Monday, June 6, 2016

Salam Ramadhan

Assalamualaikum...

Fuhhhhhh!! Fuhhh!!! lama dah bersawang ini blog. Almaklum la hari ke sehari nak update nyer.. tapi tak sempat2 gak nak update.. Acner tu?? Heheheh.. Skill menulis blog dah berharat + tumpul.. makanya tak ber update la blog ni.. Sadis kan?? Nak buat acaner.. Idea nak mengarang tu ada.. Tapi bila baru mula nak mengarang... Mula laaa.. Internet tetiba down la.. Elektrik terputus laaaa... saje sabotaj tak bagi cah update.. ekekekeke... Last2.. Nahhhhhh!! Bersawang la blog jadinya.. 

Hari ni Isnin 6 Jun 2016 bersama 1 Ramadhan 1437H...  Dikesempatan ni.. cah nak mengucapkan.. selamat menyambut Ramadhan bagi semua umat Islam  seluruh Malaysia dan 1 Dunia.,, (Kalo ada yang baca laaaa... Kot Takde.. Tak salah pun bagi ucapan kan?? Ghetu.. Pagi ni sunyi sepi je Opis cah.. Ramai yang cuti 1 Ramadhan ni.. Biasa la kan.. Ditambah lak dengan cuti sekolah.. lagi la mak pak yang ada anak2 sekolah ni ambil kesempatan sambut Ramadhan dikampung gamaknya.. Ok la.. stop dulu berceloteh.. Nanti kot ada kelapangan Cah tulis lagi yer.. Daaaaaaa

SALAM 1 RAMADHAN

Air tak selalu jernih,
Begitu juga tutur kataku,
Kapas tak selalu putih,
Begitu juga hatiku,
Langit tak selalu biru,
begitu juga hidupku,
Jalan tak selalu lurus,
Begitu juga langkahku,
Jika Maaf itu boleh diungkap hari ini,
Untuk apa menunggu hari raya tiba?
Sedangkan hembusan nafas pun kita tak pernah tahu bila berhentinya,
Maka dari itu, 
Ku Mohon Maaf atas segala kesalahan, kekhilafan,
Mahupun perbuatanyang sengaja atau tidak sengaja,
Yang membuat kalian sakit hati.
Selamat Menyambut Ramadhan. 

0 Orang Mengetuk KeyBoard:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...