Tuesday, October 2, 2012

Setiap yang terjadi ada hikmahnya..

Assalamualaikum..

Rasanya macam malas nak menghapdet..  Tapi disebabkan masih mamai hasil makan ubat tido malam tadi.. otak masih blur.. So.. marilah me 'refresh' kan mata dan otak ni kejap dengan menghapdet blog... Minggu yang sangat2 malang kot minggu lepas.. Ermmm... Tapi harus redha ngan kejadian yang menimpa diri.. ada hikmah mengapa ianya terjadi.. Mengapa?.. Kenapa?.. Mungkin itu kifarah bagi dosa2 atau kelalaian yang telah ku lakukan..

Balik ke PD minggu lepas memang tak brape nak ade mood.. Semendang mood ke laut.. Rasa cam tak nak balik pun ada.. Nak jejak kaki ke PD tu cam berat je.. Tapi sebabkan mak.. gagahkan la juga.. Balikkkkkk!!! Ok.. Fine.. Da balik.. Ermmmm... memang tak reti nak duk umah.. PANAS.. Lepak pantai.. Menghapdet cerita ngan bekas anak2 buah masa keje kat MPPD dulu.. durang suh main jet ski.. Tapi malas... dengan baju tak bawa.. dan memang xde mood langsung untuk beriadah.. Titik.. Hanya merenung jauh ke laut menenangkan fikiran.. Mana2 call atau SMS pun tidak dilayan.. Sampai masa untuk pulang.. Macam biasa.. da balik tu hanya bersapa ngan mak je.. bersihkan diri lalu membungkamkan diri dalam bilik.. 

Ahad.. Ermmm... Pagi2 lagi dah ke pantai.. jalan2 tepi pantai.. Dapat panggilan dari mak suruh belikan barang.. Ok.. Menuju ke pasaraya di pekan untuk membeli barang.. Mengambil bakul dan mengisi barang2 yang dipesan..Orang memang ramai.. Sangat bersesak..  Menuju ke kaunter.. Menyeluk beg dan terpana... Mana wallet?? Beg di seluk lagi... Tiada? Lalu membatalkan pembelian dan terus menuju ke kereta.. puas ku punggah.. TIADA... Wallet memang tak keluar dari beg tangan tadi.. Tapi masa nak buat pembayaran memang perasan beg sedikit terdedah.. Marahkan diri sendiri kerana terlalu cuai.. Puas pusing satu pasaraya untuk mencari.. Hampa..

Kecewa.. Nilai duit yang didalam wallet memang banyak.. Dengan sebentuk cincin emas di dalamnya.. Segala kad.. Dokumen.. Arrrgggghhhhh!!! Pasti si penyeluk saku sangat gembira dengan hasil tangkapannya.. REDHA.. mungkin ini khifarah darinya.. Pergi membuat laporan polis dan balik ke rumah..

Semalam dan hari ini akan bz menguruskan segalanya.. Ic.. Kad Bank.. Lesen.. dan dokumen2 lain.. Ermmm... Ok la.. nak membizikan diri semula.. Daaaaa

2 Orang Mengetuk KeyBoard:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... Best Blogger Tips

urm, bukan rezeki lah tu.. doa supaya tak ada perkara buruk berlaku kemudian hari.

Sahruddin Esa said... Best Blogger Tips

Semoga penjenayah penyeluk saku itu lekas2 dapt diberkas oleh pihak berkuasa....

Amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...