Tuesday, September 10, 2013

Coootti Buat Apeee???

Assalamualaikum...

Kalo dah namanyer cotiii.. errrr... Ai mestilah balik kampung kan... Ai kan mmg forever the homeless bagai tiada rumah waktu2 weekend ni.. =P

Tapi minggu ni ai tak tido dikampung.. Kerana minggu lepas da tido kan.. so minggu ni datang pagi je la.. Petang baliknya.. Ape yang menarik sangat kampung BB ko tu Cah?? Cer citer?? Eheheh.. Biasa la bila dah adek bradek mula berkumpul.. Mestilah seronok kan!! Nak2 bab2 makan ni.. Ok.. Citer bab makan ni.. Memang dari pagi dah lapor berkeroncong perut minta di isi.. Mula2 janji ngan adek manis bella kul 8 gerak dr umah.. Tapi sudahnya.. Dekat kul 8.40 geraknya.. Sebab ape?? Sebab ai tertinggal muffin coklat kat umah.. Terpaksa la dah halfway patah balik amek muffin.. Sampai kat umah bella dlm kul 9 camtu.. Sempat lagi feeding anak2 angkat bawah umah bella sebelum bergerak.. comel2 budaknya.. ada potensi untuk di PFA 14 ngan 15 Sept ni.. Hurrmmm???

Bergerak la ke BB.. Singgah kat Shell Tol Duta.. Beli Roti ngan air.. TQ Bella untuk roti ngan air.. Sampai BB dalam 10 macam tu.. Sampai2 nampak Duckie kat luar.. Errrr.... Siapa Duckie??? Duckie tu anjing jiran kita org kat BB ni.. Sian anjing dia.. dapat tuan yang xde akal.. Pi letak anjing tu ngan bekas air.. Tu pun air hujan yg bersisa... Memang rutin setiap kali datang BB akan singgah kat Duckie sebelum masuk rumah.. Panas ke hujan ke.. Tuan dia dok biar la anjing tu kat depan umah.. Ade yang aku kidnap gak Duckie tu nanti baru ko tau!!.. Adek bella bagi roti sosej yang dibeli kat Shell Duta td.. Alahai.. Sopan santun je Duckie ni ambil.. Biasa dia x bagi kita usap2 kepala dia.. Tapi hari tu dia nampak letih sangat.. Rupanya kaki dia bengkak.. Sian Duckie.. Hari tu sempat bagi 2 roti sosej.. Moga duckie kenyang.. Nyampah lak aku tengok tuan dia.. Bluuuweeekk!!! 

Ok.. Sebenarnya hari sabtu tu ade birthday party kat umah BB.. Double trouble kekdahnya.. sambut untuk 2 birthday sekali gus.. buat ala kadar je.. Alaaa.. adek bradik kan.. sesi pot luck la.. ape lg.. sampai2 tuan umah ngan abangla lom makan lagi.. Maka bersarapan lah kami.. mengadap mereka makan nasi lemak dan ai makan kuih sajork.. sedihhh.. Sob Sob Sob.. ngeeeeee.. 

Patutnya acara bermula kul 11 pagi.. Tapi achix kurung lambat kekdahnyaaa.. Terpaksa la menunggu gamaknya.. Ai lapar tauuu!!! Lambat la uuu Achix kurung... mami pun datang juga walaupun sakit2.. Get well soon mami.. Mami kena banyak rehat tau.. We love u.. Ok la.. xde byk gambar yg di ambil.. itu pun hasil celokan dari FB2 abang2 ngan hakak2 juga adek ai.. ngeee...

Gigih meniup belon masing2.. 

Budak2 umah yang sebok gak gamaknya.. 

Ini lah Birthday Girl nyer.. Adek Manes Bella!!
Sila abaikannn... Ni selepas penat mengira baju yang bakal di bawa untuk program KKM 14 ngan 15 Sept nanti.. 
Yang gambar kat bawah ni adalah untuk selingan... Anak2 anjing ni up untuk adoption.. Anak dari stray kawasan umah mami.. Comel2 semua!!  :)
His name is Darcy.. Cute kan??? 

Gambar atas dan bawah ni ialah SunBear!! Yang paling gebus antara 3 ekor.. Sekor lagi xde gambar nyer..  Sangat cute kan!! Kenapa perlu beli bila anda semua boleh adopt?? :)


Petang dalam kul 6 lebih baru balik ke Putrajaya.. Esoknya pula ke Puncak Alam.. Menguruskan adik sepupu yang sambung Master di sana.. Teman beli apa yang patut.. Dalam erti kata lain.. Setahun setengah ni... Ai bakal rajin berulang ke Puncak Alam ler.. Huk huk huk.. Ok la... Nak kongsi tu jeee.. Daaaaaa!!! =)

2 Orang Mengetuk KeyBoard:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...