Thursday, August 22, 2013

Kuew Teow Katanyer!!!

Assalamualaikum...

Tengah merehatkan kepala jap dari membuat panggilan untuk pengesahan mereka-merka yang akan hadir ke majlis PPA1M tu.. Aaaaaaa!! Petang nnt la sambung.. Sebab rata2 ckp tak dpt feedback lagi dari tuan empunya badan.. Maka oleh itu marilah kita menghapdet blog.. Ohooooiii!!! Suke sangat yer kau cah!!! =)

Semalam al-kisahnya Cah cuti.. Ada urusan yang perlu diselesaikan dan memakan masa hampir 1 hari.. pergi pagi.. wat ape yang patut.. petang gi lagi... so.. kiranya kena la cuti kan.. cuti pun diberi.. maka ambil je la.. Redha... Huk huk huk... Hehehehe... Balik pun da petang.. Rehat2 dan dapat whatsapp dari member kipas susah mati cah.. Hahahahaha!! Sape lagi kalo bukan Mox Abie kan.. yang baru je melangsungkan perkahwinan tu.. Aaaaa... lupa lak.. dia ade pesan barang... Cah pun ade pesan barang kat dia.. Kita orang memang selalu macam tu.. berpesan2.. Maka berjanji setia lah kami berjumpa kat warung kesukaan kami... Ape ntah nama warung tu.. Tak pernah ambil tau name.. :p Tapi yang pastinya kami turun kat situ sebab kuew teow nyer yang mabeles.. Sampai terliur2 rasa sepanjang bulan puasa hari tu tau!! Ni seme Mox Abie nyer pasal la ni.. Sok2 kalo ko xde sape nak teman aku mox ooii!!! Huwaaaaa!!!

Sampai dalam kul 8.45 malam.. Mox abie dah sampai.. Cuma nyer dia ke tempat lain dulu.. Order ape yang patut dan menunggu la si mox ni sampai.. Makanan sampai minah ni pun sampai.. Pandai ko tune masa yer mox.. malas nak nunggu gamaknyer yer.. Maka ber chit chat la kami sepanjang sesi makan2 tu.. Haaa... Makin comel kawan aku sorang ni since da kawen kan.. Banyak info dan input tau!!! Hot Storyyy sangat tau!! Ko hado?? Kawan2!!!! Ai ade hot story nak kongsi ni!!! iQrammssss sangat tau!!! Aaaaaaaa!!! Kenapa la perlu ade manusia yang sebegini tau!! Mana pergi ade je iQramsss ni nyer pesen tau!!! Mencik!!!!  Tak suka! Tak Suka! Tak Suka!! 

Aaaaaa... Abai kan je la manusia macam tu.. Sempit otak kalo fikirkan.. Eh!!! Ko dah kenapa tetiba merempan cah??? Tersampok lagi??? Eh! Eh! Betul2 kan tudung.. tarik nafas dendalam... Hembus perlahan2... Haaaaaaa... Kan elok camtu... =)

Cah ade masa sebulan je lagi leh hang out ngan Mox Abie ni.. Nak ikutkan x sampai sebulan pun.. sebab seminggu sebelum dia berangkat ke Riyadh dia nak honeymoon dulu katanyer.... Nak buat anak yer mox?? *Larrriiikkkkkk!!!!! Maka haruslah menggunakan masa yang ada ni sebaik mungkin... Ye la.. Masa  ni je la pun sempat nak ber foya-foya ngan Mox sorang ni.. Lepas ni takde dah.. Aaaaaaaa!!! Nanes hocay!!! Semalam sempat snap 2 gambar je.. Jadi la kan.. Sebab banyak pengisian lain yang perlu dibuat dari bergambar.. Koh Koh Koh.. 

Ni la Kuew Teow Mabeles nyer... Ngeeeeeee.. Mox sok lusa gi lagi ek?? Bluweekkk!!! :p

Comel kan Mox Abie ni.. Maklum laaa... Seri Pengantin tak hilang lagi... Will Miss u la mox.. Sob sob sob.. :(

Tu je nak kongsi pun.. Dapat hang out.. Chit chat bertukar cerita pun da kira Alhamdulillah.. Counting days je lagi dia akan berangkat ke Riyadh.. Ai Sedih... :'(

Wednesday, August 21, 2013

Saje gatai..


Assalamualaikum..

Hari ni takde hapdet yang menarik.. Saje gatai nak menulis sebab tak nak hilangkan semangat meng hapdet yang dah ade..  :p  So far hari ni xde idea.. Tunggu la petang2.. malam2 skit ke.. Kot datang idea yang agak bernas untuk di kongsi.. Ngeeeee =)

Untuk pagi ni... Just nak kongsi ni je.. Ngeeeee...


Hahahahah!! Tu dia.. Rare kan.. Saje nak mengimbas kenangan zaman kekanak ribena agar diri ini sentiasa terasa muda belia walau hakikatnya umur dah berusia.. Comel tak Ai... Sila muntah ijo...Koh koh koh.. Ok la.. Tu je.. Have a  nice day today... Daaaaaa =)

Tuesday, August 20, 2013

Morning Sun Shine!!

Assalamualaikum...

Selamat pagi dan salam sejahtera kepada semua... Tu diaaaa ayat skema pepagi dek non.. Hahahahah!! Pagi ni tersampok ape plak? Yeaahhh!!! Alhamdulillah.. dah ade semangat semula nak menghapdet blog yang sebelum ni hidup segan mati tak mau.. Aaaaaa.... Hidup ke blog ni???Koh koh koh.. Alaaaa... kira hidup la kan?? Sbb kalo tak hidup xde la hapdet nyer blog ni kan?? My blog is an unedited version of my life..  Kalo tak berhapdet tu maknanya Ai tiadalah idea atau Ai menyendiri melarikan diri lalu meng iQrammmmssss kan diri.. atau pun Ai dah kembali ke alam barzakh.. Haaaaa... ghetu kekdahnya....  Errrkkkk!!! iQrammmssss jugakk yang ko sebut pagi2 dek non??? Choooiiiii!!! 

Tajuk kemain happy lagi ko kan Cah!! Mana taknyer.. Pepagi lagi adik beradik Ai dah menceriakan hari Ai.. Just nice!! To Kak Ngah.. Happy nyer tengok korang se family ngan chika n mami gi holiday!! Anak2 berbulus yang ada di sana semua nyer just nice je Cah tengok... Just niceeee!! Ngeeeeeee... *lariiiikkkkkk!!! Matik la... Mau Cah kena perambat lepas ni ngan kembar sama tahun aku... Ampuuuunnnn!!! 

Kami adik bradik memang suka bergurau.. Hari ni bahan abg soya conjuling.. Esok bahan pulak latin kesayangan.. Tulat plak silap2 turn Cah... Begitulah kita orang adik bradik... Tapi kami tahu.. InsyaALLAH no heart feeling antara kami adik bradik.. InsyaALLAH.. Kalo ade heart feeling.. Cah minta ampun yerrr.. Sbb Ai takmo la meng iQrammmssskan diri... Sadissss tau kehidupan begitu... Kesunyian.. Keseorangan.. Tiada kehidupan..  Hoiii!!! Jangan ko zikir nama itu!!! Ya Allah.. Ya Allah.. Ya Allah... ko dah kenapa Cah?? Aaaaa.... sila abaikan...  :p

Malam tadi Ai mood happy bersinar2 mata sebab dapat mem penyotkan diri bersama latin n lobert... Ai teruja!! Kerana telah mendapat bekalan kangkong kangkangan sedaptif yang banyak!! Hahahahah!! apekah?? Koh koh koh.. Terima kasih kepada student latin yang tidak menghadirkan diri lalu membolehkan latin dan cah menghappykan diri mendapatkan bekalan yang di ingini... Ai ajak abg ai sorang tu.. Tapi dah on the way ke MV kekdahnya... Mahu menonton movie Conjuring a.k.a Conjuling... Hasilnyaaa.. Maka ketakutanlah abang Ai untuk berak di pagi2 buta kerana laici nye telah menyorokkan diri hasil kerenjatan beberapa kali akibat menonton conjuling itteewww!! *larriiiikkkk!!! 

Tengok lah keterujaan yang dipamerkan hasil mendapat bekalan yang di ingini.. :p

My latin sedang menunggu bekalannya sampai.. Ai yang keterujaan tidak dapat mengawal nafsu nafsi untuk ngap lebih awal.. Ekekekeke.. :p

Dan hasilnya.. Ai sangat teruja dan happy untuk menghapdet blog.. Hahahahahah!! Daaaaa!! =)



Monday, August 19, 2013

Selamat Pengantin Baru Mox!!

Assalamualaikum...

Eh!Eh! Rajin pulak ko menghapdet blog pagi2 isnin ni cah yer?? Ko dah tersampok ape?? Sebelum ni kemain payah nak tengok menghapdet blog... Aaaaaa!! ini bukan cobaan tau! Ini betul2!! Betul2 menghapdet blog!! Ai bukan ape.. Things to do list memang dah buat.. Tapi nak mencari mood sebelum memulakan keje.. sebabnya petang ni mesorat.. So kena ambik feel nak ke mesorat petang ini.. PPA1M.. PPA1M.. PPA1M.. Koh! Koh! koh! Ai Fening.. 

Ok.. Dikesempatan ni cah nak mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU buat kawan kipas susah mati cah yang baru je melangsungkan perkahwinannya pada Jumaat  lepas.. Jam 8.30 malam bertempat di Tropicana Golf & Country Resort.. Tu diaaaa!!! Meriah mak enon!! Buat kat Tropicana!! Ko hado!! *Tetiba ade suara sengau *Elehhhh!! Ai pun ade kawan kawen kat Tropicana tau!! Lama dah!! Kawan u tiru kawan Aii.. Ko dah kenapa??? Kawan ko sorang je ke leh kawen kat situ.. Fengsannn!!! Owh.. iQraammmmsssss!! Ko memang betul2 menghantui aku tau! Pulanglah ke tempat asalmu!! *Buat yang memahami je.. Yang tak paham.. sila abaikan.. Koh koh koh!!

Kawen dah ko mox!! Tiada lagi kawan kipas susah mati aku nak makan kat klang.. Takde lagi kawan nak teman makan kat bekerly ngan kuew teow mabeles.. Takde lagi kawan nak ke klang ngan shah alam meronggeng tengah2 malam sampai ke pagi.. Tak lama lagi ko dah ke Riyadh mox!! Menetap lah ko disana.. Sob! Sob!Sob! Nanesss!! 

Ok lah.. meh layan gegambar yang ade yer.. 

Selamat Pengantin Baru Mox!! Akhirnya baru aku tengok ko pakai contact lense.. Kalo tak semedang ko menanges bila aku suh pakai kan!!












Tahniah to both of u.. Azrul.. Tolong jaga Mox aku ni bebaik!!Jangan buat dia nanes..




Nuwul n Tin.. Tunggu giliran korang lak yer.. :p


Meja retis ni.. Mak Tam si Mox yang cakap yer.. Bukan Ai nak ngaku retis.. Tapi... Tolong jangan muntah Hahahahah!!

Mox.. Terima Kasih!! Comel Goodies kan! :p

Ku doakan agar kebahagian milik ko dan azrul.. Aamiin..

Biasa la kan.. Kalo tak fotolergik.. Tu bukan Cah namanyer.. Ekekeke.. Comeii Tin :)


Di mana ade camera.. Di situ ade cah.. Bluweekk!! =p



Selamat Pengantin Baru Abie dan Azrul.. Moga rumahtangga yang dibina akan dijalani dengan penuh keharmonian.. Berkekalan hingga hujung nyawa juga hingga ke firdausi.. Aamiin.. =)

Layan gambar je la yer.. Tak yah nak cerita pasal majlis.. Sebab memang sangat meriah!! Daaaaa!!!

Thursday, August 15, 2013

Ohoiiiii!! Mood menghapdet Udah Sampaeiii!!

Assalamualaikum...

Adeh!! Tajuk post tak leh blah.. Mood menghapdet udah sampeii kekdahnya.. Ye la tu Cah.. Sok2 cukup 2 entry.. ko senyap 3 bulan.. baru nak up entry baru.. Cett!! Aaaaaa... ni sebab mood raya ni.. Keje pun banyak ngelat je.. Koh Koh Koh.. Alaaaa... Bukan ade citer hot pun nak diceritakan sangat.. Kawan2!! marilahhhh!! Ade citer hot sangat tau!! Ko hado!! Hahahaha.. Apekah yang telah dimerepekkan ni cah.. Ko dah tersampok iQrammmmsss ker.. iSerammmmmsss tau.. 

Sebenarnya nak bercerita betapa happynya tahun ni kerana telah dikurniakan dengan kehadiran adik-beradik lain mak lain pak yang sangat memahami diri yang kerdil ini.. Bila berlakunya insiden ke iQramannnsss tu ia telah mengeratkan lagi tali silaturrahim antara kami.. Syukur YA ALLAH.. Kau hadiahkan aku sebuah keluarga walaupun kami tiada talian persaudaraan.. Bukan darah daging.. Tapi mereka lebih memahami diri ini.. SYUKUR.. Terima Kasih YA ALLAH.. Kami ada kampung.. Di mana di kampung ini kami sering berkumpul.. Jauh dari hiruk pikuk Kota.. Dalam saat genting begini mereka sentiasa berada disisi.. Ye la.. Ai kan ala2 anak derhaka.. Sob sob sob.. Sempat la beraya bersama adik bradik ke kampung abang yang sorang ni.. Terima kasih sekali lagi.. oOoOoOo... mood sedih apekah ini.. Shohh!! Shoh!! Shohh!! kau mood sedih... 

Haaaaa!! Ni nak cerita trip balik kampung raya ke-4 yang lepas.. Walaupun tidak dihadiri oleh adik bradik sepenuhnya.. Ade adik bradik yang masih dikampung halaman.. dan ade  abang yang sorang itu beraya sakan meriah bersama sedara mara dan kereta tak hengat donia... Tapi kami adik bradik yang ada dan dengan kehadiran mami dan uncle yang sangat sporting.. Suasana dirasakan hampir sempurna.. Koh koh koh.. Matikkk laaaaa.. Lepas ni kena minta ampun ngan abang yang sorang itu... Ampunkan saya.... Dengan pot luck memasing.. Maka berbondong2 la kami adek bradek mengadap makan yang tak sudah2.. Melepak.. Chit Chat dan juga menonton tayangan perdana katanya.. Citer Queens Of Langkasuka... Koh koh koh.. Ini kerana Ai dah terjebak ngan kerasukan kakak tercinta ngan Ananda pakwe kipas tak matinya... Hahahahahah!!! Citer epik yang pada Cah bagus ditonton.. Tonton dan nilai yer.. Bukan tonton dan ko sedut semua citer tu ko percaya boolat2 macam xde iman.... Pastu ko pong pang satu kampung citer tu memesongkan akidah kekanak.. Dah sape suh ko bawak anak ko tengok citer tu?? Apekah??? Apekah??? Aaaaaa.... Sila abaikan... Hanya yang ade dalam situasi tu yang tau.. Kihkihkih... Makanya.. Beraya di kampungku Genting Highland ittewww.. Sangat lah seronok.. 

Raya ke-2 balik ke sini.. Sila lah pilih yang mana satu ek.. Koh koh koh

Antara makanan yang disediakan untuk raya ke-4.. Tu sebahagian je tau... 
Nama pun balik kampung.. So.. Selamat Balik Kampung!! Yehaaaaa!!!
Tak banyak gambar yang di ambill.. Sebab tujuan nyer nak berkumpul adek bradek.. bukan bergambar.. atau nak menunjuk kereta masing2... Aaaaa.... Larriiikkkk!!! Ekekeke.. Ok la.. Itu je nak cerita.. Daaaaaa!! 

Dengarlah Bintang Hatiku

Assalamualaikum..

Hahahahah!! Tu dia.. Entry sempena syawal pulak.. Hari tu entry sempena ramadhan.. Lama giler nak tunggu berhapdet kan?? Rasanya belum terlambat nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua.. Kalo ade salah silap dari Cah harap ampun dan maafkan yer.. Ramai yang dok berpm tanya nape tak hapdet blog.. Aaaaaaa.. Kemalasan melanda dek non!! Tapi hari ni meng rajinkan diri..  Ni pun sebab dah rehat.. lepas tu ntah tetiba gatai nak hapdet.. Ohh yer.. Malam tadi kat news feed FB heboh orang dok update status pasal citer Ijab & Qabul.. Errr.. Mak semalam tak tengok TV.. So xtau la citer nyer.. Makanya tadi kebetulan ade member bagi link youtube citer tu.. so.. mengambil kesempatan di hari raya ni.. Errr... Sebab bos lom masuk kijer kan?? Makanya mengambil lah kesempatan tengok citer tu... Dan.. Dan.. Dan.. Aaaaaa... Terus tersuka ngan lagu dalam citer tu.. Dengarlah Bintang Hatiku.. Ekekekeke... Maka dengan pantasnya la mencari dan mendonlod lagu terbabit.. Ok.. Ni lirik lagu tu.. Lirik dia pendek je.. cuma diulang2 banyak kali.. Baca la yer.. Kalo rajin nanti baru cah link kan skali ngan You Tube nyer yer.. Selamat membaca lirik!! Daaaaa =)



De Meises - Dengarlah Bintang Hatiku


Dengarlah bintang hatiku aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tuju
Dan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Dengarlah bintang hatiku aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tuju
Dan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku
Karena bagiku engkaulah nyawaku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...