Wednesday, November 20, 2013

Rajin Sangat Ker??

Assalamualaikum...

Dah hampir sebulan x menghapdet blog kesayangan... Alaaaa.. Bukan apa.. Ni pun sebab tengah jaga kaunter.. Bosan tak tau nak buat apa gamaknya.. Teringat dah lama tak hapdet blog.. Hari tu janji nyer ape?? Eh! Ade janji ker? Macam xde jer.. Macam xde jer?? Ekekekekek.. Kira ok la tu kan.. sebulan sekali hapdet blog.. dari terperam jadi asam... Kan? Saje je nak ilangkan rasa bersalah... :p

Hari ni rasa terpanggil lak jari jemari gemok ni nak mengetok keyboard.. Gemok la sangat kan jari jemari ai tu.. Alaaaa... kalo jari ai gemox pun.. Ai x perlu la nak mengkuruskan badan buat plank beberapa saat pastu heboh satu dunia kan.. Ai xde la sampai nak bagi tau satu dunia ai on diet kira kalori berkilometriko kan.. Kalo dah kurus xde la ai nak heboh satu dunia cakap ai dah kurus berkilometriko!!!.. Tapi gambar lama juga yang dok di tepek.. Kalo ai da kurus.. mesti la ai tepek gambar terbaru ai selim meliiimmmm!!! Eh! Ke berangan jer yang ai dah kurus.. tapi hakikatnya masih membela lelemak???  Koh koh koh...

Ni sesi luahan perasaan ke apa ni?? Eh! Sukati mak la kan.. nak tulis ape.. luahan rasa, hati, pankreas, limpa ke apa kan?? Kalo tak suka jangan baca... Ngerti?? Dah!! ape yang ko merepek kan tetiba nak merempan ni cah oii... Cer bawak Isghtifar bebanyak... Tarik nafas dalam2... Hembus perlahan2... Ngeeeee... Ok2... Kembali ke realiti..

Ok2.. Xde apa yang menarik pun nak diceritakan.. Cuma jarang hapdet blog sebab kekangan masa ngan keje ofis dan study.. Akhirnya.. Da sampai ke semester akhir pembelajaran.. Ahaks!! Macam tak caya je kan?? Kejap je dah nak 5 tahun.. Gigih makcik tau nak menghabiskan study.. Rajin tak?? Rajiiinnnn sangat kan?? Cettt!! Ni pun hazabbbbb la sangat nak ngabeskan semester yang berbaki tak sampai 2 bulan je lagi... Thesis?? Aaaaaaa.... Macam nak nangis gamaknya membuat thesis ni dek non!! Kalo kelas dan exam.. mak gigih lagi.. Tapi.. Thesis ni membuatkan hidup jadi porak perandaaa.... Sadiissss hocay!! Rasa mcm nak give up pun ada.. Tapi mengenangkan tinggal skit je lagi.. Gagahkan la juga.. walaupun resultnya nanti ntah apae2... Wuwuwuwuwuw..

Ok.. tu je la rasa nak luahkan.. Saje je nak bagi blog ni berhapdet kan... Sesambil meluahkan rasa, hati, pankreas, limpa apa yang patut... Ngeeeee... Daaaaa... :p



Friday, October 25, 2013

Salam Jumaat!! =)

Assalamualaikum....

Ohhooooiiii!!! Mana ntah pergi semangat berkobar-kobau kau nak hapdet blog tiap2 hari cah??? Nampak nyer.. Semangat tu ko campak je la ke laut gamak nyer yer.. Koh Koh Koh.. Alaaaaa.. xde tiap2 hari seminggu sekali pun cukup la kan.. ataupun 2 minggu sekali.. ataupun sebulan sekali.. janji ade kan.. Ngeeeeee.. JANJI ADA.. :p

Takde apa yang menarik terjadi pun dalam minggu lepas dan minggu ni.. Cuma acara makan2 je la yang lebih pun.. Biasalah kan.. Kalo dah nama pun berkumpul ngan garu2 siblings niiii.. Makan je la keje nyer.. Makan.. Makan.. Makan.. Makan.. dan Makaannnnnn!! Hik Hik Hik.. :p

Ok.. hari selesa lepas telah berjanji setia dengan garu-garu sibllings untuk berkumpul makan2 kat Seoul Garden The Mines.. So hari itu punya acara makan2 bermula awal tau! Kul 6.30 ade yg dah terpacak di sana.. Takut habis lauk gamaknya... Ai kelewatan sedikit.. Balik umah dulu.. Bertukar pakaian... Ngeeeee.... Ni la acara makan2 yang tak sudah2 nyer.. Orang lain silih berganti.. Tapi meja kita org.. tak berganti2 orang.. Cuma terdapat pertambahan pinggan je kat meja tu.. Dari kul 6.30 sampai la tutup kedai tekau!!! Hazaaabbbbb!!! Sampai budak Seoul Garden tu remind kat meja kita org.... "Akak.. Untuk buffet pukul 9.45 kita tutup yer".. Baiklah dik... Ngeeee... ape lagi.. Aaaaaa.. tengok je la gambar yg di cilok kat FB my garu-garu siblings yer... Daaaaaaa... 

Achix kurung and latin kesayangan...
Abaikan tangan gemorks terbabit.. perhatikan udang2 yang bergelimpangan.. Hehehehe..
Jejaka idaman katanya... Hok hok hok
Achix kurung dan latin yang sangat sexciteddd!!! ooopppsss!!!!
Nom..Nom..Nom... Lepas satu pinggan bertukar ke satu pinggan lain.. 
Marilah makan.. makan.. makan.. dan MAKAN!

Masa ni tak cukup ahli lagi... :p

Achix kurung kesayangan hamba... :)

See the pinggan??? Hahahahaha!!! 
Ok la... nak kongsi tu je... Daaaaaaa... 


Thursday, October 17, 2013

Sujud Syukur Tekau!!!

Assalamualaikum..

Tu dia!!! Tajuk post tak hengat.. Bukan ape.. Tetiba hari ni mak rasa macam nak buat sujud syukur tekau!! Awat??? Hari ini dalam sejarah hocay!!! Hooowwtttttt story sangat tau!!! Terus rasa nak tulis satu entry khas... Haiisshhhhh!! Nape sampai nak wat entry khas ni?? Khas untuk siapa?? Kenapa?? Mengapa?? Bagaimana?? Dimana??? Haaaaaa!!! Tu dia ko soklan!! Hahahahahaha!!! Gelak evil

Ekceli... Bukan la ape pun.. Tapi mak rasa nak sujud syukur kerana hari ini dalam sejarah hocay!!!!! Achixkurung  a.k.a Achix Potong Mawar menjawab call Cah sepantas kilat kau!!! Tu dia!! Rasa nak nangis mengalir air mata berdarah bila dia jawab sepantas kilat!! Alaaaaaa!! Pasal orang jawab sepantas kilat pun nak heboh??? Haaaaaa!!! Ade sejarah hocay disebalik rasa nak sujud syukur sebab Achixkurung jawab call sepantas kilat hocay!! Sebab.... Sebab apa tau.. Antara adik bradik lain mak lain pak Cah ni... Dia laaaaaa paling hazab kalo ko call tau!!! Semendang tak berjawab.. Bukan saje tak berjawab.. Return call pun dia akan bua tikut mood dia.. Atau dia akan terlupa untuk return cal!!Ape tah lagi SMS kan??? Hari ni ko antar SMS dek.. Minggu depan blom tentu dia jawab tau!!! Hahahahaha!!! Tu dia tahap ke hazabaaann Achix kurung ni... So.. Bila dia menjawab call Cah sepantas kilat hari ni.. Cah rasa sangat terharu sampai rasa nak sujud syukur ko... 

Aaaaaaaa!!! Matik la mak lepas ni di potong2.. di kerat2 oleh Achixkurung a.k.a Achixpotong... Achixkurung a.k.a Achixpotonggggg!!! Ai Lebiuuuuuuu!!! Muahahahahahaha!!! Larrrriiiikkkkkkkkk!!!! 

Monday, October 7, 2013

Kenanga Wholesale City.. Girls Day Out!!

Assalamualaikum...

Haiiissshhh!!! Lama tak bersiaran gamaknya.. Konon nak sentiasa hapdet  blog yer Cah?? Nan hado la ko nyer semangat tu.. Ke laut gamaknya!! Hik hik hik.. Ai bukan ape.. Agak lama bercuti dan diberi cuti untuk berehat.. tu yang lama menghilang diri tu.. alaaaa... xde la lama mana kan? Tak smp sebulan lagi kan?? Kira ok la tu kan.. kan.. kan.. kan..  La la la la... Nak sedapkan hati... Bluweeeekkk!!! :p

Eh! Apesal tajuk post pasal KWC.. tapi ko melalut  ke laut pasal tak hapdet blog ni cah!! Alaaaa... Tu baru mukadimah... Ni baru nak story pasal ni la.. Girls Day Out katanya... Aaaaaa... Camne leh timbul idea nak GDO ni?? Okey.. cenggini kekdahnya.,.. Hari Sabtu mak xde kelas.. Kelas hari ahad sajork..So amatlah bosan minggu ni tak tau nak ke mana.. Nak balik kampung BB.. Hakak dan abang tercinta gi Holiday Hollywood Bollywood Langkawi sana... So memikirkan la idea nak ke mana... Al-maklum la.. Ai single mingle memang cenggini... Hahahahah!! Ahaks!! Bluweeekkk!!! Masa makan kat penyot hari tu si Diyana ni dok la zikir nak soping.. nak soping.. sape nak teman dia soping.. Bert takde sabtu tu.. Nak gi servis kete katanya... So diyana kena la duk umah.. Bosan katanya.. Ye laaaa... Dah biasa berjalan setiap weekend kan.. So calling2 la mak latin ni.. tanya dia nak ke KWC tak? Sebab ape nak ke KWC? Sebab latin sorang ni tak pernah gi sana.. Tak tau kat mana KWC ni.. walaupun takde la jauh mana KWC tu.. Ala2.. Sekangkang hamcorot je.. Sexcited!! sangat makcik sorang itu.. Mata blink2!!! Hahahahahah!! *matik la Ai dicarut2 kan lepas ni.. Wakakakaka!!!  Maka kami2 yang girls2 ni dok la bertanya yang lain2 ni.. Tapi tak ramai yang leh menjoin kan diri.. Cuma Cah, Latin Diyana ngan Achix Kurung Mawar @Mawardah@ Mawarong.. *lariiiikkkkk!!!! Kira jadi la jugak GDO nyer kan.. la la la la la..

Sampai kat KWC tepat kul 12.. Masuk je mall tetiba Latin cakap.. Cah!! Aku nak pengsan!!! Hahahah!! Matik la Ai!! Pengsan tengok banyak sangat kedai gamaknya... Ok.. Tujuan ke sini adalah untuk berjalan2 mencari ape yang perlu.. Itu tujuan Cah ngan Diyana tau.. Tapi tujuan Achix Kurung Mawar adalah nak TEMAN kita org je tau.. Cah ulangi.. TEMAN SAJORK... Leh caye ker?? Hahahahahahah!!! Ok.. nanti kita saksikan yer.. La la la la la....

Maka berjalanlah kami bertiga geng2 mak jemah ni dari satu level ke satu level.. Ok lah.. gambar akan menceritakan segalanya... Weeeeee!!!

Separuh dari hasil tangkapan.. Masa ni masing2 da LAPAR!!!
Muka gembira dapat makanan.. Hahahah!!!

Makan kat Shihlin.. TQ Achix kurung Mawar sebab belanja makan.. Yummyy!!! 
Ni muka orang yang NAK TEMAN SAJORK!! Hahahahaha!!!
Muka orang  kepuasan yang dapat soping.. Beli! Beli! Beli!!
Dan inilah hasilnya orang yang nak TEMAN SAJORK tu.. Hamek kau!! Kiri Kanan tak cukup tangan hocay!! Hahahah!
Kita orang keluar dari KWC tu lebih kurang kul 6.15.. Haaaa!! Tu deh! berjalan sakan dalam KWC kan.. Lain kali leh wat GDO lagi yer hakak2 sekalian.. Pastikan duit anda berkepuk di dalam wallet memasing.. Kih kih kih! ok la.. nak cerita tu je.. Daaaaaa!!!


Tuesday, September 17, 2013

Saje..

Assalamualaikum..

Saje gatai nak menghapdet.. Walaupun banyak yang nak di hapdet kan.. tapi bila dah tekan2 keyboard ni.. terus blurr.. Deleteee... Tulis.. Delete.. Dari tadi.. Kih Kih Kih.. Xpe la.. Hapdet 2-3 baris je la dulu yer.. Daaaaa!!!! ;p

Friday, September 13, 2013

Ohoooiiii!!! ~ PERTANDINGAN KUCING ANTARABANGSA

Assalamualaikum..


Hari ni nak kongsi pasal PERTANDINGAN KUCING ANTARABANGSA yang akan di adakan di tempat seperti berikut :

PERTANDINGAN KUCING ANTARABANGSA
Tempat : Audotorium Cempaka Sari, Perbadanan Putrajaya, Presint 3, Putrajaya.
Masa : 10.00pagi - 6 petang
Tarikh : 14 & 15 September 2013 (Sabtu & Ahad)

Juga terdapat Booth KUCING TERBIAR & ANJING JALANAN (SCRATCH).. Ade Kucing2 comel untuk di adopt dan juga T-Shirt Limited Addition SCRATCH.

Yang ni Cah Copy Paste dari FB Kelab Kucing Malaysia (KKM)

Pertandingan Kucing Atarabangsa dan sambutan Hari Malaysia -kibar kan Jalur Gemilang dan Penyampaian Hadiah Gambar Kucing Tercantik pada 14 dan 15 september 2013


Pertandingan "Brit Cat Of The Year 2013" dan peserta pertandingan "Pakaian Traditional Raayat Malaysia " sempena sambutan Hari Malaysia 2013

Pertandingan Pakaian Traditional Rakyat Malaysia terbuka kepada wanita dan lelaki (termasuk kanak kanak) . So siapa yg paling cantik dan kretif akan menjadi pemenangnya. Ada 3 hadiah for lelaki dan 3 hadiah for wanita (termasuk kanak2)

So jom sabtu ni ke pertandingan antarabangsa kkm yg bermula jam 10.00 pagi. Di dewan cempaka sari, perbadanan putrajaya precint 3 berhadapan istana kehakiman.

Anda di minta hadir pada atau sebelum jam 10 pagi bersama "model" (kucing) pada hari sabtu 14 sep 2013 di, Dewan Cempakasari PPj, Perbadanan Putrajaya, Precint 3, Putrajaya , berhadapan Istana Kehakiman (mahkamah besar) . Sila bawa bendera malaysia atau negeri anda bersama! Tak kira size apa pun.

Peserta juga digalakan berpakaian traditional Malaysia tak kira apa je pakaian kerana ada banyak hadiah untuk dimenangi.

Yang berminat nak join pertandingan pakaian traditional ini sila call
Pak Khalid 012 2200 982.

Penyampaian hadiah akan bermula pada jam 10.00 pagi dan peserta (seorang sahaja) akan raikan dengan lunch bersama vips dan press selepas majlis penyampaian hadiah.

Ahli2 KKM yang jika ingin turut serta lunch bersama para pemenang dikenakan sebanyak RM15 seorang.

Walau apa pun kucing anda perlu berada di venue sehingga jam 5 petang.

Jika ada sebarang pertayaan sila call pak khalid.

For more details pls call Pak Khalid , 012 2200 982




Jom ramai2 ke sana pada sabtu dan ahad ini... Jumpa anda di sanaaaa!!! =)

Tuesday, September 10, 2013

Coootti Buat Apeee???

Assalamualaikum...

Kalo dah namanyer cotiii.. errrr... Ai mestilah balik kampung kan... Ai kan mmg forever the homeless bagai tiada rumah waktu2 weekend ni.. =P

Tapi minggu ni ai tak tido dikampung.. Kerana minggu lepas da tido kan.. so minggu ni datang pagi je la.. Petang baliknya.. Ape yang menarik sangat kampung BB ko tu Cah?? Cer citer?? Eheheh.. Biasa la bila dah adek bradek mula berkumpul.. Mestilah seronok kan!! Nak2 bab2 makan ni.. Ok.. Citer bab makan ni.. Memang dari pagi dah lapor berkeroncong perut minta di isi.. Mula2 janji ngan adek manis bella kul 8 gerak dr umah.. Tapi sudahnya.. Dekat kul 8.40 geraknya.. Sebab ape?? Sebab ai tertinggal muffin coklat kat umah.. Terpaksa la dah halfway patah balik amek muffin.. Sampai kat umah bella dlm kul 9 camtu.. Sempat lagi feeding anak2 angkat bawah umah bella sebelum bergerak.. comel2 budaknya.. ada potensi untuk di PFA 14 ngan 15 Sept ni.. Hurrmmm???

Bergerak la ke BB.. Singgah kat Shell Tol Duta.. Beli Roti ngan air.. TQ Bella untuk roti ngan air.. Sampai BB dalam 10 macam tu.. Sampai2 nampak Duckie kat luar.. Errrr.... Siapa Duckie??? Duckie tu anjing jiran kita org kat BB ni.. Sian anjing dia.. dapat tuan yang xde akal.. Pi letak anjing tu ngan bekas air.. Tu pun air hujan yg bersisa... Memang rutin setiap kali datang BB akan singgah kat Duckie sebelum masuk rumah.. Panas ke hujan ke.. Tuan dia dok biar la anjing tu kat depan umah.. Ade yang aku kidnap gak Duckie tu nanti baru ko tau!!.. Adek bella bagi roti sosej yang dibeli kat Shell Duta td.. Alahai.. Sopan santun je Duckie ni ambil.. Biasa dia x bagi kita usap2 kepala dia.. Tapi hari tu dia nampak letih sangat.. Rupanya kaki dia bengkak.. Sian Duckie.. Hari tu sempat bagi 2 roti sosej.. Moga duckie kenyang.. Nyampah lak aku tengok tuan dia.. Bluuuweeekk!!! 

Ok.. Sebenarnya hari sabtu tu ade birthday party kat umah BB.. Double trouble kekdahnya.. sambut untuk 2 birthday sekali gus.. buat ala kadar je.. Alaaa.. adek bradik kan.. sesi pot luck la.. ape lg.. sampai2 tuan umah ngan abangla lom makan lagi.. Maka bersarapan lah kami.. mengadap mereka makan nasi lemak dan ai makan kuih sajork.. sedihhh.. Sob Sob Sob.. ngeeeeee.. 

Patutnya acara bermula kul 11 pagi.. Tapi achix kurung lambat kekdahnyaaa.. Terpaksa la menunggu gamaknya.. Ai lapar tauuu!!! Lambat la uuu Achix kurung... mami pun datang juga walaupun sakit2.. Get well soon mami.. Mami kena banyak rehat tau.. We love u.. Ok la.. xde byk gambar yg di ambil.. itu pun hasil celokan dari FB2 abang2 ngan hakak2 juga adek ai.. ngeee...

Gigih meniup belon masing2.. 

Budak2 umah yang sebok gak gamaknya.. 

Ini lah Birthday Girl nyer.. Adek Manes Bella!!
Sila abaikannn... Ni selepas penat mengira baju yang bakal di bawa untuk program KKM 14 ngan 15 Sept nanti.. 
Yang gambar kat bawah ni adalah untuk selingan... Anak2 anjing ni up untuk adoption.. Anak dari stray kawasan umah mami.. Comel2 semua!!  :)
His name is Darcy.. Cute kan??? 

Gambar atas dan bawah ni ialah SunBear!! Yang paling gebus antara 3 ekor.. Sekor lagi xde gambar nyer..  Sangat cute kan!! Kenapa perlu beli bila anda semua boleh adopt?? :)


Petang dalam kul 6 lebih baru balik ke Putrajaya.. Esoknya pula ke Puncak Alam.. Menguruskan adik sepupu yang sambung Master di sana.. Teman beli apa yang patut.. Dalam erti kata lain.. Setahun setengah ni... Ai bakal rajin berulang ke Puncak Alam ler.. Huk huk huk.. Ok la... Nak kongsi tu jeee.. Daaaaaa!!! =)

Monday, September 2, 2013

Kerja! Kerja! Kerja

Assalamualaikum...

Selamat hari isnin... Ngeeeeee... hari senin memang dikaitkan dengan "Monday Bluess"... Tapi hari ni mak tak sempat nak monday blues bagai dek non.. Pagi2 call da masuk.. sebab talian mak jadi hotline untuk PPA1M.. Naneeessss!!! Naseb baik sempat sarapan.. baru log in telefon.. log in je terus ade call masuk... Hazaaabbbbb!! Eh! tapi sempat gak ko menghapdet blog kan cah?? Kerlas ko cah!! Hahahaha.. ni pun brape kali terbehenti ni.. Tinggal kejap.. sambung balik kekdahnya... Sebab call masuk selang beberapa minit.. agak2 takde call leh la menghapdet blog yer adik2.. 

Ni pun gigih menghapdet sebab nak me "maintain" kan mood menghapdet blog.. kalo tak di maintain kan.. alamat ke laut la sok2 blog ni gamaknya.. Acaner?? Nanti korang gak yang rindu bagai nak rak separuh mati kan... Rindu dendam katanya.. Hapdate darimu sentiasa ku tungguuuu... Ade ker??? Aaaaaa... Sila muntah ijo.. Koh koh koh!!

Weekend yang lepas rasanya weekend yang paling bahagia untuk bulan ogos.. Sebabnya.. Hari jumaat dah cutii.. Balik kampung BB seawal jam 3 petang.. Bersama2 adek Bella yang comel.. Tapi kan.. pelik gak sebab seawal jam 3 petang jumaat tu kereta dah banyak menghala ke utara.. Ramai yang nak balik kampung kot.. ye la.. Sabtu cuti merdeka kan... Perjalanan balik kampung BB pun agak slow.. ye la.. cah drive pun selow melow ghetu.. Santai2 je ngan adek manis Bella.. Petang tu ke rumah achix nana dulu baru ke umah mami..duk lepak umah mami sampai malam.. Terima kasih mami sudi melayan kerenah anak2 homeless ni.. Hahahahah!! ok la.. Layan gambar je la yer.. 

Pilih la mana satu kampung Cah yer.. :p
Comel kan kita org nyer penjaga meja makan??  =)

Budak ni namanya Mikro.. Buta 2-2 mata.. Tapi sangat aktif!!

Tu dia lauk... Keh main yer! Meriah!! Koh Koh Koh

Adek Bella bawa Tart ni.. Sedap!!! 
Anak2 yang bergelimpangan keletihan.. Errrr.. Ni 1/4 jer yer :p 
Balik kampung sehari sebelum merdeka kan.. Sambut merdeka ngan kek laaa... :p

Itu je yang nak kongsi.. Nak sambung menjawab call balik.. Daaaaa!!!  =)

Thursday, August 22, 2013

Kuew Teow Katanyer!!!

Assalamualaikum...

Tengah merehatkan kepala jap dari membuat panggilan untuk pengesahan mereka-merka yang akan hadir ke majlis PPA1M tu.. Aaaaaaa!! Petang nnt la sambung.. Sebab rata2 ckp tak dpt feedback lagi dari tuan empunya badan.. Maka oleh itu marilah kita menghapdet blog.. Ohooooiii!!! Suke sangat yer kau cah!!! =)

Semalam al-kisahnya Cah cuti.. Ada urusan yang perlu diselesaikan dan memakan masa hampir 1 hari.. pergi pagi.. wat ape yang patut.. petang gi lagi... so.. kiranya kena la cuti kan.. cuti pun diberi.. maka ambil je la.. Redha... Huk huk huk... Hehehehe... Balik pun da petang.. Rehat2 dan dapat whatsapp dari member kipas susah mati cah.. Hahahahaha!! Sape lagi kalo bukan Mox Abie kan.. yang baru je melangsungkan perkahwinan tu.. Aaaaa... lupa lak.. dia ade pesan barang... Cah pun ade pesan barang kat dia.. Kita orang memang selalu macam tu.. berpesan2.. Maka berjanji setia lah kami berjumpa kat warung kesukaan kami... Ape ntah nama warung tu.. Tak pernah ambil tau name.. :p Tapi yang pastinya kami turun kat situ sebab kuew teow nyer yang mabeles.. Sampai terliur2 rasa sepanjang bulan puasa hari tu tau!! Ni seme Mox Abie nyer pasal la ni.. Sok2 kalo ko xde sape nak teman aku mox ooii!!! Huwaaaaa!!!

Sampai dalam kul 8.45 malam.. Mox abie dah sampai.. Cuma nyer dia ke tempat lain dulu.. Order ape yang patut dan menunggu la si mox ni sampai.. Makanan sampai minah ni pun sampai.. Pandai ko tune masa yer mox.. malas nak nunggu gamaknyer yer.. Maka ber chit chat la kami sepanjang sesi makan2 tu.. Haaa... Makin comel kawan aku sorang ni since da kawen kan.. Banyak info dan input tau!!! Hot Storyyy sangat tau!! Ko hado?? Kawan2!!!! Ai ade hot story nak kongsi ni!!! iQrammssss sangat tau!!! Aaaaaaaa!!! Kenapa la perlu ade manusia yang sebegini tau!! Mana pergi ade je iQramsss ni nyer pesen tau!!! Mencik!!!!  Tak suka! Tak Suka! Tak Suka!! 

Aaaaaa... Abai kan je la manusia macam tu.. Sempit otak kalo fikirkan.. Eh!!! Ko dah kenapa tetiba merempan cah??? Tersampok lagi??? Eh! Eh! Betul2 kan tudung.. tarik nafas dendalam... Hembus perlahan2... Haaaaaaa... Kan elok camtu... =)

Cah ade masa sebulan je lagi leh hang out ngan Mox Abie ni.. Nak ikutkan x sampai sebulan pun.. sebab seminggu sebelum dia berangkat ke Riyadh dia nak honeymoon dulu katanyer.... Nak buat anak yer mox?? *Larrriiikkkkkk!!!!! Maka haruslah menggunakan masa yang ada ni sebaik mungkin... Ye la.. Masa  ni je la pun sempat nak ber foya-foya ngan Mox sorang ni.. Lepas ni takde dah.. Aaaaaaaa!!! Nanes hocay!!! Semalam sempat snap 2 gambar je.. Jadi la kan.. Sebab banyak pengisian lain yang perlu dibuat dari bergambar.. Koh Koh Koh.. 

Ni la Kuew Teow Mabeles nyer... Ngeeeeeee.. Mox sok lusa gi lagi ek?? Bluweekkk!!! :p

Comel kan Mox Abie ni.. Maklum laaa... Seri Pengantin tak hilang lagi... Will Miss u la mox.. Sob sob sob.. :(

Tu je nak kongsi pun.. Dapat hang out.. Chit chat bertukar cerita pun da kira Alhamdulillah.. Counting days je lagi dia akan berangkat ke Riyadh.. Ai Sedih... :'(

Wednesday, August 21, 2013

Saje gatai..


Assalamualaikum..

Hari ni takde hapdet yang menarik.. Saje gatai nak menulis sebab tak nak hilangkan semangat meng hapdet yang dah ade..  :p  So far hari ni xde idea.. Tunggu la petang2.. malam2 skit ke.. Kot datang idea yang agak bernas untuk di kongsi.. Ngeeeee =)

Untuk pagi ni... Just nak kongsi ni je.. Ngeeeee...


Hahahahah!! Tu dia.. Rare kan.. Saje nak mengimbas kenangan zaman kekanak ribena agar diri ini sentiasa terasa muda belia walau hakikatnya umur dah berusia.. Comel tak Ai... Sila muntah ijo...Koh koh koh.. Ok la.. Tu je.. Have a  nice day today... Daaaaaa =)

Tuesday, August 20, 2013

Morning Sun Shine!!

Assalamualaikum...

Selamat pagi dan salam sejahtera kepada semua... Tu diaaaa ayat skema pepagi dek non.. Hahahahah!! Pagi ni tersampok ape plak? Yeaahhh!!! Alhamdulillah.. dah ade semangat semula nak menghapdet blog yang sebelum ni hidup segan mati tak mau.. Aaaaaa.... Hidup ke blog ni???Koh koh koh.. Alaaaa... kira hidup la kan?? Sbb kalo tak hidup xde la hapdet nyer blog ni kan?? My blog is an unedited version of my life..  Kalo tak berhapdet tu maknanya Ai tiadalah idea atau Ai menyendiri melarikan diri lalu meng iQrammmmssss kan diri.. atau pun Ai dah kembali ke alam barzakh.. Haaaaa... ghetu kekdahnya....  Errrkkkk!!! iQrammmssss jugakk yang ko sebut pagi2 dek non??? Choooiiiii!!! 

Tajuk kemain happy lagi ko kan Cah!! Mana taknyer.. Pepagi lagi adik beradik Ai dah menceriakan hari Ai.. Just nice!! To Kak Ngah.. Happy nyer tengok korang se family ngan chika n mami gi holiday!! Anak2 berbulus yang ada di sana semua nyer just nice je Cah tengok... Just niceeee!! Ngeeeeeee... *lariiiikkkkkk!!! Matik la... Mau Cah kena perambat lepas ni ngan kembar sama tahun aku... Ampuuuunnnn!!! 

Kami adik bradik memang suka bergurau.. Hari ni bahan abg soya conjuling.. Esok bahan pulak latin kesayangan.. Tulat plak silap2 turn Cah... Begitulah kita orang adik bradik... Tapi kami tahu.. InsyaALLAH no heart feeling antara kami adik bradik.. InsyaALLAH.. Kalo ade heart feeling.. Cah minta ampun yerrr.. Sbb Ai takmo la meng iQrammmssskan diri... Sadissss tau kehidupan begitu... Kesunyian.. Keseorangan.. Tiada kehidupan..  Hoiii!!! Jangan ko zikir nama itu!!! Ya Allah.. Ya Allah.. Ya Allah... ko dah kenapa Cah?? Aaaaa.... sila abaikan...  :p

Malam tadi Ai mood happy bersinar2 mata sebab dapat mem penyotkan diri bersama latin n lobert... Ai teruja!! Kerana telah mendapat bekalan kangkong kangkangan sedaptif yang banyak!! Hahahahah!! apekah?? Koh koh koh.. Terima kasih kepada student latin yang tidak menghadirkan diri lalu membolehkan latin dan cah menghappykan diri mendapatkan bekalan yang di ingini... Ai ajak abg ai sorang tu.. Tapi dah on the way ke MV kekdahnya... Mahu menonton movie Conjuring a.k.a Conjuling... Hasilnyaaa.. Maka ketakutanlah abang Ai untuk berak di pagi2 buta kerana laici nye telah menyorokkan diri hasil kerenjatan beberapa kali akibat menonton conjuling itteewww!! *larriiiikkkk!!! 

Tengok lah keterujaan yang dipamerkan hasil mendapat bekalan yang di ingini.. :p

My latin sedang menunggu bekalannya sampai.. Ai yang keterujaan tidak dapat mengawal nafsu nafsi untuk ngap lebih awal.. Ekekekeke.. :p

Dan hasilnya.. Ai sangat teruja dan happy untuk menghapdet blog.. Hahahahahah!! Daaaaa!! =)



Monday, August 19, 2013

Selamat Pengantin Baru Mox!!

Assalamualaikum...

Eh!Eh! Rajin pulak ko menghapdet blog pagi2 isnin ni cah yer?? Ko dah tersampok ape?? Sebelum ni kemain payah nak tengok menghapdet blog... Aaaaaa!! ini bukan cobaan tau! Ini betul2!! Betul2 menghapdet blog!! Ai bukan ape.. Things to do list memang dah buat.. Tapi nak mencari mood sebelum memulakan keje.. sebabnya petang ni mesorat.. So kena ambik feel nak ke mesorat petang ini.. PPA1M.. PPA1M.. PPA1M.. Koh! Koh! koh! Ai Fening.. 

Ok.. Dikesempatan ni cah nak mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU buat kawan kipas susah mati cah yang baru je melangsungkan perkahwinannya pada Jumaat  lepas.. Jam 8.30 malam bertempat di Tropicana Golf & Country Resort.. Tu diaaaa!!! Meriah mak enon!! Buat kat Tropicana!! Ko hado!! *Tetiba ade suara sengau *Elehhhh!! Ai pun ade kawan kawen kat Tropicana tau!! Lama dah!! Kawan u tiru kawan Aii.. Ko dah kenapa??? Kawan ko sorang je ke leh kawen kat situ.. Fengsannn!!! Owh.. iQraammmmsssss!! Ko memang betul2 menghantui aku tau! Pulanglah ke tempat asalmu!! *Buat yang memahami je.. Yang tak paham.. sila abaikan.. Koh koh koh!!

Kawen dah ko mox!! Tiada lagi kawan kipas susah mati aku nak makan kat klang.. Takde lagi kawan nak teman makan kat bekerly ngan kuew teow mabeles.. Takde lagi kawan nak ke klang ngan shah alam meronggeng tengah2 malam sampai ke pagi.. Tak lama lagi ko dah ke Riyadh mox!! Menetap lah ko disana.. Sob! Sob!Sob! Nanesss!! 

Ok lah.. meh layan gegambar yang ade yer.. 

Selamat Pengantin Baru Mox!! Akhirnya baru aku tengok ko pakai contact lense.. Kalo tak semedang ko menanges bila aku suh pakai kan!!












Tahniah to both of u.. Azrul.. Tolong jaga Mox aku ni bebaik!!Jangan buat dia nanes..




Nuwul n Tin.. Tunggu giliran korang lak yer.. :p


Meja retis ni.. Mak Tam si Mox yang cakap yer.. Bukan Ai nak ngaku retis.. Tapi... Tolong jangan muntah Hahahahah!!

Mox.. Terima Kasih!! Comel Goodies kan! :p

Ku doakan agar kebahagian milik ko dan azrul.. Aamiin..

Biasa la kan.. Kalo tak fotolergik.. Tu bukan Cah namanyer.. Ekekeke.. Comeii Tin :)


Di mana ade camera.. Di situ ade cah.. Bluweekk!! =p



Selamat Pengantin Baru Abie dan Azrul.. Moga rumahtangga yang dibina akan dijalani dengan penuh keharmonian.. Berkekalan hingga hujung nyawa juga hingga ke firdausi.. Aamiin.. =)

Layan gambar je la yer.. Tak yah nak cerita pasal majlis.. Sebab memang sangat meriah!! Daaaaa!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...