Monday, June 30, 2014

Alhamdulillah... ;)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Ilahi atas nikmat rezeki yang diberikan buatku sekeluarga.. Rezeki bulan ramadhan katanyer... Apekah?? Apekah??? Rezeki ni ada dalam pelbagai bentuk.. Rezeki harta.. rezeki sihat tubuh badan.. rezeki dikurniakan anak yang ramai.. rezeki diberi perniagaan yang berkembang.. Haaaaa... macam2 kan? Ehem! Ehem! ;)

Alhamdulillah.. rezeki buat keluarga kecil kami.. 26 Jun lepas diadakan cabutan undi bagi Perumahan Awam Penjawat Awam atau lebih femes org panggil PPA1M.. Ini adalah cabutan untuk fasa pertama siri ke-4.. Sebelum2 ni dah buat sebanyak 3 kali cabutan.. Kat Presint 17, Presint 11, Presint 5 dan Presint 16.. Kali ni.. rumah yang ditawarkan ialah rumah di area Presint 6.. Berdekatan Pullman Putrajaya, Marina Putrajaya, Kompleks Sukan Air Putrajaya...Ho yeahh.. dah dekat nak pi berenang dah..   Bangunan kerajaan yang dekat ngan area tu.. Kementerian Pendidikan dan juga Kementerian Pelancongan.. Oh ye.. Da dekat ngan PICC.. Alhamdulillah.. Untuk cabutan kali ini.. Gua telah berjaya ditawarkan untuk Perumahan Larai ini!! Alhamdulillah.. Rezeki.. Setelah 4 cabutan.. baru la berhasil.. Rezeki bulan ramadhan kekdahnya.. 

Haiishhh! Ade jugak mulut2 yang sok sek sok sek pasal PPA1M ni.. Ada yang cakap.. "Ko yang uruskan PPA1M ni.. takkan xde kuota untuk yang uruskan kot cah".. "Xkan xde kuota untuk orang Perbadanan"... Cik kak.. abang.. adik.. yer.. Nak bagitau... Walaupun gua urus-tak-setia PPA1M ni.. tapi tiada istilah KUOTA yer untuk kami2 ni.. PPA1M dibangunkan bagi memberi peluang kepada semua penduduk / pekerja penjawat awam untuk memiliki aset di dalam Putrajaya.. Maka nyer.. Tiada istilah kuota dan juga,.. Pemilihan dijalankan mengikut cabutan undian yang telus.. Tidak melibatkan orang2 di dalam Perbadanan.. Pencabut undi adalah terdiri daripada wakil2 kementerian yang telah dipanggil. Cabutan yang telah dibuat kemudiannya akan di scan "bar code" yang mempunyai maklumat pemohon.. Alhamdulillah.. ini rezeki gua sekeluarga dalam bulan yang berkat ini.. 



Ok.. takleh nak berangan lagi nak hias umah seme mcm mana.. Rumahnya dijangka siap 2017 sok.. Makanyer.. Kalo umur panjang.. Tahun 2017 baru berangan nak decorate umah yer.. ;)

Selamat Pagi!!

Assalamualaikum...

Gigih gak nak menghapdate kekdahnya... Almaklum la.. Da rasa ade masa senggang sikit.. So.. Pagi2 ni leh la menghapdate apa yang patut... Errr.. Patut? Apekah itu... Hmmmm... Kekdahnya mood nak menulis dah sampai untuk hari ini.. So.. marilah menulis... Mmmmmm.... Mmmmmmm.. Mmmmmm... Eh!! tetibakan.. hilang plak idea iyer nyer ni... Haiiishhhh.. Baru je nak menghapdate haaaaa! Idea... idea.. idea.. come to me.... Errrr....errrr..... ok.. idea xmo mari.. kang kot la idea tu datang mencurah-curah.. gua hapdate la yer.. Oh ye.. Selamat menyambut ramadhan.. Pagi2 isnin ni.. xyah nak monday2 blues sangatttt... Dah! gi keje sana.. Adios ;)

Friday, June 27, 2014

Selamat Menyambut Ramadan

Assalamualaikum...

Da nak balik keje da.. Weekend bermula.. Ramadan pun hampir tiba.. Lagi beberapa hari je lagi.. Dikesempatan ni.. Nak ucapkan salam ramadan pada semua umat Islam.. Tak kira la di mana korang berada.. Gua jap lg nak balik kampung.. Pada yang pulang ke kampung halaman untuk menyambut ramadhan pertama dengan ahli keluarga di kampung.. Selamat pulang.. Berhati-hati2 di jalan raya.. selamat la hendaknya menempuh jem.. Bawa banyak2 bersabar yer... Hati kena cekal.. Hahahaha!! adeh.. ape yang aku merepekkan iyer nyer  ni.. 

Ok la.. gua nak chow dulu.. sayang korang semua.. Untuk geng jejolians.. Kenang daku dalam suapanmu... Adeh!! tak dapat nak jejoin.. sorry guys.. :(

Ok la.. wa chow dulu.. adios..

Tuesday, June 24, 2014

Pening

Assalamualaikum...

Weeehooooo!!! Hahahahahah!!! Gelak besau kekdahnya kan.. haaaa! sebab apa.. sebab cita2 untuk menghapdate blog dengan jayanya tidak tercapai.. Kenapa kan? Hamek kau.. skali tak berhapdate hampir 4 bln.. Hik hik hik.. Ok la.. just nak bagi bernapas jap.. Nanti wa rajin.. wa hapdate.. Adios... ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...