Thursday, December 27, 2012

Siapa? Mengapa?

Assalamualaikum..

Telah dipakai.. Masih tidak tahu siapa PEMBERINYA.. Hati masih tertanya2.. Siapa?? Mengapa??

Wednesday, December 26, 2012

Moo Moo Oooo Moo Moo

Assalamualaikum...

Alahai anak yang sekor ni.. Tak macam anak kucing dah.. Bak kata mak.. Dia sekor ni dah macam anak orang.. Ke hulu ke hilir dibawa.. gi outsation bawa.. (masa kecik2 la.. siap bawak tido dlm hotel.. Mati laaa) balik umah senawang.. bawak.. gi berambu ramba dengan GENG GARU-GARU pun bawa.. Gi melepak Ayam Penyet.. Mahbub pun bawa gak.. Huhuhuh.. Selera pun selera ala2 selera manusia.. Durian.. Jagung.. Roti Nan Chesee.. Roti canai.. Ayammmmm.. Ayammm... Huwaaa!!! Kemain lagi ko nak yer! Tapi.. Ade lagi satu hal  yang membuatkan lagi la nak cakap dia ni anak orang.. ngeeeee...  Sebelum tu.. Mari menelek muka budak ni dulu.. Budak ni jumpa masa hujung bulan puasa lepas.. Pejam celik dah 4 bulan umur budak ni.. Tapi... Tapiiiii kannn.. Badan dah tak serupa 4 bulan.. Badan da gabak! Gigi susu pun blom luruh lagi.. Sadissss!! Tajam hocay gigi budak ni.. Da la suka mengongkang.. Ok.. Mari menjamu mata..

Comel kan budak ni? Tapi jangan terpedaya ngan KECOMELAN budak ni yer.. Bak kata Achix Kurungnyer.. PENTIPU budak ni.. Hahahahah!!

Hobinyer memang suka duk di dalam beg.. Zzzzzzz...

See?? Walau dah bertukar kedai..Tetap gak la menepek dalm beg tu..

Ni namanya.. Dah keboringan menunggu mummy abes pot pet dengan kengkawan..

Macam2 aksi lagi..

Kroohhh!!! Kroohh!! Kroohh!!! Bila Mummy nak balik ni!!!

Tu dia.. Aksi.. Kemain lagi ko yer nak!!!
Comel kan?? Somellll Sangat!!! Tapi.. Perangai pun sangat comell!!!.. Aaaaaaa... Memang salah cah la lupa nak lock phone cah malam tadi.. Dan moo moo memang tido dengan cah.. Cah memang tau dia memang suka main tipon.. Tapi selalunya.. dia akan main tipon torchlight samsung cah tu.. Tapiiiii... Tapiiii.. Huwaaaa!! Malam tadi budak ni pe hentam main iphone cah.. aaaaa... sudah!!! Dia main dalam kul 3-4  pagi.. Cah sedar pun dalam kul 5... Itu pun sebab Abg long call tanya kenapa call kul 4 td.. Cah cakap la.. cah xde wat call.. Bila tengok balik kat recent calls.. PITAMMMM!!!!! Banyak no yang dia wat panggilan!!! Memang melambung la bil bulan ni gamaknya!!! Hoiii!!! Budak!! Ko dah kenapa main tepon pagi2 buta!! Tapi dia wat muka selamber tido tanpa rasa bersalah.. 

See? Dengan selamber kodok dan selambak nyer tido bila orang membebel kat dia..
Kepada yang terkena panggilan hangit pepagi buta tadi... Maaf la yer.. Huhuhuhuh.. Lepas ni kena beringat.. sebelum tido.. Pastikan telefon di lock!! Melambung la bil mummy bulan ni anak oii!! Errr... Catu makan Moo Moo boleh? Hehehehehe..

Monday, December 24, 2012

Terima Kasih Sahabat =)

Assalamualaikum..



Malam sabtu yang lepas sempat berjumpa seorang sahabat.. Dah lama tak bersua muka.. Aaaaa... lama jugak la x jumpa nyer.. Lebih setahun kot? Dia baru balik dari keje.. On the way balik dari keje.. Dia teringat kat cah dan whatsapp.. Kalo ade rezeki.. jumpa la katanyer.. Malam tu xtau nak buat apa.. Menung.. Sakit Hati.. semua ada.. Semua dipendam.. Terus set untuk berjumpa.. Jangan keluar lagi dari rumah sebelum dia sampai katanya.. ok.. Tunggu.. Tunggu.. Tunggu.. Whatsapp masuk.. Lagi 10 minit aku sampai.. Ok.. Cah keluar menuju ke destinasi.. 

Ho Ho Ho.. Memang dah lama tak jumpa sahabat ni.. Makin mengembang cah tengok.. Kembang pipi.. Kembang badan.. Kesimpulannya.. Semua kembang lah.. Ngeeeeee =) Parking kereta sebelah2.. Turun dari kereta.. Ayat pertama keluar dari mulut sahabat ni.. " Mata lebam.. Makin kurus aku tengok ko Mek.. Dah melengkung badan.. " Mek?? hehehehe.. itu memang panggilan sahabat ni dari dulu.. Ngeeeee =) Bila sahabat berkata begitu.. Hanya senyuman yang mampu Cah balas.. Tiada lain.. Melepak di mamak.. Minuman dipesan.. Bermula dengan sesi bertanya khabar.. Masing2 bertukar cerita hal kehidupan masing2.. Sehinggalah terpacul soalan cepu emas dari sahabat.. " Ko kenapa mek.. makin kurus.. Pendam Rasa?" 

Seolah tahu apa yang tersirat dihati.. Sahabat bertanya.. Senyum =).. Itu yang mampu dibalas.. Menarik nafas panjang dan mula bercerita.. Hampir segalanya diluahkan.. Nasihat diberi sahabat.. Errmmmm.. Dapat juga diluahkan.. Terasa sedikit LEGA.. " Jangan riso.. Kalo ade apa2 jangan simpan lama2 mek.. Makan dalam sok" Kata sahabat.. Baiklah sahabat.. Terima kasih kerana sudi mendengar luahan.. Kau seolah2 memahami.. Terima Kasih SAHABAT.. TERIMA KASIH.. 

Macam2 sebenarnya yang diborakkan .. Tapi itu biarlah menjadi RAHSIA antara aku dan sahabat..

Friday, December 21, 2012

Quote


Assalamualaikum..

Eh! update lagi.. Ngeeeee... =) Just nak kongsi quote.. Pis No Wor!!



A butterfly lives only 14 days but still flies joyfully capturing many hearts. The fact its life is short does not hinder it from capturing many people's hearts in its beauty. Each momemnt in life is precious and another chance to shine. Don't let pains, problems, Sadness, temptations or anything make the beauty of your life fade =)

Free Kata Nyer...

Assalamualaikum..

Heheheheh.. dah kata hari ni free kan.. So.. marilah menghapdet sekali lagi.. Memeriahkan blog yang agak bersawang sebelum ini.. =) Walaupun xde cerita tapi nak juga menghapdet blog kan.. Saje menggatal gamaknya.. Nak menghiburkan hati yang lara.. aaaaaaa..... lara ker? Ngeeeeeee =) Sila abaikan.. :p  takde perkara yang nak dikongsikan pun.. Cuma terpanggil nak kongsikan pasal Big Bad Wolf ni.. 23/12 ni merupakan hari terakhir pesta buku ini yang dah bermula seawal 7/12 hari tu lagi.. 

Aaaaaaa... Sempat la membuat marathon ke sana sebanyak 3 kali.. Ya Ampunnnn banyak nyer la buku yang menarik yang boleh dibeli.. Ok.. Sangat2 banyak yer! Dan untuk kali ke-3 nyer durang akan membuat jualan tanpa henti.. Apaaaa??? Tanpa henti.. Yerrrrr!!! tanpa henti selama 60 jam bermula hari ini!!! Aaaaaaaa... Macam nak gi lagi jer! Hari tu pergi kul 1pagi pun ramai orang.. Sangat2 hocay.. Jam!! Ni hari2 terakhir ni.. Mesti Jam lagi.. Ok la.. nak kongsi poster untuk diskaun besar besaran selama 60 jam bermula hari ini.. Korang yang pergi mesti tak rugi!!!

JOM PERGI!!!!




Wanita

Assalamualaikum..

Salam jumaat.. Moga jumaat hari ini dijalani dengan hati yang penuh ketenangan.. Alhamdulillah masih diberi pinjaman untuk terus menghirup udara di alam ini.. BERNAFAS.. ALHAMDULILLAH.. Hari ni nak mulakan mencoret blog dengan lagu wanita dari KRU.. Macam best di dengar dan lirik pun penuh makna.. ;) Ok la.. nak kongsi ini dulu untuk hari ini.. Kerana Hari ini bakal membuat blog secara berangkai kerana bos xde.. Gi meeting SKT katanya.. Muahahahah!! Gelak evil! Errr... HRMIS pun xleh nak masok.. maka.. ehem... ehem.. ehem... silalah berblog dengan kusyuk dan tawaduk yer hadek2.. ngeeeeeee =).. Eh.. melalot ape ni.. jom dengar ngan baca skali lirik nyer yer.. WANITA  =)



Lirik Lagu Wanita - KRU

Di sebalik semua lelaki di dunia

Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu
Demi insan yang disanjung dalam hidup

Tatang hatinya bagai permata

Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah

Setia didalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita

Senyumannya mampu mengubati pilu

Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu
Menenangkan kalbu
Jgn kau hampakan cintanya yang tulus


Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah

Setia didalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita


Itulah dia seperti dia menyelimutmu


Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah

Setia didalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita


Itulah saja balasan diminta
Seorang Wanita

Dengar lagu ni.. dan terus teringat MAK ngan AYAH.. (T_T)

MAAKKKKK!!!AYAAAHHHH!!! MISS BOTH OF U SO MUCH!!!



Wednesday, December 19, 2012

Hadiah Penuh Misteri..

Assalamualaikum..


Sebenarnya dari  minggu lepas nak hapdet pasal ni.. Tapi macam malas nak menulis. Tak rajin nak menaip.. Tak tahu ke mana perginya nafsu untuk mengarang ayat dan melakarkannya di blog kesayangan ni.. Err.. Sayang ker? Owh.. memang sayang.. sebab kadang2 blog ni la tempat achix merempan.. Hehehe.. Ok.. Errr.. tajuk post pun dah penuh misteri.. Ala2 misteri nusantara.. Jangan dibiarkan hidup anda diselubungi misteri.... Kekdahnya.. Hehehe

Baiklah.. Gini citernyer.. Minggu lepas dalam hari selasa.. Cah terima parcel daripada seorang hamba ALLAH yang Cah tak tahu sape la orangnya.. Sebabnya dihantar menggunakan pos laju.. Dan no telefon pengirim yang ditulis oleh si PENGIRIM adalah no telefon Cah sendiri.. Alamat pula.. dari Selangor.. Errrr.. Motip? Hmmmm... OK.. Hati sudah berdebar2.. Parcel yang cah dapat cah goncang2.. Ok.. Serius nak tau.. Parcel dibuka dan didalamnya ada plastik Fossil.. Aaaaaa... Ada kotak merah didalamnya yang tertulis Happy Valentine's (Fossil Printed)... HahahahahahHADOI.. Gelak.. Ape valentine jauh lagi dek non hoiii!! Ok.. mula curious.. dah macam kucing.. "Curiousity Killed The Cat" Haaaaaa!! Ghetu gamaknya.. Rasa nak tercabut jantung bila buka kotak ada jam didalamnya.. Owhhh.. Motip apekah??

Dan.. Jam tu adalah jam yang lebih kurang sama yang Cah post kat wall FB 3-4 bulan yang lepas.. Pitaammmmm!! Rasa nak pengsan 44 kali.. Masalahnya cuma nama pendek yang ditulis.. RAMLI.. setahu Cah la.. Ramli yang cah tau Ramly Burger je.. ngan Ramli pemain bola sepak dalam iklan TMnet tu.. Ermmmm... Ermmmm... Sape la Hamba ALLAH ni.. Awat la pemurah sangat deknon.. Haiyyaaakkk!! Dah pening mak enon kepala cah ni memikirkan siapa yang bagi.. Puas telefon orang2 terdekat yang tau personal number cah.. Semuanya kata tak bagi.. Adoii!! Kepada Hamba ALLAH yang sangat2 budiman tu.. Terima Kasih atas pemberian anda.. Dan untuk tujuan apakah anda memberi jam itu.. Saya masih tertanya2?? 

Happy Valentine's katanya.. Huk huk huk..
Jam tangan Fossil.


Telah dicuba.. Errrmmm...

Terima kasih..
Masih mencari siapa PEMBERI MISTERI ITU... Errrmmmm

Friday, December 14, 2012

........

Assalamualaikum..

Malas nak hapdate.. Pis No Wor =)

Wednesday, December 5, 2012

Errrmmmm..

Assalamualaikumm..

Sedar tak sedar dah hari rabu.. Kejap je masa berlalu.. Errrmmm.. Badan masih tak brapa sihat.. selsema dah hilang.. Tinggal batuk je lagi.. Sesekali badan kembali panas.. Owh... Berat rasa badan.. Huk huk huk.. Mungkin sebab terkena hujan hari sabtu lepas.. Mungkin.. Dah hujung tahun pun.. Tak lama lagi akan melangkah ke tahun baru 2013.. Sekejap je kan.. Aiseyyy.... Sekarang punya masa memang pantas je berlalu.. Memang tak sedar la.. Tau2 je dah hujung tahun.. Macam yang rasa sekarang ni la.. Dah bulan DISEMBER haaaaa.. Cam tak caya.. Tapi percayalah.. hehehe... Ni pun saje je merepek.. Asalkan berhapdet blog ni.. xde la tinggal bersawang kan.. Ngeeeeee =)

Dah hujung tahun ni.. maka.. banyak la kerja2 yang nak disetelkan .. Ye laaaa... Mana nak isi SKT.. Nak wat report.. Mana nak siapkan Log Book.. Mana nak siapkan report projek.. Mana nak study lagi untuk exam nanti.. Mana nak siapkan slide untuk presentation lagi kan.. Uwaaaaa!!! Errr.... Bos.. Tak isi SKT boleh tak.. Macam malas je nak login ke HRMIS tu.. Asyik2 hang je..  lalalalala.. Boleh la bos yer.. Ekekekeke.. (Ada yang kena pelangkung ngan bos gak gamaknya nnt) Pis No Wor.. =)

Hujung tahun macam ni jugak la Heng Pong wat hal.. Adeh! Leh jawab call je.. sms atau buat call da xleh.. Saje je kan..Uwaaaaa!! Takpe.. Dah wajib tukar kot.. Dah hampir 4 tahun berkhidmat.. Dah tiba masa dia padam sendiri.. Ekekekek..Ok.. Tu nanti la pikir.. Wat masa ni pakai dulu mana ada yer.. Leh jawab call kira ok lg la.. =) Ok la.. Stop sini dulu.. Daaaaa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...