sebak..

Assalamualaikum..

Errrmmmm.. Tak tau la kenapa hati tiba2 menjadi sebak.. Tiba2 terkenang akan peristiwa yang telah terjadi.. Hati hancur.. Patah semangat.. Jangan lah ia kembali menghantui.. Rasa ingin menangis sepuas2nya waktu ini.. Ya ALLAH kau berilah ketabahan pada hati ini dalam menempuh dugaan dariMU ya ALLAH..Berilah walau sedikit cahaya ketenangan dalam diri ini..


Budak debab..

Assalamualaikum...


Owh... agak lama tak menghapdet gambar bebudak ni.. tadi sempat membelek hp.. terjumpa gambar dak moo moo dalam kereta.. Masa ni dia kecik lagi.. tapi sekarang dah membayak perut.. Since da pandai makan kibbles ni.. lega skit hati.. dah leh tinggalkan kat umah.. Dah pandai berdikari dan yang penting dah tak menyusu lagi.. Tapi kan.. tapi kan.. budak ni still mengopek!! Huhuhuh.. Pantang la mummy nyer duk baring ke.. Duk bersila ke.. mesti dok panjat bahu nak mengopek.. Tak dapat panjat.. tangan pun jadi la untuk mengopek.. Janji kulit mummy.. Huhuhuh..

Budak debab ni dan bebudak kat umah cah dah tukarkan makanan durang ke jenama EQ (Equilibrio).. budak debab makan EQ kitten.. Yang lenlain makan EQ adult.. Alhamdulillah.. seme leh terima dan membesar dengan jayanya.. huhuh.. Termasuklah budak moo moo @ cik debab.. Nanti la cah ambil gambar terbaru yer.. Apa2 pun.. moh layan gambar lama ngekor cah balik kampung.. 

Ni la makanan baru bebudak ni..

Ini la keje nyer kalo mengekor balik ke kampung atau ke mana2.. Duk bersantai belakang mummy..

Lepak..

Monday, October 29, 2012

TERrajin la pulak..

Assalamualaikum...

Hari ni rasa cam TERrajin memasak dan ambil gambar... Selalunyer lepas masak terus ngap! Xde nak ambil2 gambar ni...  Hehehehe.. Ok lah.. saje menghapload masakan hari ini..  Steamed Chicken Breasts dan Umai udang... Jemput makan semua.. ;p


Masih disini..

Assalamualaikum..

Pagi2 senin... oppppsssss!!! Dah tengahari ok.. Saya masih dirumah senawang.. bersenang lenang... owh.. senang lenang la sangat.. ok.. Saya MC hari ini... Sakit kepala dari malam yang tak reda-reda.. Huhuhuh.. Bangun pagi kul 5..Masih lagi sakit kepala.. Dah lama tak kena macam ni.. Mungkin sebab tak cukup rehat sepanjang beberapa minggu lepas.. Hrmmmmm.. Tanda badan disuruh berehat dari pikir hal kerja dan study.. Mungkin..

Pagi2 seawal pukul 9 dah ke klinik.. Kepala panas sangat2.. Badan lemah.. Gagahkan juga ke klinik.. Seb baik dekat je... Huhuhuh.. Macam biasa.. dapat ubat sebeban.. Huwarrgghhh!! malasnya makan ubat.. Letak ketepi.. Sampai dirumah.. basahkan kepala dan terus terbungkam.. Sedar2 dah kul 11.. Minum nestum untuk alas perut..Tak selera nak makan.. Rumah kat depan dan belakang rumput dah naik .. Semak.. Ok.. Hari ni hari mengemas umah yer cah.. Call orang mesin rumput.. Tak sampai 5 minit dah sampai.. Ok.. siap2 kemas di dalam rumah sambil orang mesin rumput diluar.. Siap!! 

Jiran sebelah umah pun cuti.. Sempat la berborak apa yang patut.. Ok.. Soalan cepu emas pun keluar.. "Bilanya nak kawin ni cah.. Umah dah ade.. Semua dah ade.. Pasangan dalam umah je takde.."Aaaaaaa... motip apekah soalan terbabet?? Terus sengih sambil cakap.."Lom ade jodoh lagi kak.. Kalo ade mesti saya tak sorok2 dari akak.."Perbualan seterusnya terus dilencong kepada hal anak2 akak ni.. keh keh keh.. Supaya tak terkeluar lagi soalan2 berkaitan saya.. ;p

Ok la.. dah tengahari.. Errmmmm.. tgh pikir nak masak apa  lak.. ke nak gi merempit?? Ok la.. Daaaaaa

Lama gak tak berjalan budak ni.. Duk dalam umah je.. Maklom la.. anak dara.. Ngeh ngeh ngeh.. ;p

Thursday, October 25, 2012

Sukeh!!

Assalamualaikum..

Haaaaaaa... baru di sebut2 nama KASIH.. sekali makcik tu whatsapp.. ngeh.. ngeh ngeh.. ayat yang nak membuatkan aku gelak.. "Ko x sudi, xpe la." Terus teringat.. makcik ni birthday dia semalam.. Tu yang jumpa dia semalam.. Dia dah pesan suh datang kat ofis dia suh amek kek.. Aaaaaaa... lupa lak.. Maka nyer tadi terus melenggang Mak Jemah.. Opppsss!! Melenggang ke opis makcik ni.. Chit chat kejap.. terus terpacul ayat dari makcik ni.. " Cah.. Gi tengok wayang jom! Balik keje terus gi la".. 

Muahahahah!! Pucuk dicita kan.. Terus set tanda setuju.. Yeahhhh!!! Setelah sekian lama tak tengok wayang ngan KASIH.. Harus la nak meronda jugak kan.. Kalo dah namanya keluar ngan Kasih.. Perkara itu haruslah WAJIB!!! Aaaaa... Masa dah time.. Nak jumpa KASIH saya.. *matikkk laaaa... Daaaaaa...

Rindu Kasih

Assalamualaikum..

Yer.. yer.. memang saya tengah rindu.. rindu ngan kenkawan saya.. kengkawan joging memalam.. kengkawan perahu panjang.. kengkawan hiking.. kengkawan huha tgk wayang.. kengkawan blog2 lama saya yang dulu.. kengkawan berjoli sakan dan merewang.. Tiba2 saya rindu semua tu.. dan saya sangat rindu ngan kawan saya yang sorang ni.. KASIH!!! Malam tadi sempat keluar ngan Kasih.. Sape yang tak kenal Kasih.. Dulu dia merupakan seorang blogger tegar juga la.. Hahahahah!! Adoii.. Rindu nyer kat ko natt!! Malam tadi pun sempat keluar kejap je.. Ade hati nak tengok wayang.. tapi apakan daya.. masing2 da tak larat.. Yang aku ni plak pi minum ais.. haaaaaa.. hadapkan la mengantok tahap gaban ke 12..  Aku rindu ko!! Ampun!! Curi gambar ko kat FB... ekekekeek *lariikkkkk!!!

Rindu ko la KASIH!!!!





Aku Terima Nikahnya...

Assalamualaikum...

Oppppss!!! Motip tajuk apakah? Hoi! Hoi! Sila jangan speku bagai yer... Tiada kena mengena ngan  cah haaaa... Cuma tengah mencari mood nak meneruskan keje untuk hari ni.. Tapi mood nyer dah ke laut rasanya.. So.. agak2 macam tak tau nak buat apa kan.. Macam la.. Macam la sangat ko kan cah! Tetiba teringat hari tu ada beli 2 buku masa pameran buku kat putrajaya.. Tajuk nyer AKU TERIMA NIKAHNYA ngan RICH DAD POOR DAD.. Haaaa... Ala2 motivasi ghetu.. 

Tapi kan.. Tapi kan.. Tapi kan.. Masih belum berkesempatan pun nak baca 2 buku tu lagi.. Hahahahah! Aci tak? Aci tak? Bukan aci aci buka pintu hocay! Aci la kan.. sebab ada lagi buku lama2 yang dah lama beli tapi tak baca.. Haiyooohh!!! Beli je la buku keje ko cah.. kurun berapa nak baca buku tu xtau.. xpe.. At least minggu sudah dah mula semula membaca buku2 yang dalam koleksi yang masih blom terbaca.. Tapi yang pasti.. 2 buku ni lom sentuh pun lagi.. Beli je la.. Baca nyer blom! Takpe2.. akan diusahakan untuk membacanya... 

Tapi yang pasti tajuk buku takde kena mengena ngan cah hocay.. Saje je.. Ngeeeeee... ;p   Beli buku aku terima nikahnya sebab tu edisi khas gabungan 3 buah buku.. Harga pun dapat murah masa kat pameran tu.. So.. cah beli.. yippeeeee... Ok la.. saje je ngisi masa ni. Walupun ade keje tapi tahap KEMALASAN yang sangat2 melampau.. membuatkan cah menghapdet blog.. jadi.. tak la bersawang sangat! ok la.. Daaaaa.. 

Tadaaaa!!!

Cakkkkkk!!

Assalamualaikum..

Aaaaaa... Motip apekah bermain cakcak pada waktu begini? Dah lelap pun sebenarnya tadi.. Tapi leh lak terjaga time2 camni.. Selalu sangat kan cah kan.. kan.. kan.. Kenapa ni?... Ade 2 minggu rasanya tak berhapdet blog ni.. Owhh.. sgt2 bz walaupun saya hanyalah budak Latihan Industri.. Bluweeekkkk!!! Dasar sangat kan? Lepas terjaga tadi ada la hampir satu jam dok terkebil2 dalam gelap.. Mengereng ke kanan tak leh lelap... Mengereng ke kiri takleh lelap.. Terlentang pun takleh gak lelap.. Last2.. Bangun.. on lappy ni haaaaa... Dan tetiba teringat dah lama tak hapdet blog... Ekekekeke.. Maka berada lah saya di sini pada waktu dan ketika ini menghapdet blog yang dah 2 minggu bersawang.. kui..kui..kui

Takde cerita yang menarik pun jadi dalam masa2 minggu ni.. Sakit.. Ok.. Sakit.. ok.. Sakit.. ok.. Tu la keje ko cah... Takde keje lain.. Huhuhuhuh.. Nak wat macam mana kan.. Dah bahagian masing2.. Terima je la.. Hidup perlu diteruskan.. Walaupun pahit untuk menerima kenyataan... Aik?? Tetiba? Aaaaaaa.. ok.. sila abaikan.. Ermmmm..  Nak membebel apa lagi yer cah.. Owh yer.. dah lama tak hapdet pasal anak berbuluskan?? Nanti la.. ada masa senggang panjang nnt cah hapdet yer.. Tau.. ade aunty2 yang rindu nak baca hapdet pasal anak berbulus cah.. ni asyik2 pasal lagu.. asyik2 pasal hape ntah..ekekeke.. Nanti la..nak menghapdet cerita pasal anak2 berbulus kena ada waktu yang panjang skit.. baru ada feel... Aaaaaa... Rasa macam nak sambung terkebil2 sampai terlelap dalam gelap semula.. takleh jadi.. dah kul 2.20pagi.. Lelap la wahai mata.. semalam dah la ko lelap kul 4.. Jangan wat pasal... Okla.. out dulu... Daaaaa....

Wednesday, October 10, 2012

Errrmmmm... Lama Betul

Assalamualaikum..

Rasanya lama betul tak snap gambar2 pemandangan.. Rasa cam nak gi snap gambar je hujung minggu ni.. Tapi... Aaaaaaaa... Ada hal plak... Nanti lah.. akan difikirkan kemudian.. Dah gatal tangan dah rasanya.. Gatl tangan.. Garu! Ekekekeke... Eh! Macam nak dapat duit lak gatal2 tangan ni.. Aaaaaa... best nyer kalo dapat! Seronok achik kalo camtu.. Tapiiiii... Sape la nak bagi kan.. Sadis... (>.<) Tak dapat snap siang.. Snap malam pun ok gak ni.. Sunset.. Lalalalalala... Cam lama dah tak snap sunset.. Tapi nak snap area mana ek? Huhuhuhuh... Rasa cam nampak port baik hari tu.. Takpe la.. Balik nanti gi recce la. Sedang berkira2 untuk singgah senawang mengambil peralatan.. Itu pun kalo ade hati la nak snap2 ni.. Kalo xde hati nak snap2.. Nampak gayanya.. Sesi tido la jawabnya.. Ekekekeke... Ok la.. Saje je ni nak menghapdet.. Daaaaaa..

Monday, October 8, 2012

Ada yang bertanya??

Assalamualaikum...

Ehem.. ehem... Ada beberapa kawan yang PM tanya kenapa tetiba post lagu Cinta Bersemi Kembali.. Ada sehsuatu kah? Apa yang terjadi? Waaaaaaa.. Rajin juga korang men"skodeng" blog cah yer.. Haiyaaahhhh.. No gossip2 please!! Hik hik hik... Errm.. Ok.. Lagu Cinta Bersemi Kembali tu takde kena mengena ngan cah la atau sesiapa disekeliling cah... Saje menjadi halwa telinga ni haaaa... Masa mencari2 lagu2 yang best untuk didengar.. tu yang TERjumpa lagu tu..  Aiyoookk!! korang ni kan.. pantang la mak haplod or post lagu ala2 pesen hazab ni kan.. Seme nak gossip... Dah! Dah! Gi wat keje sana.. Nak gossip2 tunggu weekend yer.. PisNoWor.. Love u all!!

Friday, October 5, 2012

Cinta Bersemi Kembali

Assalamualaikum...

Matiklaaa!! Tu dia tajuk post pesen hazab! Ekekeke... Saje je tu.. Minggu sudah2.. minggu berkabung kan. Makanya.. minggu ni harus happy! Tak kira la walaupun dalam hati ade duri.. Huk huk huk (>.<).. Eeehhh!!! Apekah?? Kata nak happy.. Happy la ni.. Happy!! Minggu sudah memang mood mendom ke laut.. Haaaisshh.. Macam2 dugaan kan Cah.. Arrrrr... Motip tajuk post blom lagi diberitahukan?? Owwhhhhh!!! Itu bukan tajuk berkaitan I yer hadek2.. hakak2.. Ni lagu yang cah TER Youtube 2 minggu sudah.. Apehal minggu ni motip banyak TER..TER.. ni? So.. Saje nak berkongsi.. Layannnnnn.... Ngeh..ngeh..ngeh..


Kenangan indah saat bersamamu
Saat kau ada di sampingku
Kini semua terulang kembali
Masa-masa terindah bersamamu

Aku jatuh cinta lagi
Cinta yang dulu bersemi kembali
Aku jatuh cinta lagi
Cinta pada mantan kekasihku


Cinta yang pernah ada di hatiku
Kini telah hadir kembali di jiwaku
Mungkinkah semua terulang kembali
Ku ingin engkau seperti dulu


Ku rasa ku tlah jatuh cinta
Kepada dirimu


Aku jatuh cinta lagi
Cinta yang dulu bersemi kembali
Aku jatuh cinta lagi
Cinta pada mantan kekasih...


Ku rasa ku tlah jatuh cinta
Kepada dirimu


Aku jatuh cinta lagi
Cinta yang dulu bersemi kembali
Aku jatuh cinta lagi
Cinta pada mantan kekasih...

Rasa cam rajin lak =)

Assalamualaikum..


Ekekeke.. motip sangatkan tajuk post! Hahahaha! Rajin la sangat.. Tapi semalam kira rajin la.. Pergi menjenguk ke Alamanda setelah sekian lama tak jejak.. Dah berubah sungguh Alamanda.. Banyak kedai2 yang dah bertukar. (Nampak benor dah lama giler tak jejak sana.. Sadis!) Ala... Gi sana pun sebab nak bayar bil digi yang hampir kena bar dah.. Selalu bayar online jerk. Tapi sebab digi dah call.. Limit dah nak cecah 95% maka haruslah dibayar di kaunter.. Huhuhuhuk... Keluar duit lagi.. (>.<)  Dan semalam sempat la berjalan2 ke Alamanda tu dan update kedai2 yang ade dan dah xde kat sana.. Done!! 

Balik dalam kul 7.15 malam sampai umah.. Ermmm.. Badan lak rasa sengal2.. Aaaaaa... Melepet! Tapi gagahkan juga supaya tak baring dulu.. Kemaskan budak2.. Bagi makan dan baru la berehat.. Tahap keMALASAN berada pada tahap 80%.. Tapi gagahkan juga wat ape yang patut lepas tu.. Berehat... Tau2 je da tertido.. dan tau2 je terjaga balik.. Arrggghhh!! Ni yang malas kalo jadi balik camni.. Asal tengah malam je terkebil2.. Tapi badan rasa sakit2.. So memang tak buat apa la.. cuma baring.. Sapu minyak panas dan berehat.. Cuma yang boleh buat ialah.. baring..baring..baring.. baring.. Tapi tak lelap2 juga.. Last2 bawak ke subuh tak tido.. Hamek ko!

Bila pagi badan ok je.. Ermmmm.. Malas nak fikir bukan2.. Abaikan.. Si kecik Moo pun da bising2 kat luar pintu bilik.. Malam tadi memang saje letak dia kat luar.. Tak larat nak layan dia bergurau.. Siap2 bagi bebudak makan.. Mandi dan bersiap..Keje!! Agak semangat la nak gi keje.. Walhal hari Jumaat dah.. Semangat sebab sok dah sabtu.. Ekekekeke.. Alaaaaa... bukan watpe pun weekend selalunya.. Dok teman adik sepupu.. tak pun melepak tepi pantai.. Tu je keje ko Cah! Takde la lain!

Ade je gambar nak diupload hasil dari melepak kat pantai minggu sudah.. Tapi cam malas nak haplod.. Ermmm.. Nanti2 la kalo rajin yer.. Errmmm.. Minggu ni nak gi mana yer? Arrrrrr... (>.<) Balik senawang la.. Rindu ngan Gadis Manis NCQ Lalalalalala.... Daaaaaa!!

Thursday, October 4, 2012

Armada ~ Hargai Aku

Assalamualaikum..

Haaaaa!! Motip sangat kan.. Minggu ni adalah minggu menghapdet lagu.. Ni adalah salah satu lagu yang ada dalam playlist cah.. Hik hik hik.. Lagu ni cah jumpa masa tengah2 cari lagu yang best.. Bila dengar dan hayati lirik.. Cam best.. so.. sesi mendonlod pun bermula.. Ok.. Selamat mendengar.. =)



Seringkali kau merendahkan ku
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa


Selalu saja kau anggap ku lemah
Merasa hebat dengan yang kau punya
Kau sombongkan itu semua


Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku


Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku)
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa


Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku


Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku....


Wednesday, October 3, 2012

Kadangkala sepi itu indah


Mojo ~ Andai Ku Bercinta Lagi

Assalamualikum..

Ahaaa! Tetiba mood jiwang sampai kan? Aaaaa.. Lagu ni TERbekumandang menjadi halwa telinga cah pagi tadi.. on je media player.. terus lagu ini diputarkan.. Huhuhuh.. So.. Rasa cam nak kongsi lirik lagu ni.. Lagipun dah lama tak kongsi lirik lagu kan? =) so.. Selamat mendengar!



Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti

Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti

Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka

Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh

Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih

Berapa lama lagi harus ku merintih

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka

Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka

Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

ANDAI KU BERCINTA LAGI.... 

Tuesday, October 2, 2012

Setiap yang terjadi ada hikmahnya..

Assalamualaikum..

Rasanya macam malas nak menghapdet..  Tapi disebabkan masih mamai hasil makan ubat tido malam tadi.. otak masih blur.. So.. marilah me 'refresh' kan mata dan otak ni kejap dengan menghapdet blog... Minggu yang sangat2 malang kot minggu lepas.. Ermmm... Tapi harus redha ngan kejadian yang menimpa diri.. ada hikmah mengapa ianya terjadi.. Mengapa?.. Kenapa?.. Mungkin itu kifarah bagi dosa2 atau kelalaian yang telah ku lakukan..

Balik ke PD minggu lepas memang tak brape nak ade mood.. Semendang mood ke laut.. Rasa cam tak nak balik pun ada.. Nak jejak kaki ke PD tu cam berat je.. Tapi sebabkan mak.. gagahkan la juga.. Balikkkkkk!!! Ok.. Fine.. Da balik.. Ermmmm... memang tak reti nak duk umah.. PANAS.. Lepak pantai.. Menghapdet cerita ngan bekas anak2 buah masa keje kat MPPD dulu.. durang suh main jet ski.. Tapi malas... dengan baju tak bawa.. dan memang xde mood langsung untuk beriadah.. Titik.. Hanya merenung jauh ke laut menenangkan fikiran.. Mana2 call atau SMS pun tidak dilayan.. Sampai masa untuk pulang.. Macam biasa.. da balik tu hanya bersapa ngan mak je.. bersihkan diri lalu membungkamkan diri dalam bilik.. 

Ahad.. Ermmm... Pagi2 lagi dah ke pantai.. jalan2 tepi pantai.. Dapat panggilan dari mak suruh belikan barang.. Ok.. Menuju ke pasaraya di pekan untuk membeli barang.. Mengambil bakul dan mengisi barang2 yang dipesan..Orang memang ramai.. Sangat bersesak..  Menuju ke kaunter.. Menyeluk beg dan terpana... Mana wallet?? Beg di seluk lagi... Tiada? Lalu membatalkan pembelian dan terus menuju ke kereta.. puas ku punggah.. TIADA... Wallet memang tak keluar dari beg tangan tadi.. Tapi masa nak buat pembayaran memang perasan beg sedikit terdedah.. Marahkan diri sendiri kerana terlalu cuai.. Puas pusing satu pasaraya untuk mencari.. Hampa..

Kecewa.. Nilai duit yang didalam wallet memang banyak.. Dengan sebentuk cincin emas di dalamnya.. Segala kad.. Dokumen.. Arrrgggghhhhh!!! Pasti si penyeluk saku sangat gembira dengan hasil tangkapannya.. REDHA.. mungkin ini khifarah darinya.. Pergi membuat laporan polis dan balik ke rumah..

Semalam dan hari ini akan bz menguruskan segalanya.. Ic.. Kad Bank.. Lesen.. dan dokumen2 lain.. Ermmm... Ok la.. nak membizikan diri semula.. Daaaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...