Wednesday, October 8, 2014

Lalalalalal...

Assalamualaikum..

Mood tetiba lalalalala??.. tapi ntah la.. tetiba rasa macam sehsuatu plak.. Apakan ni? Errrr.... Aaaaaaa... Tetiba rindu nak makan kat warung bunian lak... Cam ngidam je ko kan cah oii!! Huk huk huk.. ok la.. sesaja nak hapdate.. Tadi ada idea.. pastu tetiba jadi blur.. ok la.. Daaaaaqa :p

Wednesday, October 1, 2014

Magic - Rude vs Restu Pakcik vs Aku Tak Restu

Assalamualaikum..

Eh! macam terajin la plak nak hapdate blog kan? Ngeh.. ngeh.. ngeh.. :p.. Alaaaaa bukan ape.. pale otak tengah tepu ni.. so rileks jap.. sesambil dengar lagu kumpulan Magic - Rude.. Dan tetiba tangan ni rasa gatal lak nak hapdet blog pasal lagu rude ni.. Rude ni dah ramai orang parody kan.. dan Ai macam tersuka dangan parody dari 2 jejaka ni.. Versi bahasa melayu.. lagu dari jejaka dan jawapan dari bapa perempuan..  So.. jom layan 3-3 lagu ni..


Saturday morning jumped out of bed
And put on my best suit
Got in my car and raced like a jet
All the way to you
Knocked on your door with heart in my hand
To ask you a question
'Cause I know that you're an old-fashioned man, yeah

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, but the answer is 'No'

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
Yeah, no matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude

I hate to do this, you leave no choice
Can't live without her
Love me or hate me we will be boys
Standing at that altar
Or we will run away
To another galaxy, you know
You know she's in love with me
She will go anywhere I go

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, 'cause the answer's still 'No"

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
No matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude
Rude

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say, I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, but 'No' still means 'No'!

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
No matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude
Why you gotta be so
Rude
Why you gotta be so rude?

Yang kat atas tu.. versi asal dalam bahasa Inggeris.. OK.. yang kat bawah ni versi parody dalam bahasa melayu.. Jom layan!

 

Ni lagu dari jejaka... Restu Pakcik.. Jom dengar jawapan dari Bapa perempuan plak.. Ehehehehe :p


Hahahah!! Best  kan? Tu yang terus teruja nak hapdeet blog.. nak kongsi pasal lagu ni.. ok la.. itu aje.. daaaaaa! :)

Thursday, September 25, 2014

Hello.. :)

Assalamualaikum..

Hello!!.. Aik.. awat hello.. hello ni,... Heheheh.. Dah beberapa hari ni dok berulang.. So leh la dengar radio lama skit waktu pergi ngan balik keje... Selalunya.. tak sampai beberapa minit drive.. da sampai ofis.. x pun daaa sampai umah.. acaner nak fefeling dengar radio kan? so masa dalam kereta beberapa hari ni dok la dengar radio... So macam tersuka lak ngan satu lagu ni.. Nyanyian altimet feat The Trisno Trio.. Tajuknya hello.. Haaaa... tak tau la camne lak leh terlayan lagu ni.. tapi ok la.. so rasa macam nak kongsi.. sebab biasa dengar melodi lagu ni dalam iklan dnars... tapi bila dengar full dalam radio.. macam tersuka lak.. ok la.. jom dengar and nyanyi yer.. :p



Hello, siapakah gerangan
Ku ingin berkenalan
Jikalau tak keberatan
Hello, tak ingin ku bercumbu
Hanya mahu tahu namamu
Hello, hello

Hello, cantik rupamu
Kau bukan jenis yang ku nampak selalu
Aku tak kenal gaya
Biasa pandai seloka kini tak berkata

Kau lihat seperti wanita berjaya
Punya akidah punyai kerjaya
Punya ijazah punya segalanya
Ni kan perwatakan yang selamba

Dan aku sangat senang melihat kamu
Tapi masih punya rasa ragu
Sudah berpunya atau masih satu
Lalu

Hello, siapakah gerangan
Ku ingin berkenalan
Jikalau tak keberatan
Hello, tak ingin ku bercumbu
Hanya mahu tahu namamu
Hello, hello

Mereka kata guna akal
Dia budak nakal
Dia ahli muzik, duit tak halal
Punya ramai teman, sering keluar malam
Kau dara kena pandai pilih kawan

Mereka kurang faham, aku usahawan
Tak tahu berapa di dalam simpanan
Mereka kata dia berkereta lama
Tak tahu aku tanggung semua bil mama

Tak apa pertama aku anak lelaki
Kedua ku dikala lima kali sehari
Ini bermakna kau tempat ketiga
Kalau tak suka kita tutup cerita

Hello, siapakah gerangan
Ku ingin berkenalan
Jikalau tak keberatan
Hello, tak ingin ku bercumbu
Hanya mahu tahu namamu
Hello, hello

Percaya aku mencari teman selamanya
Percaya aku berani kongsi segalanya
Segala portfolio dan hartanah
Akaun bersama saham amanah

Anak kita dididik cara yang sama
Dilimpah cinta maha kuasa
Jika kau punya cita yang sama
Tumpang tanya siapa nama
Hello

Mata bertentang mata
Sebelum lidah kita berkata
Siapa namamu
Ku ingin tahu
Hello, salam ku dari jauh

[*] Hello, siapakah gerangan
Ku ingin berkenalan
Jikalau tak keberatan
Hello, tak ingin ku bercumbu
Hanya mahu tahu namamu
Hello, hello
Repeat [*]

So I'm trying to talk to this girl and
This girl says she old school
I say I'm old school too
I got all the Run-D.M.C. albums,
Biz Markie, Kool-Moe-Dee, Kool-G-Rap, Force MD
She said she's not old school like that
She's old school like she don't talk to guys she don't know
I say if you want to take back to the old school
I go talk to your father
And get to see you with a chaperone of his choosing present
And if it hits us both right
We can get married
Tell your father to chill, don't look at it as losing a daughter
But as gaining a son
I got this
I can be Michael, you can be Appolonia
For real, for real
Tell your father I got hit by the THUNDERBOLT!

Tuesday, September 23, 2014

Ehemmmm!!! KPI tak tercapai... :p

Assalamualaikum...

Krik..krik..krik... Aaaaaaa.... Nampaknya tak tercapai KPI untuk menghapdate dengan lebih kerap.. walaupun sebulan sekali.. Aik? Hapdate blog pun kena ade KPI ker? lalalalalala... Bz deknon gamaknyer hakak ko ni sekarang... Errrrr... Bz ker? Yer.. yer..yer.. Bz deknon.. Sila la percaya.. 3 bulan x berhapdate.. Alaaaaaa... bukan ade orang rindu kat Ai pun kan.. kan..kan.. :p

Sebenarnya banyak je nak tulis.. Banyak sangatttt! tapi kan.. tapi kan.. kan.. kan.. Bila buka je blogger.. Aaaaaa... Rasa macam tetiba lost.. apekan itu? Maka nyer.. teruslah tutup balik blogger dan sambung buat keje.. Krik..Krik..Krik.. Bukan blog je.. Kat FB, Wechat, Twitter, Insta pun da jarang sangat hapdate.. Kenapakan boleh jadi macam tu? Sebab kekangan masa.. Dan juga masalah huruf M yang sangat besar di samping ke bizian ngan tugas lain.. Haaaaa... Camtu kekdahnya... :p

Ini pun hapdet sbb dah dapat hint dr someone.. blog bersawang katanya... lalalalalal.. ok la.. kot rajin nnrajin laaaaaaa... 
Daaaaaa!!! t cah hapdate lagi yer.. kot


Monday, June 30, 2014

Alhamdulillah... ;)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Ilahi atas nikmat rezeki yang diberikan buatku sekeluarga.. Rezeki bulan ramadhan katanyer... Apekah?? Apekah??? Rezeki ni ada dalam pelbagai bentuk.. Rezeki harta.. rezeki sihat tubuh badan.. rezeki dikurniakan anak yang ramai.. rezeki diberi perniagaan yang berkembang.. Haaaaa... macam2 kan? Ehem! Ehem! ;)

Alhamdulillah.. rezeki buat keluarga kecil kami.. 26 Jun lepas diadakan cabutan undi bagi Perumahan Awam Penjawat Awam atau lebih femes org panggil PPA1M.. Ini adalah cabutan untuk fasa pertama siri ke-4.. Sebelum2 ni dah buat sebanyak 3 kali cabutan.. Kat Presint 17, Presint 11, Presint 5 dan Presint 16.. Kali ni.. rumah yang ditawarkan ialah rumah di area Presint 6.. Berdekatan Pullman Putrajaya, Marina Putrajaya, Kompleks Sukan Air Putrajaya...Ho yeahh.. dah dekat nak pi berenang dah..   Bangunan kerajaan yang dekat ngan area tu.. Kementerian Pendidikan dan juga Kementerian Pelancongan.. Oh ye.. Da dekat ngan PICC.. Alhamdulillah.. Untuk cabutan kali ini.. Gua telah berjaya ditawarkan untuk Perumahan Larai ini!! Alhamdulillah.. Rezeki.. Setelah 4 cabutan.. baru la berhasil.. Rezeki bulan ramadhan kekdahnya.. 

Haiishhh! Ade jugak mulut2 yang sok sek sok sek pasal PPA1M ni.. Ada yang cakap.. "Ko yang uruskan PPA1M ni.. takkan xde kuota untuk yang uruskan kot cah".. "Xkan xde kuota untuk orang Perbadanan"... Cik kak.. abang.. adik.. yer.. Nak bagitau... Walaupun gua urus-tak-setia PPA1M ni.. tapi tiada istilah KUOTA yer untuk kami2 ni.. PPA1M dibangunkan bagi memberi peluang kepada semua penduduk / pekerja penjawat awam untuk memiliki aset di dalam Putrajaya.. Maka nyer.. Tiada istilah kuota dan juga,.. Pemilihan dijalankan mengikut cabutan undian yang telus.. Tidak melibatkan orang2 di dalam Perbadanan.. Pencabut undi adalah terdiri daripada wakil2 kementerian yang telah dipanggil. Cabutan yang telah dibuat kemudiannya akan di scan "bar code" yang mempunyai maklumat pemohon.. Alhamdulillah.. ini rezeki gua sekeluarga dalam bulan yang berkat ini.. 



Ok.. takleh nak berangan lagi nak hias umah seme mcm mana.. Rumahnya dijangka siap 2017 sok.. Makanyer.. Kalo umur panjang.. Tahun 2017 baru berangan nak decorate umah yer.. ;)

Selamat Pagi!!

Assalamualaikum...

Gigih gak nak menghapdate kekdahnya... Almaklum la.. Da rasa ade masa senggang sikit.. So.. Pagi2 ni leh la menghapdate apa yang patut... Errr.. Patut? Apekah itu... Hmmmm... Kekdahnya mood nak menulis dah sampai untuk hari ini.. So.. marilah menulis... Mmmmmm.... Mmmmmmm.. Mmmmmm... Eh!! tetibakan.. hilang plak idea iyer nyer ni... Haiiishhhh.. Baru je nak menghapdate haaaaa! Idea... idea.. idea.. come to me.... Errrr....errrr..... ok.. idea xmo mari.. kang kot la idea tu datang mencurah-curah.. gua hapdate la yer.. Oh ye.. Selamat menyambut ramadhan.. Pagi2 isnin ni.. xyah nak monday2 blues sangatttt... Dah! gi keje sana.. Adios ;)

Friday, June 27, 2014

Selamat Menyambut Ramadan

Assalamualaikum...

Da nak balik keje da.. Weekend bermula.. Ramadan pun hampir tiba.. Lagi beberapa hari je lagi.. Dikesempatan ni.. Nak ucapkan salam ramadan pada semua umat Islam.. Tak kira la di mana korang berada.. Gua jap lg nak balik kampung.. Pada yang pulang ke kampung halaman untuk menyambut ramadhan pertama dengan ahli keluarga di kampung.. Selamat pulang.. Berhati-hati2 di jalan raya.. selamat la hendaknya menempuh jem.. Bawa banyak2 bersabar yer... Hati kena cekal.. Hahahaha!! adeh.. ape yang aku merepekkan iyer nyer  ni.. 

Ok la.. gua nak chow dulu.. sayang korang semua.. Untuk geng jejolians.. Kenang daku dalam suapanmu... Adeh!! tak dapat nak jejoin.. sorry guys.. :(

Ok la.. wa chow dulu.. adios..

Tuesday, June 24, 2014

Pening

Assalamualaikum...

Weeehooooo!!! Hahahahahah!!! Gelak besau kekdahnya kan.. haaaa! sebab apa.. sebab cita2 untuk menghapdate blog dengan jayanya tidak tercapai.. Kenapa kan? Hamek kau.. skali tak berhapdate hampir 4 bln.. Hik hik hik.. Ok la.. just nak bagi bernapas jap.. Nanti wa rajin.. wa hapdate.. Adios... ;)

Monday, February 17, 2014

Rapuh

Assalamualaikum...

Rasanya lama la jugak tak hapdate blog.. Bagai hilang punca idea untuk menghapdate.. Hmmmm... Ntah la.. mungkin hilang sudah sengatan untuk menulis.. Aaaaaaa.. bersengat ker? :p

Hmmmm... 17 Februari.. ape yang ade pada tarikh hari ini.. Tarikh yang istimewa.. Biarlah ia sentiasa menjadi rahsia.. So hari ni nak kongsi lagu dari nyanyian OPICK.. RAPUH.. Selamat mendengar dan membaca lirik sekali yer ;)


RAPUH ~ OPICK

Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata

Kupersembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidupku

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dadaku harap hanya
DiriMu yang bertahta


Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir padaMu

Wednesday, January 15, 2014

Page & Produk

Assalamualaikum..


Dah lama tak menghapdate blog kan.. Ok.. Kali ni wa xde janji2 kan nak hapdate blog.. Wa pernah cakap dulu.. Kalo wa rajin.. Ada masa.. Wa hapdate.. Ni kira wa ade masa la ni.. Sebab wa skrg tengah jaga kaunter.. dan wa terlupa bawa turun keje wa skali.. Ekekekeke.. Ala-ala ngelat ghetu.. :p.. Jadinyer.. wa rasa macam nak hapdate blog sebab tak ramai yang menjengah kaunter sekarang ni.. Wa freeeee... Yipppeeee!!! 

Dan yang paling best.. Wa rasa macam hidup wa da mula terurus balik.. Takde la kelam kabut macam dulu.. Kelas.. Assignment.. Kerja.. Life hari2.. Melambak nak kena uruskan.. Nak uruskan keje.. Nak uruskan assignment.. Nak uruskan diri sendiri ngan anak-anak2 berbulus lagi.. Owhhhhh!! Sangat2 letih! Kelam kabut wa rasa.. Takde life! Terutama Sabtu Ahad la.. Kesian kat mak wa.. Tetiap minggu la call tanya anaknyer bila nak balik kampung jengok mak.. Da kira cam anak derhaka pun yer.. Hahahah!! Die laaaaa.... Anak derhaka katanyer... Huk huk huk.. Masa untuk kawan2 pun wa rasa macam takde.. Yela.. Tak dapat nak pergi walimatulurus kengkawan.. Sepupu sepapat seme.. Ade yang menyindir.. Tapi.. wa buat pekak telinga.. Sekarang hidup dah kembali normal.. Alaaaa.. Kira normal la.. Takde hiruk pikuk sangat tetiap hari.. :p

Ok.. Wa nak promote page yang jual barang-barang keperluan harian, kesihatan dan kecantikan.. Barng Baby pun Ade!! Tapi lom hapdate lagi.. Ekekekeke.. Page wa sebenarnya.. Tapi wa x pernah nak promote kat sini.. Semendang terlupa.. Dan terbaru... Sebab wa da free.. Ade rakan yang ajak berniaga sekali.. Wa rasa dah sampai masa wa leh fokus ngan part time job wa.. InsyaALLAH.. Ade rezeki tak kemana yer tak?. Rajin2 la klik dan like yer.. Baca apa yang patut.. Ngeeee  :)

Ni URL page  kat FB.. Sila la klik ni yer.. ------------>  CHANTIQUES FOR ALL (CFA)

Kalo yang web page.. Klik sini ------>   CHANTIQUES FOR ALL (CFA)

Ok.. Sekarang ni ade promotion untuk produk baru.. BARU lagi kat pasaran.. Syarikat sedang cari STOKIS dan juga SUB-STOKIS.. Maklumat berkenaan Produk Terbaru tu seperti di bawah yer.. Sape yang rasa nak tambah pendapatan rumah tu boleh la fikir-fikir nak buat yer.. 





Peluang Berniaga Produk Kecantikan
100% Bahan SEMULAJADI

SCRUB Coconutties  Kini Di Buka! SPA Quality!

Buat Bisnes @ Terus Tertekan dengan Kos Hidup
Yang Meningkat Setiap Tahun?

Adakah anda adalah salah seorang yang mempunyai
masalah :

Sering sahaja TIADA duit di pertengahan bulan.
Kerja kuat tapi masih belum mencukupi
Mencari peluang pendapatan sampingan yang lumayan
Sedang mencari part time bisnes yang MASYUK

Dan paling menyedihkan TAK PERNAH beri
DUIT pada orang tua di kampung sejak kerja.

Kalau bagi pun sikit sangat. Dan kita pun tahu ianya
Tidak cukup.


Baiklah! Kami buka peluang ini kepada anda
Untuk bersama-sama berniaga secara HALAL & dengan
CARA yang BETUL.


Untuk pengetahuan anda, produk kami iaitu
SCRUB Coconutties  baru sahaja dilancarkan.


Kami Buka Peluang kepada anda untuk menjadi
Rakan niaga, kami buka peluang untuk anda pilih menjadi

1. Stokis (Terhad)- 1 Negeri 1 Stokis sahaja.
2. Sub-Stokis – Juga Terhad untuk Setiap Negeri



------------------------------------------
Apa Yang Menarik & Unik Tentang
SCRUB Coconutties  Berbanding Scrub Lain?
------------------------------------------



Ok, Mari Kami Cerita PELUANG ini satu per satu:


-------------------
1. Produk Unik
-------------------

Dalam bentuk Scub yang hamper kering.. Mudah digunakan.

---------------------------------
2. 100% Bahan SEMULAJADI
---------------------------------

Produk ini terdiri dari 100% bahan semulajadi.. TIADA bahan kimia. HOME MADE Scub.. SPA Quality.

----------------------------------------
3. Harga jual yang BERPATUTAN
----------------------------------------

Harga jual cuma RM 39

----------------------------------
4. Repeat order yang tinggi
----------------------------------

Kami sasarkan sekurang-kurangnya repeat order setiap bulan kerana pengguna amat berpuas hati dari PENGGUNAAN PERTMA!

----------------------------------
5. Produk yang BAGUS
----------------------------------

Produk ini penggunaannya seperti SCRUB.. Tetapi dengan penggunaan yang berterusan, kulit akan kelihatan CERAH..
Testimoni menyakan bahawa mereka tidak perlu mnggunakan losyen sehingga 12JAM! Kulit tertanya LEMBUT dan LEMBAB!!


Anda mungkin tertanya-tanya berapa keuntungan setiap PAKEJ kan?
Jika berminat sila ikut arahan di bawah ye.


-----
Jika anda berminat untuk menjadi RAKAN NIAGA samada pakej
STOKIS, atau SUB STOKIS boleh hubungi kami melaui 3 cara.


1) PM Kami di www.facebook.com/messages/CahCantek
2) SMS/ WHATSAPP "BIZ SCRUB" Ke 016 – 816 5300
3) Call terus 016 – 816 5300


Kami akan layan pertanyaaan anda sepantas mungkin insyaAllah.



P/s : Buat pengetahuan ini adalah produk syarikat  yang PERTAMA dan syarikat  akan keluarkan produk ke-2 dalam jangka masa terdekat
P/s/s : Syarikat buka keahlian RAKAN NIAGA kepada anda kerana syarikat yakin dengan KUALITI produk.

P/s/s : Contact segera untuk INFO LANJUT

Ok.. Tu je nak kongsi...  Kalo rajin.. Like la page FB tu yer.. Daaaaaa

Thursday, January 2, 2014

Selamat Tahun Baru!!

Assalamualaikum..

Rasanya belom terlambat nak wish Selamat Tahun Baru kat korang2 kan... Uwaarrggghhhhh!! Lama dan berkurunnyer tak hapdet blog!! Janji tinggal janji.. Acaner??? Keh Keh Keh.. Bukan apa.. Sangat2 sibuk dengan kehidupan sekarang.. Final year.. Final Semester.. Kerja.. Kehidupan seharian... Ye la.. ade orang ingat wa duk goyang kaki je.. Makan.. Tido.. Tengok TV.. Keje kat ofis pun durang ingat wa duk lepak senang lenang... Tu je keje wa katanya... Eh! nape tetiba guna kata ganti nama WA ni? Errr.. azam tahun baru.. panggil Cah macam comel jer.. sila muntah ijo..Panggil saya.. macam skema je.. Nak guna wa boley? Eh! Sukati wa la kan.. Blog wa.. Bukan blog lu.. Hahahahah!!! Ape yang ko merepekkan pepagi ni Cah oiii!! Pepagi lagi ko dah agak meroyan??Apekah???  Aaaaaaa... Sila abaikan..

Ala.. Ape2 kata ganti diri nama pun takpe kan.. asalkan rasa selesa nak bermadah, puitis, pujangga ape kejadah seme lah masa tu.. Huhuhuhuh... Bila masuk tahun baru je memasing dok sebok tanya.. apa azam wa tahun baru ni.. Apa azam.. apa azam.. apa azam.. Zam..Zam... Alaaa ka zaaammmm.... Haaaaa... Adeh! Wa rasa macam tak BERazam lak tahun ni.. Boley?? Cuma wa minta untuk tahun baru ini.. Kehidupan wa akan lebih baik, aman, terurus dari tahun lepas.. Sebab wa rasa tahun lepas macam wa tak terurus sangat2.... Rasa macam orang giler pun ade kenkadang.. Hahahahah!! Adeh!

Ape je yang wa achieved tahun lepas?? Aaaaaaa... Tak banyak kot.. Malas nak citer tahun lepas nyer citer.. Sebab dah masuk tahun baru.. So.. Sila la pandang ke depan.. Wa malas nak tengok ke belakang balik.. TAPI.. Ade masa PERLU gak mengenang atau pandang apa yang pernah berlaku pada masa lepas.. Sebab ia boleh dijadikan tauladan atau sempadan.. KADANG2 ia PERLU.. =)

Wa rasa cukup la wa membebel takat ni.. Nanti2.. kalo wa rasa wa ade idea nak menulis.. wa tulis.. Kalo tak.. wa biarkanlah blog wa ni bersawang mawang tunggu tok pawang datang.. Ekekekeke.. Wa malas nak janji2 wa rajin nak menghapdet.. Nanti.. Janji tinggal janji.. Koh Koh Koh.. Ok la.. wa cau dulu... Adios!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...