Wednesday, January 30, 2013

Tolong la Rajin Haaaaaa...

Assalamualaikum...

Tu dia motip tajuk post.. Aaaaaa.. sekarang saya mengalami sindrom cik M yang maha hebat.. Adeh!! Payah gini lor.. camne nak motivate diri jadi rajin ni?? Camne... Camne... Acix sekarang very la the MALAS nak buat keroje.. Ni gara2 bercuti ke langkawi la ni.. Cuti dari selasa bawak ke selasa.. Hamek ko!! Terus jadi mood BERcoti je gamknya haaaaa.. Acaner??? Owh... Achix takleh malas2 tau.. Nanti acaner achix nak wat SPM.. Eh!! PSM.. Dah la tinggal brape sem je nak abes ni.. Tolong la kuat semangat achix ecah oiii!! Kemon laaa... Huhuhuhuh..

Bercuti pun sekadar untuk release tension je.. itu pun percutian luar jangka.. Haaaa.. Luar jangka?? Acaner tu.. Mmmm.. Ekceli.. achix ni xde la nak ke mana2 pun.. Just nak berehat je sebenarnya sempena ade cuti tersepit Maulidur Rasul dan Thaipusam pada ahad nyer.. So saje amek cuti awal hari rabu tu.. So.. Kekdahnya selasa malam dah balik ke kampung.. TAPI!!! Tapi kan.. Nak dijadikan cerita.. huk huk huk.. Tanpa pengetahuan achix.. Ibu lak dah beli tiket melancong ke Langkawi untuk achix sekali pada malam selasa tu jam 8 malam.. Dan yang paling tragisss... Ibu bagi tahu yang penerbangann ke langkawi tu pada tengah malam hari isnin..

Tapi masa tu dah masuk hari selasa pun.. Aaaaaaa... Aiyaaaa Carambaaa!!!  Satu mende tak pack!! Mana nak setel hal anak2.. Ok.. Masih lagi cool time tu.. Dan nak menambahkan KEtragisan yang ade.. pada kul 12.30 hari selasa, bos lak suh gi meeting kat luar office.. Damn!! Aaaaaaa.... Camne ni!!.. Tawakal supaya meeting abes awal.. Seb baik meeting abes kul 5.15.. Seb baek??? Aaaaaa... Dah la satu mende tak pack.. anak2 tak bagi makan lagi.. Nak kena ade kat KLIA selewat2 nya kul 7... Aaaaaa.. Ni namanya permulaan cuti yang seteressssss...

Dengan kelam kabut nyer balik umah siapkan bekas makan budak2.. Capai je mana baju yang nampak.. Sumbat aje segala mende yang rasa perlu.. Mandi macam kartun kul 6.30 siap!! Aaaaaa.. Pesan kat ibu suh check in sesiap.. Beg yang achix bawak kira buat hand laguage je.. Park kete kat Putrajaya Sentral.. Seb baik minta tolong member hantar.. Kul 7.05 sampai sana.. Seb baik ibu dah siap2 check-in dan tinggal antar laguage je.. Pwweeehhhh!!! Seteressss dek non!!! Haaaaa.. Amek!! Sampai2 kat langkawi.. Terus book kete kat airport.. Kira murah la kete sewa sebab gi bukan masa cuti sekolah kan.. So.. Achix sewa Nissan Sentra dari hari selasa sampai khamis dengan harga RM180.. Done Kereta.. masa berbondong2 la mencari tempat nak tido lak.. Ni semua kes luar jangka kan.. makanya haruslah bersedia kalo kene tido dalam kereta je yer.. Tapi seb baik dapat gak tempat untuk bermalam... So.. Duk la kat Sea View Apartment selama kat Langakawi.. Sempat lagi meronda malam tu SEround kat Kuah malam tu.. Kul 2pagi baru balik.. Esok nyer pagi2 bangun dah bersiap untuk round pulau dan membuat aktiviti yang seangkatan dengannya.. Hari Khamis pula hari membeli belah sakan.. Malam kul 9.35 baru gerak balik ke KLIA.. Keseluruhannya.. Percutian yang pada mulanya agaklah membuat achix seteressss.. Berakhir dengan kepuasan gak la.. Agak berpuas hati gak la.. Hari2 berikutnya pula.. disulami dengan macam2 aktiviti lain dan juga aktiviti wajib iaitu tido sampai lebammm... Hahahaha.. ok la.. itu je achix nak bebel.. Daaaaaaaa....

Monday, January 21, 2013

SPM?? Aaaaaa.. PSM laa..

Assalamualaikum..

Salam hari Isnin.. Aaaaa sekejap je rasa.. Sedar tak sedar dah 21 Januari la.. Kejap je kan?? Dan sekejap je rasa 4 tahun dah study ni.. Aaaa... Dah 4 tahun dah?? Kejap je.. Yer! Dan dah mula PSM pun.. Aaaaaaa... Mati laaa... tengah memikirkan tajuk untuk PSM ni.. Lecturer dah minta.... Uwaaaa... Sekarang dah abes praktikal.. Report dah antar.. Exam dah amek.. tinggal tunggu result je.. Bulan 2 masuk kelas semula.. Huhuhuhu.. Adoii! Macam malas nak masuk kelas je.. Aci tak? Aaaaaaa.. Kalo la boleh.. Lama dah buat.. Ni kehadiran kena 80% baru leh amek exam.. Wow!! Kena gigih masuk kelas gamaknya.. Tiada lagi sesi berpoyos dan beramas mesra bersama geng gegaru la gamaknya.. Maka jadilah hamba insan TERpinggir dan Dipinggir.. *matiikkk laaaa.. Ade yang kena rejam ngan batu jap lagii... *larrriiikkkkkk!!! Eh! tapi untuk sesi BERpenyekan atau seangkatan dengan nyer still boleh kot.. Cuma weekend je yang xleh..

Errrrmmm.. Ade 2 pilihan tajuk untuk PSM ni.. tapi tu la.. nak memilihnya kena tengok data yang sedia ada.. Huhuhuh.. 2-2 tajuk pun menarik dan TERtarik je nak buat.. Tengah memikir mana yang harus dipertimbangkan dan dilantunkan untuk pemerahan otak lepas ni.. Aaaaaa.. Bangsoya.. takyah nak ngada2 melibatkan pemerahan susu dalam ini kes yer? Laaaaarrriiikkk!!!! Ekekekek.. Hmmmmm.. Rasa macam banyak perkara yang perlu dibuat untuk tahun ni.. Aaaaaaa.... Camner ni... Xpe2.. takyah fikir dulu.. Nenanti leh fikir yer.. Ok la.. saje nak menghapdet gamaknya.. Ohhhh!! sebelum terlupa.. Pagi tadi TERtengok youtube ade sorang mamat ni troll kat satu pertandingan bina badan kat KL Disember hari tu.. HahahahahaHADOII!! Memang lawak la mamat ni.. Giler confident duk kat atas tu bersama para ahli bina badan.. Orang yang ambil gambar lak.. gelak macam cik ponti.. Meh kita tengok.. la la la la la...


Tuesday, January 15, 2013

Seteresssss!!!

Assalamualaikum..

Ye.. ye.. ye.. Sekarang memang rasa sangat2 seteresss... Aaaaa.. Seteress?? Ok la.. Stress.. Ngerti? Sangat seteresss hocay! Hoii! Hoii!! Hoii! Ape stress.. stress ni... Aaaaaa.. Macam2 kene fikir sekarang ni.. Sampai satu tahap tak tau nak fikir mana satu dulu.. Kerja.. Study.. Family.. Anak2.. Suami.. Opppsss!! Hahahahahah!! I takde suami.. Masih single hocay... Tapi I ade anak2 berbulu yang berkaki 4 tu. Yang sangatttttt shomel bila buat muka tak bersalahnya tu.. Rasa cam nak picit2.. gigit2 je muka macam tu... 

Stress.. stress gak.. tapi gagahkan juga diri nak menghapdet haaa... Walaupun stress tetap gak ceria kan?..  Buat2 muka macam happy giler.. I happy ni.. Happy.. Happy sangat2.. Tengok la muka happy i ni.. Peaceeeee!!!! =) Erkkss!! Ko dah kenapa cah?? Mabok tengok citer Setia Hujung Nyawa? Sebenarnya saje merapu ni.. Nak bagi otak yang tengah beku ni mencair skit.. Bebal sangatttt haaaa... Isk..isk..isk.. Tak patut.. Tak patut.. Tak patut.. Rasa macam nak interprem hari ni buleh? Asyik anak2 je yang memenuhi ruang terlungkup blog ni.. sekali-sekali mummy durang kena gak meng inteprem kan? Ok la.. I nak wat muka manis haaa... Manis la sangat haaaa.. Sila muntah ijo.. bluweeekkkkkk!!! Ok la.. 

Taaaadaaaaaaaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Eh.. Silap lak.. Tu bukan cah.. Ekekekekeke.. Tu budak berbulu berkaki 4.. Tapi sweet sangat kan? =).. Ok la.. Nak interprem.. Say Peaceeeee.. =)

Muka comot haaaaaa... Mood otak blur.. Maaf la yer.. Saya memang tak comel!
Daaaaaaaa!!!!! :p

Friday, January 11, 2013

AdaMU ~ Najwa Latif

Assalamualaikum..

Eh! Awat rajin nau menghapdet ni.. Sawan menghapdet dah sampai ek? Muahahah!! Aaaaaa.. Takde la sawan.. Cuma nak kongsi lagu yang ada dalam drama bersiri Setia Hujung Nyawa.. Tu la padahnya kalo dah tersampok drama bersiri ni kan.. Tapi siyes.. lagu yang ade dalam drama tu bagi cah best la.. Lagu AdaMU ni dah lama dengar.. baru nak kongsi.. teringat hari ni hari JUMAAT kan.. kongsi la apa yang baik.. lagu ni pun ada unsur ketuhanan.. =) Ok.. Meh la dengar sambil nyanyi ek.. PisNoWor.... 



Lirik Lagu AdaMU - Najwa Latif

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesaranNYA
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniaNYA di dunia

KAU berikan ku kekuatan
Untuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMU Tuhan

Kerna KAU yang satu
Yang setia bersamaku
Di kala ku jatuh ku bangkit kerna MU
Ku tahu ku adaMU di sisi ku selalu
Bantulah hambaMU mencari keredhaanMU

Ku tahu ku adaMU
Ku adaMU selalu

Kerna KAU yang satu
Yang setia bersamaku
Di kala ku jatuh ku bangkit kerna MU
Ku tahu ku adaMU di sisi ku selalu
Bantulah hambaMU mencari keredhaanMU

Ku tahu ku adaMU


Merenung ke luar jendela
Melihat kebesaranNYA
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMU Tuhan

Maafkan aku

Assalamualaikum..

Wohaaa!!! Ko dah kenapa hari jumaat ni tetiba ko dah wohaaa cah oii! Mabok ape? Tajuk post maafkan aku.. tetiba wohaaa!! Ekekekekek.. Aaaaaa... xde apa pun sebenarnya.. Saja nak menghappy kan diri  ni.. Smileee =).. Biar nampak happy.. so orang xde la wat speku macam2 kan? lantak lah.. pedulikan.. Huhuhuh.. errrmmmm.. sebenarnya x brapa nak ada idea menulis hari ni.. Tapi kan.. Tapi kan.. Aaaaaaa.. Tetiba rasa macam nak kongsi lagu ni ha.. salah satu lagu dalam drama bersiri Setia Hujung Nyawa.. Aaaaaaaa... Dah tersampok dari member la ni tengok cerita ni.. Padahal sebelum ni tak hadap pun nak tengok.. TV kat umah tu pun wat ala2 tukun je.. Berbunyik dikala mak ayah atau anak buah datang umah sajork.. Skali member ni suh tengok.. Konon bajet hati keras la.. Cakap dalam hati.. aaa.. xde nyer nanti nak layan.. Tapikan.. tapi kan.. hakikatnya.. Aaaaaa.. Cair gak hati ni nak mengadap drama ni.. Hoiii!! Dan tetiba TERsuka lak kat lagu ni.. Meh la.. kita dengar dan nyanyi skali ek.. =)




Lirik Lagu Last Minute - Maafkan Aku


Lirik Lagu OST Setia Hujung Nyawa Akasia

Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lamaku kata
Yang ku cinta sepenuh hatiku

Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yang pertama kucintai

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yang dapat menemanimu
 

Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata I said i love youu..

Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lamaku kata
Yang ku cinta sepenuh hatiku

Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yang pertama kucintai

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yang dapat menemanimu
 

Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata I said i love youu..

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yang dapat menemanimu

Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata Oh i love youu..

Oh Maafkan aku..

Wednesday, January 9, 2013

Sahabat =)

Assalamualaikum..

Tiba2 terpanggil.. chewaahhh.. terpanggil la sangat kan.. Aaaaa.. Suka nau cah ngan lagu ni sekarang.. Dah berputar tanpa henti hari ni.. Tak tau la kenapa.. Tapi memang ada seorang yang istimewa yang sentiasa menjadi sahabat cah.. Siapa orang tu? Biarlah rahsia.. Ekekekeke.. ok.. Cah tujukan lagu ni untuk sahabat cah.. Jom dengar dan nyanyi skali ek.. =) 


Lirik Lagu Sahabat – Najwa Latif ft. Syamkamarul, Sleeq

[Najwa Latif]
Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa


Kau ada dikala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh


Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku


Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


[Syamkamarul]
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu


Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya


Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku


Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


[Sleeq] RAP
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)


Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau


[Najwa Latif dan Syamkamarul]
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu

Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku


Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi


Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku


Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


Sahabatku

TQ Sahabat =)

Friday, January 4, 2013

Secret Recepi & Bowling

Assalamualaikum..


Aaaaaa.. lama tul tak makan kat Secret  Recepi.. Maka oleh itu masa telah diset bersama Geng Garu Garu untuk sesi menghadap SR dan seterusnya mengadakan sesi mencampak bola ke lorong lurus.. Hehehehehe.. Ok.. Biasanya orang memulakan sesi sukan baru lah diakhiri ngan sesi makan.. Tapi.. Kalo ngan GENG GARU GARU @ SCRATCH-ERS ni selalunya sesi makan2 akan ada pada permulaan dan pengakhiran sesi bersukan atau beriadah.. Eksesais mulut dulu baru seksesais badan katanya.. Haiyyooohhh!!

Acara baling bola dihadiri oleh muka yang sama aje.. BangSoya BangKepit, Datin Diyana @ Mamabetty, Dato' Lobert, Achix Kurung @ Mawar, Akak Nana dan Ah Fad. Muka2 ni yang hadir.. Sesi bermula dengan makan2.. Dah abes makan maka beronok2 la memasing ke pusat baling bola.. Masing2 kononya tak reti main baling bola ni.. Kononnya la.. KONON nya.. Tapi kan.. Kan... Durang ni Pentipu tau! lebih2 lagi Achix kurung. Pentipu.. Pentipu tau.. Eh! Kita tak reti main tau.. Pentipu!! Hahahahah!! Ok la nak kongsi gambar.. Cah dengan penuh berkhemahnya telah mencilok gegambar dari wall BangSoya.. Cah cilok yer bangsoya.. *Huk Huk Huk* Ok la.. x banyak gambar.. cuma ade 4 je.. weeee..

Muka2 orang demam katanya.. Kannnnnn!! Selera masing2.. Hazabb!!

Ni.. Permulaan makan yer.. Nyom..Nyom.Nyom..

Berbowling dengan cerianya.. Ceria la Sangaaatttt!!
Penutup sesi beriadah.. Hamek kau! Muahahaha!!
OK.. Itu aje nak hapdet.. MOJO menghapdet blog udah sampai.. Eh?? MOJO la sangatkan.. Sok2 bersawang balik.. Ngeeeee =)

Thursday, January 3, 2013

Anjing Pun Pandai Drive Tau.. Ko hado?

Assalamualaikum..

Weeeee!! Pagi2 lagi dah ternampak You Tube dari FB kawan pasal anjing yang pandai drive.. Owwwhh!! Sangat teruja hocay!! Sangat comel dan bila tengok anjing2 ni drive kete rasa macam terpegun ala2 patung cendana melihat kecerdikan anjing2 ni.. Semua anjing ini adalah anjing2 terbiar yang telah diselamatkan dan diletakkan di Shelter SPCA Aukland, New Zealand.. Anjing2 ini diajar terlebih dahulu menggunakan prototaip steering, gear dan break.. Aaaaaaa.... Tetiba rasa cam nak adopt anjing la plak! Tapi duk apartment.. Tak boleh.. Wuwuwuwuw.. Errmmm.. Tunggu suatu hari nanti.. Ehem!! Ehem!!

Nak tengok macam mana anjing ni drive??? Jom!!

 Yang ni namanya PORTER


Yang ni namanya MONTY

Aaaaaaaaaaaaaa!!! Sangat Comel hocay!! Ok la.. Nanti nak pinjam Kerby ngan Pumpkin Rina la.. Weeeee... =)

Wednesday, January 2, 2013

Wordless Wednesday.. Before & After


Ubat Tido... ZzZzzzzz =)

Assalamualaikum..

Tetiba hari ni teringin makan ais krim setelah sekian lama tak makan.. Huhuhuh.. Tetiba tadi terasa nak makan... Turun ke kedai runcit di belakang ofis lalu membeli.. Aaaaaaaa... Ubat tido sudah mari.. Mari.. mari.. Cah sebenarnya tak boleh makan yang sejuk2 ni selalu.. Sebab akan mengantok.. Kalo nak mkn jugak.. Kene biarkan da cair skit tak sejuk sangat..  Tapi sebab tadi tekak ni gatal sangat nak makan kan.. Hadaaaapppp!!! Ngeeeee =)

Mari mencekik Magnum Almond.. oo.. nom..nom..nom.. nyom..nyom..
ZzzZzzZzzZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tahun Baru.. Azam Baru?? Ehhhhhh...

Assalamualaikum..

Fenfeeling American Curl.. Disini.. MooMoo nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2013 untuk kengkawan mummy..


Sudah masuk hari ke-2 bagi tahun ini.. 2013.. Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2013. Tahun Masihi.. Err.. Tiada apa yang menarik pun terjadi.. selain pada malam tahun baru tu telah sedaya upaya meloloskan diri daripada Putrajaya.. Owwhh.. Penuh sesak.. So.. Achix rasa beramas mesra bersama geng gegaru lebihlah berfaedah dari melihat dan mendengar hiruk pikuk bingit memekak kat Putrajaya tu.. Sebab rumah dah dekat ngan tempat sambutan diambang 2013 kan.. Maka marilah beronok2 keluar dari tempat itu.. Supaya otak anda lega... Haaaa... Ghetu kekdahnya..

Bila sebut tahun baru je.. Aaaaaa.. mesti ramai yang tanya.. Ape azam ko tahun baru Cah? Aaaaaa.. terus rasa macam kepala dibaling batu jap.. Terbeku dalam beberapa saat.. Dan jawapan spontan yang selalu keluar dari mulut adalah "NTAH".. Ekekekeke.. dan selalunya akan ada suara2 minta disumpah yang keluar.. "Memang patut pun ko xde azam.. Kawen pun tak.." Owwwhhhh.. sangat najis hocay statement itu.. Mulut tu memang minta dicili ni.. Maka selalunya ayat2 najis begitu akan dibalas dengan ayat " Ehh..? Ko tuhan ke? Dah tentu dah tertulis dalam Al-Quran.. AJAL, PERTEMUAN, MAUT tu ketentuan ALLAH... Ngerti? Yang ko sebok aku tak kawen nape? Ade aku guna duit ko untuk sara hidup aku?" Haaaaaa... Geram achix tau! Aaaaaaaa.. Ko dah kenapa merempan tetiba Cah?? Sabar Cah.. Sabar! Ok2.. Berbalik kepada persoalan azam tahun baru..

Mmmmm.. Tak terkeluar idea azam apa tahun ni... Rasanya cukuplah dengan memberi dan membuat yang terbaik dalam kehidupan seharian.. Yang lenlain biarlah tersimpan rapi dalam kotak pemikiran dan hati.. Sok2.. Terluah lah sedikit demi sedikit.. Ngeeeee.. Yang penting anak2 berbulus dan orang2 sekeliling happy.. =) Errrmmmm.. awal tahun baru ni agak bz.. Minggu ni nak siapkan report dan ade test.. Huhuhuhuh.. Bz..Bz. Bz.. Bz.. Like Bee.. Errr.. Bukan BeeHoney @ Bibihanim Hamblie hocay... Kui kui kui.. Aaaaaa.. Dah abes praktikal yer Bee.. Nanti kita pergi berjimba sama2 ek.. Tapi bukan minggu ni atau minggu depan la.. Nanti2 ek.. Sekarang akak bz walaupun tengah praktikal.. Eh! Dah abes pun praktikal laaaa... Yippiiiiee!!! Report..report..report.. Aaaaa... Motip Zikir report lak kat sini?? .. ok la geng.. Nanti update lagi yer.. Daaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...