Tuesday, March 3, 2015

Post suka suki lantak lah!

Assalamualaikum...

Ahaiiiii!! Cam lama je tak hapdate blog.. Krikk.. Krikk.. Kriikk.. Pale otak tengah tepu... Maka marilah menulis di blog... Ghetu kekdahnya... Aci tak?? Aci la kan... :p Takde apa yang menarik pun nak tulis tapi.... tapi.. Nak tulis gak... Tp skill menulis ala2 dah tenggelam.. maka akan bercelaru lah blog ni nanti yer.. Hik hik hik... Maka sila abaikan kecelaruan terbabit..

Lately ni mmg agak stress ngan macam2.. Orang sekeliling.. Keje.. Eh! Macam2 la.. Alhamdulillah.. Masih dikelilingi kawan2 @ adik bradik lain mak lain pak yang sentiasa bikin happy!! Yeayyy!! Tapi sedih la.. Achixkenduri sudah jauh nun ke selatan... Rasa mcm ada sedikit kekurangan... Xpe.. demi masa depan dan impian katanya.. Go! Achixkenduri.. Go! U can do it.. Alaaa... tak lama kan.. Pejam celik.. Pejam celik dah abes.. Kan.. Kan..Kan.. :P Anak2 jgn risau... Bert @ bapak penyayang leh jaga.. Krikk.. Krikk.. Krikk.. At least ko semakin memajukan diri.. Boleh berdikari sendiri... Tak harapkan mak bapak tanggung ko.. Bukan dok kat takuk lama kan.. Makan disuap seluar dalam dibeli mak pak..   Eh! ape tetiba merepek ni.. :p

Hurmmm... Tetiba teringat sesuatu.. Macam kehilangan pun ada.. Tapi yela.. Tak sangka pula keadaan akan jadi macam ni.. Tapi tula.. Kadang2 penyampaian manusia ni ada tokok tambahnya.. bagi penyedap rasa.. Seolah2 dialah mangsa keadaan.. Tapi kita yang mendengar juga harus adil.. Patutnya dengar dari ke-dua pihak.. Dan tidak membuat penilaian berdasarkan pemahaman diri sendiri yang terbatas.. Yang tua pula patutmya menjadi lebih matang.. Tidak mudah melatah.. Bukan mengeruhkan lagi suasana... Seolah2 pihak yang satu lagi betul belaka.. Kalo nak diikutkan.. Yang tua boleh ajak ke-dua pihak bersemuka.. Ceritakan depan mata muka bertemu muka apa yang berlaku.. Yang tua patut menjadi lebih bijak dari yang muda.. Bukan berat sebelah menilai apa adanya.. Haiiisshhhh... Tiba2 meleret kecelaruan pula ceritanya... Eh! lantaklah.. Ada aku kesah.. Dah namanya post suka suki lantaklah.. :p

Eh! rasa macam lain pula lepas abes study ni.. Selalunya.. Weekend je gi kelas.. Kelas je weekend.. Bila dah abes setadi ni.. Rasa agak lega.. Dapat la menjenguk mak sekali sekala.. Kalo dulu.. nak jenguk mak mesti hari bekerja.. Balik keje.. Terus balik.. Esok nya gi keje dari rumah.. Tapi sekarang Alhamdulillah.. Dapatlah menjenguk lama skit... Dan adalah masa nak jumpa adik bradik lain mak lain pak.. Dan mana la tau.. kot ada rezeki boleh beralih angin kan... Krikk.. Krikk.. Krik.. Kalo ada rezeki InsyaALLAH.. Tawakal je la pada ALLAH.. da buat yg terbaik.. Ade rezeki.. Ada la.. :p

Ok la.. stop dulu naaaa... Nanti cheq sambung lagi.. Daaaaaa!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...