Wednesday, January 30, 2013

Tolong la Rajin Haaaaaa...

Assalamualaikum...

Tu dia motip tajuk post.. Aaaaaa.. sekarang saya mengalami sindrom cik M yang maha hebat.. Adeh!! Payah gini lor.. camne nak motivate diri jadi rajin ni?? Camne... Camne... Acix sekarang very la the MALAS nak buat keroje.. Ni gara2 bercuti ke langkawi la ni.. Cuti dari selasa bawak ke selasa.. Hamek ko!! Terus jadi mood BERcoti je gamknya haaaaa.. Acaner??? Owh... Achix takleh malas2 tau.. Nanti acaner achix nak wat SPM.. Eh!! PSM.. Dah la tinggal brape sem je nak abes ni.. Tolong la kuat semangat achix ecah oiii!! Kemon laaa... Huhuhuhuh..

Bercuti pun sekadar untuk release tension je.. itu pun percutian luar jangka.. Haaaa.. Luar jangka?? Acaner tu.. Mmmm.. Ekceli.. achix ni xde la nak ke mana2 pun.. Just nak berehat je sebenarnya sempena ade cuti tersepit Maulidur Rasul dan Thaipusam pada ahad nyer.. So saje amek cuti awal hari rabu tu.. So.. Kekdahnya selasa malam dah balik ke kampung.. TAPI!!! Tapi kan.. Nak dijadikan cerita.. huk huk huk.. Tanpa pengetahuan achix.. Ibu lak dah beli tiket melancong ke Langkawi untuk achix sekali pada malam selasa tu jam 8 malam.. Dan yang paling tragisss... Ibu bagi tahu yang penerbangann ke langkawi tu pada tengah malam hari isnin..

Tapi masa tu dah masuk hari selasa pun.. Aaaaaaa... Aiyaaaa Carambaaa!!!  Satu mende tak pack!! Mana nak setel hal anak2.. Ok.. Masih lagi cool time tu.. Dan nak menambahkan KEtragisan yang ade.. pada kul 12.30 hari selasa, bos lak suh gi meeting kat luar office.. Damn!! Aaaaaaa.... Camne ni!!.. Tawakal supaya meeting abes awal.. Seb baik meeting abes kul 5.15.. Seb baek??? Aaaaaa... Dah la satu mende tak pack.. anak2 tak bagi makan lagi.. Nak kena ade kat KLIA selewat2 nya kul 7... Aaaaaa.. Ni namanya permulaan cuti yang seteressssss...

Dengan kelam kabut nyer balik umah siapkan bekas makan budak2.. Capai je mana baju yang nampak.. Sumbat aje segala mende yang rasa perlu.. Mandi macam kartun kul 6.30 siap!! Aaaaaa.. Pesan kat ibu suh check in sesiap.. Beg yang achix bawak kira buat hand laguage je.. Park kete kat Putrajaya Sentral.. Seb baik minta tolong member hantar.. Kul 7.05 sampai sana.. Seb baik ibu dah siap2 check-in dan tinggal antar laguage je.. Pwweeehhhh!!! Seteressss dek non!!! Haaaaa.. Amek!! Sampai2 kat langkawi.. Terus book kete kat airport.. Kira murah la kete sewa sebab gi bukan masa cuti sekolah kan.. So.. Achix sewa Nissan Sentra dari hari selasa sampai khamis dengan harga RM180.. Done Kereta.. masa berbondong2 la mencari tempat nak tido lak.. Ni semua kes luar jangka kan.. makanya haruslah bersedia kalo kene tido dalam kereta je yer.. Tapi seb baik dapat gak tempat untuk bermalam... So.. Duk la kat Sea View Apartment selama kat Langakawi.. Sempat lagi meronda malam tu SEround kat Kuah malam tu.. Kul 2pagi baru balik.. Esok nyer pagi2 bangun dah bersiap untuk round pulau dan membuat aktiviti yang seangkatan dengannya.. Hari Khamis pula hari membeli belah sakan.. Malam kul 9.35 baru gerak balik ke KLIA.. Keseluruhannya.. Percutian yang pada mulanya agaklah membuat achix seteressss.. Berakhir dengan kepuasan gak la.. Agak berpuas hati gak la.. Hari2 berikutnya pula.. disulami dengan macam2 aktiviti lain dan juga aktiviti wajib iaitu tido sampai lebammm... Hahahaha.. ok la.. itu je achix nak bebel.. Daaaaaaaa....

0 Orang Mengetuk KeyBoard:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...