Friday, October 25, 2013

Salam Jumaat!! =)

Assalamualaikum....

Ohhooooiiii!!! Mana ntah pergi semangat berkobar-kobau kau nak hapdet blog tiap2 hari cah??? Nampak nyer.. Semangat tu ko campak je la ke laut gamak nyer yer.. Koh Koh Koh.. Alaaaaa.. xde tiap2 hari seminggu sekali pun cukup la kan.. ataupun 2 minggu sekali.. ataupun sebulan sekali.. janji ade kan.. Ngeeeeee.. JANJI ADA.. :p

Takde apa yang menarik terjadi pun dalam minggu lepas dan minggu ni.. Cuma acara makan2 je la yang lebih pun.. Biasalah kan.. Kalo dah nama pun berkumpul ngan garu2 siblings niiii.. Makan je la keje nyer.. Makan.. Makan.. Makan.. Makan.. dan Makaannnnnn!! Hik Hik Hik.. :p

Ok.. hari selesa lepas telah berjanji setia dengan garu-garu sibllings untuk berkumpul makan2 kat Seoul Garden The Mines.. So hari itu punya acara makan2 bermula awal tau! Kul 6.30 ade yg dah terpacak di sana.. Takut habis lauk gamaknya... Ai kelewatan sedikit.. Balik umah dulu.. Bertukar pakaian... Ngeeeee.... Ni la acara makan2 yang tak sudah2 nyer.. Orang lain silih berganti.. Tapi meja kita org.. tak berganti2 orang.. Cuma terdapat pertambahan pinggan je kat meja tu.. Dari kul 6.30 sampai la tutup kedai tekau!!! Hazaaabbbbb!!! Sampai budak Seoul Garden tu remind kat meja kita org.... "Akak.. Untuk buffet pukul 9.45 kita tutup yer".. Baiklah dik... Ngeeee... ape lagi.. Aaaaaa.. tengok je la gambar yg di cilok kat FB my garu-garu siblings yer... Daaaaaaa... 

Achix kurung and latin kesayangan...
Abaikan tangan gemorks terbabit.. perhatikan udang2 yang bergelimpangan.. Hehehehe..
Jejaka idaman katanya... Hok hok hok
Achix kurung dan latin yang sangat sexciteddd!!! ooopppsss!!!!
Nom..Nom..Nom... Lepas satu pinggan bertukar ke satu pinggan lain.. 
Marilah makan.. makan.. makan.. dan MAKAN!

Masa ni tak cukup ahli lagi... :p

Achix kurung kesayangan hamba... :)

See the pinggan??? Hahahahaha!!! 
Ok la... nak kongsi tu je... Daaaaaaa... 


Thursday, October 17, 2013

Sujud Syukur Tekau!!!

Assalamualaikum..

Tu dia!!! Tajuk post tak hengat.. Bukan ape.. Tetiba hari ni mak rasa macam nak buat sujud syukur tekau!! Awat??? Hari ini dalam sejarah hocay!!! Hooowwtttttt story sangat tau!!! Terus rasa nak tulis satu entry khas... Haiisshhhhh!! Nape sampai nak wat entry khas ni?? Khas untuk siapa?? Kenapa?? Mengapa?? Bagaimana?? Dimana??? Haaaaaa!!! Tu dia ko soklan!! Hahahahahaha!!! Gelak evil

Ekceli... Bukan la ape pun.. Tapi mak rasa nak sujud syukur kerana hari ini dalam sejarah hocay!!!!! Achixkurung  a.k.a Achix Potong Mawar menjawab call Cah sepantas kilat kau!!! Tu dia!! Rasa nak nangis mengalir air mata berdarah bila dia jawab sepantas kilat!! Alaaaaaa!! Pasal orang jawab sepantas kilat pun nak heboh??? Haaaaaa!!! Ade sejarah hocay disebalik rasa nak sujud syukur sebab Achixkurung jawab call sepantas kilat hocay!! Sebab.... Sebab apa tau.. Antara adik bradik lain mak lain pak Cah ni... Dia laaaaaa paling hazab kalo ko call tau!!! Semendang tak berjawab.. Bukan saje tak berjawab.. Return call pun dia akan bua tikut mood dia.. Atau dia akan terlupa untuk return cal!!Ape tah lagi SMS kan??? Hari ni ko antar SMS dek.. Minggu depan blom tentu dia jawab tau!!! Hahahahaha!!! Tu dia tahap ke hazabaaann Achix kurung ni... So.. Bila dia menjawab call Cah sepantas kilat hari ni.. Cah rasa sangat terharu sampai rasa nak sujud syukur ko... 

Aaaaaaaa!!! Matik la mak lepas ni di potong2.. di kerat2 oleh Achixkurung a.k.a Achixpotong... Achixkurung a.k.a Achixpotonggggg!!! Ai Lebiuuuuuuu!!! Muahahahahahaha!!! Larrrriiiikkkkkkkkk!!!! 

Monday, October 7, 2013

Kenanga Wholesale City.. Girls Day Out!!

Assalamualaikum...

Haiiissshhh!!! Lama tak bersiaran gamaknya.. Konon nak sentiasa hapdet  blog yer Cah?? Nan hado la ko nyer semangat tu.. Ke laut gamaknya!! Hik hik hik.. Ai bukan ape.. Agak lama bercuti dan diberi cuti untuk berehat.. tu yang lama menghilang diri tu.. alaaaa... xde la lama mana kan? Tak smp sebulan lagi kan?? Kira ok la tu kan.. kan.. kan.. kan..  La la la la... Nak sedapkan hati... Bluweeeekkk!!! :p

Eh! Apesal tajuk post pasal KWC.. tapi ko melalut  ke laut pasal tak hapdet blog ni cah!! Alaaaa... Tu baru mukadimah... Ni baru nak story pasal ni la.. Girls Day Out katanya... Aaaaaa... Camne leh timbul idea nak GDO ni?? Okey.. cenggini kekdahnya.,.. Hari Sabtu mak xde kelas.. Kelas hari ahad sajork..So amatlah bosan minggu ni tak tau nak ke mana.. Nak balik kampung BB.. Hakak dan abang tercinta gi Holiday Hollywood Bollywood Langkawi sana... So memikirkan la idea nak ke mana... Al-maklum la.. Ai single mingle memang cenggini... Hahahahah!! Ahaks!! Bluweeekkk!!! Masa makan kat penyot hari tu si Diyana ni dok la zikir nak soping.. nak soping.. sape nak teman dia soping.. Bert takde sabtu tu.. Nak gi servis kete katanya... So diyana kena la duk umah.. Bosan katanya.. Ye laaaa... Dah biasa berjalan setiap weekend kan.. So calling2 la mak latin ni.. tanya dia nak ke KWC tak? Sebab ape nak ke KWC? Sebab latin sorang ni tak pernah gi sana.. Tak tau kat mana KWC ni.. walaupun takde la jauh mana KWC tu.. Ala2.. Sekangkang hamcorot je.. Sexcited!! sangat makcik sorang itu.. Mata blink2!!! Hahahahahah!! *matik la Ai dicarut2 kan lepas ni.. Wakakakaka!!!  Maka kami2 yang girls2 ni dok la bertanya yang lain2 ni.. Tapi tak ramai yang leh menjoin kan diri.. Cuma Cah, Latin Diyana ngan Achix Kurung Mawar @Mawardah@ Mawarong.. *lariiiikkkkk!!!! Kira jadi la jugak GDO nyer kan.. la la la la la..

Sampai kat KWC tepat kul 12.. Masuk je mall tetiba Latin cakap.. Cah!! Aku nak pengsan!!! Hahahah!! Matik la Ai!! Pengsan tengok banyak sangat kedai gamaknya... Ok.. Tujuan ke sini adalah untuk berjalan2 mencari ape yang perlu.. Itu tujuan Cah ngan Diyana tau.. Tapi tujuan Achix Kurung Mawar adalah nak TEMAN kita org je tau.. Cah ulangi.. TEMAN SAJORK... Leh caye ker?? Hahahahahahah!!! Ok.. nanti kita saksikan yer.. La la la la la....

Maka berjalanlah kami bertiga geng2 mak jemah ni dari satu level ke satu level.. Ok lah.. gambar akan menceritakan segalanya... Weeeeee!!!

Separuh dari hasil tangkapan.. Masa ni masing2 da LAPAR!!!
Muka gembira dapat makanan.. Hahahah!!!

Makan kat Shihlin.. TQ Achix kurung Mawar sebab belanja makan.. Yummyy!!! 
Ni muka orang yang NAK TEMAN SAJORK!! Hahahahaha!!!
Muka orang  kepuasan yang dapat soping.. Beli! Beli! Beli!!
Dan inilah hasilnya orang yang nak TEMAN SAJORK tu.. Hamek kau!! Kiri Kanan tak cukup tangan hocay!! Hahahah!
Kita orang keluar dari KWC tu lebih kurang kul 6.15.. Haaaa!! Tu deh! berjalan sakan dalam KWC kan.. Lain kali leh wat GDO lagi yer hakak2 sekalian.. Pastikan duit anda berkepuk di dalam wallet memasing.. Kih kih kih! ok la.. nak cerita tu je.. Daaaaaa!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...