Tuesday, September 17, 2013

Saje..

Assalamualaikum..

Saje gatai nak menghapdet.. Walaupun banyak yang nak di hapdet kan.. tapi bila dah tekan2 keyboard ni.. terus blurr.. Deleteee... Tulis.. Delete.. Dari tadi.. Kih Kih Kih.. Xpe la.. Hapdet 2-3 baris je la dulu yer.. Daaaaa!!!! ;p

Friday, September 13, 2013

Ohoooiiii!!! ~ PERTANDINGAN KUCING ANTARABANGSA

Assalamualaikum..


Hari ni nak kongsi pasal PERTANDINGAN KUCING ANTARABANGSA yang akan di adakan di tempat seperti berikut :

PERTANDINGAN KUCING ANTARABANGSA
Tempat : Audotorium Cempaka Sari, Perbadanan Putrajaya, Presint 3, Putrajaya.
Masa : 10.00pagi - 6 petang
Tarikh : 14 & 15 September 2013 (Sabtu & Ahad)

Juga terdapat Booth KUCING TERBIAR & ANJING JALANAN (SCRATCH).. Ade Kucing2 comel untuk di adopt dan juga T-Shirt Limited Addition SCRATCH.

Yang ni Cah Copy Paste dari FB Kelab Kucing Malaysia (KKM)

Pertandingan Kucing Atarabangsa dan sambutan Hari Malaysia -kibar kan Jalur Gemilang dan Penyampaian Hadiah Gambar Kucing Tercantik pada 14 dan 15 september 2013


Pertandingan "Brit Cat Of The Year 2013" dan peserta pertandingan "Pakaian Traditional Raayat Malaysia " sempena sambutan Hari Malaysia 2013

Pertandingan Pakaian Traditional Rakyat Malaysia terbuka kepada wanita dan lelaki (termasuk kanak kanak) . So siapa yg paling cantik dan kretif akan menjadi pemenangnya. Ada 3 hadiah for lelaki dan 3 hadiah for wanita (termasuk kanak2)

So jom sabtu ni ke pertandingan antarabangsa kkm yg bermula jam 10.00 pagi. Di dewan cempaka sari, perbadanan putrajaya precint 3 berhadapan istana kehakiman.

Anda di minta hadir pada atau sebelum jam 10 pagi bersama "model" (kucing) pada hari sabtu 14 sep 2013 di, Dewan Cempakasari PPj, Perbadanan Putrajaya, Precint 3, Putrajaya , berhadapan Istana Kehakiman (mahkamah besar) . Sila bawa bendera malaysia atau negeri anda bersama! Tak kira size apa pun.

Peserta juga digalakan berpakaian traditional Malaysia tak kira apa je pakaian kerana ada banyak hadiah untuk dimenangi.

Yang berminat nak join pertandingan pakaian traditional ini sila call
Pak Khalid 012 2200 982.

Penyampaian hadiah akan bermula pada jam 10.00 pagi dan peserta (seorang sahaja) akan raikan dengan lunch bersama vips dan press selepas majlis penyampaian hadiah.

Ahli2 KKM yang jika ingin turut serta lunch bersama para pemenang dikenakan sebanyak RM15 seorang.

Walau apa pun kucing anda perlu berada di venue sehingga jam 5 petang.

Jika ada sebarang pertayaan sila call pak khalid.

For more details pls call Pak Khalid , 012 2200 982




Jom ramai2 ke sana pada sabtu dan ahad ini... Jumpa anda di sanaaaa!!! =)

Tuesday, September 10, 2013

Coootti Buat Apeee???

Assalamualaikum...

Kalo dah namanyer cotiii.. errrr... Ai mestilah balik kampung kan... Ai kan mmg forever the homeless bagai tiada rumah waktu2 weekend ni.. =P

Tapi minggu ni ai tak tido dikampung.. Kerana minggu lepas da tido kan.. so minggu ni datang pagi je la.. Petang baliknya.. Ape yang menarik sangat kampung BB ko tu Cah?? Cer citer?? Eheheh.. Biasa la bila dah adek bradek mula berkumpul.. Mestilah seronok kan!! Nak2 bab2 makan ni.. Ok.. Citer bab makan ni.. Memang dari pagi dah lapor berkeroncong perut minta di isi.. Mula2 janji ngan adek manis bella kul 8 gerak dr umah.. Tapi sudahnya.. Dekat kul 8.40 geraknya.. Sebab ape?? Sebab ai tertinggal muffin coklat kat umah.. Terpaksa la dah halfway patah balik amek muffin.. Sampai kat umah bella dlm kul 9 camtu.. Sempat lagi feeding anak2 angkat bawah umah bella sebelum bergerak.. comel2 budaknya.. ada potensi untuk di PFA 14 ngan 15 Sept ni.. Hurrmmm???

Bergerak la ke BB.. Singgah kat Shell Tol Duta.. Beli Roti ngan air.. TQ Bella untuk roti ngan air.. Sampai BB dalam 10 macam tu.. Sampai2 nampak Duckie kat luar.. Errrr.... Siapa Duckie??? Duckie tu anjing jiran kita org kat BB ni.. Sian anjing dia.. dapat tuan yang xde akal.. Pi letak anjing tu ngan bekas air.. Tu pun air hujan yg bersisa... Memang rutin setiap kali datang BB akan singgah kat Duckie sebelum masuk rumah.. Panas ke hujan ke.. Tuan dia dok biar la anjing tu kat depan umah.. Ade yang aku kidnap gak Duckie tu nanti baru ko tau!!.. Adek bella bagi roti sosej yang dibeli kat Shell Duta td.. Alahai.. Sopan santun je Duckie ni ambil.. Biasa dia x bagi kita usap2 kepala dia.. Tapi hari tu dia nampak letih sangat.. Rupanya kaki dia bengkak.. Sian Duckie.. Hari tu sempat bagi 2 roti sosej.. Moga duckie kenyang.. Nyampah lak aku tengok tuan dia.. Bluuuweeekk!!! 

Ok.. Sebenarnya hari sabtu tu ade birthday party kat umah BB.. Double trouble kekdahnya.. sambut untuk 2 birthday sekali gus.. buat ala kadar je.. Alaaa.. adek bradik kan.. sesi pot luck la.. ape lg.. sampai2 tuan umah ngan abangla lom makan lagi.. Maka bersarapan lah kami.. mengadap mereka makan nasi lemak dan ai makan kuih sajork.. sedihhh.. Sob Sob Sob.. ngeeeeee.. 

Patutnya acara bermula kul 11 pagi.. Tapi achix kurung lambat kekdahnyaaa.. Terpaksa la menunggu gamaknya.. Ai lapar tauuu!!! Lambat la uuu Achix kurung... mami pun datang juga walaupun sakit2.. Get well soon mami.. Mami kena banyak rehat tau.. We love u.. Ok la.. xde byk gambar yg di ambil.. itu pun hasil celokan dari FB2 abang2 ngan hakak2 juga adek ai.. ngeee...

Gigih meniup belon masing2.. 

Budak2 umah yang sebok gak gamaknya.. 

Ini lah Birthday Girl nyer.. Adek Manes Bella!!
Sila abaikannn... Ni selepas penat mengira baju yang bakal di bawa untuk program KKM 14 ngan 15 Sept nanti.. 
Yang gambar kat bawah ni adalah untuk selingan... Anak2 anjing ni up untuk adoption.. Anak dari stray kawasan umah mami.. Comel2 semua!!  :)
His name is Darcy.. Cute kan??? 

Gambar atas dan bawah ni ialah SunBear!! Yang paling gebus antara 3 ekor.. Sekor lagi xde gambar nyer..  Sangat cute kan!! Kenapa perlu beli bila anda semua boleh adopt?? :)


Petang dalam kul 6 lebih baru balik ke Putrajaya.. Esoknya pula ke Puncak Alam.. Menguruskan adik sepupu yang sambung Master di sana.. Teman beli apa yang patut.. Dalam erti kata lain.. Setahun setengah ni... Ai bakal rajin berulang ke Puncak Alam ler.. Huk huk huk.. Ok la... Nak kongsi tu jeee.. Daaaaaa!!! =)

Monday, September 2, 2013

Kerja! Kerja! Kerja

Assalamualaikum...

Selamat hari isnin... Ngeeeeee... hari senin memang dikaitkan dengan "Monday Bluess"... Tapi hari ni mak tak sempat nak monday blues bagai dek non.. Pagi2 call da masuk.. sebab talian mak jadi hotline untuk PPA1M.. Naneeessss!!! Naseb baik sempat sarapan.. baru log in telefon.. log in je terus ade call masuk... Hazaaabbbbb!! Eh! tapi sempat gak ko menghapdet blog kan cah?? Kerlas ko cah!! Hahahaha.. ni pun brape kali terbehenti ni.. Tinggal kejap.. sambung balik kekdahnya... Sebab call masuk selang beberapa minit.. agak2 takde call leh la menghapdet blog yer adik2.. 

Ni pun gigih menghapdet sebab nak me "maintain" kan mood menghapdet blog.. kalo tak di maintain kan.. alamat ke laut la sok2 blog ni gamaknya.. Acaner?? Nanti korang gak yang rindu bagai nak rak separuh mati kan... Rindu dendam katanya.. Hapdate darimu sentiasa ku tungguuuu... Ade ker??? Aaaaaa... Sila muntah ijo.. Koh koh koh!!

Weekend yang lepas rasanya weekend yang paling bahagia untuk bulan ogos.. Sebabnya.. Hari jumaat dah cutii.. Balik kampung BB seawal jam 3 petang.. Bersama2 adek Bella yang comel.. Tapi kan.. pelik gak sebab seawal jam 3 petang jumaat tu kereta dah banyak menghala ke utara.. Ramai yang nak balik kampung kot.. ye la.. Sabtu cuti merdeka kan... Perjalanan balik kampung BB pun agak slow.. ye la.. cah drive pun selow melow ghetu.. Santai2 je ngan adek manis Bella.. Petang tu ke rumah achix nana dulu baru ke umah mami..duk lepak umah mami sampai malam.. Terima kasih mami sudi melayan kerenah anak2 homeless ni.. Hahahahah!! ok la.. Layan gambar je la yer.. 

Pilih la mana satu kampung Cah yer.. :p
Comel kan kita org nyer penjaga meja makan??  =)

Budak ni namanya Mikro.. Buta 2-2 mata.. Tapi sangat aktif!!

Tu dia lauk... Keh main yer! Meriah!! Koh Koh Koh

Adek Bella bawa Tart ni.. Sedap!!! 
Anak2 yang bergelimpangan keletihan.. Errrr.. Ni 1/4 jer yer :p 
Balik kampung sehari sebelum merdeka kan.. Sambut merdeka ngan kek laaa... :p

Itu je yang nak kongsi.. Nak sambung menjawab call balik.. Daaaaa!!!  =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...