Tuesday, June 28, 2016

Salam 23 Ramadhan

Assalamualaikum...

Salam 23 Ramadhan.. Kejap je kan dah berlalu.. Haaaa.. Terlepas lak Ulangtahun Kelahiran dalam tahun Islam. Cah lahir 22 Ramadhan.. Semlm disebabkan kebizian yang amek.. Sampai terlupa diri sendiri punya hari kelahiran dalam tahun Islam.. Heehehe.. Selalu tetiap tahun ingat je.. tapi tahun ni tak ingat lak.. Ahaks!!

22 Ramadhan 1401 bersamaan hari Jumaat... Heheheh..Alhamdulillah.. Dilahirkan hari jumaat pada bulan ramadhan. Moga kelak.. Allah menjemput pun dibulan ramadhan pada hari jumaat.. Aamiin. Budak2 ofis da rajin dah sebok nak menghias ofis.. Dah keluar dah segala harta karun lama untuk buat perhiasan raya. Kehmain lagi lagu raya berkumandang kat pc memasing. Semangat katanya. Mana tak nye.. ada yang dah mula cuti seawal 1 Julai. Cah plak?? Macam biasa.. Entry yang lepas cah dah cakap.. Yang mood raya tak mari.. Memang raya tahun ni.. Mood ke laut.. Tak beraya dek non! bukan tak beraya langsung.. Beraya gak.. Tapi feel nak beraya sefamily tu nan hado.. Tu yang maleh nak amek cuti tu.. Lagi pun cukup la cuti 2 hari tu.. Kg bukan jauh pun.. Kek PD yo.. Makanya... hari mantai leh balik.. Ontok2.. Slow2.. Baju raya?? Memang tak beli.. Pakai je yang tahun2 lepas nya.. bukan sedara mara ingat pun.. Ahaks!

Kengkawan dah mula dah agih2 kuih muih yang di order.. Cah?? ade gak.. Agih daging rusa ngan kek lapis.. Ingatkan nak pencen jual daging rusa ngan kek lapis tahun ni.. Tapi atas permintaan kengkawan yang dah biasa beli.. Makanya.. Tak jadi la pencen dr berjual.. Kita jual gak la tahun ni.. Tapi kalo tengokkan harga pasaran daging rusa tahun ni.. Rata2 dah naik harga.. Ada yang sampai RM45 sekilo.. Agak mahal la tahun ni punya harga.. Camtu gak ngan kek lapis.. Punnnn naik harga.. Sebab kek lapis handmade bukan dari kilang.. Makanya ada kenaikan harga disitu.. Lagi pun.. Nak buat kek lapis ni renyah sebenarnya.. Nak dapatkan seloyang kek tu.. Makan masa kat 4-5 jam gak la.. Menangisss... Tu yang kengkawan suh gak jual.. Sebab harga insyaAllah murah skit dari harga pasaran walaupun da naik harga.. Heeeeeee..

Ok lah.. Dah abes idea nak berceloteh.. Nanti sambung lain yer.. Daaaaa.. 

0 Orang Mengetuk KeyBoard:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...