Wednesday, November 7, 2012

Review Equilibrio (Adult And Kitten)

Assalamualaikum..

Haaaa... lama nau tak cerita pasal kucing kan.. So.. Hari ni rasa cam nak buat review pasal makanan kucing2 kat umah cah. Lama rasanya tak menghapdet pasal kucing.. Sebelum ni cah pernah beberapa kali tukar makanan kucing.. Ye la.. kesian kat durang.. asyik makan yang sama je.. Mula2 bela kucin memang bagi makan Blackwood.. Bila semakin bertambah kucing ni.. saje la nak tukar makanan kucing cah kepada StarPro. Dan hasilnya.. Selepas 3 bulan makan, kucing cah mengalami komplikasi seperti poo berdarah.. Tak semua.. Ade la 2-3 ekor. Bulu pun mula gugur.. Lebih2 lagi si Bravo.. Abes bulu dia gugur.. Bila mandikan dia.. banyak gilerr bulu gugur.. So tukar balik ke Balckwood sambil tu untuk bravo bagi Royal Canin.  sebab kesian tengok dia bulu gugur banyak sangat.. Tapiii.. Royal Canin agak mahal... Rabak poket mummy nyer.. Selepas sebulan bagi Royal Canin untuk Bravo.. Cah tukarkan kembali makanan dia pada Blackwood.. Alhamdulillah.. Seme ok.. Poo pun tak berdarah lagi dah..

Tapi... Semenjak susah nak dapat stok BW yang breeder pack ni.. Susah sebab.. Baru nak order.. Dah abes.. Uwaaaaaa!! Barang hot di pasaran.Terpaksa beli yang kecik2 tu.. Mahal laa jadinya.. Dan tambahan pula Blackwood dah naik harga.. So.. Ade kawan cadang tukarkan kepada Equilibrio (EQ). Mula2 beli EQ pack 10.1 kg (terpaksa beli 2 pack untuk menampung isi rumah) Huhuhuh.. Bulan keduanya pun macam tu.. Selepas bulan ke-3 ade kawan offer beli breeder pack!! Waaalaaaa!! Senang hidup!! Dah tak susah nak cari EQ..

Ok.. Sepanjang dah 3 bulan lebih.. nak masuk bulan ke 4 guna EQ ni.. Ape yang cah peratikan ialah.. Poo kucing2 cah tak berbau sangat!!! Ok.. Sukeh!! Dan yang kedua.. Bulu2 kucing cah dah kurang gugur!! Lebih2 lagi Bravo.. Bulu dia dah kembali tumbuh!! Oren the pirate yang bulu dia pendek2 pun bulu dan jadi cam kembang2 gebus2 skit.. Hoyeahhh!!! Selera kucing cah pun semua ok.. Poo memang takde darah la so far.. Dan sesungguhnya cah memang BERPUAS HATI lahhh bagi kucing cah makan EQ ni.. Yang Moo Moo makan EQ kitten.. Bulu pun cam gebusss je.. Seronok!! Ok.. Untuk tatapan semua.. ni gambar baru Moo.. 

I see u debab!!

Tengok ekor dia.. Kembang kan.. Ngeeee
Ni la pack EQ.. Tapi yang ni 10.1 kg nyer

Ok la!! Tu review pasal makanan kucing jenama Equilibrio.. Sangat BERPUAS HATI.. =) Daaaaaaaaaa!!!!

17 Orang Mengetuk KeyBoard:

MamaBetty said... Best Blogger Tips

Rindu moo...mana gambar pakcik oren gigi terkeluar tu?? Heheheh

Esah said... Best Blogger Tips

@MamaBetty Nanti ambil gambar dia.. Susah skit nak ambil gambar oren the pirate tu.. suka nau menggeleseii.. tak reti dok diam!

Iela Lullaby said... Best Blogger Tips

pnah nmpak jenama nie kt petshop..

ok sgt eh?

brape Rm eh awk beli?

Esah said... Best Blogger Tips

@Iela Lullaby saya beli breeder pack.. kat petshop ade 10.1kg dalam RM152 harga dia

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said... Best Blogger Tips

10kg je ker yg paling besar cah? 24kg cam BW xde ker?

Esah said... Best Blogger Tips

@=*_*=Phat Cat with Phat Lady Lia.. ade... cah beli yang breeder pack 25kg

Iela Lullaby said... Best Blogger Tips

klu yg 25kg pye pulak brape RM?

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Iela Lullaby

nak tanye EQ 25kg beli kat mana? berapa RM ea? tolong reply kt email sy hani.hafiz@gmail.com. Time kasih :)

suzie said... Best Blogger Tips

Memang bgs total EQ ni so far i sgt2 puas hati urine dn najis x berbau sesuai utk inhouse cat kalau nk bulu cantik beli yg persian punya, i beli kt damansara galaxy pet shop nama kedai tu total EQ yg adult chicken 10.1kg rm 140, pack persian 10.1kg persian rm 170

Anonymous said... Best Blogger Tips

Boleh saya tau kat mana nak beli yg breeder pack tu. Boleh emailkan dkt sy contact number supplier tu pls? Thank u.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sorry lupa tinggalkan email address. ida_rosly@yahoo.com sy ada 11 ekor kucing kt rumah so perlukan stock breeder tu utk menampung. T.kasih byk! ;)

Esah said... Best Blogger Tips

@Iela Lullaby Iela. Yg breder pet cari kat micaca petshop seksyen 7 or balakong.. kat situ murah skit.. RM360 untuk Breeder pack

iena marina said... Best Blogger Tips

sis nak tanya kucing sis makan eq adult kan sy thah nk cuba ni bnyak feedback kata eq bagus ..

iena marina said... Best Blogger Tips

sis nak tanya kucing sis makan eq adult kan sy thah nk cuba ni bnyak feedback kata eq bagus ..

iena marina said... Best Blogger Tips

sis nak tanya kucing sis makan eq adult kan sy thah nk cuba ni bnyak feedback kata eq bagus ..

oNe'z said... Best Blogger Tips

Sekarang eq msh ok ke?dgr cte dah xbagus macam dulu..

oNe'z said... Best Blogger Tips

Sekarang eq msh ok ke?dgr cte dah xbagus macam dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...