Monday, November 26, 2012

Demam.. Huk huk huk..

Assalamualaikum...

Huhuhuhu.. demam melanda.. dari khamis minggu lepas sebenarnya.. tp masih boleh bertahan.. Gi gak keje cam biasa.. Selsema.. Batuk.. Owwhhh... memang sangat SUCCESS la idong ngan tekak minggu lepas.. Ingatkan hari sabtu tu reda demamnya.. Tapi kan.. kan.. Aaaaaa!! Getting worst! Makin teruk jadinya.. Suara terus ilang.. Aaaaa.. Camne nak makan durian ni?? Nampaknya.. terpaksa la dilupakan hajat tersebut dahulu yer.. Pagi2 ahad badan panas melampau.. Suara memang da xde la.. idung panas... mata panas.. badan memang la panas kan.. Minum air kosong banyak rasa cam nak kembung perut.. Isi perut pagi tu ngan nasi goreng... tapi tak rasa apa pun.. makan jeee.. Janji perut tak masuk angin.. Takut nanti lagi sakit kepala... Tapiii.. apa yang jadi.. Muntah balik.. Huhuhu

Petang semalam macam dah kurang panasnya.. Cuba isi perut ngan nasi lembik dan ayam masak steam.. Alhamdulillah.. seb baik tak muntah balik.. Dah maghrib panas pun da kurang.. Tapi disebabkan badan ni tak berehat.. Tengah malam tadi badan panas balik.. Aiyooo!!! Berat kepala! Terus telan paracetamol dan tido balik ngan kepala bertuam.. Kul 5 pagi tadi dah terjaga.. Siap2 nak balik ke putrajaya. Nak ikutkan mak tak bagi balik.. Tapi sebab hari ni ade appointment ngan kekasih gelap kat Hospital Putrajaya. Makanya terpaksa la gerak juga.. Kalo postpone jumpa nanti kekasih gelap membebel.. Asal tak datang appointment yang dah ditetapkan.. Tak koser nak dengar kekesih gelap membebel kan.. Datang jugak.. 

Pagi.. Lepas punch terus ke hospital.. Masuk ke Bilik Rehabilitasi dan paskan buku appointment. Kekasih gelap tegur awat muka pucat.. Senyum je.. Cuma bagi isyarat tangan tunjuk tekak.. Suara cam nak keluar ngan tak je.. Ngeeeee... Sempat la lelap masa on feseoterapi tu.. Rehat katanya.. Lepas tu jumpa doktor untuk tgk perkembangan.. Hehehehe... Doktor nak bagi MC, aku lak gatal kata tak payah.. just bagi time sleep je.. Doktor bagi time sleep sampai kul 1.. Walhal kul 10 da siap.. Dia suh balik rehat makan ubat dan tido.. Doktor suh ambil ubat difarmasi.. Balik umah dan ZZZZzzzz.. 

Ni pun kepala rasa cam berat.. Tu la.. Gatal! Doktor nak bagi MC sendiri gatal suh bagi time sleep je.. Huhuhu.. Merasaaaaa.. Ok la.. Nak sambung memikirkan to do list yang dah ditenung hampir sejam yang lepas.. Blur sebenarnya.. Ekekeke.. Ok la.. Daaaaa... Srot! Srot! Srot!! Aaaaacchuuumm!!

0 Orang Mengetuk KeyBoard:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...