Wednesday, January 2, 2013

Tahun Baru.. Azam Baru?? Ehhhhhh...

Assalamualaikum..

Fenfeeling American Curl.. Disini.. MooMoo nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2013 untuk kengkawan mummy..


Sudah masuk hari ke-2 bagi tahun ini.. 2013.. Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2013. Tahun Masihi.. Err.. Tiada apa yang menarik pun terjadi.. selain pada malam tahun baru tu telah sedaya upaya meloloskan diri daripada Putrajaya.. Owwhh.. Penuh sesak.. So.. Achix rasa beramas mesra bersama geng gegaru lebihlah berfaedah dari melihat dan mendengar hiruk pikuk bingit memekak kat Putrajaya tu.. Sebab rumah dah dekat ngan tempat sambutan diambang 2013 kan.. Maka marilah beronok2 keluar dari tempat itu.. Supaya otak anda lega... Haaaa... Ghetu kekdahnya..

Bila sebut tahun baru je.. Aaaaaa.. mesti ramai yang tanya.. Ape azam ko tahun baru Cah? Aaaaaa.. terus rasa macam kepala dibaling batu jap.. Terbeku dalam beberapa saat.. Dan jawapan spontan yang selalu keluar dari mulut adalah "NTAH".. Ekekekeke.. dan selalunya akan ada suara2 minta disumpah yang keluar.. "Memang patut pun ko xde azam.. Kawen pun tak.." Owwwhhhh.. sangat najis hocay statement itu.. Mulut tu memang minta dicili ni.. Maka selalunya ayat2 najis begitu akan dibalas dengan ayat " Ehh..? Ko tuhan ke? Dah tentu dah tertulis dalam Al-Quran.. AJAL, PERTEMUAN, MAUT tu ketentuan ALLAH... Ngerti? Yang ko sebok aku tak kawen nape? Ade aku guna duit ko untuk sara hidup aku?" Haaaaaa... Geram achix tau! Aaaaaaaa.. Ko dah kenapa merempan tetiba Cah?? Sabar Cah.. Sabar! Ok2.. Berbalik kepada persoalan azam tahun baru..

Mmmmm.. Tak terkeluar idea azam apa tahun ni... Rasanya cukuplah dengan memberi dan membuat yang terbaik dalam kehidupan seharian.. Yang lenlain biarlah tersimpan rapi dalam kotak pemikiran dan hati.. Sok2.. Terluah lah sedikit demi sedikit.. Ngeeeee.. Yang penting anak2 berbulus dan orang2 sekeliling happy.. =) Errrmmmm.. awal tahun baru ni agak bz.. Minggu ni nak siapkan report dan ade test.. Huhuhuhuh.. Bz..Bz. Bz.. Bz.. Like Bee.. Errr.. Bukan BeeHoney @ Bibihanim Hamblie hocay... Kui kui kui.. Aaaaaa.. Dah abes praktikal yer Bee.. Nanti kita pergi berjimba sama2 ek.. Tapi bukan minggu ni atau minggu depan la.. Nanti2 ek.. Sekarang akak bz walaupun tengah praktikal.. Eh! Dah abes pun praktikal laaaa... Yippiiiiee!!! Report..report..report.. Aaaaa... Motip Zikir report lak kat sini?? .. ok la geng.. Nanti update lagi yer.. Daaaaaaa

2 Orang Mengetuk KeyBoard:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... Best Blogger Tips

pedulikan statement tak membina tu..

Esah said... Best Blogger Tips

@Mrs.Yana @ K.M Memang buat tak tau pun.. ngeeeee =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...