Friday, November 30, 2012

Ape?? Dah Jumaat??


Assalamualaikum..


Wohaaaa!! Jumaat sudah.. Alhamdulillah masih bernafas pada penghulu segala hari ini.. Bukan apa pun sebenarnya.. Excited nak bercuti je yang sebenarnya.. walaupun cuma sabtu dan ahad.. tapi ia dah kira berbaloi la bila bercuti ni.. Nak2 bila leh bercuti bersama family.. kan? Rasa happy je.. Walaupun sebenarnya dalam hati  tuhan jer yang tau.. Huk huk huk.. Ok.. Sila abaikan..

Balik ni nak bawa si Moo Moo balik senawang terus.. sian kat budak kecik tu dah lama tak berjalan.. Jumpa family.. Bagi dia can manja2 ngan atok ngan nenek ngan makcik2 dia yg lain.. Heheheh... Owh lupa.. dah dua hari my little Daniel datang ofis.. Sian dia tak sihat.. Tapi walaupun tak sihat sentiasa senyum budak ni.. Nampak mummy.. Siap lari terkedek2 depang tangan.. Minta dukung.. Siap ajak main belon.. 

Ni gambar semalam

Pagi tadi.. Senyum lebar.. Muka senyum ada manis.. =)
Terubat rindu.. jumpa budak ni.. Dah besar anak mummy ni.. Dah setahun sebulan.. Kejap je masa berlalu.. Tak lama lagi Daniel nak dapat adik.. Daniel jangan nakal2 tau.. Dengar ckp Papa & Mama.. Mummy sayangggg Daniel!! =)

Wednesday, November 28, 2012

Dup Dap Dup Dap...

Assalamualaikum..

Hahahah! Tu dia tajuk post bikin hanget.. Hik hik hik.. Macam ala2 nak menikah gamaknya.. Berdebar2 dek non haaa... Tak kena serba serbi.. Haissshhh.. bila la nak sampai ni.. Bukan apa.. menunggu lecturer datang menjenguk haaa... Katanya kul 10.. Ni dah kul 11 tak kesampaian lagi.. Almaklum la.. Cah sekarang kan tengah buat latihan industri.. So.. kena la jadi pelajar prektikal gamaknya.. Walhal bukan buat apa pun.. Buat keje hakiki gak.. Wohaaa!!

Dengan hidung ngan tekak yang masih SUCCESS.. Suara ala2 Ella gamaknya bercakap nanti haaaa... Errrr.. Guna bahasa isyarat je la.. Boley?? Hik hik hik hik... Owhhh.. Selsema dan batuk.. Sila la gi jejauh haa... Shuh!! Shuh!! Shuh!! Go away!!.. Tak sabar nak makan durian gamaknya.. Durian makin murah kan.. La la la la la.. Bila la leh makan durian ni.. Nak cari Musang King la.. Errrr.... Macam terdengar2 ade orang nak banjer la.. Haissshhhh!! Cepat la elok batuk haaaa... Tak sabar nak mencekik durian.. Oppssss!! Kurang sopan disitu gayanya.. Gaya sopan skit.. Tak sabar nak merasa makan durian.. Haaaaa.. Sopan ghetu ye dak? Ok la.. Nak hapdet tu je sementara menunggu lecturer datang.. Dup Dap Dup Dap Dup Dap... Daaaaaaaaa

Monday, November 26, 2012

Demam.. Huk huk huk..

Assalamualaikum...

Huhuhuhu.. demam melanda.. dari khamis minggu lepas sebenarnya.. tp masih boleh bertahan.. Gi gak keje cam biasa.. Selsema.. Batuk.. Owwhhh... memang sangat SUCCESS la idong ngan tekak minggu lepas.. Ingatkan hari sabtu tu reda demamnya.. Tapi kan.. kan.. Aaaaaa!! Getting worst! Makin teruk jadinya.. Suara terus ilang.. Aaaaa.. Camne nak makan durian ni?? Nampaknya.. terpaksa la dilupakan hajat tersebut dahulu yer.. Pagi2 ahad badan panas melampau.. Suara memang da xde la.. idung panas... mata panas.. badan memang la panas kan.. Minum air kosong banyak rasa cam nak kembung perut.. Isi perut pagi tu ngan nasi goreng... tapi tak rasa apa pun.. makan jeee.. Janji perut tak masuk angin.. Takut nanti lagi sakit kepala... Tapiii.. apa yang jadi.. Muntah balik.. Huhuhu

Petang semalam macam dah kurang panasnya.. Cuba isi perut ngan nasi lembik dan ayam masak steam.. Alhamdulillah.. seb baik tak muntah balik.. Dah maghrib panas pun da kurang.. Tapi disebabkan badan ni tak berehat.. Tengah malam tadi badan panas balik.. Aiyooo!!! Berat kepala! Terus telan paracetamol dan tido balik ngan kepala bertuam.. Kul 5 pagi tadi dah terjaga.. Siap2 nak balik ke putrajaya. Nak ikutkan mak tak bagi balik.. Tapi sebab hari ni ade appointment ngan kekasih gelap kat Hospital Putrajaya. Makanya terpaksa la gerak juga.. Kalo postpone jumpa nanti kekasih gelap membebel.. Asal tak datang appointment yang dah ditetapkan.. Tak koser nak dengar kekesih gelap membebel kan.. Datang jugak.. 

Pagi.. Lepas punch terus ke hospital.. Masuk ke Bilik Rehabilitasi dan paskan buku appointment. Kekasih gelap tegur awat muka pucat.. Senyum je.. Cuma bagi isyarat tangan tunjuk tekak.. Suara cam nak keluar ngan tak je.. Ngeeeee... Sempat la lelap masa on feseoterapi tu.. Rehat katanya.. Lepas tu jumpa doktor untuk tgk perkembangan.. Hehehehe... Doktor nak bagi MC, aku lak gatal kata tak payah.. just bagi time sleep je.. Doktor bagi time sleep sampai kul 1.. Walhal kul 10 da siap.. Dia suh balik rehat makan ubat dan tido.. Doktor suh ambil ubat difarmasi.. Balik umah dan ZZZZzzzz.. 

Ni pun kepala rasa cam berat.. Tu la.. Gatal! Doktor nak bagi MC sendiri gatal suh bagi time sleep je.. Huhuhu.. Merasaaaaa.. Ok la.. Nak sambung memikirkan to do list yang dah ditenung hampir sejam yang lepas.. Blur sebenarnya.. Ekekeke.. Ok la.. Daaaaa... Srot! Srot! Srot!! Aaaaacchuuumm!!

Friday, November 23, 2012

Dasar sangat kan..

Assalamualaikum..

Owwhh.. sangat dasar hocay! Balik dari keje semalam..  sekali lagi MamaBetty pi pelahap lulian katanyer.. Sangat2 meruntun Qalbu hocay! Uwaaa.. Saje je kan.. Dan nak ditambahkan hangat aku.. Ade lak HAMBA ALLAH sorang ni pi post gambar durian kat Kuala Kubu Baru nunnn.. Sadiss hocay! Saje bikin hati gua tersiat2 gamaknya.. Dan dan kan.. Sangat dasar!! Dasar lautan sungguh! Uwaaaaaa!!! Ni nak nanges ni.. Nanges sambil hentak2 kaki.. Golek2 ala budak tak dapat barang yang di minta.. Boley? Hahahaha!! Kronik dah ni.. Takpe2.. Pendam je la.. Memang dah biasa memendam rasa bagai ni.. Sob Sob Sob.. Jangan malam nanti tido pun mimpi durian sudah..  Macam orang tu TERmimpi kan saya.. Eh? Ade ker.. Teeeeettttt!!! Pis No Wor.. Ngeeeeee =)

Thursday, November 22, 2012

Musim Durian Kata nyer...

Assalamualaikum..

Aaaaaaa!!!! Seteressssss wa tengok bebudak SCRATCH ni sorang2 menghaplod gambau durian.. Bikin Seteressss korang tau tak?? Bukan sekali je hapload gambau... Ade buat repeat makan durian katanyer.. Pagi petang siang malam 7 hari berturut kekdahnya.. Haiiiippp!! Ini boleh mendatangkan kemurungan gua ni.. Mana nak cari durian ni.. (walhal bersepah je tepi jalan ada jual) tapi macam xde hati nak berenti bila tengok.. Sempat gak meronda ke tempat biasa melantak durian.. hasilnya -ve. Pakcik tu tak buka gerai la pulakkk... Aaarrrrrgggghhhhh!!! Takpe2.. sabtu ahad ni boleh menjalankan misi mencari durian.. Last makan durian bulan lepas kot.. tapi masa tu durian mahal lagi.. Tapiii... macam teringat durian masa gi Kuala Kubu dalam awal tahun kot ke tengah tahun hari tu.. Makan durian yang orang asli sana jual.. Sedapp!! Durian bukit.. La la la la la la.. Macam nak menghala ke sana je.... Tapiiiiii... Mmmmmmm... Tengok keadaan la. sebab macam bz sabtu tu.. OoOoOoOooooo.. Achik ngidam da deknon!! Ni sume korang nyer pasal la.. Nak2 datin MamaBetty @ Hantu Durian tu dok menghaplod gambau siap repeat.. Aaaaaaaa.... Nak Durian!!!! Gambar adalah hasil cedokan dari wall bebudak SCRATCH haaaa... Sob Sob Sob.. (>.<)




Nak DURIAN!!!!!! Uwaaaaa!!!

Wednesday, November 21, 2012

Muara Hati..

Assalamualaikum..

Tetiba nak menghapdet lagi.. Rasa cam nak hapdet lagu la plak.. Aaaaaa.. Tetiba teringat lagu Muara Hati.. OST Adam & Hawa =) Huhuhuh.. Marilah mendengar ye :)


Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya ke mana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati


[Chorus]
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu


Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Ke mana pun kan pasti kembali


[Ulang chorus]
Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta

Holaaaa!!!

Assalamualaikum..

Rasa cam lama lak tak hapdet blog ni kan... Aaaa... kira lama la jugak.. Genap2 2 minggu tak berhapdet.. Mana tidaknya... I bz noksss.. Hahahaha.. bz la sesangatkan.. saje membz kan diri!! Bercuti dari 8hb sampai 19hb.. Hamek ko!! Pergi BERTAPA kekdahnyaaaa... Lama kan.. Pastu masuk2 opis kene gi kursus 2 hari.. Ni baru betul2 duk kat opis..

Tak banyak mende pun nak diceritakan sepanjang bercuti tu... Tak ke mana pun.. hanya bersendiri menyembunyikan diri.. Ala ala BERTAPA la ni.. Huk huk huk... Dan tak banyak perkara pun yang berlaku sepanjang bercuti.. Nan Ado.. BERSEMBUNYI mencari kembali kekuatan diri.. Ho ho ho!! Apekah?? Owwhh.. Sila abaikan.. Mari mencuci mata jap tengok budak sekor ni haaaa!! 

Mummy... Namo la cedey2.. Moo ada dekat ngan mummy.. Mummy namo la cedey... Nanti moo cedey.. sob sob sob.. (>.<)

Tengok la budak ni.. pandai amek hati mummy.. Tapi banyak gak wat darah mummy tersirap jap.. Orang nak manja2 ngan dia.. Dia plak suka nau ngongkang tangan mummy.. Abes calau balau!! Aaaaaa.. apa pun kamoo tetap shooomeeelll mummy... Ok la.. saje nak hapdet je.. ngeeeee... daaaaa!!

Wednesday, November 7, 2012

Review Equilibrio (Adult And Kitten)

Assalamualaikum..

Haaaa... lama nau tak cerita pasal kucing kan.. So.. Hari ni rasa cam nak buat review pasal makanan kucing2 kat umah cah. Lama rasanya tak menghapdet pasal kucing.. Sebelum ni cah pernah beberapa kali tukar makanan kucing.. Ye la.. kesian kat durang.. asyik makan yang sama je.. Mula2 bela kucin memang bagi makan Blackwood.. Bila semakin bertambah kucing ni.. saje la nak tukar makanan kucing cah kepada StarPro. Dan hasilnya.. Selepas 3 bulan makan, kucing cah mengalami komplikasi seperti poo berdarah.. Tak semua.. Ade la 2-3 ekor. Bulu pun mula gugur.. Lebih2 lagi si Bravo.. Abes bulu dia gugur.. Bila mandikan dia.. banyak gilerr bulu gugur.. So tukar balik ke Balckwood sambil tu untuk bravo bagi Royal Canin.  sebab kesian tengok dia bulu gugur banyak sangat.. Tapiii.. Royal Canin agak mahal... Rabak poket mummy nyer.. Selepas sebulan bagi Royal Canin untuk Bravo.. Cah tukarkan kembali makanan dia pada Blackwood.. Alhamdulillah.. Seme ok.. Poo pun tak berdarah lagi dah..

Tapi... Semenjak susah nak dapat stok BW yang breeder pack ni.. Susah sebab.. Baru nak order.. Dah abes.. Uwaaaaaa!! Barang hot di pasaran.Terpaksa beli yang kecik2 tu.. Mahal laa jadinya.. Dan tambahan pula Blackwood dah naik harga.. So.. Ade kawan cadang tukarkan kepada Equilibrio (EQ). Mula2 beli EQ pack 10.1 kg (terpaksa beli 2 pack untuk menampung isi rumah) Huhuhuh.. Bulan keduanya pun macam tu.. Selepas bulan ke-3 ade kawan offer beli breeder pack!! Waaalaaaa!! Senang hidup!! Dah tak susah nak cari EQ..

Ok.. Sepanjang dah 3 bulan lebih.. nak masuk bulan ke 4 guna EQ ni.. Ape yang cah peratikan ialah.. Poo kucing2 cah tak berbau sangat!!! Ok.. Sukeh!! Dan yang kedua.. Bulu2 kucing cah dah kurang gugur!! Lebih2 lagi Bravo.. Bulu dia dah kembali tumbuh!! Oren the pirate yang bulu dia pendek2 pun bulu dan jadi cam kembang2 gebus2 skit.. Hoyeahhh!!! Selera kucing cah pun semua ok.. Poo memang takde darah la so far.. Dan sesungguhnya cah memang BERPUAS HATI lahhh bagi kucing cah makan EQ ni.. Yang Moo Moo makan EQ kitten.. Bulu pun cam gebusss je.. Seronok!! Ok.. Untuk tatapan semua.. ni gambar baru Moo.. 

I see u debab!!

Tengok ekor dia.. Kembang kan.. Ngeeee
Ni la pack EQ.. Tapi yang ni 10.1 kg nyer

Ok la!! Tu review pasal makanan kucing jenama Equilibrio.. Sangat BERPUAS HATI.. =) Daaaaaaaaaa!!!!

Tuesday, November 6, 2012

Apa ntah nak jadi..

Assalamualaikum..

Oho!! Apa nak jadi.. Apa nak jadi.. Teeettttttt!!!! Sila sambung sendiri ek.. =) Malas nak sambung lagi... Pandai2 korang la tolong sambungkan apa yang patut.. Achik malas... Ngeeeee :D Saje je hari ni.. Saje nak update gak walaupun xde apa2 yang nak di hapdetkan.. weeeeee... Pis No Wor ye semua.. =)

Friday, November 2, 2012

Jumaat..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah sudah hari Jumaat, penghulu segala hari.. Kejap je masa berlalu... Sedar tak sedar dah masuk bulan November.. Huwaaaaa.. Kojap je dah nak akhir tahun kan? Padahal rasa cam baru je lagi masuk 2012.. Huk huk huk.. (>.<)

Esok ngan lusa cuti.. Tak tau nak buat apa.. Merempit? Tak kot.. Pacak Khemah? Errmmm.. Mungkin boleh dipikirkan.. Balik PD laaa... Jenguk mak lagi bagus. Tapi... OoOoOooo.. takde tapi2.. Kena balik.. Masa ni je la pun nak balik. Sok da mula kelas semula.. Hazab nak balik PD time sabtu ahad.. Semuanya ke kelas.. Ok2.. Balik PD.. Tapi singgah senawang amek ANAK DARA dulu la.. Baru balik PD.. Ngeeeee... :p

Saja gatal nak hapdet.. ;p  Daaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...